Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
    .Колкото до бойния опит, не мисля че има такъв.За колко престрелки между полицай и претъпник се знае?Рутината не се трупа на ТИР-а, а в реална обстановка. Не съм влизал в Симеоново, но и не съм чувал там да има автоматизирани мишени в максимално близки до реалноста терени.
    Някъде четох че Лисичков е служил във френския чуждестранен легион което ако е вярно е доста сериозен боен опит а преди това в СОБТ което се води за най подготвеното за такива ситуаций подразделение на МВР. И аз не съм влизал в Симеоново но съм чул от познати че там поне от 5-6 години имат изключително модерно стрелбище даже нещо и по телевизията даваха май Б.Б. го откриваше като беше още главен секретар.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Някъде четох че Лисичков е служил във френския чуждестранен легион което ако е вярно е доста сериозен боен опит.
      А това е малко пресилено, Чуждестранния Легион във Франция е независима омиротворителна военна единица от армията на Франция, вярно е обаче че имат звено за Сп.Операции, но за това звено източника ми не ще и дума да се заговори затова можем само да гадаем с какво се занимават там, Чуждестранен е защото 95% от легионерите са от кол и въже а има дузина французи предимно от висшия персонал.Тяхната дейност няма нищо общо с вътрешно държавни и бандитски конфликти като ФСБ-РФ, DEA, виж за СОБТ си е сериозна школовка, което не значи че не му е писнало от тях, защото СОБТ се занимава точно с тях, не че това оправдава действието.

Колкото до симеоново виж, далеч съм от мисълта да споря с когото и да е, дано са си пооправили школото
      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

В клипа има снимки на жандармерията...снимките на полигона ми е до болка познат....даже познах някои......!
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          В клипа има снимки на жандармерията...снимките на полигона ми е до болка познат....даже познах някои......!

Приятната носталгия лии?
          Последно редактирано от Ico_Ns; 17-09-10, 00:12. Причина: дописване
          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

На кое се веселиш.......моряко...
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Много му е-сега ако малкия му скочи и Лисичков го усвитка и него лакво става,кой и за какво ще е виновен тогава и за колко влиза в затвора?Има труп-или си виновен или не си,кви са тия изпитателен срок,кви условни,що не го накарат да обещае честна пионерска,че повече така няма да прави?Или да пуцне и малкия,че поне ако лежи в затвора да знае защо?
              Условна.......кокошки ли краде,или си невинвн или не си при убийство.Кви срокове?Няма да гьрмя никой поне 4 години щото сьм с условна ли?Бе много са му дали и тва си е
              Аз също мисля, че са му много! Сега с тази условна присъда ще му отнемат законното КНО и, ако брата и аверите решат да отмъщават ще му е доста трудно.
              А писанията на Оберщурмбанфюрера звучат много издържано, но според мен са кабинетни размисли и нямат нищо общо с действителността! Ще те нападнат ТРИМА и ти ще запушваш раните на току-що простреляния. Това може да го напише човек, който не се е бил поне с двама души(а трима са ужасно много). Ако някой в смъртоносна схватка застреля брат ми(приятел) и се наведе да му запушва раните съм го заклал веднага!(особено ако съм дрогиран). Започне ли битка на живот и смърт няма спиране!! Нещата са или ти или те и се действа безмилостно!! Тези адвокатчета, съдийки и депутатчета-законотворци май никога не са участвали в сбиване.Вероятно дори шамар не са получавали и затова разтягат локуми и мъдруват глупости...
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

А това е малко пресилено, Чуждестранния Легион във Франция е независима омиротворителна военна единица от армията на Франция, вярно е обаче че имат звено за Сп.Операции, но за това звено източника ми не ще и дума да се заговори затова можем само да гадаем с какво се занимават там, Чуждестранен е защото 95% от легионерите са от кол и въже а има дузина французи предимно от висшия персонал.Тяхната дейност няма нищо общо с вътрешно държавни и бандитски конфликти като ФСБ-РФ, DEA,
                Мисля, че предварително запознаване с материята е препоръчително, преди подобни твърдения...
                Публикувайте отговор

Коментар

А това е малко пресилено, Чуждестранния Легион във Франция е независима омиротворителна военна единица от армията на Франция, вярно е обаче че имат звено за Сп.Операции, но за това звено източника ми не ще и дума да се заговори затова можем само да гадаем с какво се занимават там, Чуждестранен е защото 95% от легионерите са от кол и въже а има дузина французи предимно от висшия персонал.Тяхната дейност няма нищо общо с вътрешно държавни и бандитски конфликти като ФСБ-РФ, DEA, виж за СОБТ си е сериозна школовка, което не значи че не му е писнало от тях, защото СОБТ се занимава точно с тях, не че това оправдава действието.

