Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хигиена на войника.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хигиена на войника.

Ако говорим за продукцията на великата фирма Здравоход Габрово производството им в действителност за нищо не става . Най ниския клас работни обувки са с пъти по качествено изпълнени . Преди 5 - 6 години един приятел старшина в армията се пенсионира и ми подари два чифта кубинки от онова време кафявите и едни от новите. Старите с по едно намазване със свинска мас по цял ден в гората не пускат нито вода нито нищо . Новите за една седмица зимата в работата кожата им се напука на сгъвката и ги изхвърлих . На времето в казармата кубинките ни ги сменяха с дрехите на 6 месеца . Тия които работехме в парка и работилницата имахме "привилегията" да не сдаваме нищо . Старите обувки и дрехи ставаха работни . Така на уволнението имах 4 чифта кубинки като едните ми бяха чисто нови не обувани . Първите ми кубинки на нищо не приличаха но още можеха да се носят . Новите ги завещах на един новобранец а останалите 3 чифта ги изгорих от чисто хигиенни съображения . Вече 3 зими изкарах с два чифта зимни обувки купени от ВИПа за по 50 - 60 лева мисля че са Хилман или нещо такова . Спокойно си седиш и в локва ако искаш и не пускат .
    Последно редактирано от sek.1; 23-05-13, 05:43.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Така като се заговори за обувки, да попитам Калин, Куздов и Караганчев: Спортните бежовите кожени обувки за мисиите, които са български, в коя фирма и в кой град се произвеждат?
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Не знам, на подметката пише VIHREN
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

добре де..,може и да е тайна...ама поне разкажете цялата история със седемте хумвите ЗУ-то и т.н....

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Не знам, на подметката пише VIHREN
            Vihren - BL. J. S. CO

Телефон: 073/ 2 93 98; факс: 2 10 77
            e-mail: bip_59@abv.bg

Производство и търговия на мъжки и детски обувки за спорт, туризъм и свободното време, произведени от висококачествени естествени материали. Обувки от непромокаеми материали.

Коментар

Имат и сайт, ама не работи. Обувките им между другото да доста кадърни. Цената не знам как е, но за армията сигурно са на цена като топ модела на Асикс или някоя друга световна марка.

Коментар

http://www.noviobuvki.com/sportni-ob...ka-vihren.html не са много скъпи.

Коментар

Тези и аз ги открих. За армията са малко по-различни. И цената за армията е друга. А моя Асикс в американски военен магазин струва 36 долара и от 2007 още не се е скъсал. Имам и Вихрен-ки и те държат фронта, отказват да се скъсат или подметката да се износи.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                    добре де..,може и да е тайна...ама поне разкажете цялата история със седемте хумвите ЗУ-то и т.н....
                    Няма нищо кой знае какво за разказване. Махдитата бяха докопали 5 Хъмвите и имаше информация, че щели да се опитата да проникнат в някоя база с тях. Поляците имаха една ЗУ, монтирана на камион и застопорена пред портала на базата. За лош късмет на американския патрул на Военна полиция, те също са били с 5 Хъмвита и по някаква причина отишли посред нощ при поляците. Оня със ЗУ-то се ошашавил и ги зачесал, но нямаше съществени щети, май само един леко ранен. Принципно си има процедура при подхождане към база и вероятно американците са я спазили, но или поляка на ЗУ-то е дремал и ги е видял в последния момент, или нещо им е куцала комуникацията.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Най-вероятно липса на комуникация.

П.П. Знаете ли кое е падението на свързочника? Да каже "виждам те, ама не те чувам"

Коментар

Ми те поляците са известни полиглоти и английския им е втори роден език, та направо се чудя как е възможно да се случи....
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Не знам аз лично съм фен на две истории от Първи Пехотен- пингпонг без топче и психологическите тестове "По ход на коня".
                          Е, как да не спомням играта на тенис. Тъкмо ги върнахме в "Кило", след разходка в Карбала. Двамата (психолог и хирург) направиха няколко крачки покрай масата и застинаха. После се обърнаха и зяпнаха. Всичко изглеждаше нормално. Двама играеха тенис, а няколко покрай тях следяха с поглед движението на топчето. Да, ама топче нямаше.
                          Другия случай е на същите пациенти им дават да решават тестове "за стреса" и всички изкарват различни еднакви и напълно абсурдни резултати. Защо- ами защоото тестовете са решавани без оглед на въпросите "по хода на коня" в шаха. Психолога в един момент - той е имал нужда от психолог.

Наскоро се сетих за една фраза от Втори пехотен- Ще проверя чия е: "Никой никъде няма да ходи- аз още не съм стрелял с РПГ".... ротния на една от ротите беше...
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

'ние' с МТЛБ-та ли сме патрулирали...ибах...трее да е било по-добре отколкото с ХУмви

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                              'ние' с МТЛБ-та ли сме патрулирали...ибах...трее да е било по-добре отколкото с ХУмви
                              Перфекно е - винаги може да ти хвърлят граната вътре ако се завреш в някоя тясна уличка. По спомети първи пехотен бяха на УАЗ ки (коментарите за представянето на последните не искам дори да си ги спомням) - Втори пехотен бяха получили някакви "Бели лебеди" от КБР-а Шевроли ли бяха Крайслери ли...
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

ма да бе HMMVV е като МТЛБ, ама не толкова развито и модерно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X