Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Ясене ...да разбирам ли че два патрона по лев струват общо 40 000 лв............! Ако е така хептен нищо не разбирам...по добре да не пиша в тази тема...!
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

На мен не ми се струва точно самозащита , всичко е нагласено , яко пари се въртят , то ако ставаше въпрос за убийства куките сичките ги знаят кои са мафиоти и кои не до ся да са ги изтрепали всички , обаче има интереси .
      По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Ясене ...да разбирам ли че два патрона по лев струват общо 40 000 лв............! Ако е така хептен нищо не разбирам...по добре да не пиша в тази тема...!
        Ти си знаеш, дали да пишеш.

При такова решение за характера на противоправното деяние и вината, присъдата е адекватна. И необходима в обществен план, за да не реши всеки да се "самоотбранява" с куршум в челото срещу трудно установими заплахи. Лафът за двата куршума в повече си беше от мен - не съм чел мотиви на съда и не зная докъде Лисичков се е самоотбранявал законно и кое му точно действие е в повече от неизбежната самоотбрана (според съда, де).

Вече, колко точно са установени вината и деянието, ... решаваме, че е точно, поради недостиг на сведения и принципна вяра в правораздавателните органи.

Коментар

Направил е каквото е направил, и е станало, каквото е станало.
          Днес първата инстанция се е произнесла - условно, и четири години изпитателен срок. Аз бих го оправдал изцяло, но аз не съм съдия.

Добро впечатление ми направи неговото заявление. Лошо - заявлението на бащата на убития, макар че чувствата му са разбираеми. Да беше възпитал сина си другояче - сега никой нямаше да плаче.

Коментар

Тя темата се отплесна в съвсем друга посока. И аз бих го оправдал човека, ама това може да стане в страна, дето съдия е вожда на племето. При нашите закони присъдата е точна. Все пак си има убит и в съда няма как да му кажат - невинен и да го оправдаят.

Коментар

Ми, тогава дай да съдим и войниците от караула ...
              Слушай, закона - закон, а неограниченото безумие - неограничено. Тогава да бутаме в дранголника и лекарите за всеки екзитус. Нали има труп? И поповете - за всяка душа, която не праща имейли от рая. И даскалите, за всеки който се оплаче че домашното му е трудно. И ...
              Контрибуцио лукри кондамно. Някво ...
              Имането на закон, в днешно време не гарантира имането на разум. Което е вина на общественото мнение, прочее. Не на законодателя. Който е еднозначно невменяем, точно колкото избралото го обществено мнение.

Коментар

Много му е-сега ако малкия му скочи и Лисичков го усвитка и него лакво става,кой и за какво ще е виновен тогава и за колко влиза в затвора?Има труп-или си виновен или не си,кви са тия изпитателен срок,кви условни,що не го накарат да обещае честна пионерска,че повече така няма да прави?Или да пуцне и малкия,че поне ако лежи в затвора да знае защо?
                Условна.......кокошки ли краде,или си невинвн или не си при убийство.Кви срокове?Няма да гьрмя никой поне 4 години щото сьм с условна ли?Бе много са му дали и тва си е
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

За смърта на така наречения риж или както там му викат държавата е много по виновна от Лисичков. Не може човек с такава криминална биография да е на свобода той е трябвало към момента на убийството вече дълги години да обитава тясна затворническа килия за деянията си. Точно по тази причина из държавата ни се разхождат такива индивиди и не дай боже обикновен човек без оръжие и опита на Лисичков да попадне на пътя им. Така се формира чувството за безнаказаност у тях когато за всяко извършено престъпно деяние не са си получили заслуженото под формата на ефективна присъда. Ако беше полежал някоя и друга година можеше пък и да се осъзнае рядко се случва но не е изключено .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Много му е-сега ако малкия му скочи и Лисичков го усвитка и него лакво става,кой и за какво ще е виновен тогава и за колко влиза в затвора?
                    Некой не чете горе какво съм писал - хубав си е законът, има си прецизиране на вината даже и при наличие на труп.

