Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И отново проблем с Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И отново проблем с Доминатор

Че опитам.Благодаря за съветите.Понеже синтетиката нали е по добра и реших да поглезя моторчето.
    А то е и тъничко да 10W40.Ще му сложа полусинтетика15W50 и ще видя.
    Последно редактирано от aszxcv; 27-04-09, 14:32.

Коментар

Проблема със щракането(каквато е темата всъщност, да се придържаме към нея все пак) е май доста популярен за доминатора тук можете и да чуете въпросния звук има даже и видео. http://www.xrv.org.uk/forums/dominat...ine-video.html За съжаление до отговор и там не се стига но стига с този бутален болт, ясно е написано че е сменен, това не е ямаха да му хлопа буталния болт. Звука идва от главата сякаш от задната част, вариантите са оптегач или декомпресьор, нека ако някой е решил проблема или е намерил тема някъде където мистерията е решена да пише. Трудно ли се прави бай пас на декомпресьора също така ще е полезно да се пише и пак от хора които са го правили преди.
      Оптегача нали има врътка от дясната страна на двигателя и се оптяга от там малко, може да се пробва и това.

Коментар

Имах такъв проблем и аз.Оказа се,че проблема при мен е обтегача на веригата.При студен двигател изобщо не работи и се връщаше свободно назад,а при топъл двигател сработва(предполагам от топлината ролките които са вътре в него се разширяват и зацепват).Смених го и всичко се оправи.Това в дясно на двигателя не е ,,врътка,, а е оста на обтегача,която се изважда при смяна.Обтегача е автоматичен и не може да се натяга ръчно.

Коментар

Първоначално публикуван от ivodominator Преглед на мнение
          Имах такъв проблем и аз.Оказа се,че проблема при мен е обтегача на веригата.При студен двигател изобщо не работи и се връщаше свободно назад,а при топъл двигател сработва(предполагам от топлината ролките които са вътре в него се разширяват и зацепват).Смених го и всичко се оправи.Това в дясно на двигателя не е ,,врътка,, а е оста на обтегача,която се изважда при смяна.Обтегача е автоматичен и не може да се натяга ръчно.
          На такова ми прилича май, трудно ли сменя тоз обтегач? дай малко подробности, иначе като гледам не е много скъп, 70лв с транспорта до Бг ако е това де:Cam (Timing) Chain Tensioner Blade

А дали има връзка с маслото се питам, ако малко по-гъсто примерно 20-50 дали няма да даде отражение понеже гъстото масло влиза по-трудно на тесни места.
          Във посочената по-горе тема пишеше за слепване на някакви пластинки или нещо подобно в обтегача и като се постопли маслото се оправя.

Коментар

Незнам точно как се казва на англииски.Смяната не е трудна.Ще кача снимка на обтегача,за да видиш какво представлява.

Коментар

На мен ми струваше 90лв.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от ivodominator; 02-05-09, 13:27. Причина: добавка

Коментар

На мен ми струваше 90лв.
                Да ясно, но се сваля главата нали?

Коментар

На мен ми струваше 90лв.
                  Mжду другото гледам че се продава и само пружината, а целия механизъм е 40$ без транспорта, дали ще ,мине номера номера само с пружина за 5$ обаче не се знае.

Колега благодаря ти за отделеното време да правиш снимки и т.н.

Определено информация която получих ще ми е от полза.
                  Ако имаш време може да опишеш на две на три как си сменил твоя обтегач и има ли няккави тънкости, ако не здраве да е.

Коментар

Само с пружината няма да стане,трябва да смениш обтегача,пружината може и да не я сменяш,макар,че е за предпочитане.Не е нужно да сваляш главата,сваля се само капака на клапаните.Като свалиш капака,зад десния всмукателен клапан,до обтегача има болче,което трябва да развиеш.След това сваляш разпределителния вал(за по-лесна работа).С клещи издърпваш ,,врътката,,която е отвън на главата и сваляш обтегача.При зацепване на ангренажната верига коляновия вал трябва да бъде на марка-Т,двата белега на разпределителния вал хоризонтално(успоредно на главата),гърбиците надолу.Надявам се да съм обяснил правилно и дано съм бил полезен.Успех!

Коментар

• До: И отново проблем с Доминатор

Само с пружината няма да стане,трябва да смениш обтегача,пружината може и да не я сменяш,макар,че е за предпочитане.Не е нужно да сваляш главата,сваля се само капака на клапаните.Като свалиш капака,зад десния всмукателен клапан,до обтегача има болче,което трябва да развиеш.След това сваляш разпределителния вал(за по-лесна работа).С клещи издърпваш ,,врътката,,която е отвън на главата и сваляш обтегача.При зацепване на ангренажната верига коляновия вал трябва да бъде на марка-Т,двата белега на разпределителния вал хоризонтално(успоредно на главата),гърбиците надолу.Надявам се да съм обяснил правилно и дано съм бил полезен.Успех!
                      Информацията е определено полезна колега и то задоста хора като се има в предвид че описания проблем е задължителен за този тип двигател.
                      Ето и малко повече подробнисти и доста снимки с добро качество за разглобяването на пустия му обтегач.
                      Интересува ме има ли опасност ако се кара така в един момент да спре да обтяга тотално и да превърти веригата?

http://www.xrv.org.uk/forums/dominat...placement.html

С благодарности за отделеното време на колегата ivodominator и успех на хората които ще предприемат смяна на щракащата пущина.

Коментар

На мен ми струваше 90лв.
                        Колега да те питам, ти дали си изхвърлил стария обтегач или го запази?
                        Ако седи и няма какво да го правиш ще ми е интересно да го разчопля да видя какво аджаба се износва вътре.

Коментар

Така, за да завършим темата, говорих магазина на Хонда във Варна цената за въпросния обтегач е 78.40лв с две седмици за доставка.

Коментар

• Проблем със свободна на Доминатор

Имам следния проблем с моя Доминатор.

Значи като е запален и загрял мотора не мога да нацеля свободната. Независимо дали мотора е неподвижен или в движение. В момента в който загася мотора, свободната влиза, горе-долу прилично. Казвам горе долу, защото не съм пробвал на други доминатори и нямам идея до колко леко трябва да се цели свободната. Но при загрят и запален двигател - не мога да я улуча посмъртно.

Не мога да го твърдя със сигурност, но имам впечатление, че докато е студен мотора, и при запален двигател, свободната се цели. Не съм правил достатъчно експерименти.

Някакви идеи?

Коментар

Аре бе хора, няма ли някой идея по въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от mudrovc Преглед на мнение
                                Аре бе хора, няма ли някой идея по въпроса?
                                Изписано е много по въпроса...смени си маслото,регулирай си съединителя и ти гарантирам че пролема ще се реши
                                MG RACING

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X