Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Crazy Job - Обикновено Ендуро

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Crazy job Обикновено Ендуро

    Прехода беше страхотен и много ... дуовит Много е полезно да караш с група от ... доста по-добри
    Тази и още една тренировка, която направихме с Жоро преди време (ще пусна някоя друга снимка утре) бяха кажи-речи най-сложните карания, които съм правила. И в сравнение с това, което карат експертите пак е едно голямо и обезнадеждаващо нищо. Особено първия път имаше доста търкаляне, но пък минах отвсякъде. Преди много малко време дори това нямаше да е възможно. Но с редовни тренировки и упоритост всичко се постига.
    Но също така разбирам още колко много много ляп (хаск.=хляб ) имам да изям, за да стигна що-годе прилично ниво. Също и ми трябва още доста физическа подготовка, защото в неделя на 130-тия километър бях започнала да се нося като чувал самоковски картофи на мотора.
    Още виждам голям зор с кривите места, баланса на ниска скорост, изкачвания, камъни... и най-вече с карането по GPS - вече не толкова с ориентацията, колкото с подържането на добро темпо докато навигирам с GPS-а. Но с практика дори и аз започнах да подобрявам малко по малко положението
    DCRT®

    Коментар


    • До: Crazy job Обикновено Ендуро

      Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
      Ето това състезание чаках....
      АА Чинеле,много бързо се отмяташ помниш ли какво ми каза на Габровското състезание че штетие за последно акато разбра че коча няма да е изкупен веднага се нави да участваш ха дано е на хаир.
      Най-добре е да имаш богати приятели!!!
      Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

      Коментар


      • До: Crazy job Обикновено Ендуро

        Първоначално публикуван от s4f Преглед на мнение
        АА Чинеле,много бързо се отмяташ помниш ли какво ми каза на Габровското състезание че штетие за последно акато разбра че коча няма да е изкупен веднага се нави да участваш ха дано е на хаир.
        Спамим ама няма как....
        Това което съм ти казал е така и така ще бъде Пример....Шумен няма да ходя.
        А това състезание за коча не е в шампионата, това е подобно на Руното и аз съм ТАМ.
        Ако искаш да разбереш защо ЕЛА И ВИЖ...

        Само чичко ФЪР...

        Коментар


        • До: Crazy job Обикновено Ендуро

          Жоро.. Жоро.. язък за CRF манията ! Както е тръгнало май ще има кръщене КТМ job или KRAZY KTM, по ще ви мяза.
          Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 12-11-08, 09:42.
          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

          Коментар


          • До: Crazy job Обикновено Ендуро

            Така-а-а. Почвам да пиша тази тема за четвърти път днес и ако след около час не видите нищо, ще значи, че ми е писнало и съм се отказал !
            Та, още преди седмица, Бат Дак разправяшв на който от клуба срещне: "В неделя ще караме, идваш ли ? Ще се поразкършим малко по една пътека в Стара Планина, та ако нямаш нещо на предвид ... И да знаеш, тръгваме точно в 9:00 от О'К-ея. Няма да чакам никого !"
            Аз бях предупреден така поне три пъти !
            Събуждам се аз в неделя в 9:15, понеже си легнах сутринта в 5:00 и не вярвам на ушите си. Никой все още не ми беше звънял ! Скачам бързо, излизам на тераста, правя сверка с термометъра, че минус 3 градуса и започвам да си търся зимните аксесоари. Маски, клинове, ръкавици ... При наличието на поне 10 маски не намерих нито една и реших да карам гошоглав (хаск.= без нищо на главата). Слава богу, поне добре скрих другата глава с един клин тип Робин Худ, а след като не намерих любимите ми за зимата скиорски ръкавици, взех подплатените два пъти фоксове от новата, зимна колекция на Ива КХ, които си бях поръчал наскоро.
            И така къде екипиран, къде не бях на мястото на срещата точно в 10:00 часа, т.е. съвсем навреме.
            Обстановката беше предстартова.


            Едни вече бяха навън, а други все още ядяха супи вътре в барчето на бензиностанцията. Кокера нямаше да кара, тъй като имал важна канцеларска работа с Шефката на село. Жасмин правеше няк'ва къща, а Чукура след концерта с Ямахата в Шумен беше целият насинен, а съвсем разстроената му йоника бе оставена при Шарков за акордиране.
            Бяхме 7 КТМ-а ...


