Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Схватките в Украйна откъм техническата им част
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Схватките в Украйна откъм техническата им част
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнениеПроблема е, че със закупеното от нас се натвориха много глупости, вкл. и военни престъпления...Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнениеАйде, ТБР в играта:..
Малко анализ на едни снимки за блондинки
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеПървоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнениеКато гледам - на южното направление никак не е розово положението за УА - гъста отбрана в две линии (в дълбочина). Всеки опит за пробив попада в "клещи" (бият ги минимум от две страни), а като се има и предвид, че събере ли се малко повече техника и хора на изходните рубежи, "опълченците" отработват точките на съсредоточване с "Град" и минохвъргачки на минутата - кървава история! На север нещата поне от картата изглеждат по-добре за УА.Последно редактирано от sek.1; 29-07-14, 19:19.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеИ каква стана тя ? Противника да ти евакуира ранените ...
- Имидж на информация е много по-важен, отколкото реалност (С) Александър Дугин, руски философ, политолог, социолог и публицист.
И от сайта на украинския Президент махнали вчерашната новина за превземане на Саур-Могила...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнениеИнтересното е, че напълно официалната сводка няма нищо общо с този списък дето го е постнал Сибирският. Интересното е от къде изплават такива "документи" автентичността на коите о точно толко спорна колкото и автентичността на разни документи от ЛНР и ДНР (например прословутата заповед за "мародерстване" на ценните вещи от Боинга) . Механизмът на действие е настина интересен и е установено как работи. И ситуацията с БУК а до голяма степен го илюстрира. Но ще си говорим за техническата част. Всичко друго е теорията на конспирациите щото нали няма пълни неопровержими доказателства. Но пак казвам - според мен Русия е възприела една "саудитска" схема и съм 100% убеден че ако утре се направи ревизия на бойните поделения и щатното въоръжение на РФ всичко ще е налице. А как беше легитимиран огънят по украинските части от другата страна на границата- всички видяхме. Защо и до кога ще го има - вече е тема на отделен разговор.
А ако някой иска да си представи цялата тая кочина от вътре- му предлагам да си изгледа филмът "Спасител" с Денис Куейд - не е толкова мръсно, но натам отива. И малко информация "от кухнята" -преди два дни втори човек от батальон Донбас е бил застрелян от войници от 93 механизирана бригада на украинската армия. Не говорим за френдли файър. Но и това не е по техническата част.
Може би, че руснаците дават въоръжение на проруските сепаратисти от Донбас и Луганс, което въоръжетние е зачислено и съответно бързо се взема от наличностите в руските СВ?
Аз така поне го разбрах???
Мед Дог, сподели ако искаш, разбира се, впечатленията ти от подготвеността на украинците и по-конкретно батальоните ,,Айдар" и ,,Днепр"...тия подразделения, с каква численост са?
Разбирам, че ако се приравнят на щатно армейско подразделение, са нещо като лека пехота...по-скоро моторизирана такава, нали?
Не мога да повярвам на тия поражения, които търпи украинската армия...Това е жалка история...Чудя се, кога най-накрая в отчаянието си ще почнат да употребяват и РСЗО ,,Смерч".
От това, което гледам по нета, излиза че Украйна няма пари и материални средства дори да окомплектова с леко стрелково оръжие подразделенията на Национална Гвардия...възниква въпросът, защо не отворят складовите бази за дългосрочно съхранение на въоръжение и тихника? Или ако имат съмнение в лоялността на съединенията от СВ на Украинската армия, да приберат оръжието им и да го раздават на ,,Националната гвардия"...https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеЩо пък не?! Ако танкисти на са прехвърлили гориво от външните резервоари към вътрешни, твърде вероятно е. Запалват се лесно въшните резервоари, човек дори казва че стрелял с БЗ муниция. На войната понякога стават интересни и невероятни неща.Не че през втората световна няма случаи на свален самолет само с един изстрел от мосинка . https://www.youtube.com/watch?v=t5M9BUAi2gs
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеНе знам, маловероятно ми се струва, ама пак ви повтарям, във войната всякакви чудесии стават понякога.https://www.youtube.com/watch?v=ZJ72n4u0fWQ
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеСибирски а това как ти се струва ? С ПКто свалил Су 25...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
И на мене ми се вижда доста странно . Има много снимки на Су 25 които успешно са се върнали в базата след попадение от ПЗРК с буквално разбит и почти липсващ един двигател и изкъртен фюзелаж . И тука се твърди че освен този самолет за деня не са се прибрали два https://www.youtube.com/watch?v=_LDEQubFkn8Последно редактирано от sek.1; 30-07-14, 05:10.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар