Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Crazy Job - Обикновено Ендуро

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • СИНАНИЦА-ТРИГЛАВ

    Мислих, че ще се върна каталясал от днешния трип и затова бях писал, че ще рапортувам в неделя, ама вече е 2:30 и още съм свежарка след карането и джакузито след това.
    Ето хронологията, придружена със снимки:


    Този мегдан вярвам, че куцо, кьораво и сакато в цяла България го знае. Това е централния площад в село Скобелево. От тук решихме да тръгнем и да търсим излаз към билата в местността Синаница. Бяхме Кокера, Жасмин, Ачо Пастрана и моя милост. В това родно, наше село сигурно има повече слънчеви дни от останалата част на България ?!
    Обърнете внимание как са се изпекли жителите му
    Докато другите се обличаха, аз и Жас тръгнахме да потърсим някоя пътечка, та да не караме толкова дълго по пътя край реката, но нищо не открихме.


    Тази табела ни подведе, но като запитахме един местен жител къде е пътеката за нагоре, той ни каза, че нямало такава. Те така си слагали табелите за красота.


    Хванахме си ние разчистения скоро път нагоре по река Габровница и понеже никога не се бяхме качвали от там на билото, импровизирахме и карахме по усет. Усета никога не ме е лъгал ( с изключение на един път, когато преспахме под открито небе около връх Мазалат ) и ето ни вече на билото. Кокера тръгва да катери първия връх - малката черна точка след следата. Имаше по-ранни следи там, сигурно оставени от казанлъшките колеги ?!


    През едно било на север е пътеката х.Мазалат-вр.Триглав, но в тази посока всички кават, че е нвъзможна за минаване.


    Под стрелката се вижда и самата хижа. Интересно, че всяко било отстрани изглежда по-лесно, отколкото това на което си в момента.


    Тръгваме още нагоре към следващия връх. Това езерце е извор на река, но при тази суша това лято ...


    Мда-а, ще поемаме по лявата пътека, колкото и непривлекателна да изглежда тя. Дясната слиза в Габровница.


    Отначало пътеката изглежда обнадеждаващо, Кокера и Жасмин смело карат по нея.


    Ето, по този трак трябва да минем, за да се изкачим на първия връх Безимен.


    Тук пътечката се разклонява на няколко и трябва да уцелиш оптималния вариант. Жасмин (горе) пробва да премине от другаде, ама скоро се върна в "основната група".


    Пътечката става все по-тясна, а тревата по-хлъзгава. Ако залитнеш наляво (както напоследък е модерно ) и си сред стадото крави на около 500м по-надолу.


    Ето, на този камък е единственото място, където трудно човек ще се справи сам. Прагът не е толкова висок, но много крив и все се крепиш на ръба.


    Жас и Пастрана се натискат надясно.


    Изглед към Курудере, но си заслужава да се види на живо тази красота


    Ачката тук обърка задължителната страна за полягване и след 5-6 салта, отново се е качил на пътеката. Хубаво е, че моторът му остана горе !


    Вече сме на връх Безимен. Гледката е страхотна !


    Поглеждаме отгоре към Триглав и констатираме, че трудното вече свърши.


    Наистина има стръмни дълги наклони там. Ако CRF-ът ми 250 не беше с толкова запазен двигател, щях да видя БАЯ зор. Виж КТМ-ите 450 и 525 качват всичко с лекота !


    Това е от втория безимен връх. Вече се вижда пътят, който свързва вр. Триглав с цивилизацията.


    "Веселите моменти" са вече останали зад гърба ни. Ама ги имаше де.


    Тръгваме вече за Триглав. Последно катерене към върха.


    "Някои" по стар навик пак не си взеха вода и щом стигнахме Триглав, отидохме да пием от каптажа над хижа Триглав. Кокера веднага разбира се се качи на плочата, докато аз и Ачо чакахме капка по капка да се напълни една бутилка, та да злоупотребим с пиенето.


    Точно щях да си лягам и бутилката се напълни.


    Слизайки към полицейската хижа на тъженския път ни се прияде зелена салата с риба тон и попитахме за такава, но ни казаха, че нямали маруля.
    Тогава тръгнахме към хижа Тъжа с надеждата там поне да намерим.


