Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новини и любопитно

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение

    Описание на случката-на земята имаме работещ Панцир, който е атакуван от Ударен самолет. Очевидно Панцира изстрелва две ракети(по предполагаемия атакуващ самолет). Това което възниква като въпрос(при ДБРЦ) е защо ракетите не поразяват самолета, а самия Панцир става жертва(тва към Вятъра, че го виждам, че се чуди)?

    Очевидно имаме атака(от страна на самолета) с високо точен боеприпас.При тях(изключваме боеприпасите въздух-въздух и ПКР) въпреки, че са "умни", все пак някой трябва да им посочи къде точно да ударят(в общия случай те не могат да намират целите сами), т.е. да им целеуказва. Вариантите са няколко:
    -ГПС насочване-подходящи са за стационарни обекти с предварително известни координати.На боеприпаса предварително(на земята) му се задават координати и в последствие той пада там където му е посочено.Логично е, че не са подходящи за поразяване на мобилни цели, тъй като времето за "настройка" е много голямо.
    -лазерно насочване-най-шарения вариант.Целеуказването(облъчване с лазерен целеуказател, вграден(напр Су-25) , в контейнерно изпълнение(както ще са нашите Ф-ове), или портативен) може да се извършва от самолета който пуска боеприпаса, от друг самолет който се намира в района, от собствените сухопътни войски или от калпазани проникнали в тила на противника(спецназ, снайперисти, разузнавачи и т.н.-така наречения "преден щурман насочвач").
    -телевизионна/ИЧ ГСН(глава за самонасочване)-в носа на ракетата има камера, която в реално време предава картина на оператора(буквално му снима филм) и оператора насочва ракетата по изображението(струва ми се, че на клипа имаме точно този случай).Уловката е , че ако системата е достатъчно умна(а като гледам тука си имаме работа с евреи), картинката може да се предава не на бомбера, а на друг самолет който да довърши атаката .Това обикновено се прави когато имаме силна ПВО и тоя който хвърля бомбите трябва да влети на висока скорост, да разтовари и бързо да се изнесе(същото важи и при лазерна ГСН).
    Самолетите много рядко действат сами.Вариантите са от двойка, през звено(четворка), та до ескадрила, като почти винаги единия от групата носи вградени или подкачЕни средства за РЕБ(радиоелектронна борба), които включват както апаратура за "забиване"(заслепяване) на вражеския радар, така и средства за поражение. Предполагам, че в случая или Панцира се е натресъл на "Wild Weasel" или стреля по друг самолет от групата, а не по тоя който "снима клипа"(дали го е свалил можем само да гадаем).По принцип съвременните ЗРК имат възможност да следят(да прехванат и водят) и да атакуват едновременно по няколко цели, но все пак е нужно технологично време за пренастройка, което в случая явно е "в обрез".Отново предполагам, че пилотите са се оказали по-добре подготвени от разчета на Панцира и просто са успели да ги изненадат(да не им дадат време за реакция). Разбира се, не мога да съм сигурен, че точно така е станало.
    Благодаря, интересно ми беше.

    Атаката почти сигурно е била с това https://missilethreat.csis.org/missile/delilah/
    или с нещо имащо същите оптики и програми.

    Очевидното в случая е, че панцирите нямат никаква реално работеща оценка за приоритетност на целите. Ракетата без нито една маневра го опука !!! (а тя може и да маневрира)

    Отделно, горната ракета се знае, че може да симулира цели (ползват я за тренировки на израелските ЗРК) Та по-скоро други наоколо са "рисували" по радарния екран на панцира, а той е пукал по рисунките.
    Самолети в обсега на Панцира най-вероятно не са навлизали. Обикновено пуцат от ливанско.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

    Коментар


    • Любенов
      Любенов коментира
      Редактиране на коментар
      При разнообразието на съвременните летящи заплахи нищо няма работещ алгоритъм за приоритет на целите, еле пък ЗРК правен да е на фронтовата линия. Пуца се по най близкото нещо и толкова, нито по отражателна способност може да различиш типа на целите, нито по поведението им.

    • DBRS
      DBRS коментира
      Редактиране на коментар
      Минало бешело - търси за Iron Dome макар да не е толкова мобилен.

  • Кво сте го захапали Панцира все едно е звездата на смъртта? Един най обикновен комплекс предназначен да осигури прикритие на фронтовата линия, с скромен обхват и основни цели хеликоптери и щурмови самолети, ако заради тая играчка евреите са вдигали Дива невестулка и са ползвали крилати ракети явно Панцира е некво вундервафе.

