Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Що, бълване на непроверена информация може, а развенчаване й не може? УВС вече преминало на новата схема за бърза идентификацията на техника.
    Нищо ново. Стандартни европейски стандарти за " Безопасност и охрана на труда".
    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
    В. Иванов

Коментар

...
      Допълнение и разяснението: Служба в армията оставя незабравими и неизгладими спомени дори и в най-твърдите глави.
      Тук си стиснахме ръцете аз изключения не съм виждал, остава да се разбере колко донецки артилеристи има.

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      По моите спомени може с точност 1 мм в мащаба на картата. Демек да вкараш снаряд в кръгче с диаметър 25м. радиусът е 12,5м , нали?
      1кв.мм = 625м2 половин декар демек,
      е прегледайте "късметските" попадения с градове. 100% ползват по-точни способи от карта 1:25000. В България дето сме съвсем разпасани, Марто писа как е с такива карти, в бивша ядрена държава как ли е
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Лично видях, как един тогава за мен дядко (към 50-годишен) улучил от минохвъргачка 82мм с втората мина къщата за поне половин километър през комина на покрива й и после ни обяснил, че не бил забравил наученото навреме в казармата.

Пак повтарям въпроса ми за Кондоми в артилерията. Знаете ли кои са били те?

Коментар

УВС вече преминало на новата схема за бърза идентификацията на техника.
          Писал съм го тук, ама за теб специално пак ще го пиша.
          Преди Х години на "моето" летище се провеждаше така наречената "експлоатация", т.е. сезонна подготовка и преглед на машините за експлоатация в текущите условия ( в случея пролетно-лятни ). Това включва миене, чистене, оглед на места които стандартно не се гледат и пребоядисване.....Имахме три цвята бордови номера на изтребителите,(според партидата в която са доставени) червени, бели и червени с бял кант. При нощни полети когато фаровете за кацане осветят номера, най-ясно си личаха белите, след това червените и най-нечетливи бяха червените с бял кант (добре че бяха малко). Ама тези последните са най-красиви, а и в "съвеЦкото ВВС звездата е с бял кант" и ЗКПЧ-то се изтъпани пред строя и казА: "Всички бордови номера червени с бял кант".....ама не се вижда особенно нощем като кацат кой е (т.е. да си го посреща неговата група)...."Вие знаете ли ГОРЕ при маневрен въздушен бой какво е, знаете ли колко важно е да видиш номера на другия самолет...." "ами .....ъъъъъъъ.....".и ги боядисаха, дали 200 човека техници виждат различно от 35-40 пилоти?..... въпросното леке (извинявам се ЗКПЧ) след деполитизацията на армията чувах (не съм си дал труд да проверявам истинноста) че се е свряло в освободената от мен кочина ( старши техник авиационно оборудване) само и само да блажи още малко армейски боб.......От тогава много пъти като ми трява пример за демагог, прост човек и ръководител едновременно, го давам него, а такъв колко беди може да донесе.......

В неговия стил: Сибирски, знаеш ли колко големи са загубите на американците от "приятелски огън", а знаеш ли колко е важно твоята артилерия да види твоя (своя си) победоносно настъпващ танк за да не го порази докато му проправя път, за това с две бели линии и флагче....."
          Какво каза за някаво висше в този район училище за ЗКПЧ-та.......и обяснява действията на редовия състав на УВС
          Последно редактирано от дядо владо; 31-07-14, 21:30.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Тук си стиснахме ръцете аз изключения не съм виждал, остава да се разбере колко донецки артилеристи има.

е прегледайте "късметските" попадения с градове. 100% ползват по-точни способи от карта 1:25000. В България дето сме съвсем разпасани, Марто писа как е с такива карти, в бивша ядрена държава как ли е
            Да не би да говоря с радиоточка отсреща? Мисля че вече обсъждахме видове касетните глава за БМ-21 Град, включително и такива самонасочващи се. И за карти също сме си побъбрили. И за опитните артилеристи също. И за много друго останалото...

Коментар

Пак повтарям въпроса ми за Кондоми в артилерията. Знаете ли кои са били те?
              Дедазнам, сигурно съм улучил друг жаргон. А и всъщност аз знам само конската формула.
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Що, бълване на непроверена информация може, а развенчаване й не може? УВС вече преминало на новата схема за бърза идентификацията на техника.

