Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Мани ги тия сините 9х19. Много лоша работа.
    Сума време търсих, най-накрая ги намерих, хем за луди пари. А после някъв айдук - не айдук, ама си изкашля белия дроб след такова, и умря. Случаят е на ВМА, не знам подробностите, и не ща да ги знам. После набутах колкото имах в един пълнител, заврях цевта в решетката на един уличен канал, и додето святкаха някви фойерверки, ги гръмнах всичките. По-далече от греха.
    Българските за Макаров не са лоши. И брака не е чак толкова много. По-биват.
    Виждал съм да слагат първи в пълнителя с мек връх. Противорикушетен. Не че е хубаво, ама един вид за предупредителен, в бързината, и надолу - по-добре от кво да е.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      ...предполагам подобни функции ще са заложени в правомощията на новите "спец. съдилища"...
      Аз ли пропуснах някое пленарно засесание по БНТ??!А уж следя парламентарния контрол!
      Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Мани ги тия сините 9х19. Много лоша работа.
      Сума време търсих, най-накрая ги намерих, хем за луди пари. А после някъв айдук - не айдук, ама си изкашля белия дроб след такова, и умря. Случаят е на ВМА, не знам подробностите, и не ща да ги знам. После набутах колкото имах в един пълнител, заврях цевта в решетката на един уличен канал, и додето святкаха някви фойерверки, ги гръмнах всичките. По-далече от греха.
      Българските за Макаров не са лоши. И брака не е чак толкова много. По-биват.
      Дааа само дето ефекта от тях е описан мааалко па назад, гънгрени, потрошени кокали и прочие съпътстващи травми , иначе да не са лоши.
      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Да дам и аз моите пет стотинки.
        Онзи ден един познат(участник във форума) разказваше как би прострелял евентуален крадец в краката...
        Човекът работеше като охрана ...някъде...
        Ама е на малко над 20 години и май повечко е поиграл на кънтър страйк, или е гледал холивудски екшъни.
        Надявам се да е разбрал от малко гневното ми обяснение, че пистолетът му е даден за да защити собственият си живот при евентуално нападение.
        Противодействието на кражбата се извършва постредством действия и говорене, бутане и биене, но не и чрез стрелба.
        Обера хубаво го каза по-нагоре: Нямаш право да убиваш по какъвто и да е повод. Това важи и за употребата на оръжие което е потенциално смъртоносно. Никой не ти дава право да експериментираш дали човекът ще умре, или не ако го гръмнеш с пищова.
        Ако трябва да запазиш собствения си живот-да, но с оглед на "неизбежната самоотбрана"

В този ред на мисли смятам, че болшинството от народа ни е гледал твърде много Йекшани, и е готов да стреля на месо просто заради това, че смята това за нормално. Не, не е! Никой не може да убива, или да ползва смъртоносно оръжие за възпиране!
        Оръжието е за самозащита и толкоз. Режима за разрешаване на носене на КНО трябва да се стегне още повече.

Говорим за мирно време, а много хора са с представата за оръжието като за военни цели. Там правилото е друго-"убий врага докато не те е убил той". Но това е на фронта. Ние живеем слава Богу в мир...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не. То защитава и друг живот. Но трябва да има истинска причина, за да затриеш някого. Зер му вземаш единствения живот. И после не можеш да върнеш нищо. Ни на сираците му, ни на майка му, ни на вдовицата. Побеснелите псета ги утрепват, без въпроси. Само не бива да се забравя че не всяко олигавено и скачащо чудо е смъртно опасно. Може и да не е. Значи човек трябва да знае да ги различи. А това е друга подготовка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
            Аз ли пропуснах някое пленарно засесание по БНТ??!А уж следя парламентарния контрол!

Дааа само дето ефекта от тях е описан мааалко па назад, гънгрени, потрошени кокали и прочие съпътстващи травми , иначе да не са лоши.
            Ефекта си е ефект, а описаните в закона боеприпаси, които можеш да ползваш нещо съвсем друго. Такива не можеш. Проблемите за теб ще са по-големи, отколкото да гръмнеш в главата някой с нормален патрон. По-добре ги вади от там и изхвърляй. Няма начин да ти признаят законна самоотбрана със стоп патрони, ако ще пострадалия просто да се е пръснал с препарат против комари и да му е минало.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Че за какво да го затягат закона - за да може да има още повече нелегални оръжия ли? А тия нелегалните са далеч по-опасни.
              Току виж някой преди да налитат на бой и псувни, вземат че се замислят, какво ли може да им донесе тази постъпка.