    Тук пък рибата тон била свършила ! Имаше само черен хайвер, сьомга и супа с топче. Ужас ! Така аз и Кокера бойкотирахме храната, а Жасмин и Ачо си поръчаха страхотни супи съответно с две и с едно топче.


    Ачката по едно време намери в супата дори и фиде. Беше голям празник !


    Върнахме се по царския път край "Кадемлийското пръскало", но по-надолу намерихме страхотни преки пътечки.


    ... за финал се минава по тези плоски, равни камъни, които Кокера спуска на предна гума.


    И ето ни отново в джакузито под моста на Скобелево. Голям кеф е там !


    Само шампанското липсва, ама миналия месец имало сватба и младоженците купили бутилката от супермаркета в селото.


    В басейна отново имаше тоговци, ама ги изпратихме на камъните да се попекат още малко.


    Няма майтап, водата е много студена !


    Ето и трака на прехода. Цялото разстояние преминахме за два часа, като се отбивахме до всички по-интересни места встрани от него.
    Кратка дистанция, но си заслужаваше
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

    http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

    Коментар


    • До: Crazy job Обикновено Ендуро

      Направо се чуствам засрамен !!!! Въпреки,че щом от там е минал Кокера не е задължително всички да могат да минават!!!! През новата седмица ще си закупя нова задна ,гума ще пробвам да впрегна накой другу конче на Xr-а и пак ще пробвам.Като гледам снимките ми се струва ,че тревата вече е налягала дано да е по лесно за 250-то.
      Стефан Дянков

      Коментар


      • До: Crazy job Обикновено Ендуро

        Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
        Направо се чуствам засрамен !!!! Въпреки,че щом от там е минал Кокера не е задължително всички да могат да минават!!!! През новата седмица ще си закупя нова задна ,гума ще пробвам да впрегна накой другу конче на Xr-а и пак ще пробвам.Като гледам снимките ми се струва ,че тревата вече е налягала дано да е по лесно за 250-то.
        A, минал Кокера навсякъде - трънки !
        Хубаво, че беше Ачката, та да му изкарва мотора тук-таме.
        Стефане, сигурно някое от задължителните условия за такъв тип каране ви е липсвало. В противен случай няма начин да не минете от там, щом сте качили Триглав преди време от югоизток, което също не е лесно
        Слагайте новите гуми и пак.
        Всъщност и група от Севлиево преди време е минала от там. Вчера ми се обади Иван (едно много скромно и тихо момче, дето не можеш да му чуеш думата ) да ми каже, ама ние така или иначе отдавна го бяхме запланували това каране.
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

        http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

        Коментар


        • До: Crazy job Обикновено Ендуро

          Нова гума е формулата на успеха и предварително да се знае точно по коя пътека да се мине от раз,защото почнеш ли от грешното място пада носене и не остават сили за каране.
          Стефан Дянков

          Коментар


          • ЧЕТИРИДНЕВКА НА ПАМПОРОВО

            Mда-а, идеята за четиридневка с едно и също място на базовия лагер идва не от вчера. Вече няколко пъти с австрийския клуб "Desert Dream" правим такива трипове около Пампорово и си мечтаехме за състезание, докато то не стана реалност.
            От друга страна последните такива трипове бяха още през юни, но от нафрашканите напоследък мероприятия, не успях да ви запозная с тях. Тези карания никога не са еднакви. Всеки път вкарвахме по някоя нова пътечка или нов експеримент, което обогатява и маршрутите. Още повече, че този път имахме и гастролираща състезателка от РШЕ, макар и за малко.



            ДЕН ПЪРВИ:
            Дъжд на убиване, а в Родопите е студено, когато вали и дори зажаднелите за каране на воля австрийци помислиха, помислиха, па се отказаха от извращения и по-добре, че както отдавна не бяха карали, щяхме да осеяме планината с "трупове".


            Пък и на сърце не ти дава да напуснеш уютната обстановка в хотел Мургавец и да се нахакаш в джандемите в тоя дъжд.


            Групата този път беше много весела. В нея беше и учителят по музика Аксел, на който набързо беше прикачена фамилията "Фоули". Той беше страхотен изпълнител на песни на Елвис и развличаше и нас и гостите на хотела с изпълненията си и с виртуозния си танц.
            Беше голям купон.


