Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Като чета и изучавам тънкостите на падане само мога да ви кажа че според мен най гадно се пада с Балканче.Един ден ми трябваше спешно някаква част и се качих на първото возило което ми попадна,
    купих необходимата ми част и тръгнах да се връщам,но пред мен вървеше един самосвал Камаз който започна да ускорява и да пуши в резултат на което аз се амбицирах да го изпреваря.И тъкмо бях дал всичката газ [около 60]самосвала закова на място[той бил празен]
    стиснах и двете спирачки но със тази скорост и с тези тесни гумички
    ефект нямаше и след 10 метра свирене се хакнах в диференциала на
    Камаза .Добре че бях с каска и се разминах само с комоцио а на моторетката предната капла заедно с предницата се озоваха под
    двигателя.Шофьора на самосвала десет минути не посмя да излезе
    да види какво е останало от мен.Оттогава без каска не карам.

Коментар

СКУТЕР ---- мрязя ги. Нямат спирачки, маса, скорости абе гадост...
      а най - вече с тези мънички гуми като се спъне в едно камъче айде на асвалта...
      2000-ната година карах Тенере и и никога не се бях качвал на скутер или по малък мотор от тенерето. В един слънчев ден взех едно скутерче от един приятел, който се хвалеше колко добре върви, та и аз без никакъв акъл да му дам всичката газ по една драгалевска улица и нещеш ли завой... естествено на завоя имаше пясък, камъчета, дупки и наклон, ако не е наклон ще е баир то друго по драгалевските улици няма
      на скутерчето му се спъна предната гума и то полегна на асвалта а аз със скок през него се забих челно в една ограда, за мой късмет скутера беше със свалени пластмаси и оградата с мрежа и много жив плет...
      LZ1RED

Коментар

Да не живееш в драгалевци случайно?

Коментар

всички падания са гадни но най вече според мен е гадно като видиш че падаш и разбираш че нищо не можеш да направиш-чуството за безпомощност
          мойто най гадно падане за сега с ендуро/атв/ беше както си карах/за пръв и последен път без каска/ в едно поле с магарешки бодли атв-то изчезна под мен и аз се озовах абсолютно неочаквано по лице в магарешките бодли -имало траншея 1м. широка и 1.5м дълбока добре че нямаше някое паве да си разбия тъпата мутра

http://www.atv-bg.net/viewtopic.php?...r=asc&start=15
          Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Моето най-гадно падане беше по време на миналогодишното състезание "Ком-Емине Зиг-Заг Трофи" още на първия етап Нови хан-Пасарел!!! Тогава карах заедно с две момчета с ATV-та (НЕ им знам имената,но ако четат тези редове искам да им благодеря за колегиалното отношение спрямо мен!!!),та от страх да не ги изпусна и да загубя маршрута(защото аз не го знаех и карах след тях) давах толкова газ,че беше преко силите и възможностите ми!!!
            Незнам как не се потроших тогава!!! Та на края на скоростния етап,близо до мотопистата край с.Пасарел,трасето минаваше през р.Искър(то др начин няма де!) и аз увлечен от скороста и под въздействието на адреналина "блъскащ" в главата ми не прецених,че със скорост от близо 70-80км/ч едва ли ще мога да премина реката успешно... То така и стана-даже не усетих!!! Помня само влизането ми в реката и после чувах водата навлизаща в каската ми!!!
            Бях мокър до кости,а в панталона ми имаше сигурно кило пясък,който в последствие ме издра до кръв!!! А точно там на брега на реката се бяха заложили няколко фоторепортери,чакащи точно такава атракция!!! Доста се порадваха за моя сметка!!! Даже "цъфнах" и във вестник,че даже и в списание.......
            За щастие ми нямаше нищо сериозно,но мотора ми пострада доста и трябваше да се откажа и да се върна!!!

