Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране до вр.Ботев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране до вр.Ботев

а със по-тежки мотори може ли да се мине по тоя маршрут?

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaNX Преглед на мнение
      а със по-тежки мотори може ли да се мине по тоя маршрут?
      кажи с какво си .
      минавал съм го с ктм-а, но да си призная преди това карах др650р мисля че няваше да мина. или поне с много зор и помощ от приятел
      crf450 supermoto

Коментар

Първоначално публикуван от shumanski Преглед на мнение
        кажи с какво си .
        минавал съм го с ктм-а, но да си призная преди това карах др650р мисля че няваше да мина. или поне с много зор и помощ от приятел
        да с подобни мотори,аз съм с Доминатор но има и други мераклии с подобни "тучове" и затова ми е любопитно ще го бъде или не..,поне по този маршрут.

Коментар

Аз със атв-то нямам проблем въпроса ми е дали е широка за атв или ще има търкал????

Коментар

Браво момчета добре сте оказали маршрута.Следващия път като се качвате ще ви вардят някъде по път и не си мислете че можете да избягате.Възможно е само ако ги видите от далече,иначе има такива места дето ще завардят и няма излизане.Иначе пък ви е много красив маршрута.
            И не забравяйте че има доста хора от парковете в форума,така че според мен е по добре такива хвалби да са по скрити някак си.

Тука влиза в сила предложението на Жоро Хаджиев да се прекръсти темата:
            ''Как се качих на бръх Ботев без да ме хванат.''

Коментар

Мислех че ние ендуристите напърво място имаме разум в главата си.
              Толкова ли неможете да изчакате срещата на х.Тъжа на която предполагам че се стигне до някакъв компромис за ходенето на вр.Ботев.
              Както припомни vitliemof получава се сценария ''Как се качих на бръх Ботев без да ме хванат"
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                Мислех че ние ендуристите напърво място имаме разум в главата си.
                Толкова ли неможете да изчакате срещата на х.Тъжа на която предполагам че се стигне до някакъв компромис за ходенето на вр.Ботев.
                Както припомни vitliemof получава се сценария ''Как се качих на бръх Ботев без да ме хванат"
                До колкото Ви познавам, определено сте повече от разумни и отговорни.
                Ако можеш само ми светни до колко са сериозни някой писания в темата "риск клуб Габрово", защото са смущаващи.....
                Имах и няколко случея ....по шосе в Балкана група ендуристи, доколкото видях с гуми за кал, с усилия задминават джипа и рязко влизат пред мен. Длъжен съм да ги пазя, но ако не успея....
                Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                  От "Паниците" към Ботев май най-голяма вина за разрушаване на склона имат военните, защото се качват и слизат директно към обектите си !
                  Мисля, че първо трябва да намерите начин да ограничите тях, колега Минков, защото поразиите от техните машини са най-големи
                  Здравейте!
                  Преди около 5 години участвах в почистване на Стара Планина - От х.Рай и Х.Плевен (от Юг и Север на вр.Ботев) до хижа Дерменка.
                  По време на почистването се оказа, че над водопада Райското Пръскало - е почти затрупано , с огромни гуми - около метър в диаметър, които не успяхме да изнесем ... предполагам , че се знае кой кара с такива гуми там, а също и че още си стоят на същото място на метри от началото на водопада ...Ако искате да спретнете еко инициатива в близост до Върха - предполагам всички инстанции и институции ще съдействат.
                  Тогава - Преди 5г. обсъждахме варианта за спускането на гумите с въжета до х.Рай, но, тъй като пътят от там към най-близкото сметище е само с коне - се отказахме.
                  С машините с които разполагате и лебедките също, струва ми се превземането на тази вятърна мелница е възможно. Координатите на мястото от Google Earth са 42°42'25.58"N 24°55'24.41"E
                  А от гледна точка на красотата на връх Ботев - Не мисля , че е най-красивото място на света (голяма купчина камъни представлява). След като около 300 дни в годината е в облаци и мъгли и от гледна точка на гледки - също не е най-панорамният балкон за гледане. Че е на високо - да високо е - но не това е най-важното.
                  Успех!
                  Последно редактирано от iai-bg; 12-08-08, 11:35.
                  Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                    Здравейте!

По време на почистването се оказа, че над водопада Райското Пръскало - е почти затрупано , с огромни гуми - около метър в диаметър, които не успяхме да изнесем ... предполагам , че се знае кой кара с такива гуми там, а също и че още си стоят на същото E
                    А от гледна точка на красотата на връх Ботев - Не мисля , че е най-красивото място на света (голяма купчина камъни представлява). След като около 300 дни в годината е в облаци и мъгли и от гледна точка на гледки - също не е най-панорамният балкон за гледане. Че е на високо - да високо е - но не това е най-важното.
                    Успех!

