Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И отново проблем с Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: И отново проблем с Доминатор

Имах два доминатора и един XL 600. При всичките беше така. И при загрял и при студен, запален ли е мотора няма изключване на свободна.

Коментар

Начукана ти е касетата на съединителя и дисковете си стоят в леглата които сами са си направили. Просто немогат да отделят и увличат, това ти е проблема.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Хъм. Аз съм новак в моторите, но имам прилично инженерно образование. Братото пък работи в автосервиз. Така че като нищо ще го разпарчетосам да го видя от вътре. Ако и да трябва да викам после някой да го събира.

Дайте някакъв читав мануал по въпроса. Писах в темата за мануалите, ама никой не се отзова. Мануала за 88-89 който изтеглих е с много лоши снимки и нищо не се вижда вътре.

Коментар

• От: И отново проблем с Доминатор

здравеите колеги виждам че темата е стара но все пак да попитам мисля да правя ремонт на моя доминатор че много масло гори около 500грама за 40км наистина сложил съм 10в40 валволин и обичма да си го ръчкам но мисля че пак е много както и да е искам да попитам няма ли от каде да се купи ремонтен комплект гарнитури за под цилиндара за които е описано в началото на темата че се изрязват от глингерит пък тои можел да се смачка и буталото да опре в клапаните и т.н та да си се земат такива гарнитури за тази си работа и за този мотор конкретно

Коментар

Първоначално публикуван от nane_g Преглед на мнение
            здравеите колеги виждам че темата е стара но все пак да попитам мисля да правя ремонт на моя доминатор че много масло гори около 500грама за 40км наистина сложил съм 10в40 валволин и обичма да си го ръчкам но мисля че пак е много както и да е искам да попитам няма ли от каде да се купи ремонтен комплект гарнитури за под цилиндара за които е описано в началото на темата че се изрязват от глингерит пък тои можел да се смачка и буталото да опре в клапаните и т.н та да си се земат такива гарнитури за тази си работа и за този мотор конкретно
            Гарнитурите не се водят ремонтни а са си стандартни,продават се във всеки един магазин за мото-части.

Коментар

мерси колега понеже толкова се коментираха и си помислих чене може да се намерят та чак се е стигнало до изрязване от клингерит

Коментар

мерси колега понеже толкова се коментираха и си помислих чене може да се намерят та чак се е стигнало до изрязване от клингерит
                Колега,не се притеснявай от удар на буталото в главата,защото Доминатора има недоход на буталото,/не се качва до горе/.

Коментар

значи има нещо като защита от срещане на клапаните така ли?

Коментар

значи има нещо като защита от срещане на клапаните така ли?
                    Не колега,няма защита.Просто не може буталото да удари главата,дори и без гарнитура на цилиндъра отдолу.

Коментар

Здравейте. Реших тази година да ставам и аз моторист и след ентусиазма и изкарания курс си купих Хонда Доминатор 650 Карам го от пролетта досега и му се радвам.Имах усещането че вибрира малко повече при ускорение от колкото си го представях,но не му обръщах такова внимание.Вчера обаче отидох с един приятел да си купува и той Доминатор и като се качих да го пробвам установих,че продавания мотор има доста по малки вибрации от моя, направо незначителни.Прибрах се и започнах да изследвам моя и установих, че тази вибрация се появява от 4000 об/мин нагоре.Най силно се усеща тази вибрация в ръцете и я има и на място и в движение.Чува се и едно много леко стържене откъм двигателя над тези обороти, но може и да си втълпявам.
                      Има ли някой подобен проблем или идея от какво може да е това. Благодаря предварително.
                      П.П.Съединителя ми е за смяна и незнам това дали има отношение към проблема.

Коментар

Незнам колко са вибрацийте на твоя мотор, но щом си сравнявял явно нещо нее наред, имах точно този модел а сега карам HONDA FMX650 на който двигатела е индентичен с доминатора, ми ще ти кажа че това е един от най балансираните мотори, просто е удоволствие да го кара човек. Незнам дали има балансиращ вал, ако има проблема е единствено в него, разглобяван е и нее зацепен както трябва сигуро, но да не те заблуждавам напразно. Има колеги които сигурно знаят повече от мен.
                        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Пропуснах да кажа че мотора е 98 год и е на 56000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от rusi Преглед на мнение
                            Пропуснах да кажа че мотора е 98 год и е на 56000 км.
                            Тези километри неса много за доминатора, това е двигател с огромен ресурс, има такива и на по 70, 80,000 аз съм ги виждал, е зависи как е потдържан, масло най вече, моя беше 92г. и го взех на 68000 навих му 6000 за един сезон и половина и го продадох в отлично здраве като съм ремонтирал само бендикса и смяна на едната кобилица.
                            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Този балансьор сега го разгледах в мануала и виждам че има нещо като демферни пружини.Картинките обаче са доста лоши и не се вижда добре.Някой може ли да ми даде повече инфо за него.Междувременно на 25.10 ще ми дойде съединителя и ще го сменя и тогава ще разбера дали вибрациите са от него.Ако не са ще трябва да търся причината другъде.Дотогава ще събера и малко информация за балансьора.Ще съм благодарен за всякаква помощ.

Коментар

Ако има повишено вибриране във високия диапазон обороти, трябва да се търси причината. Усилията на които е подложено всичко в двигателя са огромни. Първата възможна причина е балансиращ вал, както е писал колегата по-горе. Може обаче и да е сменяно нещо в буталната група с такова с несъответстващо тегло....
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X