Това ми беше първото и най-сериозно падане до този момент,но пак повтарям:за щастие с благополучен изход!!!
            "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
            А+
            LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev
              Да не живееш в драгалевци случайно?
              да....
              LZ1RED

Коментар

Евгени, доста интересно падане си имал. Гонил си пичовете с АТВ-тата, аз съм виждал двама, трима по сопотските хижи! Бая газ дават за АТВ! А бе чесно да ви кажа, вече всеки път какви полягания не правя! А това е кофти - на всяко излизане да падаш! Не знам, явно че с всяка изминала година давам все повече газ, което не е на добре.

Коментар

Ами аз в ендурото нямам кои знае какви сериозни падания,понеже карах само в Шумен,но и аз подобно на Жоро караь 90% от състезанието без предна спорачка и си беше напрежение иначе в кроса имам 2-3 сериозни падания за щастие без счупвания....пурвото на тренировка карам и върта 8-ка...и накрая почнаь брутално да се засилвам излизам на 2-3 и правя супер куси спорания..и на едно такова споране..понеже почвата беше станала бетон така ми поднесе преднета гума 4е все едно нвкои ми издурпа мотора от ръцете..паданх така както с пистов мотор нр сум падал...с такава скорот и на рамо...блузата ми беше станала...на потник... и се влачих поне 10-на ментра...иначе имам и падане от скок....:трапец...дълъг 10 метра някаде...обаче понеже след скока трасето леко почва да криви на ляво аз ще скачам от няи ляво..за да приземя по в дясно...с една дума малко да отворя зажоя ама в въздуха.../ако някои се чуди как става..Профитата го правят на 100% / обач това става с скорост,скока е дълъг..не толкова висок ама дълъг....ии...скачам ама в последния момент предната гума ми влиза ж един коловоз а задната минава по втори...точно на руба на скока...и става..скок загадка..с хаидушко повикжане...чупка-делчев и падане с особено траини последсвтжия...мотора в жуздъха застана на 90* от посоката си на движения..и аз докато се опитам на го вурна...почти успях...имах кусмет 4е се летеше поче4е...пак паднаь на криво..от там моментално ама с невероятна сила ме хжурли обратно..и така 2-3 пути..но поради скоротста не успях да го овладея...и така ме удари в земята 4е направо се учудих каде се намирам..лошото беше 4е кракът ми остана под мотора и така се влачих с него...беше супер усукан..изкълчен...колени връзки...абе вскичко възможно без счупване....30 мин. почивка..и пак газ...иначе наи инфарктното ми беше..когаот с брат ми на JRC/Веско/ тренираме и на един скок сме се захапали двамата и тои обаче решава да журне газта точно пред скока/и тои не знае защо го направи / и скочи 2-3 метра а аз с скорост отлизатм..и паданх в/у него...за щастие и на двамата ни мяаше нищо..даже си останахме в/у моторите...но е супер гадно да гледаш как падаш в/у някои и нищо не може д анаправиш..просто си в въздуха...
                  А с пистовия мотор....имам 1 обръщане на кантар...заден...с кросовия...1 преден и един заден...всичките от простотия а не в каране....за мое шастие не съм чупил нищо надявам се и да не го правя... по тая тема пожелавам на вскички успешен и без никакви травми мото сезон
                  Part time racer.Full time RIDER.

Коментар

Леле много ми е трудно да ти разчитам

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Манолев
                      А бе чесно да ви кажа, вече всеки път какви полягания не правя! А това е кофти - на всяко излизане да падаш! Не знам, явно че с всяка изминала година давам все повече газ, което не е на добре.
                      На добре е, на добре е.Не бой се
                      Аз като изляза да карам,докато не падна 5 пъти не се прибирам
                      К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev
                        Леле много ми е трудно да ти разчитам

Извиняам се на всички,просто още свиквам да пиша на кирилица
                        Part time racer.Full time RIDER.

