Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране до вр.Ботев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране до вр.Ботев

Откъде може да се издаде такъв пропуск? Нашата група е от Севлиево. Колко време важи този пропуск?
    Веднъж годишно ходим на Ботев, нещо като традиция и ако трябва да съм честен не толкова заради самото каране (има далеч по интересни маршрути) а за удоволствието от гледките. Това достатъчно основателна причина ли е или не ?
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Пичове, знаете ли колко подходящи и трудни места за ендуро има около върховете Ботев и Триглав, които не са в парк "Централен Балкан" ? Ползвайте тях за тренировки, както ние правим напоследък !
      Има хиляди майсторски пътеки, по повечето от които вече не минава никой, а не са и маркирани за туристически. Някои от тях са дори правени от диви животни !
      Вярно е, че на места се копаят коловози и теренът се руши. И на мен не ми се иска да ни ограничават в най-красивите места на България, но такава за съжаление е истината. Започва се от невинна следа, която мотор, ATV или джип правят. След дъжд по нея тръгва малко повече вода, която я вкопава още, следващия дъжд - още и накрая тя се превръща в голям и дълбок овраг.
      Не всички терени се рушат по подобен начин, но няма как те да се посочат поотделно, затова моят призив към вас и към самия себе си е:

"Нека се покажем, че ние - ендуристите сме загрижени за природата, обичаме я и я съхраняваме, за да остане след години поне в парковете нещо за гледане, тъй като останалото неминуемо ще бъде съсипано от строежи, както вече се съсипа черноморието ни."

Извинявам се за поучителния тон, но май нямаше по друг начин как да го кажа !
      Ендурото и сексът не са шега работа !
      -------------
      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
      http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
        Подпорните стени не са правени от служители на парка.Просто това не им е работата.Правени са от войници и наети хора от Априлци и околните населени места.Знам защото бях там.Паднали камъни и свлачишта и ние сме оправяли особено рано напролет.Но не е в това въпроса.
        ПРОБЛЕМА е че има оплакване в управлението на централен балкан както и в министерството че водачи на мотори и атв та са застрашавали хора които се движат пеша по маршрута.Има около 50 оплаквания на електронния адрес на министерството.Това е много лошо за нас които се качваме по 3 дори и по повече пъти в седмицата. забраниха ни да караме по маршрута към Ботев.Ние си изкарваме парите от това.
        А ВИЕ които сте решили веднъж или повече годишно до се правите на велики шофьори по пътя за Ботев ни отрязахте възможноста да работим.Ние местните хора не одобряваме такова каране .Най много се рови пътя от атв и мотори с кросови гуми.
        ЗАМИСЛЕТЕ СЕ.
        Стига бе пич!Я се замисли малко.Няма нещо по ровещо от 2 тона джипка с агресивни гуми,каквито регенератки търкаляте вие.Мотора е 100 кг. бая трябва да се стараеш да изровиш нещо.
        offroad фен
        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от nankominkov Преглед на мнение
          Здравейте на всички !
          Проверката за която говорите е съвсем рутинна и това влиза в задълженията ни като паркови служители, тъй като проблема с нерегламентираното каране в парка придоби много сериозен характер! Предстоят много такива проверки по цялата територия на парка!
          Вярно е, че има съставени актове и протоколи!
          Лично аз с мои колеги бях на пътя за връх Ботев и съставих три констативни протокола за каране по път с пропускателен режим без издаден пропуск !/ ако някои членове на форума се хвалят с това , че имат само констативни протоколи трябва да им обясня, че след протокола може да последва акт!!! / . Наши колеги имаше и на другите два пътя - Табите - Русалиите и Смесите - Триглав, които са абсолютно забранени за движение на МПС!
          Ето пътищата по които можете да преминавате без проблем:
          Рибарица - х. Вежен
          Троян - Кърнаре
          с. Чифлик - х. Хайдушка песен
          Лъгът - х. Мазалат
          Видима - м. Мазането
          Тъжа - Табите - Острец с отсечката до х. Равна
          Хр.Даново - Дамлъ дере
          Както виждате не са малко законните възможностите за вашето хоби !
          Колкото до съоръженията по масива на връх Ботев, то те са правени по проект на Дирекция Национален парк "Централен Балкан" преди 5 години и в изграждането им взеха участие 20 човека от Калофер. Проекта е на стойност близо 80 000 лева !
          Що се отнася до въпросния пропуск за пътя до Ботев то той се издава на място за 5 минути, стига да имате уважителна причина да посетите върхът а не просто: „ да се разходим малко”
          Радвам се, че повечето от вас приемат сериозно проблема и задават въпроси по тази проблематика!
          Искам да Ви задам въпроса:защо е забранен пътя х.Тъжа-вр.Триглав (той даже има асфалт на места) , както и х.Табите- Калофер???
          Говорим за пътища не за пътеки.
          offroad фен
          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Пропуска се издава от офиса на парка в Калофер!
            Повода Ви не е основателен по принцип, но понеже питате и сте откровен, когато решите да направите това излизане ми пишете на e-mail pukalofer@abv.bg за да ви обясня точно къде ще получите пропуска!
            От Севлиево маршрута е малко по сложен защото не можете да минете директно от Табите за Ботев /този път е забранен/ но можете да по пътя Острец - Смесите- Тъжа - Калофер - Паниците - вр. Ботев и по обратния път или през Беклимето да се върнете на Север!

