Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хигиена на войника.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хигиена на войника.

така и така се събрало целото войнство...иска ми се реални коментари на НАТО-вските нинджи за наште нинджи. Навремето имаше едно 'интервю' в некъв вестник с уж американски офицер,който се изказваше ласкаво за нас, за разлика от 'страхливите' поляци в Ирак...няква доза истина???

Коментар

Какво общо има това с настоящата темата?
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

знам...спам...ама всички военни се събрахте накуп....и те така.

Коментар

Работил съм с поляци в Полша, в Съвместния център за подготовка на НАТО в Бидгошч. Във Полша са най-големите алкохолици, които съм виждал. Няма по-алкохолизиран народ от тях. Работил съм в Афганистан с тях, и в Германия. Вършат си работата не по-зле от нас. В Ирак не съм бил, чувал съм, че са "страхливи", НО според мен е по-добре да се използват думи като разумни, мислещи, хора които не се натягат и които мислят преди да се изпънат и да кажат "слушам и изпълнявам", както са нашите. Безразсъдството, самоувереността и стремежа към доказване са много лоша комбинация. А ти от нашите, които са били в Ирак какво очакваш да чуеш? Мислил ли, че някой ще каже нещо лошо за нашия контингент, особено ако е бил там. Естествено, че поляците ще са страхливи.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
            Същия е - Наско Люцканов, с подкупа .Осъдиха го 3 години условно мисля .В последствие се яви в една медия с оплаквания, че предния ден го пребили някви кадроваци в една кръчма.
            Небезизвестния подполковник Люцканов "Луцифер" изкара 1 месец с нас и една сутрин вместо него се появи "Петнистия". Приписваха му какво ли не, но нямам достоверна информация кое е вярно. Истината е, че беше в пъти по-добър командир, въпреки пословичния му бяс. По информация ЕЖК, позволил си да влезе в остър конфликт (който го познава, знае за какво говоря) с командващия дивизия "Център-Юг", затова го изметоха с претекст, че не говорел английски. А след като се уволни, имаше една доста пикантна история в медиите с разни предсмъртни писма и разходки из драките да се беси. Пак по информация от ЕЖК, историята е наполовина вярна. Просто е бил твърде "нетрезвен" и е получил факс от кораба-майка и почнал да дрънка глупости в кръчмата. Дали е ял и бой, идея нямам.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Бе по разкази с човека от ВП който го е прибирал Люцканов въпросният е бил тотално изтрещял. Забравих тази вечер да питам Ванката Михайлов какъв е бил точно случая. А за бат Петко- както казах и това и онова съм слушал. Хората които са отишли там с по- агресивна нагласа определено го харесват. Всъщност от специалците съм чувал едни други оплаквания- но че е лош командир май не съм. Личният ми опит с него е, че очаква всички да следват наложеното от него "оперативно темпо" - лично на мен ми дойде в повече на третия ден с по 2-3 часа сън на нощ и се "скатах". Иначе по отношение на оперативно планиране и познаване на СОП овете за мен е може би един от най добрите. Благодаряние на неговото обяснение на седем степенният модел на планиране го помня и до ден днешен.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Е че в другите армии MDMP и редниците учат. Поне така си мисля де. Ама щом аз съм го учил, значи и техните трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                  Е че в другите армии MDMP и редниците учат. Поне така си мисля де. Ама щом аз съм го учил, значи и техните трябва.
                  Учат бе- ама ми го е обяснил тогава когато у нас все още бойната заповед далеч не беше по модела Ситуация- Мисия-Изпълнение - Лгостика- Комуникация и контрол- да видим дали са те научили на изречението с което се помни най- лесно.

Коментар

дали са те научили на изречението с което се помни най- лесно.
                    Боя се, че не.

Коментар

Като как си представяш заповед да се върне конвоя обратно в засада от която току-що се е измъкнал (тогава загина Д. Димитров)? Като как си представяш толерирането и скатаването на "неговите момчета" (даже беше им измислил "караул" пред вратата на стаята му) и те си правеха каквото искат и не зачитаха никакви правила в базата, а останалите настройваше едни срещу други. На кашиците говореше какви .... (не помня определението, май "арпаджици" им викаше) били логистиците и РБО, пред другите пък говореше обратното, дисциплината в базата беше под всякаква критика, редниците сами си определяха с кой и кога ще излизат патрул, нерядко и въобще не излизаха, а просто докладваха по радиостанцията от спалното. Непобедимите от BUSOF пък въобще не можеше да се говори с тях, до бой се е стигало. Единствения период, в който нещата бяха наред, беше когато ни бяха натиснали Махдитата и в базата не се виждаше кьорав офицер освен взводни и ротни. Карахме си на самотек. После като се поуспокои, Петнистия взе да се спъва по коридорите във видимо нетрезво състояние и да организира среднощни игрички на войници, като "любимците" му бяха дежурната смяна на караула. По 5-6 пъти на денонощие ни е вдигал във фалшиви тревоги ей-така, без никакъв смисъл, при условие, че давахме караул през ден и бяхме буквално смазани от умора. Тогава пушех по 4-5 кутии цигари на ден за да мога да си държа очите отворени на поста. Една нощ ме стегна капата и се разкрещях на началник-щаба с позивна "Роза" (от мъжки пол беше, ма не му помня името) и след това като че понамаляха тия простотии. Въобще, може да е най-начетения, ма като командир и организатор за ни'къв х@й не става.
                      Последно редактирано от kuzdov; 22-05-13, 23:20.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                        А пък за пране на чорапите в горещ прах никой не е чувал, нали?
                        Айде сега, глезотии , не стига че прах, ами и горещ... Ние си ходехме с партенки, както и да ги въртиш - все си беха чисти. За чорапИ не сме и помисляли, това в пустиняка е равно на самоубийство (в полу-военно време... май.. , щото патроните ни беха бойни).
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

