Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Путин лавира доста успешно (направо си лъже но не му пука), западняците предпочитат да си заровят главата за да нямат проблеми, украинците го духат.
    Никой вече не спазва никакви норми, ООН изобщо не го броят. Използват някакви сложни думи като хибридна война да замаскират нещата но факт е
    Една държава вкарва войски в друга държава, дали са го обявили в ООН не променя факта че това вече е война между русия и Украйна и че руснаците са нахлули и окупирали украинска територия.
    Това са фактите в момента, останалото е замазване на нещата, пазене самочувствието на ЕС

Коментар

http://nakratko.bg/category/25/73844/

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        Май и това не е сигурно:
        http://www.mid.ru/brp_4.nsf/newsline...257DD2003399BB

Извинявам се за офтопика... Просто медала има две страни и при показване на едната е добре да се спомене и другата...
        Тъй де, друго си е ТАСС да заяви ...

В частност от информационния фон практически са отпаднали изводите от доклада на ОБСЕ, опровергаващи прибързаните твърдения на Запада за виновността на опълченците за обстрела на автобуса под Волноваха.
        Та, кои са изводите на ОБСЕ, дето били отпаднали от информационния фон? Ей ги на сайта им

The SMM concluded its third fact-finding patrol to government-controlled Volnovakha (35km south-west of Donetsk), where 12 civilian passengers of a bus had been killed and 17 injured on 13 January (see SMM Spot Report 14 January and SMM Daily Report 14 January). The SMM conducted a comprehensive inspection, focusing on five craters caused by explosions that had occurred during the incident. The investigation included comprehensive crater analysis of two specific blast craters, including the crater located 10 metres from the side of the passenger bus. In the SMM’s assessment all craters examined were caused by rockets fired from a north-north-eastern direction.
        Т.е. според оценката на ОБСЕ всички кратери са били причинени от ракети, които са дошли от посока север-североизток (като човек изгледа видеото и погледне картата, посоката е по-скоро североизток).

Я да видим какво има на север-североизток!

Ей го КПП-то на сателитна снимка (стрелката най-общо показва района, в който на видеото се появиха разривите от ракетите)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:volnovaha1.jpg
Прегледи:1
Размер:32.2 КБ
ID:5636353

Да видим малко по-обща картина

Име:volnovaha2.jpg
Размер:62.2 КБ
ID:5636354

На север-североизток от мястото на инцидента се намират Новотроицке и Докучаевск.

Според карта на бойните действия към средата на м. януари ...

Име:volnovaha3.jpg
Размер:100.3 КБ
ID:5636355

в този район се намират руски сили.

Според картата, от мястото на инцидента до Новотроицке са около 11-12 км, а до Докучаевск - 17.

Име:volnovaha4.jpg
Размер:94.9 КБ
ID:5636356

Т.е. разстоянието е напълно в рамките на обсега на БМ-21 Град ...

Като теглим чертата какво излиза? Потвърдено е и от независим източник (ОБСЕ), че е имало ракетен обстрел. Потвърдено е, че ракетите са дошли от посоката в която има руски сили.

От тук нататък, всеки може да вярва на каквото си иска. В т.ч. и на версията на руските тролове в Интернет, че украинците на КПП-то били изкарали хората от автобуса и ги разстреляли с автомати.

Както всички знаят, ТАСС винаги е прав, а в случаите, когато не е - виж т.1 ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Да нямаше видео да каже човек Ми да,някой лъже ......ма то кьорав да си се вижда.Е всеки може да мисли каквото си иска,но в това поле освен тоя пост друго какво могат да целят?И като го целят не го ли знаят чий е?Ако им беше мерак за един автобус щяха да си ги бомбят далеч от поста на някой прострелян завой.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Да нямаше видео да каже човек Ми да,някой лъже ......ма то кьорав да си се вижда...
            Ами то си е ясно че при такива конфликти всеки лъже...
            И използва целия 'набор' средства за водене на война - от диверсия, през технически средства, дезинформация и т.н....
            Затова се опитваме да пресеем кое е истина, и кое - лъжа, защото дадено действие може да е вследствие на реална атака, но може и да е вследствие опит да привлечеш обществени или международни симпатии... И т.н. и т.н.. Пък всеки затова си има глава за да си прави изводите...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Ами то си е ясно че при такива конфликти всеки лъже...
              И използва целия 'набор' средства за водене на война - от диверсия, през технически средства, дезинформация и т.н....
              Затова се опитваме да пресеем кое е истина, и кое - лъжа, защото дадено действие може да е вследствие на реална атака, но може и да е вследствие опит да привлечеш обществени или международни симпатии... И т.н. и т.н.. Пък всеки затова си има глава за да си прави изводите...
              Тоя етап го минахме отдавна! Там вече си тече пълномащабна война - в момента си разменят танкови контра/атаки под ударите на тежка стволна и реактивна артилерия! Кво има да я пресяваш войната...?!! Истинската е такава - гадна...

