Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И отново проблем с Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И отново проблем с Доминатор

Здравейте на всички запалени по офроуда.Имам проблем с Доминатора който се състои в следното:
    При стартиране на студен двигател се появява страхотно чукане което при достигане на работна температура изчезва напълно.Двигателят е на околу 700 км.от ремонт.Частите съм ги купувал от гърция и уж не са менте.Маслото съм го сменил преди 2 дена Мотул полусинтетика.Прегледал съм клапаните проблема не е в тях,а и чукането е доста по твърдо от щракането на клапан.Какво може да е?Къде да търся проблема?
    Предварително благодаря на отговорилите.

До: И отново проблем с доминатор

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
    Двигателят е на околу 700 км.от ремонт.
    Какъв ремонт.
    Ангренажна верига смени ли
    А бутален болт.

П.п От къде с чува това чукане.То е ясно,че е от двигателя ама......
    Последно редактирано от spl77; 18-09-08, 07:29.

Коментар

Болта е сменен заедно с бутало сегменти лагери на разпределителния вал гумички и др. дреболии.Веригата не съм я пипал,но беше в добро състояние,а и това чукане ме съмнява да е от нея,защото доста чука.Другото което си мисля че ако е мн.разпъната няма да ми дойдат белезите.Съмнявам се в автоматичния декомпресор който се намира на разпределителният вал.Чукането го чувам в главата.

Коментар

Дели ако му сипа някоя добавка може да се укроти полужението,или да остана верен на мотото,че ръка трябва да пипне?

Коментар

Чукането го чувам в главата.
          Наи логично е да са клапани.Студен чука като загрее не чука.
          Ти сигурен ли си,че си оставил хлабини и ала-бала щуротии по книга.Провери ги пак.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
            Наи логично е да са клапани.Студен чука като загрее не чука.
            Ти сигурен ли си,че си оставил хлабини и ала-бала щуротии по книга.Провери ги пак.
            Проверих ги два пъти и ефекта е същият,за съжаление.

Коментар

Проверих ги два пъти и ефекта е същият,за съжаление.
              Е в този случаи ще ти трябва 4т тесен специалист моторист.Аз еи затова карам 2т сменяш лагери,семеринги и едно буталце и хвърчиш.

Коментар

Да не е биела бе брато. Тя чука твърдо. На мен ми се беше разбила и ми чукаше така.
                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                  Да не е биела бе брато. Тя чука твърдо. На мен ми се беше разбила и ми чукаше така.
                  Не е биела .Отварях го преди една седмица за да сменя гарнитурата под цилиндъра.До преди това всичко беше наред.Прегледах всичко бутало биела и единственото което ме безпокоеше беше луфта в автоматичния декомпресор който се намира на
                  разпределителният вал.
                  Преди 30 минути му сипах някаква добавка(За 4т мотори) ще видя дали ще има някакъв ефект,но силно се съмнявам.

Коментар

Не е биела .Отварях го преди една седмица за да сменя гарнитурата под цилиндъра.До преди това всичко беше наред.Прегледах всичко бутало биела и единственото което ме безпокоеше беше луфта в автоматичния декомпресор който се намира на
                    разпределителният вал.
                    Преди 30 минути му сипах някаква добавка(За 4т мотори) ще видя дали ще има някакъв ефект,но силно се съмнявам.
                    Значи след като си го отворил за гарнитурата, от тогава е започнало чукането. Така ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                      Значи след като си го отворил за гарнитурата, от тогава е започнало чукането. Така ли?
                      ДА след събирането започна.Всичко съм зацепил както трябва .Проверих 3 пъти.Загрее ли работи като нов.

Коментар

И хлабава верига много чука... Ама пък като загрее да се обтегне... нещо не ми се връзва... Що не погледнеш обтегача на ангренажа в студено положение как е...

Коментар

А ти като го отваяря той обтегача се разпъва докрай. Ако не се рестартира автоматично, но се съмнявам де. Ако не си го рестартирал, тоест да го свиеш докрай той е разпънал веригата и вече от нея да ти тропа. Но наистина ако е от веригата не би трябвало да изчезва шума при загряване.
                          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Друга възможност е буталото да удря в главата съвсем леко и като загрее да спира. ( ако имаш съмнения в дебелината на гарнитурата)
                            При мен имаше такъв случай и буталото удряше в един клапан, който беше нов и излизаше малко повече от леглото си.
                            Просто превъртай леко двигателя, с отвита свещ и ще го усетиш. Може да свалиш главата и лесно ще откриеш къде е удряло.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Предполагам, че е буталния болт!
                              Имахме същия проблем на XL. Даже знам за още 1 такъв случай.
                              Стана така че след около 1000км след ремонта се разчука така както при теб само когато е студен, после няма грешка. Оказа се че е бутален болт, а той също беше нов... Затова предполагам, че и твоя проблем може да е такъв... защо се получава така незнам.
                              Последно редактирано от Daniel Gyorev; 18-09-08, 14:12.
                              KTM Fen

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X