Коментар

Преди доста години карах курс за носене на оръжие-заради това, че работех като въоръжена охрана. Първото нещо което лекторът се опита да ни накара да запомним беше това което написах по-горе. А именно, че оръжието се използва при най-крайна нужда. Може и за опазването на живота на трети лица, но не и за възпиране на посегателство(например кражба). Учихме и за неизбежната самоотбрана, и за надвишената какво беше там, ама аз съм запомнил, че пистолета се използва при наистина екстремни обстоятелства. Не за заплаха, или респект. Ако не успееш да си осигуриш уважението само с думи и действия невлкючващи оръжие-значи не си за тази професия. В повечето случаи-и за други не ставаш, ама друг въпрос...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Преди доста години карах курс за носене на оръжие-заради това, че работех като въоръжена охрана. Първото нещо което лекторът се опита да ни накара да запомним беше това което написах по-горе. А именно, че оръжието се използва при най-крайна нужда. Може и за опазването на живота на трети лица, но не и за възпиране на посегателство(например кражба). Учихме и за неизбежната самоотбрана, и за надвишената какво беше там, ама аз съм запомнил, че пистолета се използва при наистина екстремни обстоятелства. Не за заплаха, или респект. Ако не успееш да си осигуриш уважението само с думи и действия невлкючващи оръжие-значи не си за тази професия. В повечето случаи-и за други не ставаш, ама друг въпрос...
                  , Колее стига хумор бре, на това ли верно ви научеха, аз ще те обирам а ти ще ми говориш пожелавам ти успех, но няма да тръгна да те обирам неподготвен ако знам че на кръста ти е Беретата(примерно). Колко обира са станали със законни оръжия?Това намаля хората които биха го направили с около 50%. Колко от останалите 50% могат да си набавят незаконно Огн.О-е, нови 50%!? Ами то останаха една шепа хора които биха пасегнали.Я сега по обратния път но причесли и всеки здухан наркоман, чекиджиите, които само се чудят пред кого да си изкарат ножлетата, разни групички(хипи, скин, арийци и пр...)
                  Така че респекта от оръжието не е като респекта от личноста. ...щял да ми говори , развесели ме.

Горе описаното е само сценарий, като в ролята на нападателя поставям себе си а в ролята на жертвата Кольо.
                  Да не се тълкува от Модератори и Админи като заплаха от/към някого

Коментар

Обаче черната нинджа може да спре куршум със зъби. Моля някой модератор вече да отдели постовете в отделна тема "За и против личното оръжие", че тука стана страшно в тая тема. Относно респекта само да вметна, че е забранено носенето на лично оръжие така, че то да се вижда и няма как някакъв мухльо да ми вдъхне респект, като си носи пистолета запасан на късите гащи и му трябват двете ръце да го извади, че с едната му е тежко. Щото и такива има, че и бая народ са такива. Май предпочитам черните нинджи.
                    Написаното от Кольо съдържа доста истини. Има хора, които наистина се чувстват по-сигурни с оръжие, макар че по закон не могат да го ползват, ама така са си сигурни. Те обаче повечето знаят какво носят и разчитат наистина на респекта, но пък и са отговорни към оръжието. Има и други, дето една Нова Година за малко не ме затриха от отсрещната тераса. Ми трябваше да ги снимам после колко респектирани бяха и как се молеха да им върнем служебното оръжие. Тая работа не е за всеки и трябва абсолютно строг контрол по издаването на разрешителни и то наистина при доказана необходимост. Трябва да се гледат повече филми с черни нинджи, а не Рамбо или Тумбстоун

Коментар

Ми, сам го казваш - събрал си от кърлежите служебно. За тях имало ли е доказана необходимост?
                      Не е крив закона, той си е добре. Крива е подготовката, и пълното издухване на мозъците. Ама то идва от всичкия ни живот, и тука никакво въоръжаване/разоръжаване, вече не помага.
                      Хващам се, че моя напоследък го вадя само като си ги мерим с други идиоти. Със шублерите. "Глей тука бе, чакай да го отвинтя, ей тва е бурма, не като при тебе!" "Брато, затри ме, твойто лостче много направено бе, мойто - гола вода, е, гледай" "Тц, тц, глей сеа тука как са го направили тия, еййй ..."

