Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Че нещо минава границата - минава.
    Да де, точно така - нещо.Ама компютри ли са, компоти ли са, абе нещо си...е нали днеска от сутринта руската подкрепа беше мащабна и състояща се от тежко въоръжение...

Но пък противно на очакваното изобщо не съм на мнение че това става с подкрепата на официална Москва. По скоро говорим за едни много пари и за едно затваряна на очи.

Е то понеже не е едно и също...
    Всеки трети е шести

Коментар

По принцип това е концепцията за момента. Ще се разгръща националната гвардия - и особенно "доброволческите " батальони. ....
      Кой е този който ще ги "разгръща"?

А доброволческите отряди на Нац. Гвардията много много не сдават екипировка ..
      Дброволни, пък "нац гвардия"?

Преди няколко месеца никой не очакваше толкова мащабна помощ

Отделно времето никак не работи за терористите- всяка седмица се включват нови подразделения , голяма част от тях доброволчески. .
      Това го не разбрах, нови доброволци терористи ли има и те(шефовете) немогат да ги захранят с дрехи ,храна и оръжие?

Доказателства от независим източник
      [ATTACH=CONFIG]729036[/ATTACH]
      Люлинската бригада на "борците" е освободила "девиците" от бардака в Обеля, (контролиран от Надежденската бригада)и им е предоставила стаи с легло и охрана където ще работят :-))))))

Войната не е гражданска - иначе украинските сили нямаше да напреднат и сантиметър -
      В гражданска война не напредваш, биеш се в дома си....:-(

Първоначално публикуван от Mad Dog
      , пък и си имат доста собствени производства.
      напред в темата има как работят и каво призвеждат....

Свободно оръжие има повече от достатъчно-..... Ще почнат и тука АК74 С да се продават под път и над път.
      И в Швейцария е по гардеробите, а нямат проблеми .....що ли

че процедурата за приемане на въоръжение в армията е ужасяващо бюрократична и може да отнеме до една година...
      Вярваш ли че ти повярвах,
      Аз се водя престрелка, идва някой да продава директна помощ, аз пари имам, но го пращам при жена ми (че фирмата е на нейна име) да пита счетоводителката дали може да уреди час при юрист консулта дали може да дръпнем ДДС-то......
      По отношение на това "колко съм продал" - ми нищо-ЕС НЕ.......
      EU-не ....ама ако се мислиш за ЕЮ да те свържа с един познат психиатър....винаги продават часни фирми, и при проблен "горят" (ако фирмата е по стабилна "гори" отделно лице "самоволно" продало 20 танка на врагО

. Най лесният начин да си уредиш кафе с готина украинка е ... да носиш британска каска вместо цветя...
      Това си е баш тхнически въпрос, моля модераторите да не трият. Чудех се на снимките защо има 8 курника (извинете броневички), 18 пушкала, 80 бронежилетки и 800 каски, а то къде бил воврЕн уя$а
      П.П. Колко струва една такваз каска в Бг-то, влияе ли баш така и на тукашните украинки, и ако "да", би ли ми дал цена за един брой на дългосрочен лизинг.....

еднин от техните доброволци (Юри Бюрюков - Крилата на Феникс) събра 150 000 евро за каски.
      Обадил му се с някой по-закъсал от мен дядо и е казАл "синееее дай....."

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов)
      Ако руснаците помагаха с оръжие...
      .....с танк орехи не се чупят, еволюция, технологично време, споко на час по лъжичка, иначе свръх доза ипациента може да умре
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
        По-горе питах за ЗРК "Стрела-10", имате ли идея от къде е придобит?
        Предполагам че и тя е трофейна иначе нямаше да я показват навсякъде .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          И кой им твори "концепцията" в момента?
          Всеки трети е шести

Коментар

Че и с подпис и печат......
            Че кой спори? А сателитни снимки със стрелкички и квадратчета могат ли? Апропо, снимките най-накрая се появиха официално на сайта на хамериканското посолство:

http://photos.state.gov/libraries/uk...ian-firing.pdf

В долно ляво кИше забелязвам надпис DigitalGlobe...не споменаваха ли нещо за разузнавателни спътници и так далее?
            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Предполагам че и тя е трофейна иначе нямаше да я показват навсякъде .

Възможно е, но ми е избягало кога са ги "затрофеили", затова питам, ако някой има инфо...

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Държавата в лицето на МВР, с пари от едни добри ора зад океана.

Дброволни, пък "нац гвардия"?
                Батальоните Донбас , Азов, Адайр , Киев 1,Днепр 1 и 2 първи и втори доброволчески батальони на нац. гвардия и т.н. се водят по щат в нея , но са доброволни - т.е. не са от наборници/ запасняци.
                Това го не разбрах, нови доброволци терористи ли има и те(шефовете) немогат да ги захранят с дрехи ,храна и оръжие?
                Нови доброволчески батальони на Украинските въоръжени сили и МВР.

Люлинската бригада на "борците" е освободила "девиците" от бардака в Обеля, (контролиран от Надежденската бригада)и им е предоставила стаи с легло и охрана където ще работят :-))))))
                Супер неадекватно изказване.

В гражданска война не напредваш, биеш се в дома си....:-(
                ................