            Митков, виж как се забавляват колегите ти - фармацевти !
            Този мъж наистина е фармацефт в Австрия и каза, че във всяка страна е оставил по една жена - милионерка след развода си с нея. Последната е кубинка. Направо да му се чудиш, ама щом го влече ...


            Нови запознанства, забивки ... Антон е стар наш приятел от триповете ни в Стара Планина. Той е като Кокера, щом види някъде нещо по-криво и е покатерен отгоре му. (в случая не става въпрос за симпатичната дама до него, а за ендуро!)


            Ние с Валтер, нали сме водачи, трябваше да се дъжим сериозно поне до втората чашка и да следим някой от групата да не направи още една милионерка и в България.
            ... пък като се замисля в това май няма нищо лошо ?!


            А на палавия Валтер му казах да не пипа състезателките от шампионата, има си група ! Аз как не се закачам с Ерик Брандауер като идва в България ?!


            А моторите така си стояха, паркирани пред входа на хотела - другите обратно, моят на терсене !


            ДЕН ВТОРИ:
            Чудесен слънчев ден, само за ендуро !


            Групата тръгва да зарежда към бензиностанцията със съмнително гориво, но като няма друга ...


            Всъщност на най-близката бензиностанция се оказа, че няма ток и маршрута беше принудително променен, защото се наложи да зареждаме чак преди Чепеларе. Докато другите зареждаха, аз направих две-три опознавателни обиколки, за да видя как мога да свържа по-напряко това място с пистата Мечи чал. Качваше се едно хълмче, минаваше се едно поточе и излизахме на самата писта - фасулска работа.


            Всеки мотор лесно можеш да го откриеш в гората. Четиритактовите по якия саунд, а двутактовите по дима, който оставят след себе си. Ивка отрови набързо Валтер, та вечерта му предложих да се лекува или с кисело мляко, или с ракия. Познайте от три пъти кое лекаство избра той ?

            Малкото, невинно поточе, което не предполагах, че ще вземе толкова много жертви.


            Няколко камъка, прагче насреща и ... разхлаждане.


            По-тарикатите се търкаляха преди водата !


            Дори траяладжията Антон повтори едно от изпълненията на 100%. Явно гостите още не бяха загрели след дългата пауза ?!


            Ето я пистата. Страхотна, стръмна точно, колкото трябва писта за упражнения по хил клайбминг на състезатели от всякакво ниво.


            Има си и по-стръмен участък, който не успяха да изкарат всички. Ивка удари директно през "просото" и направо шокира смаяния Валтер с умения ! Той ме пита дали така яко кара в шампионата. Аз му казах, че не.


            През това време тези, които не успяха да качат пистата ги караха на тумби от по двама-трима на мотор.


            От там се вляхме в трака за към Чудните мостове. Хубавото на Родопите е това, че всеки път има нови паднали дървета от бурите и маршрутите никога не са еднакви, както преди месец. Тук преминах през падналите трупи и се заложих да снимам веселби, но групата се посуети, посуети и заобиколи през гората. Язък за позицията !


            И така, Ивка, Герхард и Фоули под природния феномен "Чудните мостове". Австрийците са виждали в Алпите какви ли не красори, но тук всички ахват и се стъписват пред гледката.


            Човекът е нищо пред природата, ама ... пеша !


            И аз разходих една бира до долу, макар да посещавам това място сигурно за 20-ти път.


            В заведението наблизо се прави задължителната почивка. Така е първия ден, натоварването е по-малко. Тук дойдоха и други колеги и се заприказвахме.


            И обратно.


            Ивка успешно се справя и с падналите дървета.


            ... дори и когато са под ъгъл и мокри. Само не мога да разбера, защо в шампионата прави такива простотии напоследък ?!!! Отговорът за мен е, че изгаря в треската на състезанието


            И екстрийм тестове има, стига да искаш да ги тренираш.


            Антон винаги е голям кавалер. Готов е да помогне на дамите, дори и в мотора им да няма грам бензин. Какво беше това чудо с разхода на тоя РМ ?! За 40 км и резервоарът му пресъхна.


            Ха сега да му присипем за първи път от КТМ-ите с големите резервоари. После следваха втори, трети път ... Такава "хала" виждам за първи път !


            Глухите камъни. Валтер пак се закача нещо ...