Коментар

Да привличат каквото искат,мен това не ме засяга,аз гледам как до Украински пост падат снаряди без да им дреме на стрелящите,че там има и цивилни,не е като да се стрелят и бомбят на летището в Донецк.
                Вьпреки това което се вижда някой да седне да ми обяснява,че съм кьорав.......е то верно всеки лъже,но пък толкова не съм деблен поне аз.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  Тоя етап го минахме отдавна! Там вече си тече пълномащабна война - в момента си разменят танкови контра/атаки под ударите на тежка стволна и реактивна артилерия! Кво има да я пресяваш войната...?!! Истинската е такава - гадна...
                  Не мисля че е пълномащабна, ако е такава да е свършила......
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    ... аз гледам как до Украински пост падат снаряди без да им дреме на стрелящите,че там има и цивилни, ...
                    Те даже първо са се похвалили в Интернет как са ударили КПП-то, ...

Име:volnovaha0.jpg
Размер:21.1 КБ
ID:5636362

пък после, като се е разбрало, че е поразено не КПП-то, а автобус и има убити и ранени цивилни, са си покрили "новината" и започнаха да пускат димните завеси ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                      Не мисля че е пълномащабна, ако е такава да е свършила......
                      ОК - пълномащабна хибридна война... Просто според мен това е границата отвъд която ще започнем да си говорим за пълномащабна класическа война. Очакваше се зимата да се кронатнат нещата, но студа и снега явно не са им проблем. В боя за летището в Донецк и двете страни хвърлят най-доброто което имат и загубите които се коментират и от двете страни говорят, че в момента там се бият наистина здраво и без оглед на жертвите и щетите сред цивилното население. Замислих се пак за видеото със попаденията на залпа от КПП-то и си дадох сметка, че е възможно обстрелът да е нямал за цел да удари КПП-то - то не е там от вчера и съм убеден, че е многократно и сигурно простреляна цел, и гледайки други видеа с работата на сепаратиската реактивна артилерия и нейните резултати, спокойно можем да допуснем, че ако са искали да ударят КПП-то, щяха да го направят. Като изключим давата дълги изстрела (има още един от другата страна на пътя - вижда се на видеото от регистратора на автомобила, на опашката зад автобуса, когато тръгва да обръща и бяга..), залпа е много прецизно групиран от двете страни на пътя (не съм сигурен дали въобще има попадения на асфалта). После се сетих за табелките предупреждаващи за мини от двете страни на пътя (най-вероятно - многослойно минно заграждение)..... Ми така се разчиства плацдарм за настъпление през минни заграждения по принцип, когато не се разполага със специализирана техника! Обърнете внимание на видеото заснето от покрива на КПП-то - между зоната на попаденията и КПП-то имаше автомобили на пътя, които изчакаха невъзмутимо - явно не се случва за първи път и знаят, че не стрелят по тях...?!

Коментар

От горепоказания "опълченски" източник "В контакте"

20.01.15. 01:22. Сообщение от ополчения.

"По состоянию на 01:12 (по мск) на линии фронта Пески - Аэропорт - Авдеевка продолжались обоюдные интенсивные артиллерийские обстрелы, с применением ствольной артиллерии и РСЗО. По всем фронтам артиллерийские дуэли и работа ДРГ. Под Мариуполем ополчение атакует укрепления и блокпосты карателей. ...
                        По всички фронтове двете страни се обстрелват взаимно с артилерия. В района на Мариупол "опълчението" води настъпателни действия ...