            ... и 3 йоники. Шарков дойде само да ни изпрати и да ни помаха с бялата си кърпичка на механик.


            Тръгнахме по бързите пътеки към червената бензиностанция в Мъглиж за да имаме повече време да се забавляваме в Стара Планина. Ловците пак ни бяха спретнали поредната изненада, като бяха преградили една от пътеките с "изкуствени препятствия", но при наличието в групата на Бат Дак и Стотака, ние дори не слязохме от моторите, а давахме само акъл, защото двамата набързо почистиха терена.


            Щом излязохме преди "селото с най-чистия въздух в Европа", т.е. Змеево - така пише на табелата преди селото, поставеня по време на обгазяването, пред нас се разкри връх Триглав в Стара Планина, който обещаваше БАЯ сняг там.
            Га-а-аз и 3 спукани гуми за 20 км. Нещастие !


            Докато гумите се правят в Мъглиж, в ресторантчето на "червената бензиностанция" следва това: чорби, пасти, баклави ... Даже Стотака, това невинно дете не желае да го снимам, докато си папа баклавичката. Ще го убия някой ден !


            Не всички обаче са такива чорбари. За да покаже колко е интелигентен Митко "Кожата" си показва салатката от домати. Е, след това следва пържолка, десерт, ама такава му била диетата на човека.


            Ох, котьо-о, попарка !


            Ачо Пастрана и той хапва баклавичка, че фрий стайл го чака след малко уж.


            Тия от "Лаваца" пък много познават ! Това ми се падна на късметчето от кафето.


            Ето я и цялата тайфа в неделя. Бяхме от Стара Загора, Н.Загора, Дълбоки и други квартали на Хрищени.
            От ляво надясно: Стотака, Бат Дак, Голямото желязо, Митко "Кожата", Ачо Пастрана, Гаргарон, Малкото желязо, Иван Старчев (той е нов и още няма прякор, ама е летец и все ще му измислим нещо ... ). Липсват в кадър: Иван Новозагорски, Евелин Хрищенски и моя милост, който снима с апарата на Бат Дак.


            Ура ! След около 2 часа гумите са направени и Кожата пука нова. Въобще не се занимавхме с него, аго пратихме направо да си ходи. Поехме по бяло-синята маркировка от Долно Изворово към връх "Жълти бряг", които аз наричам "Жълти връх" за по кратко. Сигурен съм, че едната снимка на казанлъшката група от събота е от това място, но не знам коя пътека са хванали те за нагоре после, тъй като за Саръяр има поне 10 различни пътеки.


            Тук спряхме за кратка оперативка. "Трябва да гоним наляво!" - Заяви водачът ни Бат Дак и след секунди бяхме отново на маркерите. Снегът нагоре започна да става повече. Тук вече беше около 2 пръста !


            Пътеката не беше лоша, но едвам се влачехме.


            На всяко по-криво място се затлачвахме, но се пързаляше. Температурите бяха все още под нулата.


            Този път имаше ред. Всеки стоеше в колоната и чакаше другите да се накундят, ама така се прави. Трябва да има дисциплина.


            Ура, вече сме на поляната под хижата над Д.Изворово ! Не беше трудно до тук, но в заледеното трябва да имаш поне наполовина дълъг грайфер от оригиналния, иначе ...


            Бат Дак беше с гума на 100 км и качваше без проблем навсякъде.


            Моята задна и тая на Ванката бяха с наполовина износен, че и повече грайфер, но с повече засилка ... Пък и КТМ-ът добре катери, особено, като го вкараш в средни обороти, няма никакъв проблем ! Само на по-бавните места е малко дръглив. По-нагоре по едно време съжалявах, че не си взех Хондата, ама това после !


            Ей, много е загубен тоя Пастрана ! Моторът-чайник в дъното е негов.
            Гумата му по едно време се спатъхна (хаск.= спадна) и я натряска със спрей. После на бензиностанцията я допомпи до към 4 атмосфери и се скъсахме да правим опити да качваме баира с неговия мотор, но напразно. На никой не му дойде на ум да провери гумата колко е напомпена. А нашият хубостник стои долу, пуши цигари и се хили. Да го убиеш !