            През юни Родопите са много красиви. Навсякъде прясна, висока, зелена трева. С кеф да падаш и да пасеш !


            Красива картинка.


            Валтер ще ме прегази.


            Накрая му подарих едно звънче, за да не го губя в гората.
            Ивка накрая на този ден ни изостави, замина си в София и останхме само кочове по моторите.

            ДЕН ТРЕТИ:

            Този ден уж си качих снимките в лаптопа, пък нищо нямаше след като ги потърсих. Умрях от яд, че имаше интересни, но това е положението. Ще пусна някоя снимка на колегите от австриската група.


            Дежурен маршрут към Триград. В тази посока има няколко трака. Има за по-напреднали, за по-малко напреднали и за ... всякакви.


            И този кадър е дежурен тук.


            ... и този, на скалите над Дяволското гърло.


            Снимка за спомен. Мъжът в ляво от мен е бащата на Аксел. Той е на 65 години, а кара много яко.


            Тръгваме обратно, но пак само отчасти повтаряме маршрута.

            Разнообразявам трасето, където може с каране напряко през хълмовете. От Девин към връх Голям Перелик се минават красиви била, типични само за Родопите.


            Наоколо се ширят големи плантации от картофи.


            Отгоре се спускат още по-красиви потоци, които пресичаш един след друг.
            Този преход беше най-дългия, но той много хареса на гостите !

            СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
            Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 30-08-07, 16:26.
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

            http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

            Коментар


            • До: Crazy job Обикновено Ендуро

              ДЕН ЧЕТВЪРТИ:


              Сутринта отново е чусесна ! Чака ни преход през Хайдушки поляни и село Манастир до Лъки и връщане през моята "лобна" хижа Пашалийца към Пампорово. Ем да видя дали няма някоя и друга бариера за изкривяване по пътя.


              Зареждаме се с боеприпаси от супермаркета.


              Бинзинаджийката - голяма симпатяга, наблюдава с ръце в джобовете весело как Валтер пълни моторите. Заслужи си бирата човекът.


              Праклиса над ски пистата до Хайдушки поляни - задължително място за спиране и снимки.


              Нали обичам ташаците, вързах връзката на камбаната за мотора на един от гостите, та като тръгне, сами разбирате какво ще стане ...


              Тук по желание на Даниел направихме малко клипове с качване по пистата на задна гума, ама нещо не мога да ги намеря отново. Язък !


              Аксел беше един от най-палавите участници в преходите. Няма нещо, което да не опита поне да направи. Виждате на мотора му стикера "STAFF". Това е от подържащия екип на "Ерзбрг Родео". Двама от гостите имаха такъв стикер, а за там все пак дори и да не се състезаваш си иска подготовка.


              След село Манастир потърсихме преход до Лъки през планината, защото иначе се кара много асфалт. Имаше нелеки участъци !


              Всичко мина благополучно и ето ни на скалите над Лъки. От там гледката е типично алпийска.


              Няма да коментирам, уверете се сами !




              Обяснявам им откъде сме минали, че всичко се вижда като на длан.


              Поредна снимка за спомен. Поне ще имам много спомени, че като стана скоро на 100, да има какво да показвам на гаджетата.


              Малко задна гума и ... сме в двора на Пашалийца.


              Валтер е забързан. Следва брейк със закуска "Каменица" и "Загорка".


              Закуската вече е започнала. Хубаво място е хижа Пашалийца, само да не бяха бариерите наоколо.


              Има и къде да се полюлкаш.


              А хеви метъл бариерата, която изкривих предишния път е вече дървена ! Валтер направо ми предложи да не я отваряме, а да мина по стар навик през нея и хич няма дори да я усетя.


              Този преход беше много лек и на връщане предложих на групата малко траял за разнообразие. БАЯ пот се хвърли !


              ... ама няма отказване.


              Аксел тука беше каталясал.


              Последни напъни ...


              ... и е горе. Който не се предава, той печели !


              Следва заслужена почивка на бира пред хотела. Тогава пък бирата ти се ослажда най-много.
              Думите на Аксел след траяла: " Какъв мазохизъм ! И на всичко отгоре си плащаме за това !"

              ДЕН ПЕТИ:
              Ха, май станаха повече от четири ?! Нищо де.