С поздрав от братската морска пехота:
                          Service man eat shit constantly:
                          Situation
                          Misson
                          Execution
                          Support and Logistics
                          Comunication and Control.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                            Работил съм с поляци в Полша, в Съвместния център за подготовка на НАТО в Бидгошч. Във Полша са най-големите алкохолици, които съм виждал. Няма по-алкохолизиран народ от тях. Работил съм в Афганистан с тях, и в Германия. Вършат си работата не по-зле от нас. В Ирак не съм бил, чувал съм, че са "страхливи", НО според мен е по-добре да се използват думи като разумни, мислещи, хора които не се натягат и които мислят преди да се изпънат и да кажат "слушам и изпълнявам", както са нашите. Безразсъдството, самоувереността и стремежа към доказване са много лоша комбинация. А ти от нашите, които са били в Ирак какво очакваш да чуеш? Мислил ли, че някой ще каже нещо лошо за нашия контингент, особено ако е бил там. Естествено, че поляците ще са страхливи.
                            Работил си с поляци, ама само на сигурни места. Друго е да ги видиш на живо в бойна обстановка. На мен достатъчно ми паднаха в очите от това, което видях и с двата пехотни батальона, особено с Първия. И защо очакваш някой от участниците да каже лоша дума за контингентите в Ирак? Там си беше война и всеки зависеше от всеки. Между другото, шапка свалям на участниците в Камбоджа. При тях беше най-трудно. И бяха с българска логистика. Майко мила.
                            HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Като как си представяш заповед да се върне конвоя обратно в засада от която току-що се е измъкнал (тогава загина Д. Димитров)? Като как си представяш толерирането и скатаването на "неговите момчета" (даже беше им измислил "караул" пред вратата на стаята му) и те си правеха каквото искат и не зачитаха никакви правила в базата, а останалите настройваше едни срещу други. На кашиците говореше какви .... (не помня определението, май "арпаджици" им викаше) били логистиците и РБО, пред другите пък говореше обратното, дисциплината в базата беше под всякаква критика, редниците сами си определяха с кой и кога ще излизат патрул, нерядко и въобще не излизаха, а просто докладваха по радиостанцията от спалното. Непобедимите от BUSOF пък въобще не можеше да се говори с тях, до бой се е стигало. Единствения период, в който нещата бяха наред, беше когато ни бяха натиснали Махдитата и в базата не се виждаше кьорав офицер освен взводни и ротни. Карахме си на самотек. После като се поуспокои, Петнистия взе да се спъва по коридорите във видимо нетрезво състояние и да организира среднощни игрички на войници, като "любимците" му бяха дежурната смяна на караула. По 5-6 пъти на денонощие ни е вдигал във фалшиви тревоги ей-така, без никакъв смисъл, при условие, че давахме караул през ден. Една нощ ме стегна капата и се разкрещях на началник-щаба с позивна "Роза" (от мъжки пол беше, ма не му помня името) и след това като че понамаляха тия простотии. Въобще, може да е най-начетения, ма като командир и организатор за ни'къв х@й не става.
                              Може - ама аз от хората от BUSOF съм чувал и други истории... За едно гробище например....А фалшивите тревоги са му специалитет на Петко- нали ти казах- мрази да е спокойно. Мен дето никъв подчинен не съм му ме будеше с УЗГМ-ИМ в палатката... За втори съм изгледал сигурно 3 часа видео.

Майор "Карата"- питаха ме дали си спомняш за психолога и решаването на тестове по ход на коня. И за играта на тенис на маса без топче? Поздрави от двамата Чефовци.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                .....се разкрещях на началник-щаба с позивна "Роза" .....
                                Таз "роза" (ако е на "първи пехотен"), да не е мой Здравко?
                                П.П. По темата - хигиената на полицейско подразделение (или въоръжена структура изпълняваща подобно функции) и на армейска част (особенно "силно притеснена") в реална обстановка меко казано се различават.......жена ми и до ден днешен смята някои мои хигиенни навици за неправилни
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X