Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хигиена на войника.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хигиена на войника.

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    Е тази машина за филтриране на водата не може да ми излезе от акъла. .....
    Да са живи и здрави KBR и американския данъкоплатец за всички екстри по базите..... Тоя п....ст Петко Лилов генерал ли е станал?! Боже, пази българската армия (или поне каквото е останало от нея) ...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Куздов, те са двама бе. Не ги бъркай. И двамата са в една бригада. Единия е Петко, другия е Пламен - генерала е той.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Да са живи и здрави KBR и американския данъкоплатец за всички екстри по базите..... Тоя п....ст Петко Лилов генерал ли е станал?! Боже, пази българската армия (или поне каквото е останало от нея) ...
        Петко е частен служител на НАТО в Афганистан- в момента си е в Бг- другата седмица ще пием кафе....
        Хахах значи трябва да си преживял и явлението Иван Михайлов?
        А за Пламен Лилов може роман да се напише.... Тоя човек силно не го слушаше главата.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Нашата армия се беше засилила да купува това:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Water pur.jpg
Прегледи:1
Размер:78.2 КБ
ID:5484490
          Производителност 1600 л. на час. Но парите бяха пренасочени и от проекта "Мобилен модул за мисии" останаха само няколко палатки получени от хамериканците по FMF.

Коментар

Куздов, те са двама бе. Не ги бъркай. И двамата са в една бригада. Единия е Петко, другия е Пламен - генерала е той.
            Отдъхнах си.... Mad dog, като се видите с Петко, тегли му един специален "поздрав" на него и всичко женско на 100 метра около къщата му от целия Втори пехотен батальон. Вярвам, че ще се сети защо.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ех, изплуват спомени а? Аз имам една история с него......ама не и е тук мястото....

Коментар

И кво им интересно на тези племената, Ненчев? Това, че те не искат да се развиват в никаква посока? Имам много спомени, ама не им място в този... хмммм, да кажем така - толерантен към всички форми на живота форум.
                Питай британци, щото те са наистина се сблъсквали с пуштуни отблизо, какво те мисят за тях. Моето мнение не е много по-различно.

Коментар

Отдъхнах си.... Mad dog, като се видите с Петко, тегли му един специален "поздрав" на него и всичко женско на 100 метра около къщата му от целия Втори пехотен батальон. Вярвам, че ще се сети защо.
                  Бе не знам... за него съм чувал какво ли не. От "баси пича" до "Баси п... са". В 68-ма общо взето си го обичат. Нали знаеш от къде му идва характерният жест - опъването на двете ръце напред така че куртката застава по средата на предмишницата?

Коментар

Така де - въпрос на гледна точка. За една шепа хора - пич, за мнозинството други ..... Не пасва много в профила на добър командир. Петнистия му викахме, щото като се накъркаше или вдигнеше пара за нещо, му избиваха червени петна по физиономията.
                    Ех, изплуват спомени а? Аз имам една история с него......ама не и е тук мястото....
                    Адаш, спомени колкото щеш. Гледам да пазя само хубавите, щото като се сетя за останалата помия и настръхвам.
                    Последно редактирано от kuzdov; 21-05-13, 10:13.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Къде ги видехте тея екстри бре, я вижте как са им спалните помещения на завалиите:
                      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Така де - въпрос на гледна точка. За една шепа хора - пич, за мнозинството други ..... Не пасва много в профила на добър командир. Петнистия му викахме, щото като се накъркаше или вдигнеше пара за нещо, му избиваха червени петна по физиономията.
                        Аз го бях кръстил полковник Дракула. Имах чувството, че този човек никога не спи.... и май не е само чувство- разправяли са ми разни истории. Е ти си бил с цяла плеада "герои"- Иван "Свирепия" Михайлов , Алекси Мускула, Шопа, Божо "Амбицията" Божков, Ангел Годжев ака. Али Годжан (ако не се лъжа позивната му е била Ювиги), май и Грибача е бил с вас. А сте приели от друга плеада- Чефо "Слона", Наката Дачев ....
                        А навика с куртката според мълвата му идвал от усмирителната риза....

Коментар

Тези помещения може да са произведени навсякъде. Особеност е качеството на пълнежа ( а американските военни за себе си имат железен стандарт ), изисквания за топлоизолация, пожаро-безопасност и шумоизолиране са по високи от европейските. Прави ми впечатление ,че са монтирани по европейски метод -директно на бетонния фундамент, което създава много проблеми:
                          - гниене на пода
                          -лоша топлоизолация
                          -ВиК, Електрики трудни за ремонт
                          -невъзможност за модифициране на вътрешното разположение на стаите и помещенията и т.н

Обърнете внимание на другите снимки с уличните лампи - контейнерите са вдигнати на 40-50 см на фундамента, тогава всичко по горе отпада. Това си е метод на англоезичните то тези ширини.

Арабската четка за зъби е "мисуак". По точно мюсулманска защото е свързана и с религията им. Представлява просто клонче от дърво което е разпространено из Близкият изток и Южна Азия. Има доказано антисептично въздеиствие това дърво. Дъфче се, за шейховете го правят с близка форма на четка (разрошено от едната страна да им е по лесно)

Не случайно попитах за ултравиолетовите лампи в столовата. Мухите са един от основния разпространител на зарази. Другото са ръцете. Аз в Триполи преди доста години за малко не умрях в тоалетната с 42С температура.

За водо-пречистването всички съвременни методи са на база обратна осмоза, ". Основното е каква вода се ползва т.е. химическият състав и с какъв капацитет да е, качество и на каква цена. Случвало се е обикновен магнит и цедка да вършат чудесна работа.
                          В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                          В. Иванов

Коментар

Прави ми впечатление ,че са монтирани по европейски метод -директно на бетонния фундамент, което създава много проблеми:
                            - гниене на пода
                            Хайде сега някой, който разбира от строителство да ми обясни, защо в американските бази в германия всички "бараки" са на нивото на земята, при положение, че вали почти всеки ден дъжд и то сериозно. Единственото, което ми направи впечатление, че между всеки 2 бараки има изкопан "трап' около 50 сантимета дълбок, с плавни преходи и естествено с райграс. Явно там се събира водата и отива под земята. И защо в БГ като имаме по-малко валежи и влага от германия си вдигаме къщите с по 1 метър, че някои и повече? Т.е. Германците ли са тъпи или ние не сме много умни?

Коментар

Хайде сега някой, който разбира от строителство да ми обясни, защо в американските бази в германия всички "бараки" са на нивото на земята, при положение, че вали почти всеки ден дъжд и то сериозно. Единственото, което ми направи впечатление, че между всеки 2 бараки има изкопан "трап' около 50 сантимета дълбок, с плавни преходи и естествено с райграс. Явно там се събира водата и отива под земята. И защо в БГ като имаме по-малко валежи и влага от германия си вдигаме къщите с по 1 метър, че някои и повече? Т.е. Германците ли са тъпи или ние не сме много умни?
                              Оти в Германия където се строи обикновено има изградена дренажна система или улична канализация а тук не баш.

Коментар

2 Ненчев.
                                Имашь ли фото?
                                Бира без ракия - парите на вятъра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X