              Напред по пътеката от Пампорово към хижа Изгрев и после по римския път до хижа Персенк. Точно тогава към нас се присъедени колега от Чепеларе, който промени представите на австрийците от къде може да премине едно АTV !!! Този пич кара страхотно и съжалявам искрено, че не се състезава в шампионата ! Вярвайте, има какво да покаже и на "Експертите"


              По този маршрут постоянно има паднали дървета, а пороите всяка година издълбават пътеката все повече и повече. Хондата ми 250 е лека и аз сам "майсторски" я пренасям през дърветата , но с по-тежките мотори не е така лесно!


              Понякога много хора на едно място си пречат, ама стават пък интересни снимки.


              След дърветата моторите са наредени в индианска нишка по тясната пътека.


              Имаше едно заблатено място, където усетих, че ще има весели снимки и те не закъсняха !


              Аксел Фоули обаче е непоклатим !


              Комичен кадър. Валтер пие в Родопите вода, останала му от Сахара ! Умрях от смях !


              Щом спряхме тоя фен веднага се яхна на ATV-то и застана гордо за снимка. Обърнете внимание с какви чехълчета е ! ... ама като го влече и него ...


              След няколко километра идва зоната на безбройните паднали дървета по римския път. Тази година обаче някой ги бе чистил след отклонението от х. Персенк към Чудните мостове и бяха доста по-малко.


              Все пак имаше, колкото за цвят.


              ... и тук.


              ... и тук.


              Абе, не бяха много малко.


              Тук, след тази поляна вече свършваха и аз се изсипах на най-лесния участък, ама атрактивно. Малко, хлъзгаво дръвче, скрито в тревата ми дръпна мотора наляво, а аз си продължих направо, като заклещих кратуна в един чатал. Направо плачех за оная мечка от вица.


              Вече сме на хижа Персенк и Аксел е гушнал бъхливото коте, което се присламчи за кИфтета.
              Нататък не съм снимал, защото така се нахакахме в едни джандеми, стремейки се да не повтаряме пътя, че едвам излязохме и от мисли за "майките" хич не ми бе до снимки ! Иначе беше интересно.

              Ха, имало и ДЕН ШЕСТИ:


              За него голям дял има Гълъбин, когото помолих за помощ, тъй като траковете ми свършваха, а групата много не беше възторжена от последния джандем, в който ги вкарах, при положение, че ми оставаха само такива в резерв.
              Та той ми изпрати трак, който правиха миналата година със Събин до село Баня (смоленско) в похода на форума до морето.


              Тракът беше предвиден за джипове, но щом видех, че някъде той прави голям обратен завой, веднага тръгвах да пресичам напряко и се получи много хубав маршрут с разнообразни по трудност елементи - стръмни качвания и слизания, а който не можеше да го мине, си обикаляше по пътя. Кеф. Ем така не помагаш на никого.




              И австрийците обичат сеирите. Един се поти, а другите гледат и се бъзикат.


              В случая това е Антон, но работата не беше за бъзик, защото гумата му беше много изхабена и по хлъзгавата трева на стръмния склон, изкачването беше много трудно !


              Е, като си майстор, няма невъзможни неща. На зиг-заг и си горе.


              Следва нова импровизация, но все по-често ми бе задаван въпроса: "Далеч ли е още село Баня ?"


              Ето я и дългоочакваната Баня. Хотелът над селото, заедно с плувния си басейн е като оазис в Сахара.
              А телешкото печено е направо върха !


              А ако иска някой да се полюбува на "големи" творения на природата или си търси приятелка, трябва да знае, че такава може да намери освен в село Срем и тук, в село Баня.


              Красиво място. Не бях го посещавал преди, ама си заслужаваше !


              Има си и фолклорен кът, който гостите разгледаха с интерес! На повечето въпроси за какво служат изложените експонати отговарях: "Ни нам ?!"
              Ще трябва да взема някой и друг частен урок по въпроса.


              Апнъхми, пийнахми (безалкохолно ) и бързо обратно по преките пътечки, че денят започна да накъсява !


              Този път дори използвахме повече нови шорткъти, които не бях забелязал на отиване.


              "Хоум, суит хоум", както казват албанците и ето ни отново на веселба в ресторанта на хотела. Време е за прощална вечер с групата. Ресторантът е пълен с докторки от национален симпозиум на ХЕЙ. Аксел пя ...