            Следващите кадри са все от опити с неговия мотор. Не откъсваше по снега хич !




            Ванката се поблъска доста, но се качи с лошата гума и той.


            Аз нямах проблеми, защото моята като че ли беше малко по-читава.


            Евелин нагоре. Хубаво кара това момче. Нямах до сега впечатления от него. Даже накрая ще пусна едно клипче с него, интересно е !


            Ванката Старчев се отърва само с 2-3 падания, но като за пръв път направо беше чудесен ! Ама и моторът на Кокера е научен все пак !


            Вижте Бат Дак след поредния опит да качи мотора на Пастрана как стои разкрачен като крава и слуша инструкции "отгоре", а те са много ценни и предимно от сорта: "Дай повече газ бе!" В това време Ачката (със синия екип) само се хили.


            До три пъти стомната не се чупи, май беше ...


            ... ама на четвъртя ето опашката на КТМ-а висна от задни гуми.


            Бат Дак обаче е корав боец ! Където не може иначе, може със сила. Както той казва: "с разкършване".


            Ачо поне свърши една полезна работа през този ден. Донесе опашката на КТМ-а.


            Стотака ми показва някакъв пръст след като се отъркаля в снега като прасе, за да си изчисти калта по гарба нахвърляна там от преминаване през едно блато.


            Ванката и Гаргарон скучаят, чакайки другите.


            Ето го и оскубания КТМ. Направо се чудя защо ли им е тази опашка на КТМ-ите, когато цялата кал е пак на гърба ти дори и да има такава.


            Тук налетяхме на пътека със бяла и зелена маркировка, но Бат Дак отсече, че тази пътека била лесна и не била нашата. Тръгнахме пак да си търсим нашата.


            ... и я намерхме.


            Засилка през брега и малко след това ... до там. Дак първи преодоля невралгичните 20-30 метра. Сигурен съм, че пролетта тази пътека ще е песен, но сега дъждът от събота я бе намокрил отдолу, а отгоре, макар да имаше около 4 пръста сняг и той пречеше допълнително.


            Ето още един труп. Показваха се и мокри, хлъзгави камъни отдолу.


            С Ванката издрапахме по едно време доста нагоре, но бяха големи мъки. Това е последната снимка от фотоапарата на Данчо на пътеката, защото го дадох на Ачо за малко и той така и не дойде до нас. Бат Дак беше вече някъде нагоре.


            Това вече е снимка, направена с шибяния ми телефон. Вече съм сам, защото Иван каза: "Аз се връщам, писна ми" и замина надолу. Май не каза точно "писна ми", а употреби други думи, ама ... деца и Митков четат форума та ... И аз да си призная останах без сили, но досега не бях капитулирал пред пътека, колкото и да е шибана.


            Повечето, които ме познават, знаят че съм голям инат. Заинатя ли се за нещо и край. Нямаше начин да се върна. Къде с опит, къде с късмет, къде с майката, превземах метър след метър нагоре.


            Не знаех колко още има, ама това нямаше значение. Не можех и да бутам, защото не ми бяха останали сили вече.


            Следата на Бат Дак не ми помагаше, а дори напротив, пречеше. Бяха извадени големи камъни и моторът никак не вървеше. Преди тази пътека се е качвала на втора скорост според описанията на Дак, ама сега ...


            Като се случеше пък това, направо ми идеше да оставя мотора там.
            На всичко отгоре нашите ми се обадиха, че тръгват към Мъглиж да ядат топли супи. Данчо беше слязал по "зелената" пътека и ме бе информирал, че на места без яко тикане няма да стане.
            Теглих им едни майни и продължих, тъй като в телефонния разговор бях посъбрал пак малко сили. Минах през съборените дървета, още малко зор и ... после нещата отведнъж потръгнаха. Стана по-твърдо, макар и на места по-стръмно, но хлъзгавите камъни вече ги нямаше. Кеф ! Направо се родих отново, вярвайте ! Не бях се мъчил отдавна така, да си призная честно.


