Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    ...явно неподготвеността на украинците е голяма и повсеместна.
    Да, ако се придържаме към единствено правилната мантра че онези долу са събрани набързо местни от местния джаз квартет - горното заключение се явява единствен и задължителен елемент
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Полет на бавен на практика граждански самолет Ан-30 пред деня над зоната на бойни действия, където със сигурност се стреля с ПЗРК, и изпращане на транспортен Ил-76, зная че долу ще го чакат - това как да го третирам?

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        ДИМО ! РАЗКРИТ СИ !!!
        Признавай веднага къде си бил

Признавам.
        Снимката е стара.
        Возиха ме на мотор батковците от махалата и объркахме поляната ... Този със стрелката много ни се кара.
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Goblin, върнете се на предишната страница и разгледайте снимките от сваления самолет. Прави впечатление как местната самоотбрана (бунтовници/опълченци/терористи/сепаратисти/федералисти или както там ги наричат ) се шматка по терена без никакво притеснение, че може да се появят представители на официалните власти. Явно тази територия е до толкова тяхна, че даже някой си е довел я братчето, я детето да види останките. Имам предвид русото хлапе на мотоциклета на последната снимка. Ако официалните власти държат летището, то те държат явно територията заградена от оградата и не смеят да се подадат извън нея.

Тоест нищо не държат.

Като го гледам територията на летището на гугъл, това една ивица с ширина под 500 метра. Като знам до къде хвърля "Стрела 2М" или ГШ 23, то тази цялата ивица е прострелваема до към височина от 500 метра и с двете оръжия от безопасно за стрелящия разстояние. Значи летището е неизползваемо без взимането на специални мерки за защита на въздухоплавателните средства. В мен увисва въпроса "Дали ще обесят пратилия самолета на това летище?"

Може би това е единствения неразбрал, че "опълченците" не са от местното балетно училище, а имат много сериозна военна подготовка.
          Последно редактирано от Alexr; 17-06-14, 17:31.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
            ... ... ...
            Не споря. Именно това ми беше приказката - че я ония във въздуха са зле, я ония долу са не-зле.

За конкретното поведение и снимките - нямам мнение.

Едно че ситуацията е днеска има утре няма и че това което вчера може да е било на едните - днес може другите свободно да се шляят по него, друго - че тия с моторчето и хлапето на теория би трябвало да могат да се шляят така и пред едните и пред другите, ако и правилната партийна линия да изисква едните да стрелят по всичко що мърда докато другите геройски свалят самолети при кацане. Та - пас.

Коментар

Сещате ли се, аз съвсем наскоро писах, че ще дойде време когато трупове ще се въргалят по улиците, и тем подобни неща? Във връзка със загиналите на летище в Донецк опълченци, свалени в морга като купчина? Ето, доживяхме...

Време е да се спре тази лудост!

Коментар

Да, ако се придържаме към единствено правилната мантра че онези долу са събрани набързо местни от местния джаз квартет - горното заключение се явява единствен и задължителен елемент
                Що бе, те, украинците, нямат ли си от правилните "военни съветници"?И нещо помощ от приятел?
                Така, само да ти обясня - наистина изхождам само от очевадното и доказано на практика вече, а именно че украинците са супер-неподготвени и демонстрират пълна липса на професионализъм.Та те все още не могат се организират в систематичен отпор, а действията им продължават да изглеждат хаотични!
                Така че, хайде да не си приказваме за мантри - колкото аз мога да докажа, че украинците получават военна помощ(за финансовата отдавна бе обявено официално) от техните приятели американците, толкова и ти можеш да докажеш, че в отрядите на сепаратистите се вихрят техните братчеди, руски рамбовци специалци(за които мине се, не мине и току някой подхвърли намек в тая посока), които свалят самолети с поглед
                Последно редактирано от Самодържец; 17-06-14, 19:34.
                Всеки трети е шести

Коментар

Трофеен танк.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Що бе, те нямат ли си от правилните "военни съветници"?И нещо помощ от приятел?
                    Ми как да ти кажа - няма

Точно както официално няма "руски братчеди" от едната страна, така и официално няма "съветници" от другата. А официалната "помощ от приятел" - до тук е арканзаско варено в собствен сос и спални чували. Въпреки молбите и за други видове помощ.

А за мантрите не знам, ама аз знам едно - мен дори да ме бомбардира най-бездарния пилот в тази част на галактиката, на най-раздрънкания самолет - ПАК не мога да го сваля Ако ще да съм адски, ама много опълчен. А в казарма съм набивал кубинките колкото другите. А тия тука - хем се пълчат, хем са неподготвени, хем правилните самолети падат.

Едното не автоматизира другото. Това че от едната страна са бездарни - което всъщност не оспорвам - не означава че от другата страна автоматично неподготвен бездарник може да свърши цялата работа дето се свърши.