              Пях и аз.


              Пяха се дуети ...
              ... а другото нататък не е вече за показване !


              Така видях Родопите рано на сутринта, след като се прибрах росен-пресен в стаята си.

              ПАК СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
              Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 30-08-07, 16:42.
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

              http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

              Коментар


              • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                Ето малко пейзажи от Родопите, които междувременно успяхме да снимаме и които според мен са красиви и искам да споделя с вас:

















                Това е от мен.
                Ако ви е харесало, през октомври очаквайте продължение от Стара Планина !
                4ао, дето казва DINI. Къде изчезна тоя човек ?
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

                http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

                Коментар


                • СЪСТЕЗАНИЕТО ОТ САКАР ОТРАЗЕНО ПО EUROSPORT !

                  Старозагорските състезатели Димитър Чукуров "Чукура" и Милен Пеев "Сифона", победители съответно в класовете Е3 и Е1 от състезанието "Сакар 2007" бяха включени в програмата на Eurosport с блиц интервю между двамата.
                  Жасмин е имал щастието да заснеме предаването и ви пускам кадър да го видите:



                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

                  http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

                  Коментар


                  • Разходка с гости от Самоков и Стара Загора.

                    Не се чудете на заглавието ! За самоковчани е ясно, но тези, от Стара Загора бяха и те гости, тъй като това им бе първото излизане и някои може и да не излязат повече.
                    Събрахме се доста голяма тумба от мотори и ATV-та, като можехме да сме още по-голяма, ама основни фигури като Жасмин, бат Дак и Маникана бяха в командировка. Всъщност Маникена си беше в града, но заяви, че той бил вече ПРОФИ състезател и такива разходки не го кефили, при което дори Миро "Стиви" (от Стиви Уондър) умря от смях.
                    След първите два кадъра, които направих, дадох сапунерката на Чукура да снима и хич не съм го видял кога си е залепил мазния пръст на обектива, та следващите кадри са размазани, ама общо взето личи, че става въпрос за мотори.


                    Това е само половината група от ATV-та и мотори, която пие кафе на "червената бензиностанция" край Мъглиж. Другите не бяха дошли все още, тъй като се ориентираха по GPS и забиха на някъде към Казанлък. Защо така и казваме на тази бензиностанция, като в околността половината сигурно са червени, не знам ?!


                    Чукура е горд с новите си тиранти и каза, че вече може да се храни на корем, без да му стиска брича в кръста.


                    Това са избрани сцени от инкрустацията по тях, че от тренировки вече бил забравил как се прави "оная работа".
                    Ама нищо, сега в Самоков щял да им покаже отново на тия трагедии Брейчев и Пламен Кунев как се кара, както на Сакар им бил показал !


                    Тук вече Чукура е бил сложил мазно пръстче върху обектива и Стиви Уондър е в мъглата. Така му викаме, защото при едно предишно каране не видял един син дувар в едно село, помислил го за небето и с пълна скорост , челно се заби в него ! Днес беше с нов КТМ и стои гордо напъчен, но радостта му трая до подножието на Стара Планина, когато спука гума и беше принуден да напусне състезанието.


                    От там нататък Ники пое ATV-тата, а аз моторите по различни маршрути за към Бузлуджа. Сборния пункт бе горе точно в ... по някое време.
                    От Енина към билото има стотици пътечки. Избрах една и още отначало, на първия по-крив завой се започна с търкаляния. Качих се горе, приготвих намазнената сапунерка и зачаках. Ето, първият КТМ е долу, а драйвъра му в бодилите.


                    Ха, на втори КТМ му се случи същото ! Стана и тапа.


                    Ачо Пастрана: "Не, не съм падал никъде, честно !"


                    А това допълнение "кавака", демек - салто е добавено на калника на мотора му от колегите-съклубници в знак на възхищение от "фри стайла" , който показва постоянно.


                    "Инструкорът" опитва качване директно, ама първия път италианеца го предаде. Всъщност трябва да се поясни, че Чукура никога не е виновен за неуспех, все някой го предава !


                    Тю, язък ! За първи път ми се случва.


                    А Кокера винаги си избира най-неравното, най-стръмното място !


                    Ама пък го качва, ако не го подцени !


