Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Демек - цели...
    Ако се окажат "цели" наистина, ще ми е интересно какво обяснение ще дадат този път..?!! Очевадно е, че с "използвахме пленената украинска техника и разграбихме складовете на милицията" няма да свършат работа! Не вярвам и в танковете и Град-овете украинците да са сложили "майданци" събрани от площада, които не знаят как да си завържат кубинките без да се спънат после...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Ако се окажат "цели" наистина, ще ми е интересно какво обяснение ще дадат този път..?!! Очевадно е, че с "използвахме пленената украинска техника и разграбихме складовете на милицията" няма да свършат работа! Не вярвам и в танковете и Град-овете украинците да са сложили "майданци" събрани от площада, които не знаят как да си завържат кубинките без да се спънат после...
      А пък аз си мечтая това да не го узнаем...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
        Това първото клипче нали не ми го даваш като доказателство за действия на Спецназ? Щото според надписите от руска страни говори лидер на някаква фашизоидна ултранационалистическа организация, на която логото е замаскиран пречупен кръст, и този същия към края на разговора тегли едни майни по адрес на "шибания президент" (Путин). Донбаският му събеседник пък бил искал помощта на руските военни. Ама я иска от човек, който никак не е в позиция да му я предостави ...
        За да изчистим всякакви недоразумения от тук на сетне - в тази и сродните и теми, не считам за "доказателства" каквото и да е (не само постнатото от мен)... Много сме далеч от "доказването" и "оборването" на каквото и да е в тази посока! Мисля си, че такава претенция би била смешна за когото и да е от пишещите тук. Просто си коментираме - не случайно използвам "според мен" в началото на мненията си...
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 07-05-14, 14:58.

Коментар

... Просто си коментираме - не случайно изполвам "според мен" в началото на мненията си...
          Ами и аз коментирам, че смятам за много малко вероятно Русия да възложи задачата по бунене на ЮИ райони на Украина (което става под лозунги срещу "бандеровските фашисти") точно на един маргинален руски неонацист, който на всичкото отгоре не изглежда да е в блестящи отношения с властта.

В 2007 году он был осужден на два года условно за нападение на представителя власти (сотрудника РУБОПа). Деятельность РНЕ запрещена в Москве и ряде регионов ...
          Какво още чух в клипчето? Донбаският му събеседник говори, че под заплахата от украински сили референдум няма да може да се проведе законно. От това, което му отговаря московският нацист, става ясно, че в Донбас имало и някакви "интелигенти", дето искали да правят нещата в съответствие с международното право ...

Т.е. записаният разговор не ми изглежда особено подходящ като доказателство за дългата ръка на Москва. Ама цепил се бил някакъв руски боленчо по телефона да пишели там 89 или 99 % от референдума. Ами цепи се, ама май в същност е един господин никой ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Чаво, в такива мътни времена изплуват точно ....... сещаш се... Според Запада Путин няма да посмее да започне открита военна интервенция и ще си реши проблема с (цитирам) "неконвенционални средства"! Аз далеч не бих бил толкова категоречен "кой - кой е" в тази заплетена ситуация или пък какви оперативни шашми и посредници би използвал Кремъл. В едно съм сигурен - освен всичко друго в момента и от двете страни на барикадите играе много кеш, а мераклии за парче от баницата не са липсвали никога. Да не говорим, че Путин доста успешно използва националистическата риторика през последните няколко години, та никак няма да съм учуден, ако грешката е вярна в случая.

Коментар

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Не знам дали темата ще се превърне в тема за подготовката и състоянието на украинската армия и за западането и, но имам коментари и въпроси по някои пунктове:

Относно недостатъчния нальот на украинските пилоти и относително кръчмарското им прелитане на заснетите кадри, коментирани в другата тема:

- Как се "мери" нальота ? Само официално в рамките на националната армия ли, или лично - за пилота ? Украинските пилоти от една страна може би излитат да тренират на високосна година веднъж, но от друга - украинските хеликоптери с украински екипажи са конвертируема валута кажи го навсякъде където има по-малко от четири сезона. В Африка летят от години, навсякъде. Може би малко повечко с "товарни" мисии, но все пак. Летят си.

В другата тема, във филмчето с интервюто на сваления пилот - баткото има доста специфична физиономия. Подобна физиономия (не съм физиономист до степен да разпозная дали е същия) се мярка два-три пъти на едно полурекламно филмче за украинските хеликоптери в Либерия от преди няколко години. Хората летят кажи го навсякъде където се стреля. Може да са само "автобусни шофьори", но - летят.

- Знае ли се от кои точно бази са хеликоптерите които в момента "валят" над източна Украйна ? Има ли вариант в украинската армия в момента да има разделение на база "благонадеждни/неблагонадеждни" и на "първо/второ качество" персонал ?
              Последно редактирано от Goblin; 07-05-14, 19:39.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                ... украинските хеликоптери с украински екипажи са конвертируема валута кажи го навсякъде където има по-малко от четири сезона. В Африка летят от години, навсякъде. Може би малко повечко с "товарни" мисии, но все пак. Летят си.