напред в темата има как работят и каво призвеждат....
                Което сигурно е по- релевантно от това да участваш в съвещание на този тип предприятия със съветниците на министъра на вътрешните работи на Украйна. забравих- форума знаете всичко. Повече и от ЦРУ , пентагона и АНС взети заедно.

И в Швейцария е по гардеробите, а нямат проблеми .....що ли
                Щото средната заплата е 3000 франка.

Вярваш ли че ти повярвах,
                Аз се водя престрелка, идва някой да продава директна помощ, аз пари имам, но го пращам при жена ми (че фирмата е на нейна име) да пита счетоводителката дали може да уреди час при юрист консулта дали може да дръпнем ДДС-то......
                Не те карам да ми вярваш- това е което съм чул на место. Има си процедура. Според теб защо от МО още не са купени каски и бронежилетки, а и това доставят основно "доброволците"?
                EU-не ....ама ако се мислиш за ЕЮ да те свържа с един познат психиатър....винаги продават часни фирми, и при проблен "горят" (ако фирмата е по стабилна "гори" отделно лице "самоволно" продало 20 танка на врагО
                Престанете да си мислите че "Господаря на войната" е чиста истина. ЕС не продава- т.е. всички фирми в ЕС не продават. Ние сме в ЕС. Иначе имаме желание - и има и търсене за определени български продукти. За други- реекспорта от България е забранен- ако не знаеш.
                Това си е баш тхнически въпрос, моля модераторите да не трият. Чудех се на снимките защо има 8 курника (извинете броневички), 18 пушкала, 80 бронежилетки и 800 каски, а то къде бил воврЕн уя$а
                П.П. Колко струва една такваз каска в Бг-то, влияе ли баш така и на тукашните украинки, и ако "да", би ли ми дал цена за един брой на дългосрочен лизинг.....
                Каските са директен внос от Полша. Заедно с жилетките. нещата са договорени на "правителствено ниво".
                Обадил му се с някой по-закъсал от мен дядо и е казАл "синееее дай....."
                Отново неадекватно изказване
                .....с танк орехи не се чупят, еволюция, технологично време, споко на час по лъжичка, иначе свръх доза ипациента може да умре
                ....................
                Последно редактирано от derhunter; 28-07-14, 21:42.
                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
                  Възможно е, но ми е избягало кога са ги "затрофеили", затова питам, ако някой има инфо...
                  То всеки ден падат трофеи . Едва ли можем да проследим всичко особено пък от тук .
                  Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
                  Което не отговаря на въпроса - откъде имат наличната техника - танкове и бронетранспортьори, установки град и бук, артилерийски нона и т.н. ...
                  Това което се вижда от тук а то не е много . Каквото и да направи УА в тактически план опълченците са готови за него . Явно са чели едни учебници ама едните ги знаят на изуст. Имат голяма гъвкавост от към тактиката . Тук може би липсата на единно командване е голям плюс . Всеки командир на място решава как по най ефективния начин да удари противника съобразно с това което разполага . Опълченците една грешка не я повтарят а УА си скъсват задника да повтарят грешките си всеки ден с нарастващо количество загуби на хора и техника . В такава ситуация големите загуби на хора и техника са нормални . Това вижда моето непрофесионално око от тук .
                  Последно редактирано от sek.1; 29-07-14, 06:31.

Коментар

Но пък противно на очакваното изобщо не съм на мнение че това става с подкрепата на официална Москва. По скоро говорим за едни много пари и за едно затваряна на очи.
                    И как става тая работа без не официална подкрепа ? Имам едни спомени от едно ембарго за бившата Югославия .

Коментар

• За мен истината е, че колкото и с каквото помагат едните, толкова и с каквото другите, като помощта се изразява основно в леко въоръжение и муниции (тук включвам и боеприпаси за тежкото, но с оглед на малката бройка тежко у бунтовниците, процента на тази помощ е предполагаемо малък), екипировка, експерти, обучение, разузнавателна информация, координация. Дори и само изброеното от Доги се товари минимум на няколко влакови композиции. Точно в момента според мен, там е трудно и по схемата с консервите, та няма как да прекараш незабелязано толкова тежко желязо под толкова много чувствителни носове! Да не намесваме и Грузия, че там сме осрани до ушите...
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 29-07-14, 06:31.

Коментар

Това възможно ли е?

Коментар

Що пък не?! Ако танкисти на са прехвърлили гориво от външните резервоари към вътрешни, твърде вероятно е. Запалват се лесно въшните резервоари, човек дори казва че стрелял с БЗ муниция. На войната понякога стават интересни и невероятни неща.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Да не намесваме и Грузия, че там сме осрани до ушите...
                            Чак пък до ушите Грузия никога не е била ембаргова държава така че каквото сме продали там си е напълно законно . Не че им помогна закупеното де . Всичкия шум е част от войната за пазари .
                            Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
                            Това възможно ли е?
                            Както каза Сибирски ако са били с пълни външни баки проблема е никакъв . Въпреки че да влезеш в бой с два пълни варела отзад е меко казано глупост .
                            Последно редактирано от sek.1; 29-07-14, 07:03.

Коментар

Военни туристи и наемници

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Чак пък до ушите Грузия никога не е била ембаргова държава така че каквото сме продали там си е напълно законно . Не че им помогна закупеното де .
                                Проблема е, че със закупеното от нас се натвориха много глупости, вкл. и военни престъпления...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X