                    Веселбата и дюдюканията край Енина приключиха. Следваше тренировка по коритото на каменист поток. За съжаление този път нямаше вода и нищо интересно не се случи.


                    Чукура прави на Пастрана тапа и вторият недоволства.


                    Тук имаше ново качване на Стара Планина, по време на което групата намаля доста ! Бързали, че имали някаква "важна" работа ... Залостих се пак на атрактивно място и зачаках. Ачката се качи без проблем след като по-долу направил тапа на инструктора, та да му го върне заради предишния път. Лошото е тапата се оказала за всички. Имало каваци и фрий стайлове, ама аз бях инсталиран по-нагоре.


                    Пастрана е доволен. Другите са працакани, а той - горе.


                    Е, и аз дочаках изпълнения. Върху листата не трябва да се спира, защото трудно се тръгва после от там.


                    - Въх, ще си цепна нещо отдолу така разклечен !


                    Джуниъра Десо изкара стръмната пътечка и други трудни места, май ще го пуснем в хоби класа да им изкара акъла. Много бързо напредва това момче, вече мисля, че става за състезания, та да почне се калява.


                    Кой каза, че в Crazy job мразели двутактовите ?! Ето, гордостта на Митков - KDX си излезе с лекота. Само дето след това сложихме противогазите.

                    На Кокера му писна да чака и мина тапата, използвайки виражите.


                    - Мама му стара, пеш е още по-кофти !
                    През това време Пастрана реши да изкара цвайката на друг джуниър, върна се да се засили от долу и закъса по-рано, отколкото малкия. Изпратихме джуниъра да изкара на Пастрана мотора. Ачката се засегна, даде яка газ нагоре на полусъеденител, съответно го запали и ... останахме с още един човек по-малко.


                    От там нагоре до Бузлуджа почти нямахме проблеми. Някои направо тръгнаха за явката, а ние - Кокера, Чукура, Десо и аз се върнахме да изкараме още една пътека.
                    Тук групата на ATV-тата и групата на моторите се събрахме на бира и кебапчета. Ники каза, че гостите са се справили отлично с качването на едната "експертска" пътека, само дето малко са каталясали, но някои бяха за първи път в истинска планина.


                    Ето го и домакинът ни за балканското в Боровец - Сашо. Той покани целият отбор на Crazy job в неговия чудесен хотел, за което още веднъж му благодарим ! Сашо от някоко кръга се състезава в шампионата, но с темповете, с които напредва, скоро го виждам при експертите ! И много важно е, че има огромно желание за каране !


                    Още едно попълнение от рали шампионата ! Известният състезател Вилхелм подкара и той ATV. Въпреки, че е нов, явно му се отдават четирите колела, защото изкара трипа без проблеми. Само някои групи мискули малко ... , но всеки спорт товари различно, така че е нормално.


                    На връщане малкият Десо видя този връх и тръгна без колебание да го качва, макар че много по-ербап няма да посмеят. Много ценно е да има един експерементатор в клуба като Кокера, който да заразява в такъв дух и останалите ! Джуниъра вече е горе, а останалите след него.


                    На връщане след билото ползвахме друга пътека, където на ATV-тата малко им се ...


                    С Пастрана слязохме, качихме се отново ... а нямаше още никой. Красива е гледката от тук надолу, само Чукура да не беше си оставил отпечатъка на обектива !


                    ... Пастрана се чекна по разни камъни да позира... По едно време Кокера се обади запъхтян, че вадят едно ATV от дълбоко дере. След малко се събрахме долу, погледнахме си часовниците и отменихме карането през Средна гора за следващия път.


                    Пак сме на "червената бензиностанция", пием 16-то по ред кафе и разглеждаме тунингите по мотора на Чукура.
                    Ауспух - Шаркович. Със стрелки съответно е показана посоката на изгорелите газове, че да не вземе някой да обърка на къде отиват.


                    Корите съответно са изографисани в други "смислени" надписи, между които доминира и се натрапва този на "хуна"! Някои вече са се поизтрили от невнимателно облягане на италианеца по .... земята.


                    Преден калник. Хуната пак е на почит.


                    Който чупи - поправя ! Ачо вкарва мотора на малкия в гаража на Шарков за ремонт на съеденителя, след като го запали и разби детските му мечти.