Колкото до симеоново виж, далеч съм от мисълта да споря с когото и да е, дано са си пооправили школото
                  Тия качулатите може да се видят само по телевизиата как 20 човека арестуват някой дребен измамник иначе са гола вода .Ако трябва да дойдат да ти помогнат най много да ти свият нещо ако изобщо дойдат .Защото именно че тия и някои други не си гледат работата съществуват условия няокои да си вилнеят на воля и за тиаях да не съществуват законите .Нали все пак получават заплата да опазват сигурността на тия дето плащат данъци . .Защото обикновено такива бабаити дето няколко нападат сам човек с бухалки са дълбоко в себе си страхливци .И си развяват байрака в България пред заспалите държавни институции .А не например да се запишат доброволци за Афганистан и там да си размахват бухалките .
                  Последно редактирано от giorgio; 17-09-10, 10:38.

Коментар

Побойниците да си се бият. Нормалните хора приключват с тези изпълнения в гимназията и по-натам не се набутват в такива ситуации, камо ли да се забъркат в изпълнения, които не се парират с първия удар.

Употребата на огнестрелно оръжие срещу такива с хладно е огромно предимство, стига дистанцията след насочването да е над 2 метра, а тя е била такава. Ако е под 2 метра, отново пистолетът има предимство ако степента на готовност е наравно с ножа. Съотношението усилие за въздействие към ефекта е несъизмеримо в полза на пистолета. Само трябва да дърпаш спусъка с един пръст и горе-долу да държиш посоката.

Кабинетните (от онези кабинети, дето още имат пишещи машини) размисили са основани на опит - чужд, както горчив, така и не толкова. Естествено, че преценяваш обстановката и преминаваш към помощ само след като е отминала опасността. Ако не е - продължаваш с готовността за отбрана, но после имаш обективно оправдание. Само дето за стрелеца в случая опасност не е имало и е стоял спокойно да чака полицията. Оставаше и цигара да беше запалил. Така не се прави. Полицията трябва да те завари или с насочен пистолет към останалите потенциални нападатели, или суетящ се над гръмнатия. Да не говорим какво изобщо споменаваш за ножове. Който носи нож, с презумпцията за евентуална употреба по човек е в същата категория. После много трудно ще докажеш, че ножа го носиш защото имаш уклон към майсторенето, пък виж как ти се наложило да се отбраняваш с него. Дето имаше един виц - дошъл на престрелка с нож...

Моите писания не са кабинетни, ами основани на надявам се добра подготовка за реална ситуация. Ако някой гръмне брат ти и то не със заглушител в гръб, значи сте яко тъпи парчета, а ако пък е първото - съвсем. Бъди сигурен чи ти си следващият, ако не побегнеш на зиг-заг и изобщо не си въобразявай, че ще скачаш да колиш стрелеца, от чието внимание си убягнал, щото се е юрнал да го спасява.

От дискусията дотук виждам катастрофално ниска култура на носене на КНО от сума народ с разрешителни, та чак аз - върлият привърженик на по-либералния режим съм разколебан в убежденията си.

А хората имат представа какво е да се биеш с двама и повече. Затова и при повече от един нападател си в условия на неизбежна отбрана, пък ако щат да са с голи ръце. Естествено после се гледа и най-малкото обстоятелство, правилната преценка в ситуацията и поведението ти преди, по време и след кулминацията. В тази връзка, друг пример от преди десетина години тук. На вратата се звъни, мъжът отваря и отвън 3ма негови доста по-млади познати дошли да оправят сметки. Настава скандал, прерастваш в нахлуване и бой в коридора. Преди да падне на земята, мъжът се докопва до оставения наблизо пистолет, обаче преди да успее да го зареди му го избиват навътре по коридора, събарят го и двама започват да го ритат където сварят. В тази ситуация, непълнолетният му син, стоящ зад него взима питолета, дърпа затвора насочва го и... думва стоящият зад тях трети участник, който обаче стои отцепка на вратата и никого не е ударил. Отгоре на всичко, онзи умира на място. Оттам нататък става пълна каша по инстанциите и момчето е осъдено за непредумишлено убийство. Чак на последна инстанция го оправдават изцяло, а не го осъждат условно и със смекчаващите вината обстоятелства, поради неправилна преценка, от страх, шок и т.н. Решаващи се оказват обществената опасност на деянието на онези, численото им превъзходство и независимо, че убитият не е участвал пряко е бил част от нападението. Момчето не е било обект на нападението, пистолетът не е бил негов, обаче КНО се дава за отбрана, а не самоотбрана и с него можеш да предпазиш друг човек - близък или не. Така че нещата тук се нормализират и съдебната система влиза в час, като вече ги няма нелепостите като оправдателните присъди от зората на демокрацията за застреляни в гръб крадци, отмъкнали куфар с пари или джамбази, отдалечаващи се с откраднатата кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                      Така не се прави. Полицията трябва да те завари или с насочен пистолет към останалите потенциални нападатели, или суетящ се над гръмнатия.

