Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хигиена на войника.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хигиена на войника.

Това, което виждам на снимките си е направо курорт за нашите стандарти. Сибирски, може ли да кажеш две думи по тази тема от твоя боен опит.
    Лопата - друг солдата!!!

Коментар

То всичкото това е на ISAF, и по-точно на NAMSA. Само че, за дадени за ползване на различни националности. Всичко в района на ТОЦ-а е на румънска "територия". "Шалетата" са дадени за право на ползване на румънците, а те ги преотстъпват на нас, срещу ползване на една наша клетка за едни техни станции. Всичко пак си минава през "билинг-а" и по каналния ред при настаняване, освобождаване и обслужване (ремонти и поддръжка). В Линдзи, където бях първата година пък всичко беше на 82-ра въздушно преносима. После в КАФ пък ползвахме парка и офисите на едни CSSBn на 10 MNT. Така че, малко неща са български. Че сме занесли безсмислено 5 контейнера и 100 сандъка от гранати и вълнени одеяла и смазка ГОИ, това никой не го отрича. Беше ли през 2011 там румънците като си вдигнаха в тяхната част новата сграда на 2 етажа, зад църквата? Платиха си - построиха им. Ей това сега е румънско. А ние ...под наем.

Сибирски ще кажи, че сме се разглезили, и че това не е война като война. Не е като едно време, ама какво да се прави, поколенията се сменят, времената също. Разминава се с представите от "Вратата на бурите" и "9та рота".
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Отстрани изглеждаш доста компетентен, да знаеш.
        HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

А не от страни как изглеждам? Казвам ти, какво съм чул от началниците и от старши националния. Документи не съм виждал, специално за това.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
            И да кажем, че дори и в Афгаистан, някои свързочници, близки до ВВС имат достъп до техните "благинки". ВВС на САЩ нямат НИЩО общо с армията.
            То и при нас беше така докато имахме ВВС де . Имаше един лаф където свършва устава почва ВВС . И така си беше . Имал съм контакти с други родове войски по занятията и най вече на полигоните та нашата служба сравнена с на танкистите или на кашиците си беше направо курорт . До към 17 часа имаше някакво бегло офицерско присъствие после купон до зори не че офицерите и старшините пречеха и през другото време даже някои и участваха с нас ВВС винаги си е било ВВС . Колеги не схващате ли основната разлика между това което показва Сибирски и Ненчев ? Едното е полева баня и всичко необходимо когато разгръщането на войскови сили в даден район ще трае сравнително кратко месец два до година . Примерно както беше операцията в Грузия . Това в Афганистан тече вече повече от 10 години и никой не знае кога и дали въобще някога ще свърши . Там всичките съоръжения вече са си почти със статут на постоянна военна база .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ние нямахме този курорт. Изпълнявахме бойни задачи, връщахме се в ППД за да поемем дъх и пак отивахме. Браво за вас, но на нас не ние е било до тези гледотии. Пък и не сме ги имали никога.

Коментар

Сигурен съм, че в Кабул, в щаба на 40-ата армия, били са подобни условия, но ние сме били в нещо като FOB, подобна на тази http://military-photos.livejournal.com/210406.html, гледам че извън големи бази нещата са същите.

Коментар

Тези са британци.... те и КМП се гордеят със "спартанските" условия по ФОБ овете си. Самите британци се изразяват за себе си, че са "бадняци" в сравнение с янките. Имаше един лаф - с какво били оборудвани САС- "С всичко което може да бъде измолено, взето на заем или откраднато от янките". А маринките - там е особен случай- който се отразява дори на тренировъчните мисии. У нас на Ново село (преди да е готова новата квартирна част) преди да дойде армията на САЩ идваха между 300 и 500 човека които оборудваха изцяло лагера, кетеринга беше от 4 звезден хотел и т.н. Маринките им хвърлиха контейнерите с палатките , два контейнера MRE и два бутилирана вода и ги оставиха да се оправят сами. На втория ден почнаха бодри размени на MRE та с кифетат и кибапчита.
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Сибирски е прав, има FOB-ове дето си е е*ало мамата. Те по-скоро са COB, по-малкото от FOB. Масово е така положението в "готините" провинции в момента, като Забул, Хелманд, Урузган. Това от първа ръка от мой познат от 75-ти ренджърски полк. Положението хич не е розово. Доставки по суша няма. А си излязъл навън - гърмиш на 100% от ИВУ+засада. Доставки само по по въздух. Е пак е 100 пъти по-добре от БГ армията, щото всяка седмица си получават поща, имат интернет, безалкохолно, ток. Вечерно време безплатна заря...