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        ... Като изключим давата дълги изстрела (има още един от другата страна на пътя - вижда се на видеото от регистратора на автомобила, на опашката зад автобуса, когато тръгва да обръща и бяга..), залпа е много прецизно групиран от двете страни на пътя (не съм сигурен дали въобще има попадения на асфалта). После се сетих за табелките предупреждаващи за мини от двете страни на пътя (най-вероятно - многослойно минно заграждение)..... Ми така се разчиства плацдарм за настъпление през минни заграждения по принцип, когато не се разполага със специализирана техника! ...?!
                        Я пробвай пак да прегледаш видеото!

Име:bum3.jpg
Размер:45.6 КБ
ID:5636370

Име:bum3a.jpg
Размер:45.6 КБ
ID:5636371

Поне 2 попадения върху пътя и още 3 в близост до пътното платно, без да броим онези около поразения автобус. Снайперска стрелба с точност до метри с Град от -найсет километра?!? Айде бе!

И (пак прегледай видеото) дали някъде из полето се видяха вторични разриви от задействани мини? Щото аз не забелязах такива. Т.е. ако някой е решил да разминира по такъв начин, начинанието му е било крайно неуспешно. Да не говорим, че изобщо не е ясно дали там, където са попаднали основната част от ракетите, изобщо има мини. Снимките на предупредителните табелки са от участъка около поразения автобус, а повечето ракети падат далеч от там.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-01-15, 10:27.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Абре хора как го виждате това "прицелно", "точково", "прецизно" стреляне с РСЗО, та даже "къси"-"дълги" изcтрели?? Това чудо-юдо е направено и стреля по площ- пуска залпа и кво стане и какво уцели. Теоретично е възможно и пускането на единични изстрели за евентуално прицелване, но така или иначе си остава биенето по площ, а не точково. А и на самия клип виждаме поредните взривове на зарядите без изчакване, няма как да им "наредят" на снарядите да падат само около самото шосе. Кой къде пада и какво е нацелил е Божа работа. Тaкаче версията с целенасочено отминиране по направление от двете страни на шосето не ми се връзва, ако и метода да се използва като вариант за разминиране. Може, ама не става да очакваме прецизност и ефективност.
                          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                            Абре хора как го виждате това "прицелно", "точково", "прецизно" стреляне с РСЗО, та даже "къси"-"дълги" изcтрели?? Това чудо-юдо е направено и стреля по площ- пуска залпа и кво стане и какво уцели. Теоретично е възможно и пускането на единични изстрели за евентуално прицелване, но така или иначе си остава биенето по площ, а не точково. А и на самия клип виждаме поредните взривове на зарядите без изчакване, няма как да им "наредят" на снарядите да падат само около самото шосе. Кой къде пада и какво е нацелил е Божа работа. Тaкаче версията с целенасочено отминиране по направление от двете страни на шосето не ми се връзва, ако и метода да се използва като вариант за разминиране. Може, ама не става да очакваме прецизност и ефективност.
                            Разсейването на залпа подлежи на контрол и понеже тук сте от буквалист нагоре събрани - само два изстрела от десетки в залпа са с приблизителната дължина на КПП-то. Всички останали са равномерно разпределени в конкретен периметър. Отклонението на двата дълги изстрела надхвърля радиуса на зоната на поражение в пъти, от което следва, че установките не са били прицелени в КПП-то - нещо което с положителност умеят и то с точност под 100 метра - видимо от кадрите на изпепелени украински конвои и позиции, и почти непокътнат околен пейзаж - пълно е с тях в нета.
                            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 20-01-15, 10:48.

Коментар

По-скоро умееха,
                              в момента от руска страна за мен е очевидно, че влизат далеч по-зле подготвени и мотивирани хора от периода май-август. Факта че руснаците плащат и на чужди наемници също говори, че го закъсват за действащи спецове с желание да влязат в месомелачката.
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Добриле, не твърдя, че съм прав, а че това е вероятен сценарий.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X