В другата тема, във филмчето с интервюто на сваления пилот - баткото има доста специфична физиономия. Подобна физиономия (не съм физиономист до степен да разпозная дали е същия) се мярка два-три пъти на едно полурекламно филмче за украинските хеликоптери в Либерия от преди няколко години. Хората летят кажи го навсякъде където се стреля. Може да са само "автобусни шофьори", но - летят. ...
                Малко се съмнявам точно действащи военни пилоти да летят на търговски полети в чужбина, но дори и някои от тях да го правят, шофьорът на автобус си е шофьор на автобус. Ако го качиш в състезателен автомобил едва ли ще блесне, колкото и пробег да е навъртял на автобуса. Навсякъде си има своя специфика без владеенето на която не може.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам дали темата ще се превърне в тема за подготовката и състоянието на украинската армия и за западането и, но имам коментари и въпроси по някои пунктове:

Относно недостатъчния нальот на украинските пилоти и относително кръчмарското им прелитане на заснетите кадри, коментирани в другата тема:

- Как се "мери" нальота ? Само официално в рамките на националната армия ли, или лично - за пилота ? Украинските пилоти от една страна може би излитат да тренират на високосна година веднъж, но от друга - украинските хеликоптери с украински екипажи са конвертируема валута кажи го навсякъде където има по-малко от четири сезона. В Африка летят от години, навсякъде. Може би малко повечко с "товарни" мисии, но все пак. Летят си.

В другата тема, във филмчето с интервюто на сваления пилот - баткото има доста специфична физиономия. Подобна физиономия (не съм физиономист до степен да разпозная дали е същия) се мярка два-три пъти на едно полурекламно филмче за украинските хеликоптери в Либерия от преди няколко години. Хората летят кажи го навсякъде където се стреля. Може да са само "автобусни шофьори", но - летят.

- Знае ли се от кои точно бази са хеликоптерите които в момента "валят" над източна Украйна ? Има ли вариант в украинската армия в момента да има разделение на база "благонадеждни/неблагонадеждни" и на "първо/второ качество" персонал ?
                  Информация от преди 4-5 години един пилот в гражданската авиация на Ер Индия щата му е 10 000 Евро на месец . Никой който лети на вънка за пари няма да се върне да се бие в някаква измислена война на един нелигитимен президент . Това видео обяснява много неща https://www.youtube.com/watch?v=cA8GT7n9M-c Не знам колко са 1300 гривена но явно хич не са много за два месеца .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Украински Ми-24 с положителност косиха шиптърите в Македония през 2001-ва и хич не им личеше да нямат нальот...

Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 07-05-14, 22:23.

Коментар

Украински Ми-24 с положителност косиха шиптърите в Македония през 2001-ва и хич не им личеше да нямат нальот...
                      Тогава нямаше ли и наши ?

Коментар

Адекватни бойни действия са тези действия, при които противника е принуден да понася повече загуби от теб самия! Като тук не си говорим само за загуби от унищожена бойна техника и личен състав, а и за пленена такава, барабар с екипажите и - това ако не са "адекватни бойни действия" не знам какво са..?! Чаво, по-голямата част от написаното в това ти мнение съм го писал и аз... Никъде не твърдя, че "Спецназ" изнасят събитията на гърба си - просто инструктират местните и при нужда им показват как стават някои работи! Да речем, че не е проблем набавянето на оръжие и хора които умеят да боравят с него! Проблем е организацията и обезпечаването на тези хора, осигуряването на сигурни комуникации помежду им, тяхната координация и т.н. Няма как спонтанно да отцепиш почти половин държава...
                        Марто, аз си мисля, че един такъв като теб, би имал по-голям успех в организацията на местните въоражени, отколкото спецназ-а. На спецовете обучението им е коренно различно, освен ако не са спецовете на вътрешни войски. Ама ако бяха те там, мисля, че поразиите щяха да бъдат мноооого по-големи.
                        RAV 4
                        F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                          Марто, аз си мисля, че един такъв като теб, би имал по-голям успех в организацията на местните въоражени, отколкото спецназ-а. На спецовете обучението им е коренно различно, освен ако не са спецовете на вътрешни войски. Ама ако бяха те там, мисля, че поразиите щяха да бъдат мноооого по-големи.
                          Тук "Спецназ" се използва като общо нарицателно в случая, но по скоро става дума за хора на ГРУ и други подобни служби в ролята им на инструктори и оперативно командване! Който си мисли, че организирането на отбраната на 120 хиляден град с площ от 60 кв. км е проста работа по силите на запасняци и дезертьори от редовна военна служба, леко се е объркал. Среща се инфо, че сред "опълченците" се срещат и бивши "Беркут", което донякъде обяснява нещата за адекватния бой в градски условия, но някои неща са си типично армейски и за да ги знае и умее човек, само една казарма не стига. Аз евентуално не бих могъл да ръководя адекватно повече от една рота хора! Генерал-щабните академии и военните ВУЗ не са прищявка на Бога на войната, а необходимост... На такова ниво се намесва и "икономика", и "финанси", и "кризисен мениджмънт" и каквото се сетиш още и то все в строго специфични аспекти, далеч от общата култура! Само тиловото осигуряване на няколко хиляди човека е цяло изкуство, а какво говорим за останалото. Аз съм си пушечно месо, предназначено за окопа. Обратния пример с осирацията на нашите тиловаци в Ирак доказва думите ми...
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 07-05-14, 22:52.

Коментар

Тогава нямаше ли и наши ?
                            Нашата помощ бе под формата на Т-55 ци и гаубици (без танкистите и артилеристите).

Коментар

Нашата помощ бе под формата на Т-55 ци и гаубици (без танкистите и артилеристите).
                              Мерси. Не знам защо бях останал с впечатлението че е имало и наши хеликоптери.

Коментар

Мерси. Не знам защо бях останал с впечатлението че е имало и наши хеликоптери.
                                Щеше да е прекалено! И без това доста народ тогава си помисли, че ще влизаме да си ги вземаме обратно братята македонци...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X