От дискусията дотук виждам катастрофално ниска култура на носене на КНО от сума народ с разрешителни, та чак аз - върлият привърженик на по-либералния режим съм разколебан в убежденията си.
                      "Театро е туй...."
                      Ако под ниска култура на носене на КНО разбираш липса на актьорски умения съм съгласен. Аз моя пистолет съм го взел за отбрана, а не да играя сценки.
                      Не ти го пожелавам, но ако ти се наложи да си спасяваш живота с КНО съм сигурен, че колкото и да си подготвен теоретично в престрелката няма да мислиш, колко точно куршума да вкараш на съответния нападател, тъй че да изглежда приемливо в съда.
                      п.п.
                      Предлагам ти да направим експеримент с пейнтбол оръжие и гумени ножове. Аз ще съм от тримата нападатели. Ще имитираме скандал (тоест скъсяване на дистанцията, бутане, дърпане и пр.) с последваща ескалация и смъртоносна схватка. Убеден съм, че няма да можеш да ни застреляш и тримата преди да те наръга някой.

Коментар

Ама почна вече разтягането на локумите, та чак и почнахте да се стреляте. Такава е била ситуацията, така е реагирал полицая и резултата е един убит. Френски легиони, СОБТ и какво се очаква ако е бил на тези места - да скочи като черна нинджа и да размята трима бабаита и то надрусани. Това да не е филм с Джеки Чан. При уличен бой си е доста различно и там правила няма. Бият те като тъпан и се чудиш как да се предпазиш. А относно оръжието съм абсолютно съгласен, че трябва строг контрол за издаването. Защо му е на всеки втори да носи пистолет. От какво се пази не мога да разбера. Преди имаше абсолютно строг контрол за издаването на разрешително и частно лице можеше да получи само ако след всички процедури докаже, че борави с пренос на огромни парични средства в бизнеса си. Сега пълна боза - чисто криминално досие, което не всеки път е задължително, психото се минава, някой лев по-бързо да минат документите и вече имаш разрешително. Купуваш оръжие, ама ако може 9 калибър с патрони дето спират камион, а е за самоотбрана. И така се редим на опашката за салам и мляко с бабите и патлака на кръста, че е опасна работа. Преди бях спокоен, ама сега и мен ме е страх, кой малоумник с оръжие ще ме гръмне за едно псуване.

Коментар

Щом за теб правилното поведение е театър, значи потвърждаваш максимата, че животът е сцена.

Стига с тези спекулации за ножовете. Ако на мен пистолетът ми е прибран, значи и ножовете трябва да са. Важен е умисълът. Ако сте хем трима, хем с ножове, хем дошли да ръгате, не виждам как ще ни се пресекат пътищата. Ако се случи, едва ли ще е в килер, та ако все пък искам да ви застрелям, работата в моя случай е елементарна - доста бързо бягам. В момента, в който натрупам дистанция се обръщам и ще видите как 15 топчета от еърсофтския ми Глок заминават за 3 секунди, от които половината са във вас. Само че това са глупости, в тон с твоите. Истината е, че в реална ситуация след като ви дръпна една дължина, няма да се обръщам да ви гърмя, ами ще се обадя по телефона. После не могат да ви сглобят.

