Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    ...И двете са много добри оръжия . Судаевката е чудна за градски бой
    Мноу загрява бре
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Със Судаев и ППШ съм стрелял преди да влезна в казармата . Като състезател по спортна стрелба на ОСО на един подготвителен лагер оръжейника ни докара няколко бройки и добре постреляхме . Със судаевката гръмнах поне 3-4 пълнителя и нямам спомени да е загрявал поне не до толкова че да му пречи . За мен лично като инженер ППС е шампиона по технологичност на производство . На едни 80% е от щанцовани детайли и е произвеждан и по време на блокадата в Ленинград . За Маузер К 98 нямкак да кажеш лоша дума . До ден днешен по голямата част от болтовите карабини се произвеждат по тази схема . Още две снимки от там легендарната картечница Максим . Също много подходящо оръжие за отбрана на неподвижна позиция само вода и повечко патрони да има. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0_8de34_38c95656_L.jpg
Прегледи:1
Размер:80.1 КБ
ID:5587153Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pulemet_maksim.jpg
Прегледи:1
Размер:75.8 КБ
ID:5587154
      Последно редактирано от sek.1; 12-05-14, 06:47.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Патроните за Максимка винаги ще се намерят, ама дали ще се намерят платнените ленти за тях? Отдавно са си изгнили по складове.
        Ето ви нетлени образец на нивото и подготовката на УВС, вижте сами този клип.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          Патроните за Максимка винаги ще се намерят, ама дали ще се намерят платнените ленти за тях? Отдавно са си изгнили по складове.
          Не знам дали е по нов модел или всичките могат да работят с метална лента но тази която аз съм виждал беше с такива .

Коментар

Аз лично никога не видях металическата лента за Максим, поне не и за руски Максим.

Ето я лентата.

Коментар

Ето го с метална лента . https://www.youtube.com/watch?v=uJ_QWRHvsOs И тук https://www.youtube.com/watch?v=btqU0b3Ixxc На мен лично лентата ми се вижда като тази за ПК . На времето в МНЗ склад на нашето поделение имаше 4 такива и със сигурност лентите им бяха метални .

Коментар

Ха, интересно. Веднага от първи клип вдянах. Май някак си успяли да сложат приемника от СГМ. Така става!

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=DTF-hKQYy50 Тука след 12тата минута го има приемника и казват че позволява работа и с брезентови и с метални ленти модернизация от трийсе и някоя година .

Коментар

Век живи, век учись! Благодаря, това за Максим не го знаех.

Коментар

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

По темата за картечницата Максим и малко встрани от темата, но се замислих какъв е живота на огнестрелното оръжие-все пак умора на материала, силни и резки натоварвания, евентуално корозия тук-там и т.н.?

Като юноша стрелях много с една не чак толкова стара флоберка "Збройовка"(много точно пушкало), докато един ден затвора, който беше от две части захванати с две метални скоби при изстрел не се разглоби-добре, че не стана сакатлък, а само месец-два ходих без една вежда...
                      Последно редактирано от mbenz; 12-05-14, 19:23. Причина: допълнение
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Век живи, век учись! Благодаря, това за Максим не го знаех.
                        Това е старата материална част не сте я учили Да не дава господ да се налага да вадим експонатите от музея .
                        Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                        По темата за картечницата Максим и малко встрани от темата, но се замислих какъв е живота на огнестрелното оръжие-все пак умора на материала, силни и резки натоварвания, евентуално корозия тук-там и т.н.?
                        При правилно съхранение поне още стотина години най малко . На времето нещата са правени без икономия на материала . Поне по татово време всичко в МНЗ складовете през определен период от време (мисля че беше 20 години но не съм сигурен) се преглеждаше основно в заводски условия ако има нужда от ремонт се ремонтираше и се консервираше . Така и 500 години старото оръжие си е в бойна готовност .
                        Последно редактирано от sek.1; 12-05-14, 19:30.

Коментар

Аз лично стрелях с Максим от началото на ХХ век на полигона, и с поновичек в укрепрайона на Далечни Изток. Нищо им немаше, стреляли без засечка. Зависи от вида на консервация и от типа на съхраняване. В сухи затворените складове с минимални колебания на температурата могат да изкарат десетки години.

Коментар

Ама в укрепрайон максимките са били страхотни, не са били охлаждани с вода, а с масло.

Коментар

Ама в укрепрайон максимките са били страхотни, не са били охлаждани с вода, а с масло.
                              ...?Значи почти не са се охлаждали...?Поне не са хванали ръжда
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Не е така, вместо вода вътре в ДОТ-ове стояли централизираната принудителна система за охлаждане на картечниците, и охлаждаща течност била е масло. То ДОТ-овете са били на няколко етажа, огромни и сложни системи в така наречени ПУЛАД (пулеметно-артиллерийская дивизия).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X