Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хигиена на войника.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хигиена на войника.

Тия неща, дето ги пишем, ги знаят поне по още 500 човека + семействата им, та все си мисля, че не споделяме големи тайни ... Освен това мисията в Ирак вече е минало, та дори и да публикувам плановете на базите с численост и въоръжение на личния състав, надали ще издам държавна тайна.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Тя тая техника се караше там с американски транспорт (както и хората), а и май беше платена предварително на МО на доста сериозни цени - УАЗ $30 000, ЗИЛ $ 70 000 (инф. ЕЖК...)
      Еб@си м@йката и цени, некои са се налапали....
      Всеки трети е шести

Коментар

Както казах, информацията ми е от ЕЖК, та може и да не са компютри, а компоти.....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Както казах, информацията ми е от ЕЖК, та може и да не са компютри, а компоти.....
          Всъщност на такива суми бяха застраховките... Точно толкова..... С парите от старите зилове, УАЗ ки и т.н. се купиха някой неща по FMF - вкл. и прословутите 42 джипа. Чичо Сам кеш не дава.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

'малко' почва да ме хваща яд, като научавам подробности...толко ли немаше техника, та там са пратили само скраб...ако идята е била 'смет за сливи', то не е ли било на гърба на хората, които са рискували 'безценното=живота' там...

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
              'малко' почва да ме хваща яд, като научавам подробности...толко ли немаше техника, та там са пратили само скраб...ако идята е била 'смет за сливи', то не е ли било на гърба на хората, които са рискували 'безценното=живота' там...
              Идеята е била "Барабар Петко с мъжете". За хората не коментирам, ама за техниката е очевидно. Поне се видя кое как става, та лека полека почнахме и ние да възприемаме челен опит и да влизаме в час.
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                Идеята е била "Барабар Петко с мъжете". За хората не коментирам, ама за техниката е очевидно. Поне се видя кое как става, та лека полека почнахме и ние да възприемаме челен опит и да влизаме в час.
                Второто най-вероятно нямаше да започне да се случва без "Барабар Петко с мъжете"...все си мисля и се надявам, че от мисиите има полза, но пък сме толко бедни и с лошо управление, че винаги съществува възможността опита натрупан да се изгуби и в тоя случай парите ще се окажат хвърлени на вятъра...
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                  Павлине, точно това е, само че от снимката, която я има на линка. Същата беше и нашата във FOB-a, и си стоеше пред столовата.

Сибирски, интересни племена са. Мен ме интересуват, по-скоро манталитета им. Все пак българите сме дошли от него район. А и като ги гледам тях, май нямаме големи разлики в начина на мислене. За българите говоря. А и открих доста думи, които на Фарси (персийски) са същите като в българския език. Някой от думите се използват и в турския, и тези думи, които ние си мислим, че са турски, всъщност са персийски, понеже турския и той е една смесица от арабски, фарси и други езици. Примерно: кран, душман, аскар (аскер на турски), хан, асп (кон на старобългарски), кибрит (арабски), ташакур (песийски - турски) и още много... най ме кефи как е свързочник на фарси - мухабаръ

П.П. Чели ли сте на Халед Хосейни - Ловецът на хвърчила, или филма гледали ли сте го?
                  Малко отклонение...
                  Съвременният турски език (такъв, който ние познаваме) е дело на хилядите перскийски преподаватели, командировани в Турция да учат населението, като преди това персийски учени по поръчка от Острова са създали азбука за това население. Преди това са позвали някакъв убийствен микс от диалекти и писмености, разновидни на арабският език.
                  А между фарси и съвременният български език има над 3000 (три хиляди) общи думи. А в Северен Иран има колкото си искате артефакти, водещи към прабългарите...
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Иначе каросериите на ЗИЛ-овете бяха с двойни стени и чувалчета с пясък вътре. АК-то си ги дупчеше без проблем и двете...
                    То каросерията добре ама ЗиЛ 131 е с два резервоара по 150 литра бензин от двете страни един куршум там и е факла за секунди . Патрул с тоя камион си е чисто малоумие .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Малко отклонение...
                      Съвременният турски език (такъв, който ние познаваме) е дело на хилядите перскийски преподаватели, командировани в Турция да учат населението, като преди това персийски учени по поръчка от Острова са създали азбука за това население. Преди това са позвали някакъв убийствен микс от диалекти и писмености, разновидни на арабският език.
                      А между фарси и съвременният български език има над 3000 (три хиляди) общи думи. А в Северен Иран има колкото си искате артефакти, водещи към прабългарите...
                      Цезаре, дай да правим списък с думите, сериозно.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                        Малко отклонение...
                        Ъхъ, живи иранци са прабългарите, аре сопри каруцата, темата и без друго не е за т'ва.

Модераторът , който е дежурен, да трие свободно спама.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Цезаре, дай да правим списък с думите, сериозно.
                          Има хора които са го направили вече и то не от днес.

П.С. Да уточня - преди известно време работих над две години в дипломатическата им мисия. И в Културният институт.
                          Последно редактирано от CAESAR; 23-05-13, 19:32.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

И тези ГЕРМАНСКИТЕ полеви лагери вече се купуват за руската армия - http://twower.livejournal.com/843717.html, движим се напред.

Коментар

Евала! Много ми харесват. Всичко е пипнато до последния детайл.
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Евала! Много ми харесват. Всичко е пипнато до последния детайл.
                                Ми тооо.... Каршър бря.... Само дето при нас проекта го замразиха за по- добри дни.
                                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                                No man left's behind !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X