Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Носене на КНО се разрешава за самоохрана, при доказана нужда от такава. Поне в моето Разрешително образец № 3 пише така - "самоохрана". Не виждам как, ако някой има нужда от самоохрана,тя ще е налице само в града, а няма да е налице в гората. Или още по-просто казано, ако някой иска да те отвлича, изнудва, рекетира и ликвидира, той ще те чака само в града и няма да те проследи в планината, и там да те нападне?!! Ако въпросът е за стрелба по животни и безразборна стрелба по табели, дървета и пр., това вече е друга тема...

Коментар

• От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      ... да карам си джипа в гората защото имам правото да го карам там ...
      Е, точно по същата логика Х си носи пищова, защото си има разрешително и може да го носи. Така че не виждам какъв е смисълът от спорове. Ама някой бил стрелял по дърветата, та дай да забраним носенето на късо оръжие в гората.
      По същата логика някой ходил с джипа да рови или бракониерства - дай да забраним карането на джипове. Домашно куче нападнало човек - дай да забраним домашните кучета. Айде бактън от милиционерска логика!
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Е, точно по същата логика Х си носи пищова, защото си има разрешително и може да го носи. Така че не виждам какъв е смисълът от спорове. Ама някой бил стрелял по дърветата, та дай да забраним носенето на късо оръжие в гората.
        По същата логика някой ходил с джипа да рови или бракониерства - дай да забраним карането на джипове. Домашно куче нападнало човек - дай да забраним домашните кучета. Айде бактън от милиционерска логика!
        Кой говори за забрани бе Чаво..?! Къде го прочете това..?!! Дай цитат да видим, защото взе да ми вменяваш неща които не само, че не съм писал, а и не съм си мислел дори! Казвам, че няма нужда да се ходи с в гората НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД с оръжие, защото СПОРЕД МЕН не е необходимо и съм обяснил защо според моите виждания по така формулирания въпрос! Щом ви се самоохранява в гората - самоохранявайте се от каквото смятате, че ви дебне там - пиша го за десети път сигурно! За мен теза на принципа "Защото всичко е възможно" е неубедителна, за да ме накара да тръгна, да мъкна желязото по баирите! По тази логика е напълно възможно (много повече от колкото да ми се наложи да се самоохранявам с оръжие в гората) да ме блъсне кола, докато пресичам на пешеходна пътека на зелен светофар! Това не означава, че ще спра да пресичам на "зелено" - на означените за тази цел места... Не сме нито в Мали или Колумбия, че да не си свалям патлака от задника в града, а горите ни и животните в тях не са тези в Сибир, Канада или Аляска, че да го мъкна просто ако искам да подишам чист въздух със семейството си или с приятели, или да изям някоя пържола на теферич... Точка!
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 24-04-13, 09:24.

Коментар

Кой говори за забрани бе Чаво..?! Къде го прочете това..?!! Дай цитат да видим, защото взе да ми вменяваш неща които не само, че не съм писал, а и не съм си мислел дори! Казвам, че няма нужда да се ходи с в гората НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД с оръжие, защото СПОРЕД МЕН не е необходимо ...
          Общо взето, от аргументите ти би следвало точно това да произтече - забрана. Щом тия, дето ходят с пищови, ги използват най-вече за незаконни действия и застрашават други хора, точно това би трябвало да е последствието. Както от оплакванията на туристи се отива към забрана на каране на мотори, АТВ и джипове ...

Другото, че ти си решил, че не ти харесвало. Е и какво от това?!? Ха на бас, че на много хора не им харесва да има джипове в гората и ще могат доста убедително да те кандардисват, че е абсолютно ненужно и много вредно да караш джип в планината. И ще го правят с доста сходни аргументи на тези, които си изложил по-горе.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Мнение на piton ...
            А иначе, ако е толкова нужен пистолет при поход, нека да се въоръжат учителките при походите на учениците по хижи из планините. Нали си представяте учителки над 50 години- кротки, разумни, съвестни, може и минали начално военно обучение в гимназията. Спокойно може да им се повери АК, карабина или пистолет най-малко! Все повече ми се струва несправедливо здрави мъже от офроуд форума да се разхождат въоръжени из планината с по 1 пистолет всеки, карабини и т.н., а 20-30 ученика и учителката да нямат поне 1 стар манлихер от резерва или ТТ.
            Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            Интересна гледна точка - хареса ми как изглежда ситуацията, погледната по този начин
            Благодаря, че коментира моята идея колега- това е единствения коментар засега Пък и не е лоша идеята- ами знаете ли какъв авторитет ще получат учителите пред децата! Отива ученика и вижда дежурната учителка с манлихера на рамо Дали ще прави неизвинени отсъствия а?! Пък и за въоръжените люде от форума няма да се налага всеки път като детето отива на зелено училище или на хижа, да запасват пищоля и да ходят да го вардят. Вместо това се купуват 3-4 пълнителя патрони за служебния глок на даскалката, събират се парички за 1-2 кубура за бързо вадене и за малък курс по динамична стрелба във VIP-a и готово. Ами те като ходят на училищни екскурзии имат задължения да има лекар, учители. Що да не е задължително (нужно де) и 1-2 единици огнестрелно оръжие при походи в планината?!

Коментар

А между другото 90% от надупчените табели и знаци е очевадно че са надупчени с ловно дългоцевно оръжие!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Общо взето, от аргументите ти би следвало точно това да произтече - забрана. Щом тия, дето ходят с пищови, ги използват най-вече за незаконни действия и застрашават други хора, точно това би трябвало да е последствието. Както от оплакванията на туристи се отива към забрана на каране на мотори, АТВ и джипове ...