            Следата на Дак ме водеше по правилния път, защото само той беше карал тази пътека преди това веднъж и знаеше пътя.
            В интерс на истината аз и Данчо помним като слонове в гората. Ако минем веднъж от някъде, може и да е след няколко години, но няма да се объркаме, освен ако коренно не е промено мястото.
            След това паднало дърво вече се излиза на билото и ... край !


            Нямах сухо място по тялото, въпреки големия студ. А това на косата ми не е пот, а лед, т.е. заледена пот. Ей на тва му викам аз фитнес ! Като се прибрах бях с 3 кила по-лек и това всичко е от обезводняване явно, защото тази сутрин положението с разликата в килограмите не бе точно такова.
            Е, навих си на ината и изкарах и аз пътеката, което беше по-важно !
            Стана така, че само ветераните се качихме в неделя до горе. Сигурен съм, че и други щяха да го направят, макар и по-бавно, но май на никой не му се напъваше толкова ... Боже, как мразя и аз да нося мотора, ама щом е на инат ...


            Ето част от групата отново в ресторантчето на бензиностанцията. Докопах се и до сапунерката на Данчо отново. Нямах сухо място по тялото, ама бях доволен от себе си, а май и останалите от мен.


            Какво ям ли ? Естествено, че шкембе чорба с много чесън и пипер, та да се стопля малко. Май и аз не бях ял по-вкусна шкембе чорба до сега ?! После по пътя към Стара Загора щях сам да се отровя от дъха си в каската, ама щом съм днес здрав ... значи профилактиката е свършила работа.


            Накрая пием дежурното кафе към 18:00 часа в "нашто кафе". Така казваме на аперитива "Лас Вегас" след като Бат Дак направи клубното ни барче на магазин за ендуро аксесоари и останахме сираци.
            "Имаш още БАЯ да учиш, моето момче !" - говоря на Стотака, гледам да му дъхам в лицето и го гладя по "малката" главичка.
            Абе що не взема да ги събера някой ден Стотака и Данчо и да ги отупам едно хубаво дет ме ядосват ?!

            Ето и едно клипче от неделя, да видите как се кара КТМ по екстрийм и как се чупи опашката му най-лесно !
            През цялото време ще чувате едно "мамо, мамо", ама да не ви смущава ! Това беше гаргата, когото Евелин щеше сигурно да сгази, ако не беше обърнал мотора.

            https://htftp.offroad-bulgaria.com/JORO_HD/First%20Snow%202008/MVI_1636.AVI

            Удвоете размера, че скрийна е малък !
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

            http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

            Коментар


            • До: Crazy job Обикновено Ендуро

              Браво много як репортаж и клипче " дай газ бе дай на задна Олелеле мила майко ..."

              Коментар


              • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                видях 4 мотора малко преди Мъглиж пресякоха пътя, единия беше без заден калник . а после видях др. група на червената бензиностанция.
                браво много добро каране
                crf450 supermoto

                Коментар


                • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                  Много мислех да си замалча,защото бях останал без думи,докато гледах снимките и четях с голям интерес с насълзени от смях очи разкошният пътепис,ама сърце юнашко не трае.Викам си трябва да се обадя.Точно в такива моменти като този,съжалявам,че давам едва само една точка при гласуване,а като ми изписа и :Трябва да отцените 10 други участници хептен умрях от яд.
                  Браво на Жоро Хаджиев,за проявеният инат;за хубавият пътепис;за хубавите снимки;за желязните нерви,докато пусне тази дълга статия,абе въобще едно голямо "Браво".Дълбок поклон и пред дугите участници в похода.
                  Искам да кажа още две неща:
                  1-во Адаш,каква е била тази шкембе чорба,толкова се бях задълбочил,че по едно време,чак усетих аромата,да ме лъха от монитора
                  и 2-ро не бях те виждал,с по-измъчено щастлива физиономия от тази:
                  Последно редактирано от Жоро Витлиемоф; 24-11-08, 22:05.

                  Коментар


                  • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                    Е, значи снощи интернета е работил, щом сте видели и клипчето !
                    Адаш, беше една от хубавите "разходки", доста време ще я помня !
                    Когато почнат да реват, че някой от кръговете в шампионата били трудни, имало много вода, много прах, много трудно било най ме е яд ! Че какво ендуро е, ако не го запомниш с такива неща ?!
                    Важното е, че си сверих часовника и мисля, че върви точно все още.
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

                    http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

                    Коментар


                    • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                      Евала,млади момчета,ври им кръвта!!!!!!!!!!

