Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И отново проблем с Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И отново проблем с доминатор

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
    А бе що не го разглобиш накрая тоз Доминатор сигурно така най-добре ще си проличи какво чука Така само с приказки няма да спре.
    И на мен много ми се иска,но работата ме е напънала доста и нямам никакво свободно време,а и не разполагам с терен, за съжаление.За клингирита да кажа че е забранен заради съдържанието му на азбест и се работи да изчерпване на количествата.

Коментар

Айде казвай от гарнитурата ли беше?
      Polaris Magnum 500
      Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнение
        Айде казвай от гарнитурата ли беше?
        Болт ( бутален)

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
          Болт ( бутален)
          Е,нали е нов?

Коментар

Здравейте! От скоро и аз притежавам Доминатор и всичко беше наред, но сега се появи също такова чукане откъм двигателя, но е постояно (без значение топъл или студен ). Аз не разбирам толкова и ви моля, ако някой знае някой майстор да ми до препоръча, за да го види и да си даде мнението. Благодаря ви предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от insane Преглед на мнение
              Здравейте! От скоро и аз притежавам Доминатор и всичко беше наред, но сега се появи също такова чукане откъм двигателя, но е постояно (без значение топъл или студен ). Аз не разбирам толкова и ви моля, ако някой знае някой майстор да ми до препоръча, за да го види и да си даде мнението. Благодаря ви предварително!

Хърлям кокалчета ,зарчета......тук ми говори малко баба Ванга и Великия Нострадамус и ти казвам:........

Бутален болт.

Ако кажеш сега и от къде се чува цена няма да имаш.

П.п Може и верига да.......ама кокалите не показаха......
              Последно редактирано от spl77; 26-03-09, 12:32.

Коментар

Аз залагам на ангренаж, че иначе няма интрига
                Свали капака и дръпни веригата на самото колело да видиш как е.
                Виж я и странично при обтегача на какво дередже е.
                Ако не схващаш това, което съм ти написал направо карай на "доктор".

Коментар

Добре а в крайна сметка може ли да се свали главата без да се демонтира двигателя,при Доминатора?

Коментар

Първоначално публикуван от aszxcv Преглед на мнение
                    Добре а в крайна сметка може ли да се свали главата без да се демонтира двигателя,при Доминатора?
                    Може,но от специалист ,и без нерви.

Коментар

Немога точно да определя от каде се чува чукането мисля че е от главата ,но несам сигорен . Относно проверяването на веригата разбирам какво трябва да се направи но нямам много опит и несмея да пипам , затова ако може да ми препорачате "доктор" които да каже диягнозата .

Коментар

Вземи една дълга отвертка с тънка дръжка , допираи острието до различни места на двигателя , като през това време ухото ти трябва да е залепено за дръжката на отвертката /като старите модели докторски стетоскопи/. Това е най простия начин да провериш приблизително мястото откъдето идва шума /там където се чува най-ясно/. Ако знаеш какво има в този участък от двигателя половин диагнозата си я направил. Ако ти се вижда невъзможно и ти се идва до Банкя -ела и ще се чудиме двамата.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И според мен е ангренажа или по скоро оптегача изпуска
                          Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Най-голямата простотия,която са направили от"Хонда",
                            е по примера на "Кавазаки",да монтират автоматичен декомпресор,
                            на "Доминатора" ,и някои модели "ХР".
                            Този декомпресор изкарва около 40-50х.км.,и след това
                            започва да ".бава"цялата работа на двигателя.
                            Забележка:-Ако навреме се сменяват маслото и агренажната верига може да изкара двойно.
                            Най-добре е този декомпресор да се изхвърли,и да се монтира
                            ръчен/като на" ХЛ"
                            /Процедурата не е проста ,но ефекта е поразителен!/
                            Двигателя на "Хонда600-650"е много здрав, като
                            шумовете основно идват от износени автоматични декомпресори,
                            агренажни вериги и бутални болтове.
                            Не забравяйте ,че на всеки десет години се сменяват,
                            гумички на клапаните/независимо от пробега/.Проверяват сегментите,и клапаните /при каране ,по прашни"черни" пътища,на3-5г/.
                            Ако карате "насечено"-/рязко подаване и връщане на газта,вдигане на задни гуми/може да
                            износите нова агренажна верига за по-малко от5000км./особено ако е със съмнително качество/
                            Последно редактирано от MOTORGHOST; 26-03-09, 23:42.

Коментар

Първоначално публикуван от MOTORGHOST Преглед на мнение
                              Най-голямата простотия,която са направили от"Хонда",
                              е по примера на "Кавазаки",да монтират автоматичен декомпресор,
                              на "Доминатора" ,и някои модели "ХР".
                              Този декомпресор изкарва около 40-50х.км.,и след това
                              започва да ".бава"цялата работа на двигателя.
                              Забележка:-Ако навреме се сменяват маслото и агренажната верига може да изкара двойно.
                              Най-добре е този декомпресор да се изхвърли,и да се монтира
                              ръчен/като на" ХЛ"
                              /Процедурата не е проста ,но ефекта е поразителен!/
                              Двигателя на "Хонда600-650"е много здрав, като
                              шумовете основно идват от износени автоматични декомпресори,
                              агренажни вериги и бутални болтове.
                              Не забравяйте ,че на всеки десет години се сменяват,
                              гумички на клапаните/независимо от пробега/.Проверяват сегментите,и клапаните /при каране ,по прашни"черни" пътища,на3-5г/.
                              Ако карате "насечено"-/рязко подаване и връщане на газта,вдигане на задни гуми/може да
                              износите нова агренажна верига за по-малко от5000км./особено ако е със съмнително качество/
                              Мн. малка е вероятноста да е декомпресор,залагам на ангренажна верига,или обтегач.Нова верига,може да здаде багажа и за 500 км.Никоя др. няма да искара колкото оригиналната вградена в двигатела от завода,та дори и да е закупена отХонда БГ.

Коментар

И Аз имах предвид по-малко от 500км,ама в тъмницата съм
                                добавил една нула повече.
                                То 5000 км за съмнителна верига,при екстремно каране си е
                                голямо постижение.
                                Иначе залагам на това,че двигателя трябва да се отвори
                                отгоре,и всичките детайли да се прегледат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X