Другото, че ти си решил, че не ти харесвало. Е и какво от това?!? Ха на бас, че на много хора не им харесва да има джипове в гората и ще могат доста убедително да те кандардисват, че е абсолютно ненужно и много вредно да караш джип в планината. И ще го правят с доста сходни аргументи на тези, които си изложил по-горе.
                Чаво, ако не си вдянал до сега - през цялото време си говорим за "реципрочност", а тази думичка е неразривно свързана с носенето и използването на оръжие! Билив ми - ако има някой да кандръдисва някого против правото за притежание и носене на оръжие, ще е именно заради елементи дето го носят за щяло и нещяло (а както темата показва - тук има и доста хора които даже не знаят къде - как могат да го носят...)! Аз съм "ЗА" свободното притежание на огнестрелно оръжие от всеки български гражданин, но този имагинерен момент, ще дойде едва тогава, когато хората спрат свободните съчинения и интерпретации по темата и започнат да спазват закона!

Благодаря, че коментира моята идея колега- това е единствения коментар засега Пък и не е лоша идеята- ами знаете ли какъв авторитет ще получат учителите пред децата! Отива ученика и вижда дежурната учителка с манлихера на рамо Дали ще прави неизвинени отсъствия а?! Пък и за въоръжените люде от форума няма да се налага всеки път като детето отива на зелено училище или на хижа, да запасват пищоля и да ходят да го вардят. Вместо това се купуват 3-4 пълнителя патрони за служебния глок на даскалката, събират се парички за 1-2 кубура за бързо вадене и за малък курс по динамична стрелба във VIP-a и готово. Ами те като ходят на училищни екскурзии имат задължения да има лекар, учители. Що да не е задължително (нужно де) и 1-2 единици огнестрелно оръжие при походи в планината?!
                С оглед на случващото се по света - разни психопати стрелят в училища и университети, или избиват цели ученически лагери - защо не помислим за по една 50 калиброва картечница на покрива на всеки училищен автобус!?! В крайна сметка винаги е добре да притежаваш превъзхождаща огнева мощ! Дори и Мечо Пух го е казал - колкото повече, толкова повече... Така ще допринесем и за повишаването на нивото на националната ни сигурност, щото армия нямаме, а пък даскалите работят по половин година, а през останалото време си клатят краката, пък вземат заплати!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  А между другото 90% от надупчените табели и знаци е очевадно че са надупчени с ловно дългоцевно оръжие!
                  Въобще няма значение с какво оръжие са надупчени, а че са надупчени! Аз пък ти казвам, че в 90% от случаите това не е станало по време на законен лов...

Коментар

Колега, не мисля че говорим за забрани. Темата е нужен ли е пистолет при поход в планината. Това е- ни повече, ни по-малко. А нали за КНО за самоотбрана всички посочваме някакво основание- необходимост. Досега не съм чул някой пред КОС да е посочил- ходя на туристически походи в планината- дайте ми КНО за самоотбрана. И не би трябвало, защото нали знаеш колко хора ходят на походи - на всички ли им е нужно оръжие или само на някои? Ако е нужно на всички при поход в планината- тогава на какво основание ще откажеш? Махаме очевидните основания за отказ -досъдебно производство, психически проблеми и т.н. Въпроса е има ли доказана необходимост от КНО за самоотбрана (или нужда) с оглед походи в планината?

Коментар

Критериите дали е нужно са различни за всеки, всеки сам преценя за себе си нужно ли му е, или не. Тези които ходят въоръжени, смятат че е нужно. Тези които ходят не въоръжени смятат, че е не нужно, т.е. ако смятаха че е нужно, и те щяха да са въоръжени. Разни хора-разни идеали.Отново поредната тема, която се изчерпа в страници и вече само си чешем езиците и егото.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

С оглед на случващото се по света - разни психопати стрелят в училища и университети, или избиват цели ученически лагери - защо не помислим за по една 50 калиброва картечница на покрива на всеки училищен автобус!?! В крайна сметка винаги е добре да притежаваш превъзхождаща огнева мощ! Дори и Мечо Пух го е казал - колкото повече, толкова повече... Така ще допринесем и за повишаването на нивото на националната ни сигурност, щото армия нямаме, а пък даскалите работят по половин година, а през останалото време си клатят краката, пък вземат заплати!
                        Марто,а защо точно там се извършват тези стрелби?Места на които са забранени оръжията.Защо не стрелят в едно полицейско управление?Ама това е друга тема на разговор.По темата.Спора вече става безмислен.Всеки сам си преценява какво му е нужно и какво не,стига всичкото това да е в рамките на закона.

Коментар

Лоши работи са ставали и ще стават, навсякъде и по всяко време (няма застраховани). Когато съм със семейството си, се чувствам максимално отговорен за сигурността им така, че ако имах, бих го носил (така и гласувах).
                          Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Ами те и тука стават лошите работи - днес е застрелян мъж в спортното училище в Стара Загора около 8,30 сутринта! Децата са били по класните стаи... Полицията работи и по версия за самоубийство!

http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D..._i.282473.html

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                              Колега, не мисля че говорим за забрани. Темата е нужен ли е пистолет при поход в планината. ...
                              Само че темата отиде в посока да се кандардисваме, че не е нужен, защото има хора, които не го използват правилно, което не смятам, че е валиден аргумент.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Само че темата отиде в посока да се кандардисваме, че не е нужен, защото има хора, които не го използват правилно, което не смятам, че е валиден аргумент.
                                Точно така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X