                      Коментар


                      • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                        Правилно сте хванали пътя от с.Долно Изворово но след това сте продължили на право по стария път за бунгалата,при който освен храсталак друго интересно няма.Та трябвало е да завиете в дясно и след 50 м. в ляво,там е веселба голяма първите пъти.Тази пътека пресича пътя на няколко пъти и от там в ляво....към правилната пътечкаДо като карате по равното ще забележите че някакви малоумници са поизрязали около 20 кубика нападали на пътя дървета...нищо работа за около 3 денабензина вместо на моторите го наливахме в резачката.Пък до въпросната пътека се достига и по друга пътечкано там ще ви свършат силите предварително.Спускал съм я 2 пъти с АТВ-то,първия път по тъмно и то само под заплаха от разправия с вълци
                        Eвгени Филчев
                        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

                        Коментар


                        • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                          Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                          Правилно сте хванали пътя от с.Долно Изворово но след това сте продължили на право по стария път за бунгалата,при който освен храсталак друго интересно няма.Та трябвало е да завиете в дясно и след 50 м. в ляво,там е веселба голяма първите пъти.Тази пътека пресича пътя на няколко пъти и от там в ляво....към правилната пътечкаДо като карате по равното ще забележите че някакви малоумници са поизрязали около 20 кубика нападали на пътя дървета...нищо работа за около 3 денабензина вместо на моторите го наливахме в резачката.Пък до въпросната пътека се достига и по друга пътечкано там ще ви свършат силите предварително.Спускал съм я 2 пъти с АТВ-то,първия път по тъмно и то само под заплаха от разправия с вълци
                          Досетих се, че отнякъде се шунтира горния път, дето сте прорязали дърветата, ама не успяхме да намерим тая пътечка още отдолу. Усетих се, че и дърветата са прорязани от моторджии, защото няма как да мине джип през прорязаната част. Някой път ще ни я покажете и другата пътечка и ще я пробваме, ама нека да поизсъхне малко поне. Ако е не сухо, няма да има проблем нагоре, сигурен съм.
                          Мисля, че ще е някъде от дерето нагоре ... такава е логиката, ама не я намерихме, въпреки, че се въртяхме там и я търсихме.
                          Иначе преди истинската пътека, останалото беше само за кеф.
                          Ендурото и сексът не са шега работа !
                          -------------
                          Животът се измерва с броят на издишванията !

                          http://sixdayscrazyjob.com
                          http://crazy-job.com

                          Коментар


                          • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                            Ама и при вас е имало изпълнения значи

                            Като видях измъчената физиономия на Жоро умрях от смях

                            Жоро - една молба - качвайте тракове ако сте записали към репортажите за разходките, че да може и други да ги пробват
                            EnduroX Alba-Damascena 2019

                            Коментар


                            • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                              Жоро,снимките винаги са били невероятни,но мисля че трябва по-често да правиш клипове......
                              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


                              "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                              Джон Кенеди

                              Коментар


                              • До: Crazy job Обикновено Ендуро

                                Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                                Досетих се, че отнякъде се шунтира горния път, дето сте прорязали дърветата, ама не успяхме да намерим тая пътечка още отдолу. Усетих се, че и дърветата са прорязани от моторджии, защото няма как да мине джип през прорязаната част. Някой път ще ни я покажете и другата пътечка и ще я пробваме, ама нека да поизсъхне малко поне. Ако е не сухо, няма да има проблем нагоре, сигурен съм.
                                Мисля, че ще е някъде от дерето нагоре ... такава е логиката, ама не я намерихме, въпреки, че се въртяхме там и я търсихме.
                                Иначе преди истинската пътека, останалото беше само за кеф.
                                За джип пътя е без изход,за АТВ се минава, (благодарение на мен).За сухото състояние на околноста+успех.....блажени са верующите!!!Така Данчо пробва,ЗОРВъпросната предходна пътека е само сито за участниците към 'истинската', и веселба за 'истинските'Иначе който неможе да...... има обиколно
                                Eвгени Филчев
                                Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X