Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Лазери от показалките в училище? (тъй де, спонтанни оплаченци нали)
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      Лазери от показалките в училище? (тъй де, спонтанни оплаченци нали)
      Мани ги опалченците, говоря ти принципно. Впрочем добре трениран разчет на определена дистанция ще ги вакра и без лазерен насочвач.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Интересни мини в тая Волноваха:
        Имам питане!
        Според публикувалия това видео, на него се виждал моментът на разрива до автобуса (около 0:20). Ето това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:volnovaha1.jpg
Прегледи:1
Размер:50.6 КБ
ID:5634891

Аха да им повярвам, обаче нещо не ми се връзва. Гледам другото видео (вече след инцидента) и виждам нещо:

Име:volnovaha2.jpg
Размер:53.4 КБ
ID:5634895

Не знам дали очилата са ми за смяна или някой се опитва да пързаля, обаче между двете картинки според мен има една разлика:

От второто видео (след случката) излиза, че автобусът е бил съвсем близо до КПП-то, докато на първото, в близост до онова, което би трябвало да бъде автобуса, не се вижда никаква постройка.
        На първото видео (от стационарната камера) постройката се пада вдясно от пътя по посока на движението на автобуса, а на второто - отляво. Що така бе, Миме? Да не би да е имало обстрел от другата страна на КПП-то, пък някой да е решил да го използва и да му пришие и случката с автобуса?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересни мини в тая Волноваха:

До тук с безумните спорове кой е виновен за поредните безумно безсмислени убийства. На война всички лъжат, ама на тия на изток от Днепр за нищо вече не вярвам, дори и голата истина да казват.
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            ... Впрочем добре трениран разчет на определена дистанция ще ги вакра и без лазерен насочвач.
            Спор няма, ама не се връзва със спонтанното оплачение, та инвазията си е от самото начало, като първите,очевидно са се справяли много по-добре от сегашната масовка.(спецовете са попривършили)
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Спор няма, ама не се връзва със спонтанното оплачение, та инвазията си е от самото начало, като първите,очевидно са се справяли много по-добре от сегашната масовка.(демек спецовете са попривършили)
              Може, но за конкретното видео подозирам, че е РСЗО.
              А и защо да са попривършили спецовете? Като гледам УА не е мръднала на йота в позитивен аспект. Спретват Н-та мобилизация, на която няма/никой не иска да се яви. Ако да са намалели, до сега да бяха ги измели.

Коментар

УА напрактика я правят в момента, срама е за РА.
                И аз мисля че е РСЗО,
                но главното в клипа е, че това се случва в условия на подписано примирие и много добре се вижда кой е агресора.

За мен вече интригата е, кога ЛНР и ДНР ще ги обявят за терористи и следващата стъпка е ВВ доставящ незаконно(законите на РФ) войска на терористи.....

Коментар

Я! Около половин час след обстрела камерата се завърта и ...

Име:volnovaha3.jpg
Размер:44.4 КБ
ID:5634897

Яяяяя, това в десния край не е ли жълт автобус, доста близичко до КПП-то и доста далеч от зоната, в която се изсипаха попаденията от (вероятно) Град?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Имам питане!
                    Според публикувалия това видео, на него се виждал моментът на разрива до автобуса (около 0:20). Ето това:...
                    А аз направо ще кажа, че публикувалия видеото е или пълен дебил, за да твърди подобно нещо или по-вероятно манипулатор-дезинформатор.
                    Щото като изтипосаш някакъв такъв абсолютен абсурд и и без това зарибените веднага клъвват "Глейте бе, тия пак ни лъжат! Опитват се да набедят наш'те ора.."

П.П.: Направо си е ударил "дълъг' изстрел от този нальот до рейса (вижда се дима от разрива отзад на фона на снега). Както казах - шанс..., да го еб...ш.
                    Последно редактирано от BulAf; 14-01-15, 19:52.

Коментар

... че това се случва в условия на подписано примирие и много добре се вижда кой е агресора.
                      Колко бири слагаш на масата и гарантираш, че тея изцепки се правят само от едната страна, докато другата мълчи миротворно в името да спазва примирието? Спор дали яйцето или кокошката е първо, не ми се започва. Не съм ровил, но се обзалагам, че другата страна ще ти извади Н на брой примера за обратното.

За мен вече интригата е, кога ЛНР и ДНР ще ги обявят за терористи и следващата стъпка е ВВ доставящ незаконно(законите на РФ) войска на терористи.....
                      Това е най-лесното, но не виждам с какво ще промени настоящата ситуация? Впрочем поне от украинска страна те вече са обявени за терористи и то не от вчера- резултат ниенте.

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                        ... П.П.: Направо си е ударил "дълъг' изстрел от този нальот до рейса (вижда се дима от разрива отзад на фона на снега). Както казах - шанс..., да го еб...ш.
                        На това видео в един момент около 0:27-0:28 вдясно (червената стрелка) се вижда да се придвижва сянка, която е възможно да е хвърлена от пушеци в резултат на разрив някъде вдясно зад камерата.

Име:volnovaha4.jpg
Размер:42.3 КБ
ID:5634901

В близост до близкия до КПП-то автобус се вижда тъмно петно, което може да е от разрив на ракета.

Име:volnovaha5.jpg
Размер:41.7 КБ
ID:5634902
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Добър си ........аз поне не виждам как може да не е това
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            На това видео в един момент около 0:27-0:28 вдясно (червената стрелка) се вижда да се придвижва сянка, която е възможно да е хвърлена от пушеци в резултат на разрив някъде вдясно зад камерата.

[ATTACH=CONFIG]769366[/ATTACH]

В близост до близкия до КПП-то автобус се вижда тъмно петно, което може да е от разрив на ракета.

[ATTACH=CONFIG]769367[/ATTACH]
                            Нещата се връзват точно. След разрива на снаряда може да се е взривила и мината. А и дупките по рейса са разнообразни.
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Чавдаре, автобуса не е ли всъщност точно там където ти е етикета "Разрив" ? Точно там си гръмва петно, и има един чифт фарове - преди завойчето в посока на движение към камерата...

Отделно - без да претендирам да твърдя от какво са тези кадри и от кога - при камера с широкоъгълен обектив отдалечените предмети се "отдалечават" непропорционално. Този който е отдалечен на десет метра може да изглежда на десет метра, този който ще е на двайсет метра ще изглежда на доста повече от двайсет метра, а този който е на петдесет ще изглежда отдалечен на няколко пъти по петдесет. В такива случаи единственото което работи е ако имаш доказуема маркировка или някаква единица мярка. В случая - разстоянията можеш да премериш в автомобилни дължини и въобще не са толкова големи колкото изглеждат.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Дали ще е от "едро" стволно, дали ще е от РСЗО (залповите попадения определено са от РСЗО) - разрив на един ОФ, на такова разстояние (както каза Ленин - "дълъг изстрел" - може да се получи по ред причини) е достатъчен да нанесе толкова и такива поражения по автобуса (и вътре в него) и без детониране на мина/ни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X