Споко. За втория път Лисичков ще знае - само един куршум в десятката, за да няма съмнения. Все си мисля, че ако го беше гръмнал само веднъж, и превишение нямаше да му лепнат.

Коментар

Мда. Горните три мнения разглеждам като резюме, което еднозначно подкрепям.

Коментар

Има една много правилна руска приказка - Предпочитам трима да ме съдят отколкото четирима да ме носят.

Коментар

Пиша специално за всички с КНО - вземете се ограмотете от теоретична и най-вече от пракическа гледна точка. При всяка такава история се гледа фактическата обстановка, степента на обществена опасност и най-вече хронологията на събитията. Стрелецът се отървава само с условна присъда на първа инстанция и това е възможно най-снизходителният изход дотук. Има грубо превишаване пределите на неизбежна отбрана и е очевидно за всеки, който е малко наясно с тази материя.

Последният и вероятно смъртоносен изстрел е произведен при безусловно прекратено нападение, при ранен нападател, паднал на земята. Тази глупост е по-зле от това да го беше гръмнал в гръб докато бяга от него. Първите два броя са от близко разстояние по прав нападател, който вероятно е имал хладно оръжие и е възнамерявал да извърши обществено опасно деяние (няма се предвид опасно за голяма група хора наоколо, а подкопаващо общественото устройство). Дотук добре - особено ако са несмъртоносни, директно се отървава. Ако има и смъртоносен, или са повече изстрелите докато го напада, разбираемо е - много стрес и най-вече непрекратено нападение, при което е трудно да си прецизен и владеещ се. Обаче в момента, когато падне надупчен, очевидно е в безпомощно състояние и т.н., задължително е веднага да му се помогне, колкото и да изглежда противоестествено. Гръмнал си го, за да предпазиш здравето и живота си, а не за да го трупясаш. Веднага щом вече не е заплаха и за слепия е видно, че има нужда от помощ, му се мятай отгоре да диагностицираш засегнатите съдове и органи и да прилагаш притискане, противошокови мерки, викане на помощ и т.н. Именно това е разликата за пред съдията. Неслучайно на курсовете колкото отделиха на техническите и правни въпроси, два пъти повече на първата помощ при огнестрелни рани. То не бяха цветове на телесните течности, то не бяха пулсации на струите, то не бяха парчета кости.

Третият и последен изстрел е при напълно променена фактическа обстановка и превишаване на пределите е най-малкото, с което може да се размине. Точно той освинва цялата история и вече не помагат никакви обстоятелства като хероин в кръвта на онзи катил, пребогатата му криминална биография и т.н. Всичко това е имало значение преди да му пусне контролния куршум.

Смисълът на личните пистолети е да предпазват, а не да убиват. Убийството е само краен и страничен ефект от основното им предназначение. В крайна сметка, този юнак е използвал пистолета си не за защита, а за убийство, независимо от какви обстоятелства е било предшествано.

Коментар

Напълно съгласен с горното. Но в случая - при тази фактичека обстановка май частта с помагането и запушването на скъсани артерии и т.н... май не се връзва. Сигурно другите щяха да го заколят в това време...
                            висете отпуснато

Коментар

И това ми мина през акъла. Той нека се пробва да изсимулира загжриженост, пък нека онези да му се нахвърлят. После ще ги съди, че са му попречили да окаже така необходимата помощ и са пряко отговорни за трагичния изход. Обаче това е на теория. На практика, малко са тези, които ще налетят на този, който току що е надупчил тартора им. По-скоро ще се разбягат или ще заприпадат наоколу.

А и тази помощ не е задължителна, но стои добре в пледоарията. Напълно разбираемо е да не си в състояние да направиш каквото и да е, заради шока, стреса и т.н.. Обаче направиш ли опит, пък бил той и неуспешен, караш съвсем по учебника, в който лекцията завършва с оправдателна присъда. Неслучайно ни повтаряха, че фунцията на пистолета е да запази здравето и живота ни извън затвора.

Коментар

Да, това си струва да се вкара в практиката. Не съм сигурен че на мястото на оня човек щях да се сетя да го направя, сега вече ще го имам за обица на ухото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X