Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
    ... На база снимките, моето лично мнение: автобуса не е ударен от снаряд или ракета, а разстрелян със стрелково оръжие (независимо от кой). ...
    Доста разнообразна форма на пробойните + малко на брой големи разкъсани дупки по пердетата?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Доста разнообразна форма на пробойните + малко на брой големи разкъсани дупки по пердетата?
      Комбинация от 5,45/7,62/12,7 би обяснило разнообразната форма. Като за осколки ми се губят одрасквания, а и самите осколки би трябвало да дадат именно еднаква форма, ако изхождаме от това, че в 1 заряд осколките са еднакви.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Комбинация от 5,45/7,62/12,7 би обяснило разнообразната форма. Като за осколки ми се губят одрасквания, а и самите осколки би трябвало да дадат именно еднаква форма, ако изхождаме от това, че в 1 заряд осколките са еднакви.
        Звучи ми меко казано неточно. Нито е гарантирано че всички снарядни осколки ще се разпръснат с микрометрична точност, нито можем с точност да знаем как би изглеждала дупка на площ която се е намирала на 90 градуса спрямо източника на осколките и друга намираща се по-встрани и съответно обстреляна от съвсем друг ъгъл.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Звучи ми меко казано неточно. Нито е гарантирано че всички снарядни осколки ще се разпръснат с микрометрична точност
          , нито можем с точност да знаем как би изглеждала дупка на площ която се е намирала на 90 градуса спрямо източника на осколките и друга намираща се по-встрани и съответно обстреляна от съвсем друг ъгъл.
          Именно де- за това казвам, че ми липсват одрасквания, а са само дупки. А и снега на около ми е прекалено чист, никъде няма поне малко обгаряне по него или самия автобус. Самите дупки са концентрирани по определени площи, а не равномерно разпиляни спазващи някакво направление (независимо какво и от къде).

Коментар

Сега гледах и клип от мястото- май верно е снаряд. На 3 часа спрямо направлението има свалено дърво с разрив и малак кратер. От другата страна има блокпост, който вероятно е бил истинската цел.

+18

Коментар

От другата страна има блокпост, който вероятно е бил истинската цел.
              Украински блокпост.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                Това предположение ли е или е от сигурен източник на място?
                За мен клони към очевидно.
                Руските войници и опълчението имат еднакви униформи, еднакви оръжия, еднакъв език, общо командване и общи цели. За да ги различат трябва или тънък усет, или вътрешна информация.

От руска/опълченска гледна точка не е така и те са си пределно наясно кой какъв е, затова се и отчитат по различни сметки.

Коментар

Най-вероятно според мен е следното.Автобуса спира до блокпоста за проверка .Вратата се отваря и слизат хора,като някой се разтъпкват и пушат до автобуса а друг явно се е отдалечил да се облекчи и е задействал мина МОН 50. Защо мисля така: Кратера и пораженията по автобуса не приличат на причинени от снаряд или ГРАД - твърде малки са. Обичайна практика е около блокпостовете да има минни полета. На снимките се виждат предупредителни табели и дори в ръцете на войник нещо,напомнящо МОН 50 .Самият характер на пораженията е като от поразяващите елементи на тази мина.
                  Прикачени файлове

Коментар

А защо някой от блокпоста не се е разкрещиял да не ходят да пикаят там по дърветата и дето са мините??
                    А и самите пътници надали минават от там за първи път и вероатно знаят за мините.

Коментар

А това с буратиното, вече показва безсилие и че някой бърза
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Само да напомня, че Буратино още не е фиксиран в нито една от двете страни.

А и защо си останал с вчепатление, че Буратиното е някво супер-дупер ултимативно оръжие? При едно диеректно сравнение например с БМ-21 губи по доста показатели, а БМ-21 се ползва отдавна.

Коментар

Може и някой да бърза да пуска новини, за които няма достатъчно подкрепящи факти.

И аз да кажа, че "Буратино" наистина не е някакво супероръжие. Това стандартно стреля едва на 3.6 - 6 км (в зависимост от използваните ракети), та нещо не мога да видя особено много плюсове в използването му в сравнение с "Град".
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Това https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3...1%D0%97%D0%9E) и тава https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91...D0%97%D0%9E%29 не използват ли едни и същи боеприпаси?
                            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

У боевиков появилась новейшая огнеметная система "Чиполино 1М"
                              цензурировано...
                              Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 14-01-15, 11:01.
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Не се майтапи с това. Ако го види Порошенко или Яйценук, ще кажат, че сепаратистите имат МБЛ SS-25 Топола.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X