Коментар

Скоро не съм чел закона за носене и съхранение на КНО, бихте ле ми припомни не пишеше ли че трябва задължително оръжието да е в кобур, но никъде май не пишеше да ле да е на кръста, пояса или бедрото.И понеже моите кобури всичка са за кръста, само един е за под мишник, тоя 92FS къде да го нося, та да не съм "мухльо".И понеже повечето служители от държавния апарат не са в течение с новостите в тази насока, незнаят за кобура който е с тик-так копчета от долната страна на пистолета, позволявайки на стрелеца , избутвайки ръкохвадката към земята, разкопчава копчетата и в същото време зарежда, вкарваики патрон в цевта а при Берета 92 това става и при заключен предпазител.И понеже стигнахме до там че от темата излиза тема, ще вмъкна че България направи демокрация с комунистически закони този за самоохраната е един от тях.Просто можеби трябваше да го преработят, по-демократично някакси, да имаме право на по свободно закупуване, така това няма да е блян за повечето хора, и повече хора щяха да осъзнаят отговорноста от притежанието на оръжие.
                        Облекчен закон за закупуване и тежки наказания за злоупотреба.
                        Последно редактирано от giorgio; 27-09-10, 08:43. Причина: По желание на автора.

Коментар

Виж, не искам да те обиждам, видимо си съвсем млад, и това няма да е хубаво от моя страна. Тук има стотици хора, на които им е писнало от оръжие отвсякъде, понеже живеят с него сигурно отпреди да е роден баща ти. Остави това. Няма какво да си мерим със салонните берети, и не е нужно. Когато теглото на секундния ми залп е три тона. Или десет. Или сто мегатона, като при големите. Разговорът беше за друго. Философски и старчески. А кого ще изненадаш иззад ъгъла, додето се тътри за пенсията си, пък как той ще те изненада с бастунчето, додето го гледаш с пръст на спусъка, е друг разговор. Не ти трябва. Не трябва на никого.
                          Последно редактирано от Стефан; 21-09-10, 03:14.

Коментар

Е аз сьм на мнение,че пистолет се вади и за респект ако да е малко опасно.Зависи и кьде и каква е ситуацията естествено.Вадил сьм газов / ммм да,тьпо ма кой каквото си има / в 5 сутринта на крьстовище,аз и той.............и той си влезе пак в колата,просто Нисан Патрул няма как да избяга на ГТИ двойка и Ела Баце да му духнеш........ма на пьрва с газ и натиснат сьединител,че знае ли човек.

Как да е,ето ви едно видео за доказателство,че е добре от време на време да им се налива акьл в главата,интересното е кьм края.

http://www.youtube.com/watch?v=ojXT9-7IGZU
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

И тебе не ща да обиждам. Ама навсякъде по света е забранено да се учи медицина задочно, нали така? Понеже няма да научиш нищо, и страдалецът просто ще умре от твоето незнание. Та побеснявам и всеки път, когато учат курсантите да убиват по комикси. От това тях ще ги убият със сигурност, а те - никого.
                              НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА! НЕ И ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ! За душманите - може.
                              "Пък аз веднъж ..." може да е разговор само между реални професионалисти. Всеки друг случай е опасен, особено за случайните слушатели. Някога ще се окаже смъртно опасен. Трябва ли ви да затриете човек който ви е повярвал, но просто не е имал вашата подготовка? За мене е грях.

Коментар

Има случаи в които няма как,трябваше да му мачкам Голфа с джипката,а и той си беше излязал по фанелка и гащи и беше поне на 4 метра от колата,а и малко пари носех.Е минах метьр ма на,и мотика да имах и нея щях да вадя,или има навити да бягат на ГТИ с Нисан СД33?Пробвах ма на,не става с бягане,а по пьтя за Варненското летище много ОФФРОУД няма и...

Темата се обрьща в кой и какво и защо и как............Просто за пример го казвам щото са ме стреляли с Патрол СД33 и двуосна каравана вьрзана за него между Разград и Тьрговище рано за закуска.И да,идеята,че колата може да те предпази щото била голяма и бьрза и може да отьрвеш кожата е малко крива при положение,че от четвьрта на втора да го свалиш и с двата крака на газта да стоиш пак едно бягане става...............не си е работа.
                                Опасно да се носи,опасно да се вади,опасно да се ползва,но ако си кьсметлия може да ти отьрве кожата.Живия си е жив
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X