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                      Сибирски е прав, има FOB-ове дето си е е*ало мамата. Те по-скоро са COB, по-малкото от FOB. Масово е така положението в "готините" провинции в момента, като Забул, Хелманд, Урузган. Това от първа ръка от мой познат от 75-ти ренджърски полк. Положението хич не е розово. Доставки по суша няма. А си излязъл навън - гърмиш на 100% от ИВУ+засада. Доставки само по по въздух. Е пак е 100 пъти по-добре от БГ армията, щото всяка седмица си получават поща, имат интернет, безалкохолно, ток. Вечерно време безплатна заря...
                      Един мой познат от КМП ми беше пращал справка за изразходваните муниции за една седмица в от един ФОБ с преден пост в Хелманд.... Бях впечатлен.... БА щеше да фалира на 6 тия месец. САМО за боеприпаси.

Коментар

Е тази машина за филтриране на водата не може да ми излезе от акъла. Нямам снимки, а не мога да я намеря в интернет, щото не знам какво да търся. Много хитро беше направена, една помпа смуче, вкарва водата в един огромен резервоар, примерно 20 тона и от там се пречиства през машината и с друга помпа тръгва по тръбопровода. Всичко е две ремаркета, едно за машината и едно за цистерната. Машината си бачка както на ток, така и на дизел.

Sibirski, я сподели що афганистанците си чистят зъбите с парче дърво? При положение, че имат четки за зъби? Някакво специално дърво ли е?

БА щеше да фалира
                        Калине, 2011 се прибираме от Афганистан, на плаца в 68-а ССО се строяваме, ген. Лилов ни изкарва един по един пред строя, и ни награждава с министерска заповед, от името на Министъра, че той не могъл да дойде. Награждава ни с медал. Но, поради факта, че парите за 2011 свършили, щели да направят медалите през 2012 и да ни ги пратят по поделенията. Още чакаме...
                        Последно редактирано от The Back Bone; 21-05-13, 10:18.

Коментар

Ненчев, мисля че говориш за това: - http://www.soteradefense.com/our-exp...e-sustainment/
                          "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Не знам защо го правят, сигурно заради това, че нонстоп дъвчат насвай. Не ме интересуват афганоиди, ама хич, да ти кажа. Видях със собствените си очи, как майки пуштунки дъвчат мак с насвай и хляб, плюват после в мръсната кърпа и пъхат това в устата на пеленачета за да не мрънкат те. За каква хигиена у тях после да приказваме?!

Коментар

Ненчев,

Такава:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1065.2010-09-03-01.jpg
Прегледи:1
Размер:108.3 КБ
ID:5484487

Име:medical_hydration_02_700.jpg
Размер:47.7 КБ
ID:5484488

Име:size0.jpg
Размер:93.2 КБ
ID:5484489
                              Има подобни системи на Палл и има на Каршър. Нашата армия щеше да копува Каршър ама се отказа.

Коментар

Павлине, точно това е, само че от снимката, която я има на линка. Същата беше и нашата във FOB-a, и си стоеше пред столовата.

Сибирски, интересни племена са. Мен ме интересуват, по-скоро манталитета им. Все пак българите сме дошли от него район. А и като ги гледам тях, май нямаме големи разлики в начина на мислене. За българите говоря. А и открих доста думи, които на Фарси (персийски) са същите като в българския език. Някой от думите се използват и в турския, и тези думи, които ние си мислим, че са турски, всъщност са персийски, понеже турския и той е една смесица от арабски, фарси и други езици. Примерно: кран, душман, аскар (аскер на турски), хан, асп (кон на старобългарски), кибрит (арабски), ташакур (песийски - турски) и още много... най ме кефи как е свързочник на фарси - мухабаръ

П.П. Чели ли сте на Халед Хосейни - Ловецът на хвърчила, или филма гледали ли сте го?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X