Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Всичко има на снимка, дата (27/09/2014), тип на танка (Т-64А Булат), къде е снимано (Булати има само на Украина), а защо е достоина за внимание - снимка си говори сама за себе си. Има си следа от ударил снаряд, вижда се и последствията от попадението. По снимка също така ясно се чете вид на снаряд, и той не е нито БОПС, нито кумулятивни такъв. Остава само един, ОФ снаряд. Мисля че съвсем ясна снимка, и тя не се нуждае от подробен коментар за нея.
    Т.е. искаш да направиш галерия, от която да се вижда, какво би станало със съветските танкове (нали Т-64 са били на въоръжение в групата съветски войски в Германия), ако на времето Студената война беше прераснала в гореща? Или нещо друго?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересен тандем, и вешка (колчето) стои, в червено боядисана.

Съжалявам да те разочаровам, но червеното е просто дръжката на лопатата. Иначе МХ-то е интересна. Произведена в Донецк по собствен проект "тиха" минохвъргачка. Видеото е от "производствените изпитания" . Няколко дена след това почват обстрели на "Точмаш" - заводът където вероятно е направена.
      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

То и дръжка на лопата става за обозначението на ОП. Интересни снимки са, трофеен БТР-4Е на опълченци.

Коментар

Това летище нещо много се закучи . Не е ли обкръжено и отрязано от всички пътища за снабдяване ?
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Това летище нещо много се закучи . Не е ли обкръжено и отрязано от всички пътища за снабдяване ?
            Подземията имат излаз до няколко населени места контролирани от ВСУ...
            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Видео от летището, доста интересно е. Харесва ми висок боен дух на опълченците, майтапят се и работят вече като наистина обстреляни бойци.

Коментар

Абе потрошиха си държавата....винаги като гледам такива видеа ме фашта яд как сичко е разрушено.

Коментар

Приблизителна ситуация от преди няколко дена покрай Донецкото летище.

Гостиница Полет и стария терминал са под контрола на опълченците.

Коментар

Гугъл опреснил снимките на Украина и ето как се вижда прочут нп Семеновка до Славянск - https://www.google.ru/maps/@48.84836.../data=!3m1!1e3

Коментар

Мда...случва се и войната да измести спорта...
                      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Видео от летището, доста интересно е. Харесва ми висок боен дух на опълченците, майтапят се и работят вече като наистина обстреляни бойци.

Добро ФП въпреки възрастта и цигарите - всеки от тях бяга с по няколко хиляди патрона на гърба! Духът им наистина е висок (поне за пред камерите). Само не ми хареса, че разминират с трупове на украинци - тъпанарско е да имаш такова отношение към тялото на някой (има достатъчно боклуци за целта наоколо), а и ги гледам - доста са се подули и почернели телата - сигурно им умирисват и душите (ако не е пак цирк за пред камерата - да плашат врага). Шибана работа е войната! Тъжното е, че много малко хора го осъзнават...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          Добро ФП въпреки възрастта и цигарите - всеки от тях бяга с по няколко хиляди патрона на гърба! Духът им наистина е висок (поне за пред камерите). Само не ми хареса, че разминират с трупове на украинци - тъпанарско е да имаш такова отношение към тялото на някой (има достатъчно боклуци за целта наоколо), а и ги гледам - доста са се подули и почернели телата - сигурно им умирисват и душите (ако не е пак цирк за пред камерата - да плашат врага). Шибана работа е войната! Тъжното е, че много малко хора го осъзнават...
                          Марто ,аз в това видео видях 50/50 пропаганда и истина.То и Гьобелс пасти да яде./Извинявай Юра/.Да войната е много лошо нещо ,особено когато е близо до нас.Но разгледай добре видеото как бойците стрелят харабийската ,а оператора е точно в огневата/предполагаемо/площ.
                          Не искам това обаче да видя и у нас.
                          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                            Марто ,аз в това видео видях 50/50 пропаганда и истина.
                            Горе-долу това е съотношението - прав си Румба! Не ми е ясно и стратегическото значение на летището в момента - пистите и полосите са 100% "на швейцарско сирене" от артилерията и бойната авиация (ако не ме лъже паметта - украинските ВВС доста поработиха там) - неизползваеми са за много дълго време (или поне би трябвало, ако някой поне малко разбира от война там...).
                            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-10-14, 22:11.

Коментар

Във видеото се говореше да няма сюрприз (обикновенно е граната с изваден шплент ) под тялото ,за това са ги дърпали.Тактика използвана успешно срещу любителите на трофеи.

Коментар

Първоначално публикуван от push Преглед на мнение
                                Във видеото се говореше да няма сюрприз (обикновенно е граната с изваден шплент ) под тялото ,за това са ги дърпали.Тактика използвана успешно срещу любителите на трофеи.
                                Може аз да не съм разбрал нещо - детето вдигаше аларма докато гледах...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X