                    Ама и малкият обича ташаците ! Вижте какво е написал на калника на цвайката си.


                    И така, веселбата завърши, работилницата на Шарков пак се напълни с мотори, но повечето са за профилактика, а не за ремонти, както след някои още по-весели карания
                    Надявам се и гостите да са останали доволни от разнообразния маршрут !
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

                    http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

                    Коментар


                    • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                      е браво на вас,мноо добре сте си покарали,аз от моабети немога да се запиша,да доида да покарам

                      Коментар


                      • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                        Броф, много олаби участието напоследък и ще те накажем едно агне, хубаво да знаеш !
                        Ендурото и сексът не са шега работа !
                        -------------
                        Животът се измерва с броят на издишванията !

                        http://sixdayscrazyjob.com
                        http://crazy-job.com

                        Коментар


                        • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                          Току що колата пред мен беше зелен голф2 с надписи на CRAZY JOB и с номер СТ 6605 СС
                          Дали е някой от вашия клуб? Жалко, че не бяхме в една посока иначе можеше и да видя шофьора.

                          Коментар


                          • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                            Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                            Последния месец, увлечен в подготовката на кръга "Crazy job 2007" пропуснах да оповестя новата новина за клуба.
                            На състезанието в Габрово сключихме контракт с нова състезателка. Името и от къде е няма да съобщавам, защото агентите от другите клубове, като Шарки от Боляри например, са като хиени и само душат да приберат някой нов талант.
                            От септември започвам двуразови занимания с новата състезателка, за да напредне по-бързо и като знам моите педагогически способности, вярвам че успехите няма да закъснеят.
                            Магарето също искаше да стане помощник треньор, но като знам пък неговата дълга и натоварваща програма, мисля че е разумно той да се включи доста по-късно.
                            Ето и новия член на "Crazy job". Обърнете внимание на искриците в очите и ! Няма начин от нея да не излезе добра ендуристка !

                            ахам... Жоре жоре .... ще се караме немога да разбера как надушваш така девойките Нестига че Crazy job прилапа две представителки от Габрово ами се точите и на 3-та Бива ли такава работа ...

                            Коментар


                            • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                              Първоначално публикуван от Силвестър Бутански Преглед на мнение
                              ахам... Жоре жоре .... ще се караме немога да разбера как надушваш така девойките Нестига че Crazy job прилапа две представителки от Габрово ами се точите и на 3-та Бива ли такава работа ...
                              А-а, само талантливите, Бутански, само талантливите !
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

                              http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

                              Коментар


                              • Нов член на "Crazy job" - яката работа ! )

                                Искам да ви представя новият член на "Crazy job" :
                                неуморимият фен на ендурото;
                                човекът, който и при най-печалните събития, които му сервираха не изостави ендуро спорта;
                                състезателят, който се хвана на бас, че ще кара с мотор от 125 кубика (няма значение какъв) през цялото време на 3.15 м зад Кокера;
                                изпепелителят на дамските сърца в района между Родопите и Стара Планина, Рила и Странджа;
                                черният мъж с белите чорапки ...



                                ИВО БАЛКАНЧЕТО
                                (следва туш, след това бурни овации и скандирания и накрая най-малко 11 фенки припадат )


                                Точно тук Иво произнася крилатата фраза за 3-те метра, вдъхновен от яката си нова придобивка DT 80 и след като попрекали с кафетата на бензиностанцията на ЕКО
                                Кокера видимо уплашен, сериозно гледа новата машина !


                                Магарето дори я тества пред погледа на изумените две бензинаджийки (другите две вече бяха припаднали).
                                Обичам ги такива навити пичове в ендурото и въпреки шегите, се надявам Иво да се включи активно в каранията на клуба, а по-другата година - на Ерзберг !


                                След малко друг член на клуба - Румен пристигна с току-що тунингования си по последен вик на модата за Off road джип "Патрул", но никой не му обърна грам внимаие, понеже всички бяха се захласнали по DT-то !

                                ПП. Сега разбрах от Данчо, че Иво вече е горд притежател на Хонда CR 125, така че дните на Кокера като шампион явно вече са преброени !
                                Ендурото и сексът не са шега работа !
                                -------------
                                Животът се измерва с броят на издишванията !

                                http://sixdayscrazyjob.com
                                http://crazy-job.com

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X