Та хайде да си приказваме за мантри. Щото бая си повярвахте вече агитката. Най-вече - че другите ще ви повярват.
                    Последно редактирано от Goblin; 17-06-14, 19:44.

Коментар

Ся, дайте да си поговорим сериозно, без излишен фанатизъм. Нещо ми се върти в глава че има някаква Конвенция ли, или нещо подобно, за ограничения за ПЗРК-та. Такаааа, съгласно тази конвенцията страни, подписали нея, са длъжни да си разменят информацията за наличните ПЗРК-та като бройки и серийните номера. УВС на сто пъти демонстрира "пленени" ПЗРК-та, та какъв проблем да се проверят номерата и да ги сверят? Тогава ще стане ясно, откъде са "тръбите". Нали? И ЗАЩО ДОСЕГА НЕ Е ГРЪМНАЛ СТРАШЕН СКАНДАЛ ЧЕ ПЗРК-та СА Росийските? Сигурно щото не са. А тогава как ви се струва тази новина от, забележете, 08 март тази година - http://cursorinfo.co.il/news/xussr/2...eni-pzrk-igla/
                      В този свят всичко се продава и всичко се купува, пазарна икономика му се вика!

Коментар

Мноого мътна история с тоя Ил - няма намерено нито късче от човешки останки........... всички сме виждали /поне по ТВ/ след самолетна катастрофа, колко дни се събират останките..........

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                          Мноого мътна история с тоя Ил - няма намерено нито късче от човешки останки........... всички сме виждали /поне по ТВ/ след самолетна катастрофа, колко дни се събират останките..........
                          Няма да има я-като веднага са прибрани-инак как...?
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            И ЗАЩО ДОСЕГА НЕ Е ГРЪМНАЛ СТРАШЕН СКАНДАЛ ЧЕ ПЗРК-та СА Росийските? Сигурно щото.....
                            ...щото Укр. шефовете още мислят че пак ще е тяхното (заради външните им помагачи, те и организатори), външните им помагачи са разбрали че няма да е тяхното (но не може да се дръпнат с "раз-пас"), Командващия "недемократите" (той и мой съименник) си постига своето с безкомпромисна точност......т.е. имаме скандал "трети тип"
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ми как да ти кажа - няма

Точно както официално няма "руски братчеди" от едната страна, така и официално няма "съветници" от другата. А официалната "помощ от приятел" - до тук е арканзаско варено в собствен сос и спални чували. Въпреки молбите и за други видове помощ.

А за мантрите не знам, ама аз знам едно - мен дори да ме бомбардира най-бездарния пилот в тази част на галактиката, на най-раздрънкания самолет - ПАК не мога да го сваля Ако ще да съм адски, ама много опълчен. А в казарма съм набивал кубинките колкото другите. А тия тука - хем се пълчат, хем са неподготвени, хем правилните самолети падат.

Едното не автоматизира другото. Това че от едната страна са бездарни - което всъщност не оспорвам - не означава че от другата страна автоматично неподготвен бездарник може да свърши цялата работа дето се свърши.

Та хайде да си приказваме за мантри. Щото бая си повярвахте вече агитката. Най-вече - че другите ще ви повярват.
                              Те агитките са вече две и за да няма въргал ще го играя полицая по средата. Гоблин, пропускаш нещо много съществено, а то е че Русия както и щатите е воювала доста и в скоро време. Не са отдолу балетистите нито дори набивали кубинки и варосвали бордюри, а хора реално воювали и изградили солидни навици. Само за пример амуджите в Афган колко време им отне да почнат да "боцкат" с иглите по не съвсем лесни цели? Та това че ти не можеш да гръмнеш летящ слон не значи че например аз няма да му дам леко предварение и да го направя дармадан. Може и да не е най-удачният пример но да приемем че все пак оръжието с което съм служил не е било РК 1 К. Мътна е там но командването на УВС поне до сега демонстрира въпиюща некомпетентност.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Щото бая си повярвахте вече агитката.
                                Ето от тук идва проблема - че го казваш ти, от твоето положение.Не мисля да участвам за напред в темата, мерси съм от дърдорене на мантри.Още повече, когато съществува риск модератор да ме причисли към агитка.Което е наивно - ето я темата, налице са и моите постове - всеки сам може да прецени разправял ли съм мантри и в някое от мненията си проявил ли съм някаква форма на фанатизъм.Не ми се ще да го казвам, но съм длъжен да отбележа - за разлика от изявени представители на "другата агитка"...А дали някой получава арканзаско варено не зная, но и не съм твърдял нещо по-силно от това.Така, както и не мога да твърдя, че има някакви руски супер професионалисти от другата страна, които водят бойните действия от страната на сепаратистите.Може би не правиш разлика м/у някои неща - например, че може яко да си набивал крак и да си останеш бездарник, и това че някой без много да набива крак е в състояние много бързо да усвои бойни прийоми и умения.Успех в придобиването на знания относно техническия аспект на войната в Украйна.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X