Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Аз имах впредвид да стрелят на собствена територия с ракети с изтекъл срок на годност, които ще паднат неясно къде! Иначе това е доста точно оръжие.
    Да е точно, да е точно, колко да е точно на фона на мощността на БЧ, когато я изстрелваш срещу цел намираща се насред населен пункт пълен с цивилни (намиращи се в същата сграда на съседен етаж или в съседна сграда)..?!! И каква е разликата между тези (лошите) дето се крият зад гърбовете на цивилните и тези дето стрелят по "лошите", без да им пука за цивилните, бидейки напълно на ясно с "косвените жертви"..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
      Това, че у комшиите е имало подобно применение на такъв тип въоръжение и са засегнати и мирни граждани, не значи че не трябва някой да коментира негативно или да осъжда тази тактика използвана в момента от украинска страна.Или случайно да не се загуби разделянето на отбори, онези любимите на Гоблин
      А ти случайно да имаш сведения, че с Точките са били засегнати цивилни? Защото досега аз намерих само един руски източник, в който се цитират "опълченци", говорещи за попадения в района на Саур могила - район извън населено място, където има позиции на сепаратистите. Т.е. съвсем легитимна цел.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Карта с промените за тази седмица.

Моля те, би ли споделил източника на картата ?
        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
          Моля те, би ли споделил източника на картата ?
          Източника на картата или на данните нанесени на нея..?!!

Коментар

Генштабовская километровка, для служебного пользования
            Аналогични, но не същите http://upload.pripyat.com/download.p...1%82%D0%B0.jpg
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              А ти случайно да имаш сведения, че с Точките са били засегнати цивилни? Защото досега аз намерих само един руски източник, в който се цитират "опълченци", говорещи за попадения в района на Саур могила - район извън населено място, където има позиции на сепаратистите. Т.е. съвсем легитимна цел.
              Какъв шанс има пехота като опълченците, ако я подпукат с подобни ракети тип "Точка", а пехотинките са се окопали на Саур Могила ? В какви укрития трябва да се крият, за да оцелеят и въобще - възможно ли е това ?
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

http://www.blitz.bg/news/article/282383
                Генщаба на Украйна планирал да приключи операцията до месец. Аз лично се съмнявам, че ще е толкова скоро, както и че ще приключи както им се иска

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Какъв шанс има пехота като опълченците, ако я подпукат с подобни ракети тип "Точка", а пехотинките са се окопали на Саур Могила ? В какви укрития трябва да се крият, за да оцелеят и въобще - възможно ли е това ?
                  Зависи с каква бойна глава е ракетата. Има вариант с осколочно-фугасна (163 кг взривно вещество + над 14000 осколки), поразяваща площ от 2-3 хектара; има и вариант с касетъчна с 50 бр. осколочни суббоеприпаси с тегло около 7 кг всеки, поразяваща площ 3,5 -7 хектара. Ако са в подходящо укритие 7-20 гр. осколки няма да са особено страшни. Виж, жива сила на открито ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Допълвам Чавдар (липсва ли ти "Луната"..? ) - При добре и правилно окопана пехота - щетите са нищо особено освен в епицентъра на разривите. През ПСВ са се окопавали на дълбочини до 30-40 метра (цели подземни комплекси със столови, спални, складове и т.н. - все пак са прекарвали месеци, че и години в тях). Деморализиращият ефект обаче е огромен...

Коментар

..... Виж, жива сила на открито ...
                      Значи тези ракети не са подходящи за атакуване на окопан враг. Направи ми впечатление от филмчето вчера, че при атаките срещу Саур могила се наблюдават множество едновременни разриви в подножието на могилата. Явно е ставало въпрос за касетъчни заряди. Обаче ако са се окопали в подземни укрития с греди и дъски над главата, само пряко попадение би могло да ги затрие.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Значи тези ракети не са подходящи за атакуване на окопан враг. Направи ми впечатление от филмчето вчера, че при атаките срещу Саур могила се наблюдават множество едновременни разриви в подножието на могилата. Явно е ставало въпрос за касетъчни заряди. Обаче ако са се окопали в подземни укрития с греди и дъски над главата, само пряко попадение би могло да ги затрие.
                        Ракетата все пак е тактическа, да удариш дълбоко в тила на врага щаб, склад с боеприпаси и т.н.

Коментар

... Направи ми впечатление от филмчето вчера, че при атаките срещу Саур могила се наблюдават множество едновременни разриви в подножието на могилата. Явно е ставало въпрос за касетъчни заряди. ...
                          Касетъчните, както и ОФ бойна глава на точката, гърмят във въздуха, за да могат да покрият по-голяма площ. Разривите в подножието е много вероятно да са били от фугасни артилерийски снаряди.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Генштабовская километровка, для служебного пользования
                            Аналогични, но не същите http://upload.pripyat.com/download.p...1%82%D0%B0.jpg
                            Тази май е същата http://f-picture.net/lfp/s020.radika...d82c05.jpg/htm
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Все още няма потвърждение за "Точка"-та, но ето интересен материал за комплекса:

http://army.lv/ru/tochka-u/2663/509#info

Коментар

Не споря, мисълта ми беше за отборите, мисля че си ме разбрал правилно. Иначе същото е като с що биете негрите. Не мисля, че Георги ще оправдае подобна случка ако тя е от страна на "неговия отбор"...
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X