Вече писах, ама не четеш. В скандали с бутане, дърпане, хапане и скубане не участвам, ами ги избягвам и то толкова отдалеч, че избягвам даже предпоставките за такива. Тези неща ако все пак тръгнат в развитие, могат в 99% от случайте да се пресекат. Къде с лаф, къде с добронамерено поведение, къде с убедителен авторитет. На такива пресечени в зародиш опити съм бил както свидетел така и участник. Много бързо се охлаждат страстите когато не срещнат позната среда за развитие. В момента, в който се стигне до крясъци и простотии от двете страни, т.е. позната за този контингент обстановка, работата е изтървана. Като се ръгаш в сбивания по светофарите, разправии пред кръчмата и т.н. тогава тези ситуации са реални и мен не ме търси там. Айде, пак от практиката наскоро - в Приморско преди месец софийски мутрета не си прецениха поведението, т.е. театъра, според теб. Пред мега неподходящи хора. Навън численото превъзходство на софиянците се оказва даже в техен ущърб и единият като пада с тил право в бордюра и честито, ако си чел за случая. После всички станаха пишман, да не ти разправям... Няма ножове, няма пистолети, има един заровен и сума народ с огромни и най-вече излишни проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                            Защо му е на всеки втори да носи пистолет. От какво се пази не мога да разбера.
                            Колега ти къде живеш?!? Ако живееш в Нова Зеландия, Норвегия и т.н разбирам да задаваш такива въпроси, ама да ги задаваш в страна, в която всеки втори човек е ставал жертва на престъпление е нелепо.
                            Пък и не е много хубаво да псуваш наляво-надясно. Току виж някой и без оръжие вземе, че ти направи нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Щом за теб правилното поведение е театър, значи потвърждаваш максимата, че животът е сцена.

Стига с тези спекулации за ножовете. Ако на мен пистолетът ми е прибран, значи и ножовете трябва да са. Важен е умисълът. Ако сте хем трима, хем с ножове, хем дошли да ръгате, не виждам как ще ни се пресекат пътищата. Ако се случи, едва ли ще е в килер, та ако все пък искам да ви застрелям, работата в моя случай е елементарна - доста бързо бягам. В момента, в който натрупам дистанция се обръщам и ще видите как 15 топчета от еърсофтския ми Глок заминават за 3 секунди, от които половината са във вас. Само че това са глупости, в тон с твоите. Истината е, че в реална ситуация след като ви дръпна една дължина, няма да се обръщам да ви гърмя, ами ще се обадя по телефона. После не могат да ви сглобят.

Вече писах, ама не четеш. В скандали с бутане, дърпане, хапане и скубане не участвам, ами ги избягвам и то толкова отдалеч, че избягвам даже предпоставките за такива. Тези неща ако все пак тръгнат в развитие, могат в 99% от случайте да се пресекат. Къде с лаф, къде с добронамерено поведение, къде с убедителен авторитет. На такива пресечени в зародиш опити съм бил както свидетел така и участник. Много бързо се охлаждат страстите когато не срещнат позната среда за развитие. В момента, в който се стигне до крясъци и простотии от двете страни, т.е. позната за този контингент обстановка, работата е изтървана. Като се ръгаш в сбивания по светофарите, разправии пред кръчмата и т.н. тогава тези ситуации са реални и мен не ме търси там. Айде, пак от практиката наскоро - в Приморско преди месец софийски мутрета не си прецениха поведението, т.е. театъра, според теб. Пред мега неподходящи хора. Навън численото превъзходство на софиянците се оказва даже в техен ущърб и единият като пада с тил право в бордюра и честито, ако си чел за случая. После всички станаха пишман, да не ти разправям... Няма ножове, няма пистолети, има един заровен и сума народ с огромни и най-вече излишни проблеми.
                              Не бе аз само искам да пресъздадем ситуацията, за да разберем за какво иде реч. Тя, че е изтървана изтървана е ... А ситуацията си я представям така: скарваме се( ножовете и пистолета са прибрани), сборичкваме се, аз вадя нож, ти палка(принципно още тук могат да приключат нещата), ти вадиш пистолета си, зареждаш го( моите авери вадят ножове) и се почваме.... И тогава ще разбереш, какво е неизбежна самоотбрана и този Лисичков, колко добре се е справил.

п.п. аз в скандали и сбивания също не участвам от поне 15-20 години, но спомените ми са пресни.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                                Колега ти къде живеш?!? ........
                                А ти!?

Жена ти и децата ти ходят ли с оръжие? Или тях кучета ги яли...
                                Моите са без. И съм неспокоен, като виждам как приемате използването на оръжие. Закона бил писан от и за малоумници, театър било...
                                Само че времето на Били Хлапето е история - за добро или за лошо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X