Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Имаше само цивилни - местни хора, "свои" хора, хора които би трябвало да са братя, сестри, майки, бащи и деца на тези - стрелящите срещу тях! ?!!
    Марто , пропускаш нещо доста съществено. Стрелящите не са украйнци, те са руснаци и идват от доста километра разстояние.
    Съвременните руснаци са страшни националисти (това е особено в сила за военните- който са доста ограничени), за тях украйнците са някаква имагинерна маса - която няма нищо общо с човеци и е все едно какво става.

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
      Марто , пропускаш нещо доста съществено. Стрелящите не са украйнци, те са руснаци и идват от доста километра разстояние.
      Съвременните руснаци са страшни националисти (това е особено в сила за военните- който са доста ограничени), за тях украйнците са някаква имагинерна маса - която няма нищо общо с човеци и е все едно какво става.
      Въобще не съм го пропуснал. Не го пропускам още от самото начало на бойните действия в Домбас - аз съм един от първите писали тук, че там се бият военнослужещи от руската армия и служби, но остана някъде назад в затворените теми...

Коментар

Освен ако не е търсена точност, а "терор", "страх" и т.н.... Какво толкова има на това КПП, че да изсипеш 40 реактивни снаряда отгоре му, без дори да си даваш много зор в прицелването - на принципа "Каквото сабя покаже?" ...?!!
        Като изсипеш 40 снаряда, все някой може да уцели нещо. С гаубицата трябва да се стараеш повече.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Като изсипеш 40 снаряда, все някой може да уцели нещо. С гаубицата трябва да се стараеш повече.
          Вземайки предвид какво и къде си служил - вярваш ли, че това би могло да е вярното предположение...?!

Коментар

Вземайки предвид какво и къде си служил - вярваш ли, че това би могло да е вярното предположение...?!
            Където съм служил се искаше да правиш много ясно разграничение между това, което знаеш, че е факт, и това, което предполагаш ... В случая просто не знам. Може да е всичко. То в тази война досега май видяхме доста трудно обясними действия и от двете страни.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
              По повод видеото: И това трябва да е поведение на "победители" - зер, нали уж сепаратистите настъпват по всички фронтове. А какво ли ще е ако са наврени в кучи... Ами същото - маргинала, си е маргинал.

Много ще ми е интересно да коментира поведението на любимците си, "саранският казак" ...
              Ако мен имаш предвид ( надявам се) съм поласкан . Благодаря.
              Иначе какво да коментирам - да не дава господ някой да нападне теб и твоите ( нашите) близки, па да видим твоите (моите, нашите) коментари какви биха били.... Какво толкова има за коментиране. Нормално поведение в ненормални времена. И все пак си остава един фактор, който според мен казва всичко - съотношението на сили и техника от самото начало. И кой яде пердаха. Пердах, който незнам дали някой ( включително и моята скромна казашка милост ) някога е допускал, че е дори вероятен миналата година по това ( е почти де) време. Дори и да обърнат нещата от УВС някога ( което изглежда вече все по-малко вероятно) това което се случи с 25 тата по сила армия в света ще остане в историята. И ще се изучава.... Дори във всичките "фортове" отвъд океана...
              висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                ... И все пак си остава един фактор, който според мен казва всичко - съотношението на сили и техника от самото начало. И кой яде пердаха. ...
                Приказки на човек, който жуми с всички сили, за да не би случайно да види, че от руска страна от доста време вече воюват не "опълченци". Решаващият фактор си пролича през август, когато украинците бяха напънали сепаратистите и когато отведнъж районът се напълни със заблудили се отпускари от руската армия, тръгнали на курорт с все щатното въоръжение и бойна техника, а в Русия взеха да никнат гробове на загинали "по време на учение" ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Приказки на човек, който жуми с всички сили, за да не би случайно да види, че от руска страна от доста време вече воюват не "опълченци". Решаващият фактор си пролича през август, когато украинците бяха напънали сепаратистите и когато отведнъж районът се напълни със заблудили се отпускари от руската армия, тръгнали на курорт с все щатното въоръжение и бойна техника, а в Русия взеха да никнат гробове на загинали "по време на учение" ...
                  Което не променя факта, че УВС превъзхождат в численост и въоръжение в пъти. Много "пъти". А и аз бих прескочил оградата ако в съседа искат да се настанят цигани с пушки...
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                    Което не променя факта, че УВС превъзхождат в численост и въоръжение в пъти. Много "пъти". А и аз бих прескочил оградата ако в съседа искат да се настанят цигани с пушки...
                    Превъзхождат кое? Армията на РФ? Ще прескочиш оградата, ако в едно семейство започнат да си разменят шамари и ще гледаш да им заградиш част от двора и да заграбиш, каквото можеш?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                      Не са взаимозаменяеми. Освен, че гърмиш с каквото имаш, град-ът 1. има почти 50% по-голяма далекобойност 2. има по-малък разчет 3. изсипва бързо голямо количество "изделия" . Недостатък-точността.
                      Двете имат абсолютно различно предназначение. Град е предназначен да унищожи струпване на бойна техника зад линията на фронта на открито преди предприемането на атака и трябва да се използва единствено в големи групи за да има смисъл. Не е предназначен за поразяване на еденични цели. Докато американските MLRS са високоточно, почти снайперско оръжие на 70км и повече. Използването на Град по еденично е пилеене на ресурси с цел терор на населението.

Гаубиците са точно оръжие, което може да се използва за унищожаването на еденични цели, но на доста по-близко разстояние около 15км.

Коментар

Приказки на човек, който жуми с всички сили, за да не би случайно да види, че от руска страна от доста време вече воюват не "опълченци". ...
                        Доколкото се вижда от различните източници (включително познати, посетили района) процеса е 'балансиран'... И на 'майданската' страна помагат с техника и 'фитили', и воюват не само украинци...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Доколкото се вижда от различните източници (включително познати, посетили района) процеса е 'балансиран'... И на 'майданската' страна помагат с техника и 'фитили', и воюват не само украинци...
                          Каква техника? Танкове, бронетранспортьори, артилерийски системи? Пък и досега май не се е чуло да са констатирани заловени или убити американски войници от 82-а и 101-а. За разлика от псковската ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
                            .... Докато американските MLRS са високоточно, почти снайперско оръжие на 70км и повече.
                            Мой колега, бивш командир на разчет на MLRS не мисли баш така, ама щом казваш...
                            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Където съм служил се искаше да правиш много ясно разграничение между това, което знаеш, че е факт, и това, което предполагаш ... В случая просто не знам. Може да е всичко. То в тази война досега май видяхме доста трудно обясними действия и от двете страни.
                              Така е...

Коментар

Ти не разбираш- руснаците имат кацапи и инджектопляктори и за това не им виждат войските.

Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X