Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Яснооо... Тогава запаметявай, цитат:

- Карты масштабов 1:100 000 предназначаются для работы командиров и штабов при организации, ведении боя и управления войсками в бою... По ним изучают и оценивают местность при подготовке и в ходе боевых действий, определяют координаты боевых позиций ракетных войск и артиллерии, а также координаты целей, производят измерения и расчёты при проектировании и строительстве военно-инженерных сооружений и других объектов.

Сега следващият въпрос - по какво се различават картите за артилеристите?

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      ..
      ПС:"прецизен огън с ГРАД" е оксиморон
      Именно, разгледай филмчето с единия удар - 100м. встрани тревата е цяла , което за град е супер прецизно.

Сибирски, мащаба дето ти е нужен не е достъпен за мирни граждани, дори в днешно време загубената такава карта щи докара минимум арестче, но разбрах че донбаските миньори са генералнощабни картаджии любители. Както казваш, нормативите за артилерията не са им проблем, връзката и координацията също е чепуха
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        ... Сибирски, мащаба дето ти е нужен не е достъпен за мирни граждани, дори в днешно време загубената такава карта щи докара минимум арестче, но разбрах че донбаските миньори са генералнощабни картаджии любители. Както казваш, нормативите за артилерията не са им проблем, връзката и координацията също е чепуха
        Господа (и другари) Офицери, обяснете на г-н DBRS къде в мирното време се съхраняват топографическите картите. Аз не мога да му обясня поради изключителната му неграмотност в тези въпроси.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          Яснооо... Тогава запаметявай, цитат:

- Карты масштабов 1:100 000 предназначаются для работы командиров и штабов при организации, ведении боя и управления войсками в бою... По ним изучают и оценивают местность при подготовке и в ходе боевых действий, определяют координаты боевых позиций ракетных войск и артиллерии, а также координаты целей, производят измерения и расчёты при проектировании и строительстве военно-инженерных сооружений и других объектов.

Сега следващият въпрос - по какво се различават картите за артилеристите?
          Това ти е за щаба. За определяне данните за стрелба трябва "не по-дребна от 1:50 000" иначе ще уцелиш таратанци. "1 мм в мащаба на картата"

Именно, разгледай филмчето с единия удар - 100м. встрани тревата е цяла , което за град е супер прецизно.
          Което за град е късмет. И говори, че са стреляли с ограничено количество муниции.
          А стрелбата в 5ч от 20 км за какво говори? Като имаш предвид, че да гърмиш с това чудо нощем означава да си окачиш 200 метрова огнена стрелка "тук съм"
          Последно редактирано от deyan_h; 31-07-14, 16:42.
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Чакай, ти на мен не ми обяснявай каква карта за какво се исползва, аз чакам отговор от иксперта. Щото съм му подготвил сума ти интересни въпоси за последващата излагация.

Коментар

... Сибирски, мащаба дето ти е нужен не е достъпен за мирни граждани, дори в днешно време загубената такава карта щи докара минимум арестче, но разбрах че донбаските миньори са генералнощабни картаджии любители. Както казваш, нормативите за артилерията не са им проблем, връзката и координацията също е чепуха
              Ми не знам колко са секретни и кой се е уредил с арестче, но и в момента си имам на компютъра съветска военна топографска карта на България в М 1:50000.
              На руските торент тракери е пълно с линкове за подобни карти на територията на страните от бившия СССР. Отделно, дето в секретните секции на разните му украински поделения в ЮИ Украина със сигурност е имало подходящи топографски карти на съответните райони ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Ми не знам колко са секретни и кой се е уредил с арестче, но и в момента си имам на компютъра съветска военна топографска карта на България в М 1:50000.
                На руските торент тракери е пълно с линкове за подобни карти на територията на страните от бившия СССР. Отделно, дето в секретните секции на разните му украински поделения в ЮИ Украина със сигурност е имало подходящи топографски карти на съответните райони ...
                И къде още?

Коментар

Абе мяркал съм и 1:25 000, ама наистина само съм ги мяркал, защото ги държаха в щаба, в едно помещение със желязна врата (и още по-желязна каса вътре), решетка и СОТ на която пишеше "Секретен отдел", а аз пазих почти 3 години с автомат пред нея поне 2 пъти в месеца... Няма да обяснявам колко парафа и печата се искат по едни тескерета, за да имаш достъп до там...

Коментар

Само не ми казвай Гъгьл Земя или библиотеката
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Не само съм ги мяркал, но и съм ги държал няколко часа в ръце, убий ме не помня по какво са били часовете, ама беше в НШЗО преди почти 30 години.
                      4 см - километър .
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

А защо никой не споменува военно окръжие?

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Не само съм ги мяркал, но и съм ги държал няколко часа в ръце, убий ме не помня по какво са били часовете, ама беше в НШЗО преди почти 30 години.
                          4 см - километър .
                          При нас занятията (тактика, топография, картография) се провеждаха с 1:50 000.

Коментар

И къде още?
                            И в ГЩ в Москва
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ми като не знам, че там държат толкова подробни карти, как да го спомена..?!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Само не ми казвай Гъгьл Земя или библиотеката
                                Вероятно в кадастъра.
                                е, вече ще знаем къде да ги търсим ако се наложи .
                                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X