Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И отново проблем с Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И отново проблем с доминатор

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
    Между главата и цилиндъра и на капака на главата са метални.Сложил съм си ги същие само леко намазани с силикон.Под Цилиндъра обаче е клингирит,който се скъса при разглабянето.Между оригиналната гарнитура и тази която съм сложил има един милиметър разлика която смятам че е достатъчна за белята.Лошото е че не го обмислих преди да събера и кача двигатела.
    Там е допустимо да сложиш друго, но от всяко положение трябва да се съобразиш с дебелината и твърдостта. Дори да не удря буталото е много вероятно като се смачка след време да духне гарнитурата на главата вследствие резултантното разхлабване на главата. Винтовете държат за блока а не за цилиндъра.
    Мисля, че 1мм клингерит със смачкването ще дойде добре.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

По принцип,не може да е от гарнитурата,защото буталото не се качва точно до горе.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
        По принцип,не може да е от гарнитурата,защото буталото не се качва точно до горе.
        Случвало ми се е точно това
        Ако пък и клапаните и клапанните легла са нови и клапанът излиза повече, пак ще удря. Също така ако буталото е някакво екзотично също може..
        Иначе за недохода си прав.

Коментар

Значи пак се връщаме от начало.

Коментар

Да сега се досетих, че аз нямам долната гарнитура на цилиндъра. Старата ми беше скъсана и сега има само селикон, няма нито шумове, нито течове.
            Затова, Витлеемов прочети ми първия пост и си помисли. За мене си остава болта...
            KTM Fen

Коментар

И за болта трябва да свали главата - тогава ще се види точно откъде е чукането.

Коментар

Най вероятно тропа ангренажната верига,все пак това е ХОНДА и това и е единственият проблем.Не може да е от болта,защото преди да разглобява двигатела не е чукало.Също така,ако колегата е регулирал клапаните,е от десния изспускателен клапан,защото той се регулира по особен начин.Успех,и чакам да пишете от какво е било.

Коментар

Като свали главата на двигатела,с линийка хоризонтално отгоре
                  на цилиндъра ще разбере дали буталото опира(ако не е "бележило")
                  Но според мен е по-вероятно проблема да е ,във веригата ,или
                  успокоителите,(неправилен монтаж,разтеглена верига) както ,и
                  автоматичния декомпресор ,който след износване прави само ядове.
                  На доста хонди "xr600r","nx650 dominator" съм го демонтирал и си
                  работят и палят перфектно,но на XR трябва да е здрав ръчният,
                  иначе няма палене с манивелата, ако не си като Котоошу.

Коментар

А,дали е чукане,или жуженето на маслената помпа отначалото трябва да каже собственика.

Коментар

Имах същия проблем и аз,оказа се обтега4а на ангренажната верига.Поздрави и успех в ремонта.

Коментар

А,дали е чукане,или жуженето на маслената помпа отначалото трябва да каже собственика.
                        Чукане и то здраво.Ще каже човек,че всеки момент ще се разглоби.След загряване изчезва напълно,което ме навежда на мисълта че не е верига.А и на веригата е по скоро жужене не такова зверско чукане.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Друга възможност е буталото да удря в главата съвсем леко и като загрее да спира. ( ако имаш съмнения в дебелината на гарнитурата)
                          При мен имаше такъв случай и буталото удряше в един клапан, който беше нов и излизаше малко повече от леглото си.
                          Просто превъртай леко двигателя, с отвита свещ и ще го усетиш. Може да свалиш главата и лесно ще откриеш къде е удряло.
                          Колегата има право ако си сложил гарнитура под цилиндъра с по малка дебелина може буталото да чука в главата и като загрее от разширението да се уплътнят хлабините и спира .Имах такъв случай с един опел сложили ми някаква гарнитура менте и след 800 км като отидох да ми притегнат главата започна да чука и викат няма страшно карай ама страшното дойде сваляй картер и нови биелни лагери всичките бяха разбити с по една десета елипса , естествено и гарнитура на глава смених. така че бързо отваряй не карай така да не ти отидат парите за ремонт на вятъра . В няй добрия случай ще се разминеш с лагери и гарнитура а лошия е тия двете плюс бутало . късмет с ремонта и не го отлагай ,както каза трябва ръка да пипне.

.
                          Dimitar Dyakov

Коментар

А бе що не го разглобиш накрая тоз Доминатор сигурно така най-добре ще си проличи какво чука Така само с приказки няма да спре.
                            Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
                              Обиколих града няколко пъти и навсякъде ми казват че клингирит вече не се произвежда.Намерих само на едно място и той е от ментето дето се цепи.Някой може ли да ме упъти от къде другаде мога да се сдобия с клингирит?
                              колега не знам дали си намерил клингирит в Плевен ама в Ямбол има и това че не се произвежда много ме съмнява хората постоянно се зареждат и се купува много има различни дебелини . поразрови се ням,а начин да не продават никъде из Плевен . В ямбол го продават в магазин за инстументи и крепежни елементи под инструменти имам предвид гаечни ключове чашки Гедоре и т.н
                              Така че търси в такъв тип магазини или някой магазин за части за товарни автомобили там няма начин да няма в Ямбол на всеки магазин за товарни се продава клингерит.
                              Dimitar Dyakov

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                                А бе що не го разглобиш накрая тоз Доминатор сигурно така най-добре ще си проличи какво чука
                                Верно с оригинала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X