Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Това което аз успявам да видя и разбера от снимките е, че БТР-а евентуално е ударен (или попаднал под обстрел) на пътя, свил е към канафката да търси прикритие и там евентуално е ударен втори път, където екипажа му го е напуснал и го е оставил да изгори (или е изгорял заедно с него). От снимките разстановката е малко по-ясна от колкото от видеото. Съдейки по позицията на купола (ако въобще са стреляли по засадата) противник е имало фронтално на машината, но е малко вероятно да са го стреляли с РПГ в челна проекция (щетите не са като ПТУРС), но за съжаление не мога да открия точките на попаденията по машината...?!

Коментар

А това тука е Виетнамка с качен Василек, автоматична минохвъргачка 82мм 2Б9. Сериозно оръжие, добре че сега вече не може да се исползва.

Сдетонирал боекомплект.

Коментар

Едно интервю, което обяснява някои технически въпроси за засадите /на руски е, съжалявам/

Коментар

Според мен не е ударен. Просто е подпален с един коктейл Молотов.
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Ударен е - от към къщите, отзад и от ляво - точно над чупката в бронята - РПГ. Съдейки по позицията на купола - тези вътре въобще не са разбрали какво става (не са видели засадата, не са и отвърнали на огъня).

Коментар

Според информациите по руските сайтове поне единият от двата унищожени БТР-а бил ударен с РПГ в моторното отделение. Не знам дали става въпрос точно за този, защото в информациите се споменава, че това било станало при приближаване до някакъв мост, а на снимките мост не се вижда.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Според информациите по руските сайтове поне единият от двата унищожени БТР-а бил ударен с РПГ в моторното отделение. Не знам дали става въпрос точно за този, защото в информациите се споменава, че това било станало при приближаване до някакъв мост, а на снимките мост не се вижда.
                Този е! Тук ще видиш и моста:48.7712183 N, 37.3333245 E

П.П. Интересното е, че се движил в обратна посока на Крематорск...
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 14-05-14, 15:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  А това тука е Виетнамка с качен Василек, автоматична минохвъргачка 82мм 2Б9. Сериозно оръжие, добре че сега вече не може да се исползва.

Сдетонирал боекомплект.
                  Тоя с колелото е същия разглеждащ ударения БТР на снимките. Явно и Виетнамката е изпържена някъде там (ако не и на същия път)..?!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Исползване на маркировка и обозначение на UN срещу противника се являва военно престъпление!
                    Чак военно престъпление не съм сигурен че е. Нарушение на международните норми - със сигурност. Дори да е случай на "забравихме да им махнем лепенките" (зер бая украински хеликоптери летяха в ООН мисии) - пак е издънка. Ако са украински разбира се. Щото от Киев твърдят че няма такова нещо.

Съвсем личното ми мнение - това е съвсем в реда на останалите им действия - просто украинците са много зле, и военно, и правно-военно.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Тоя с колелото е същия разглеждащ ударения БТР на снимките. Явно и Виетнамката е изпържена някъде там (ако не и на същия път)..?!
                      От пресс-службы Игоря Стрелкова:
                      «Вчера появились разные сведения о потерях ополченцев. Вы сказали, что погиб доброволец из Днепра, другие написали, что один из Донецка, потом, что один из Макеевки. А Аваков написал, что 65 человек наших погибло. Требуется ваш комментарий. Народ волнуется».
                      Игорь Стрелков:
                      «Немного перепутали, когда докладывали. Ранен боец из Днепропетровкой области, а погиб боец из Макеевки.
                      Больше никаких потерь у нас нет. У противника уничтожены 2 БТР, 2 ГАЗ-66 (1 — с минометом в кузове). Мои подчиненные утверждают, что убили и ранили никак не меньше 20 человек. Впрочем, цифра в 7 убитых и 8 раненых, которую признали украинцы — тоже немаленькая».

от тук

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Чак военно престъпление не съм сигурен че е. Нарушение на международните норми - със сигурност. Дори да е случай на "забравихме да им махнем лепенките" (зер бая украински хеликоптери летяха в ООН мисии) - пак е издънка. Ако са украински разбира се. Щото от Киев твърдят че няма такова нещо.

Съвсем личното ми мнение - това е съвсем в реда на останалите им действия - просто украинците са много зле, и военно, и правно-военно.
                        Аз пък съм сигурен - използването на военна техника и униформи с опознавателни знаци на ООН, Червения кръст, Червения полумесец и т.н. в бойни действия е военно престъпление! Същото се отнася и за използването на вражески опознавателни знаци върху бойна техника, както и вражески униформи! За последното на Нюрберския процес, Ото Скорцени за малко да увисне на въжето (не е увиснал, защото е избягал от затвора - да бъдем точни), но английски офицери от САС се застъпват за него с обяснението и, че те са правили същото и съда се оказва в необрано лозе...

Коментар

http://www.firstnews.ru/articles/id6...-kramatorskom/

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Ударен е - от към къщите, отзад и от ляво - точно над чупката в бронята - РПГ. .....
                            Марто това ли имаш предвид:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AAA1.jpg
Прегледи:1
Размер:118.8 КБ
ID:5587656
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Марто това ли имаш предвид:
                              [ATTACH=CONFIG]711413[/ATTACH]
                              Да

Коментар

Или това под червена стрелка.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X