    Коментар


    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Ами то проблема на колегата (по форум) му е, че твърдо иска да научи панцира да отработва цели от всякакви видове ракети и дронове. Него вертолетите и щурмовиците не го вълнуват.

  • Панцира не е нищо особенно !По -модерен и до там .Един Фаланкс сигурно ще е по ефикасен ,ако му закачат и контейнери с ракети!Силата на такива системи са радарите ,не средствата за поразяване!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

    Коментар


    • gabocvet
      gabocvet коментира
      Редактиране на коментар
      В момента идеята е да се разделят системите, с други думи да има ЗРК и ЗАК. Даже и панцирите вървят в тази посока. https://anna-news.info/ministerstvo-...m/coi2tm3wjo0/

  • Незнам защо всички приемат системата Панцер като съвършенната панацея срещу всички заплахи от въздуха . Такава система няма и едва ли може да бъде създадена в обозримо бъдеще . Като всички останали има силни и слаби страни . Това са предимствата на тестването на оръжейните системи в реални бойни условия . Много бързо им намираш силните и слабите страни и съответно модернизираш или ако не става създаваш нова система за борба с новите заплахи . Панцер по начало беше създаден като наследник на ЗСУ 23 - 4 щилка да охранява колоните техника и хора в движение и в близост до огневата линия . Опита от хиляди години еволюция на въоръжението показва че на всяка нова система много бързо се намира противодействие .
    Последно редактирано от sek.1; 08-03-20, 05:16.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • R.I.P. Армата ...

      Проектът "Армата" май съвсем отиде на кино. Разработваният за него перспективен дизелов двигател няма да се пуска в серия " из-за его недоработок и технически недостижимых параметров ". Т.е. танкът остава без двигател, като евентуално може да се пробват да пробват да използват наличните.

      Проблеми май имат и с трансмисията и със системата за управление на огъня.

      Хотели как лучше, получилось как всегда ...



      Ние не сме неутрални!

      Коментар


      • sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Необитаем купул и управление на всички системи изнесени отпред в бронекапсула . То въобще от 50 години насам никой освен руснаците не е проектирал и произвел нещо ново в сферата на танковете . Всички модернизират наличното до колкото това е възможно .

      • Чавдар (V93)
        Чавдар (V93) коментира
        Редактиране на коментар
        То и друг освен руснаците не се пъне да поддържа и модернизира едновременно 3 модела основен боен танк. Няма да им дойде акълът в главата ...

      • Самодържец
        Самодържец коментира
        Редактиране на коментар
        Спокойно могат да си модернизират още дълго време т-90, тия пари за новия танк да ги влагаха в развитие на активни защити. Американците не се пънат за някакви супер нови танкове а си следват програмата за ребилд на наличните, а не е като да нямат възможности. Ама то не се знае докога танковете ще останат необходими. Да не влизам в тона на колегата с дроновете, ама при развитието на такъв тип средства и умните боеприпаси, според мен, танковете ще стават все по-уязвими и не съвсем нужни. Иначе няма лошо да влагат средства в развитието на нов тип танк щом виждат нужда за тях, ама поне един проект да докарат до успешен финал, и да има повече смисъл да влагат в развитие на дронове и роботизирани платформи. И да им свалят цената.

    • Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Панцира не е нищо особенно !По -модерен и до там .Един Фаланкс сигурно ще е по ефикасен ,ако му закачат и контейнери с ракети!Силата на такива системи са радарите ,не средствата за поразяване!
      Лееко така трябва да по прелистиш гугъла. Панцира в версията си за руската армия е с ДВА радара с фазирана антенна решетка, работещи в два различни диапазона, плюс оптически канал с който комплекса може да работи в пасивен режим, в световен мащаб няма нищо по модерно като концепция. С руски разчети свалиха стотина дрона с двигател от бензинова коса и ЕОП колкото капачка от буркан, обаче руските панцири са маалко по различни от тия за износ.

      https://vpk.name/library/f/pancir.html

      Коментар


      • Alexr
        Alexr коментира
        Редактиране на коментар
        Както и руските разчети са малко по-различни.

      • Самодържец
        Самодържец коментира
        Редактиране на коментар
        Това винаги се изтъква, когато се желае подчертаване на възможностите на тяхната техника, но дали е съвсем така не се удало да узнаем.

      • sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Поне навремето беше така . Техниката която отиваше извън ВД беше доста спъната от към възможности и руснаците я бяха кръстили маймунска версия . Не виждам защо сега да е по различно . Като "материала" който трябва да работи с нея е такъв https://www.youtube.com/watch?v=ppyVWS483OY
        Последно редактирано от sek.1; 09-03-20, 04:01.