Коментар

Първото ми сериозно падане беше със Балканчето. Засилел съм се сериозно преди злополучния завои, а във него трактор със ремарке пълен със сено. Завоя изглежда така околу 90 градуса срешу него къща със балкон на околу метар и дваисе,опитах да спра но несе получи а паднах естествено и така се озовах под трактора или по точно предната дясна гума във момента които усещах е ще мине през мен и ас вече нищо не мога да направая тои спя,и от наклона се върна метар на зад. Испълзях от долу и ме гепи шофиора,як българин които от щастие че съм жив не ме пусна да стъпя на земята,размахваше ме като баиряк. Това което ме спаси въф този момент е че балканчето таркаляики се след мен е спряло точно пред другата гума,дръжките на ръкохвтките бяха почти една до друга и рамката леко осукана.На мен ми нямаше почти нищо малко драскотини и натартвания и една следа от гума на ръкава гарнирана със дупки от камъчетата по асвалта. Друго по интересно падане,ако може дасе нарече падане защото мотора си остана прав а само аз паднах.Карам си по един горски път точно излизам от гората и започвам искачване, дълак склон и във средата скокче скачам и кво да вида под мен ров ископан от водата широк околу 30 см и дълбок сигурно поне 80 см.Преземих се точо във него,мотора закова на място а аз си размазах яицата на резервара плъзнах се напред бедрата ми спряха във курмилото явно съм отскочил малко защото в краина сметка се оказах пред фара на земята . там лежах дълго да се съвзема без да знам какви мъки ме чакат докато истръгна мотора от там :x

Коментар

Пичове, като говорим за падания се сетих за най-зверското, което съм виждал на лайф. Случи се с един познат. Кара си пича с 50-60 по първокласен черен път със един KDX 200 SR, като се има предвид, че нямаше гуми, това си беше бая скорост! Караше между едни царевични площи и някои "умник" беше оставил купчина стари ръждиви пирони и подобни остри малки неща(явно е искал да ги кара за желязо)! Пича някак изгуби контрол върху мотора, двадесетина метра преди тези пирони (явно защото нямаше гуми, а беше мокро) и с много драматично спиране засука мотора, спуквайки и двете гуми, ефекта беше поразителен - кормилото се заби настрани в земята, пича отхвръкна като тапа от шампанско и мотора го последва и направиха поне четири кавака заедно ( може да са били и 7-8, незнам, яко се спекох) ! За капак на всичко, изтичах да видя дали не е с мозъчно сътресение, а той беше в едни драки целия изподран, барабар с мотора. И след такова падане да е само натъртен - нищо счупено или изкълчено! Изводите от тази случка са два - карай внимателно, припомняйки си за подписа на Събин и от тогава знам че Господ наистина съществува(след такова падане да останеш невредим)!

Коментар

...има още един извод - да си мислиш с какви гуми караш
                              No bike - no fun!

Коментар

Ще ви разкажа за едно падане на полицай който ме гонеше.
                                като се сетя и ме избива на смях яко
                                Много отдавна първата ми сериозна кросарка беше:Балкан 250 с рама от Ковроец и още куп комунистически рационализации като магнет от ЮМЗ но това е друга тема.
                                Та редовно цялата банда ни гонеха полицаите с EMZ-аците,и при поредната разходка отнякаде се появи един полицай с EMZ,но отзад имаше на една метална пръчка буркан,сигурно сте виждали такива.Това им беше нова придобивка на полицаите от града и го караше най отворения.
                                Подгони ни човека и всеки хвана накадето му видят очите,но полицая реши че съм му най удобен явно и се захапа с мене.Викам си добре бе чичка ще те пробвам откога ти имам мерак и му зададох темпо колкото да може да ме следва на прилично разтояние и подкарах към една много равна и доста хлъзгава борова горичка.Влязохме в горичката и се започна един слалом но оня изобщо забрави че има отзад буркан на метален кол и като се подпря на едно дърво с буркана не можа да залегне за слалома и челно в насрещния Бор.Мотора беше тотал от към предница а полицая виеше на умряло.Останалите от групата се появиха естествено за сеира,но му помогнахме на човека и после даже приятелчета станахме.Като се поосвести и вика "абе вий сте били големи дяволи бе"

А иначе като карах Ява 500куб.на Дърт-ракова писта се пребивах като куче.Много лошо се падаше само това си спомням от тогава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X