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
              Стига бе пич!Я се замисли малко.Няма нещо по ровещо от 2 тона джипка с агресивни гуми,каквито регенератки търкаляте вие.Мотора е 100 кг. бая трябва да се стараеш да изровиш нещо.
              Абсолютно вярно той човека знае много добре ама така му изнася.Много поразии правим и ние от дърводобива,но не бива да се прехвърля топката към мотори и АТВ-та.

Коментар

Колеги - темата се оспами! Да не я превръщаме в дуел! Ако трябва (според мен да) да се разисква въпроса - по-добре в отделна тема. Колкото до щетите от мотори и АТВ... има такива - малки, големи - има ги. Колкото и да се старая все остава по нещо след мен, а аз определно не съм агресивен карач.

Коментар

От "Паниците" към Ботев май най-голяма вина за разрушаване на склона имат военните, защото се качват и слизат директно към обектите си !
                  Мисля, че първо трябва да намерите начин да ограничите тях, колега Минков, защото поразиите от техните машини са най-големи
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                    От "Паниците" към Ботев май най-голяма вина за разрушаване на склона имат военните, защото се качват и слизат директно към обектите си !
                    Мисля, че първо трябва да намерите начин да ограничите тях, колега Минков, защото поразиите от техните машини са най-големи
                    +1. ЗИЛ-овете 131 ги бях пропуснал!

П.П. Абе що не спретнем една бригадка и да направим нещо за парка, да видят че не сме толкова страшни пък и ние ще видим кой от нас е сериозен и загрижен за природата и кой само си пише!
                    Колега Минков, кажи с какво можем да ви помогнем?
                    offroad фен
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• До: Каране до вр.Ботев

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                      Абсолютно вярно той човека знае много добре ама така му изнася.Много поразии правим и ние от дърводобива,но не бива да се прехвърля топката към мотори и АТВ-та.
                      Петьо чест ти правят думите!

Хубаво е да има правила. Още по-хубаво е те да се спазват. А още по-хубаво е когато те са в полза на природата!
                      Но трябва да са за всички. А при нас лошото е, че за един може, за друг не. Това провокира хората и се правят системни нарушения без да се замисляме. Във всички паркове се кара и се нарушава норматива. Като цяло, сравнено с другите цивилизовани държави, забранените места не са много в процентно съотношение. Ако се спазват забраните няма да ни се наруши удоволствието от карането.
                      Истината е, че трябва да се приложат драконовски мерки за ВСИЧКИ без изключение. Тогава ще започне при нас(офроудъри и дървари) и съвеста да надделява, съчетана с правилата - или поне се надявам да се случи, защото това ако стане означава още много години за всички нас безгрижно каране по сега разрешените чукари и поля.

Коментар

Какво би последвало ако аз или някой като мен не се подчини на сигнал за проверка и не спре?Може би ще ме застрелят или не знам.Май в нашта държава имат права всички без мен.Какви са размерите на актовете?Според мен едни хора ще са гонени а другите си правят пачки от природата.

Коментар

Подкрепям идеята и ние ендуристите да направим нещо за опазването на парка.

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                            +1. ЗИЛ-овете 131 ги бях пропуснал!

П.П. Абе що не спретнем една бригадка и да направим нещо за парка, да видят че не сме толкова страшни пък и ние ще видим кой от нас е сериозен и загрижен за природата и кой само си пише!
                            Колега Минков, кажи с какво можем да ви помогнем?
                            Ако питаш мен, съм певърженик на анархизма и масовите безредици! Викам на оружие! Гражданско неподчинение и тероризъм!
                            Само така мисля ще ни се оправи цялата скапана държава! И не уместните забрани особенно когато са обяснени нелепо!

Вместо нещо разумно "полиция" и исие измислят всевъзможни глупости!
                            Повръща ми се като ги видя! Знам колко са предубедени, че са велики и всевластни! Вижте ме невидели.... Ай .....майката!
                            Нека който чете запомни, че винаги над него има друг и няма "най-големия"!!!

ПП: Балкана е надживял поколения и нас ще ни надживее! Колкото и да го копаем и изравяме или пък пазим!
                            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
                              Подкрепям идеята и ние ендуристите да направим нещо за опазването на парка.
                              Аз също съм съгласен с тази идея, но при определени условия!!!!
                              Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Групичка от Варна щяхме да ходим да караме из района на Ботев.
                                След като прочетох темата, обясних на групата защо отпада карането и всички без мрънкане се съгласиха.
                                В България има много места за каране, има много красиви места, които могат да се видят само с ендуро и не са забранени.
                                Ние не искаме някой да ни притеснява по какъвто и да било начин по време на карането ни. Затова и се стремим да не притесняваме другите - не ходим на забранени места, не караме където има хора...
                                Мнението е лично мое, но съм сигурен че и хората с които карам ще го потвърдят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X