Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Какво може Град, и аз знам. Видях го и от двете страни. Според мен са се получило следното, ударили ги по време на почивка, техниката не е била разсредоточена, камионите са били пълни с мунициите, ето и станало каквото виждаме на снимките. Само едно не ми ясно, защо палатката в левия край на фото е цялата? Или са я сложили после, за да окажат в нея медицинската помощ на ранените? Във всякакъв случай жертвите би трябвало да са към ПОНЕ стотина души...

А за заварките на БТР-4 нещата са ясни. Газда, собственик на Лозовский кузнечно-механический завод (ЛКМЗ) Гиршфельд Анатолий Моисеевич за да се икономи средствата, зимно време забранил да се отопляват цех за заваряване на корпуса. Нататък нещата ти ясни, предполагам.

Коментар

Еми то в днешно време всеки започна да прави и предлага бтр-и.Вече може да бъдат закупени във всеки железарски двор.Докарат им малко разчупен дизайн "стелт", сложат по една картечница и айде на пазара.
      Всеки трети е шести

Коментар

Браво, какво се оказало, неуязвимата Нона на опълченци в Славянск стреляла и се придвижвала ето така:

Ходовата част й се развалила, затова са я качили на платформа и с влекач я премествали където трябва. Умно и хитро!

Коментар

Имат и още една хитрост - миномет сложен в ТИР контейнер, а покрива на контейнера махнат.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            Леле майко...

Време да се спре това безумието!
            Много снайперски ми се вижда нещо тоя "Град". Където има техника дими и е потъмняло, а на около е чисто. Странно

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Имат и още една хитрост - миномет сложен в ТИР контейнер, а покрива на контейнера махнат.
            Сиромах човек - жив дявол.

Ама укр.армия определено са рамбовци. На битка трепят по над 1000 бунтовника. Досега вече са избили около поне над 1000000000. Ето, поредната хилядарка е гътната

Юра, аз казах ли ти, че е по-удачно да използваш само политкоректни и достоверни украински източници....
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Още рано да се каже, как точно станала тази случка, но от малко видими детайли аз лично виждам, че по-вероятно камионите са били натоварени до горе с муницията, един да гръмне и всички покрай него ще гръмнат. Верижната реакция, взривна вълна и паника, и резултат се вижда.
              С какво точно гърмяли по този детско-оздравителен лагер нямам идея, но що да не вземете да погуглите например тези абревиатури - 9М217 или 9М218, за да ви стане ясно какво може старичек БМ-21 Град...

Коментар

Подобно на случката под Волноваха и тука отново говорим за похуизъм и некомпетенност в промишлени количества. Както и кретенско подценяване на ситуацията. Ами то така става като 20 години си зарежеш армията.... С какъвто и Град да са стреляли ако си бяха заели периметъра и разсъсредоточили нямаше да е такъв мазалоч.
                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                No man left's behind !!!!

Коментар

10:30, нп Горловка. Свален украински Су-25, този път се отчела Стрела-10, няколко пъти тя се моткала на видеата. Пилот вероятно е загинал.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                    Много снайперски ми се вижда нещо тоя "Град"...
                    Трениран е ......

Какво може Град, и аз знам.......Само едно не ми ясно, защо палатката в левия край на фото е цялата?
                    Или са я .....
                    Излез из зад приклада, остави бойното поле да го контролират през прицелите прапоршчиците и пр. низши чинове, а ела на по кафе в "специалните служби". Има хиляди начини да вредителстваш(да играеш за другия отбор), и пак да те смятат за герой (до време)твоите командири
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

12 юли из автоматични оръжия са били обстреляни руски гранични служители. МВнР на Русия е излязло с протестна нота,дето за първи път имало следните думи:
                      - В случай на по-нататъшно повтаряние на такива провокации руската страна си запазва правото да предприеме всички законодателни мерките на Руската федерация да защити своята територия и гарантиране на безопасността на руските граждани.
                      Последно редактирано от Sibirski; 12-07-14, 21:11.

Коментар

12 юли из автоматични оръжия са били ибстреляни руски гранични служители. МВнР на Русия е излязло с протестна нота,дето за първи път имало следните думи:
                        - В случай на по-нататъшно повтаряние на такива провокации руската страна си запазва правото да предприеме всички законодателни мерките на Руската федерация да защити своята територия и гарантиране на безопасността на руските граждани.
                        Не е хубава тази работа. Украинците струпват войски на границата с Крим, руснаците пък днес са доставили 64 контейнера от този тип в Крим.

Периметъра на действие е до 300 километра.
                        Разбира се това е филмче, като на кино, ама може и да има по-гадни поражения, дето стигат и до България.
                        Последно редактирано от Nik Nikolov; 12-07-14, 21:23.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

.... за първи път имало следните думи:
                          "Маймуно черна...." като се видим ми напомни да ти разкажа вица.
                          Баба Меца няма да позволи белоглавия орел да хазяйничи в дома и' (както и тя трудно би стигнала неговия без съответните щети)....за службите
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

По его словам, «около часа назад (около 17.00) в микрорайоне Комарово в г. Суходольске части нашей Нацгвардии ответным огнем уничтожили «Град» противника», с помощью которого велся обстрел позиций украинских пограничников».
                            Снегирев добавил, что система «Град» противника была установлена на мосту, ведущему к поселку Лютиково, и «она была уничтожена нашими военными с ювелирной точностью».

Читать полностью на http://news.eizvestia.com/news_polit...noj-tochnostyu

Вярно ли е?
                            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Не е хубава тази работа. Украинците струпват войски на границата с Крим, руснаците пък днес са доставили 64 контейнера от този тип в Крим.
                              Периметъра на действие е до 300 километра.
                              Разбира се това е филмче, като на кино, ама може и да има по-гадни поражения, дето стигат и до България.
                              Инфото от къде? Системата е сравнително нова и не знам до колко я има на въоражение. А и ако се включи в действие би поставила военните действиа в др. светлина и в др. мащаб.

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                              По его словам, «около часа назад (около 17.00) в микрорайоне Комарово в г. Суходольске части нашей Нацгвардии ответным огнем уничтожили «Град» противника», с помощью которого велся обстрел позиций украинских пограничников».
                              Снегирев добавил, что система «Град» противника была установлена на мосту, ведущему к поселку Лютиково, и «она была уничтожена нашими военными с ювелирной точностью».

Вярно ли е?
                              Може и да е вярно, кой знае. Ама ако е украинско инфо оставам пас, след другите изцепки....
                              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение

Вярно ли е?
                                Те съобщават и за ползването на високоточно оръжие, а в същото време гледаме клипове с размазани жилищни блокове. Ама може пък и да се целят в тях, знам ли. Е, за армия в която пилотите успяват да нападнат един боец с игла, да прелетят 300 км без двигател и да кацнат успешно може и да е възможно. Да не говорим, че по всички Украински медии в началото се спрягаше, че последната размазваща атака с град била извършена от руска територия. Нищо ,че Зеленопол ( или както да се казваше местността) е на повече от 100 км от границата. Ама защо пък да не вярваме . Щом казват....
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X