Оснев двойни бели линии по корпуса вече има и жълти ивици на цевта.
                Те да не четат тук. Преди няколко страници писах, че ще има сигнално жълто. Аз досега толкова големи и навсякъде не бях виждал. Ама като писах и за сигнално жълтото се майтапех. А ето, че не било майтап. Юра светни ме моля те защо на някой страничните ивици са вертикални, на други хоризонтални? Някаква специална "подсказака" пак? може ли да е свързано с някаква промяна на обозначенията времево ( в смисъл като смяна на "паролата" ).
                висете отпуснато

Коментар

Силы АТО окончательно взяли Саур-Могилу

байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Бе не знам до колко им върши работа срещу приятелски огън, но със сигурност са чудесни маркери за противотанковите групи на бунтовниците!

Коментар

Де да знам, логиката на УВС за мен е неведома. Кондом у нас в артилерия е жаргон за метеоролози, сигурно се сещате защо?

Коментар

Коментар

е прегледайте "късметските" попадения с градове. 100% ползват по-точни способи от карта 1:25000. ...
                          Май продължаваш да живееш с мисълта за някаква снайперска стрелба със РСЗО от типа "една ракета - една цел". Няма такова животно!

Залп одной боевой машины обеспечивает площади поражения живой силы около 1000 м 2, небронированной техники 840 м2.
                          Като всяка ракета разпилее над района на целта по 45 суббоеприпаса, все ще се намерят достатъчно късметлии сред тях ...

Мале мила! И на това му викат армия ...

Военнослужащим в зоне АТО нужна помощь сограждан

Как сообщают LB.ua волонтеры, военным из 26 Бердичевской артиллерийской бригады нужны:

Бензопилы - 2 шт.
                          Фотоаппарат - 2 шт.
                          Генератор – 1 шт.
                          Пластмассовые умывальники - 15 шт.
                          Прибор ночного видения - 1 шт. (150$)
                          Автомобиль УАЗ - 1 шт.
                          4 автомобильные станции
                          Комплекты ключей от 10 до 32 размера
                          Ремкомплекты на УРАЛы, ЗИЛы, ГАЗ 66
                          Батарейки, аккумуляторы.
                          Топоры

Военным из второго батальона 30 механизированной бригады нужны:

Дождевики
                          Генератор - 2 шт.
                          Бензопила - 2 шт.
                          Ремкомплекты на УРАЛы, ЗИЛы, ГАЗ 66.
                          Комплекты ключей от 10 до 32 размера
                          Батарейки, аккумуляторы
                          Карематы
                          Рабочие перчатки
                          Масло двухтактное

Военным из второго батальона 95 бригады ВДВ нужны:

комплект ключей от 10 до 32 размера
                          генератор
                          оружейное масло
                          Также военнослужащим постоянно нужны: камуфляжная форма, батарейки, бинокли, консервы, мыло, шампунь, перчатки для рабочих, сигареты и кофе, дождевики
                          ...

http://society.lb.ua/life/2014/07/31...ennih_sil.html

П.П. За баланс - ето един украински материал (на руски), в който авторът обосновава защо смята, че стрелбата с Град по украинските сили се води или от руска територия, или от подготвени руски разчети.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-14, 22:47.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            ...
                            П.П. За баланс - ето един украински материал (на руски), в който авторът обосновава защо смята, че стрелбата с Град по украинските сили се води или от руска територия, или от подготвени руски разчети.
                            Е това шпрехам и азе ,
                            Сибирски, имаш ли забележки по украинския материал?
                            В коментарите има интересно инфо защо може и без карти, ама пък тогава без мечка съвсем не може

Коментар

Прекалено много обяснява колко е сложно, трудно и специално всичко. Не е чак така. Ама хич. Не забравяйте, че с тази техника работехме 18 годишни срочнослужещи с вятър между ушите. А частта където твърди, че не може да си сметне поправките в данните без ЕИМ в командна машина с кафеварка, самовар и три секретарки е направо покъртителна.
                              С това обаче: "Тупость в тактике и идиотство в инженерии превращает войска в мишени" съм напълно съгласен.
                              Последно редактирано от deyan_h; 31-07-14, 23:29.
                              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Е това шпрехам и азе ,
                                Сибирски, имаш ли забележки по украинския материал?
                                В коментарите има интересно инфо защо може и без карти, ама пък тогава без мечка съвсем не може
                                Е, то с разведданни "от външни приятели" разполагат и двете страни. Кое доказва, че "подготвените разчети" са от РФ? Кое доказва,че е стреляно от Русия? И къде са натовските спътници дори да е така ??? Не виждам какво доказва статията. Вече се видя многократно ( има го написано дори и в коментара под статията, който толкова много си си харесал) , че в опълчението са опитни бойци от всякакъв род войски. Няма нищо сензационно и доказващо в статията......
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X