    • Сега не са 80-те и клиентите на руска техника не плащат с тирове домати и "русенско" а с твърда валута(макар,че има и тарикати които като Индонезия платиха на чичко Пу с кокосово масло за Сушките),и като получат "маймунски версии" втори път нямя да купят--пример Алжир и МиГ-29СМТ

      Коментар


      • Пуск на ракета.
         

        Коментар


        • Първоначално публикуван от Любенов Преглед на мнение
          Пуск на ракета.
          Той проблем да пусне ракета, подкачена под крилото няма. Аме нещо им се е закучило въоръжението, което трябва да е скрито вътре.

          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • Планове за реорганизация на корпуса на морската пехота. Ще се откажат от танковете, ще се намали броя на самолетите, общата численост на корпуса ще бъде намалена от 189 000 до 170 000.

            https://bmpd.livejournal.com/3967526.html

            https://www.wsj.com/articles/marines...at-11584897014
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

            Коментар


            • Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

              Той проблем да пусне ракета, подкачена под крилото няма. Аме нещо им се е закучило въоръжението, което трябва да е скрито вътре.
              Чавдаре, пишат, че е отсеците но не мога да го видя на клипа. 51 секунда. Аз поне виждам старт от пилон.

              Последно редактирано от gabocvet; 26-03-20, 03:11.
              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
              0878 79 20 61 Борис

              Коментар


              • Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение

                Чавдаре, пишат, че е отсеците но не мога да го видя на клипа. 51 секунда. Аз моне виждам старт от пилон.
                Те да си пишат, каквото си искат, аз вярвам на очите си.

                За мен това в кръгчето е ракета на пилон под крилото

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:su57-1.jpg
Прегледи:192
Размер:20.4 КБ
ID:6577978

                и, съответно, пуск на същата

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:su57-2.jpg
Прегледи:210
Размер:16.6 КБ
ID:6577979


                А към момента не мисля, че имат готови ракети, които да са за скрито носене. Р-77 не могат да натъпчат вътре поради липса на място. И наскоро разработчикът на ракетите нещо е примрънкал, че тази работа не била като онази ...

                Генеральный директор корпорации "Тактическое ракетное вооружение" Борис Обносов впервые рассказал, с какими трудностями сталкивается корпорация при разработке внутрифюзеляжных ракет для Су-57.
                "С изделиями, которые размещаются на внешней подвеске, особых проблем у нас не возникало. Но чтобы разместить ракету внутри фюзеляжа, требуются меньшие габариты, складывающиеся крылья и рули. Есть и определенные сложности при пуске из замкнутого пространства, так как возникают дополнительные нагрузки на самолет. Это дело новое, до этого внутри фюзеляжа размещались только мощные стратегические образцы", - сказал Обносов

                От това чудо аз не виждам да стане строеви самолет в някакви смислени количества any time soon, если когда-либо.
                Те тепърва още му разработват специални ракети. Което само по себе си е диво безумие. Тези ракети сигурно ще струват майка си и баща си. За проблеми с логистиката да не говорим ...
                Американците си използват на стелтовете стандартни AIM-120, пък били те само 4.
                Ние не сме неутрални!

                Коментар


                • Усещане как е в кабината при излитане с десантен планер в 1945-та
                  Последно редактирано от DBRS; 26-03-20, 09:28. Причина: уточнение за планера от ЕМО
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

                  Коментар


                  • Тва е десантен планер теглен от бомбер
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


                    "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

                    Коментар


                  • Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

                    Те да си пишат, каквото си искат, аз вярвам на очите си.

                    За мен това в кръгчето е ракета на пилон под крилото

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:su57-1.jpg
Прегледи:192
Размер:20.4 КБ
ID:6577978

                    и, съответно, пуск на същата

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:su57-2.jpg
Прегледи:210
Размер:16.6 КБ
ID:6577979


                    А към момента не мисля, че имат готови ракети, които да са за скрито носене. Р-77 не могат да натъпчат вътре поради липса на място. И наскоро разработчикът на ракетите нещо е примрънкал, че тази работа не била като онази ...




                    От това чудо аз не виждам да стане строеви самолет в някакви смислени количества any time soon, если когда-либо.
                    Те тепърва още му разработват специални ракети. Което само по себе си е диво безумие. Тези ракети сигурно ще струват майка си и баща си. За проблеми с логистиката да не говорим ...
                    Американците си използват на стелтовете стандартни AIM-120, пък били те само 4.
                    Очите ти лееко те подвеждат, пуска е от така наречения бърз отсек, пилони за външно опдкачане там няма, ракетата е РВВ-МД.
                     

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X