Да започна първо с гумите:То се знае кой кара с такива гуми естествено че мото и атвистите.Каквото се случи все ние сме виновни.Ние сме най черните.А когато се докаже на 100% че са от военните туко виж тези гуми и да са оставени с цел да гнездят редки видове в тях.А това че са хвърлени отгоре.... е естествено.. нарочно е така защото гумата падайки прави дълбока яма в която се събира повечко вода която при суща ще спасява животни.
                    Относно Ботев .Това е една заветна цел в ендурото.Може да не е нищо особенно но все пак е един от често споменаваните върхове което го прави още по примамлива цел.И тука на пук на всички мнения ще кажа че е доста хубаво за каране и красотите и гледките които се откриват са доста хубави.
                    А по ваше мнение "купчина камъни" еми на мен точно това ми харесва.На нас полендаците както ни наричат(дунавска равнина)ни е омръзнало от гори гори и пак гори(вече изсечени)за това искам да гледам камъни камъни и никаква растителност.

Коментар

Не знам дали е тука мястото, но понеже чета, и почвам да се нервя.Както знаете в събота и неделя се проведе ловен събор в местноста Узана.Всичко добре, мероприятие супер, масовос огромна,обаче нали тревата е уникална и моторите я унищожават.Може всеки в момента да погледне, и да види колко трева е смачкана колко е останала.Нали не може да се кара по поляната а може да спрат 100-200 автобуса, да се кладат огньове и да се мачка навсякъде.Нямам нищо против ловците но не може тази мярка да е, за един майка за друг мащеха.Нали не може да се провежда състезание по ендуро .Не вярвам моторитр и атв-тата да смачкат повече трева от 100 автобуса.Моля ако съм убидил някого да ме извини.

Коментар

Първоначално публикуван от Snowbordista Преглед на мнение
                        Не са с коне а със джипове....а мен ме интересува може ли да се мине през пътеката от Левски със атв????
                        Може да с мине с атв няма да имаш проблеми а тези с джиповете и да искат не могат да минат от там .успех
                        Гората ражда хора полето тикви !

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          Не знам дали е тука мястото, но понеже чета, и почвам да се нервя.Както знаете в събота и неделя се проведе ловен събор в местноста Узана.Всичко добре, мероприятие супер, масовос огромна,обаче нали тревата е уникална и моторите я унищожават.Може всеки в момента да погледне, и да види колко трева е смачкана колко е останала.Нали не може да се кара по поляната а може да спрат 100-200 автобуса, да се кладат огньове и да се мачка навсякъде.Нямам нищо против ловците но не може тази мярка да е, за един майка за друг мащеха.Нали не може да се провежда състезание по ендуро .Не вярвам моторитр и атв-тата да смачкат повече трева от 100 автобуса.Моля ако съм убидил някого да ме извини.
                          Джарта много си прав, мини по траето на Севлиевкия кръг и виж колко е смазана или разорана тревата от 2 дена почти непрестанно преминаване на мотори, ами знаеш ли колко, почти николко, едва заформена пътечка на места нито изкопано нито изорано. Ако по същото место мине един камион там ще е лунен пейзаж само от един път. Ама то това не се вижда.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                            Ще го повдигна този въпрос на сбирката на Тъжа на 23.08.08 Но както е тръгнало май от ендуристите като гледам кои са се записали ще бъдем само аз , Жоро Хаджиев и НТонев.Нека всеки се чувства поканен всяка бройка(човек)ще е в наша полза.Само да не стане паркаджии да бъдат повече от нас.
                            Да отидем и да защитим позициите си.

Коментар

Аз също имам желание да дойда, но просто нямам възможност за тогава. Дано други колеги се окажат по-свободни от мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                                Аз също имам желание да дойда, но просто нямам възможност за тогава. Дано други колеги се окажат по-свободни от мен.
                                Kраси не се притеснявай аз ще ти разкажа какво е станало.
                                Момчета ето за това ви говорех.Вчера околу17 часа в темата беше влязъл Нанко Минков Незнам каква му е длъжността но е парков чиновник.Така че след като темата е достъпна за всеки внимавайте с изказванията и хвалбите за каране в парковете защото не се знае кой чете и какви поуки си взема.
                                Имам предвид :Открихме нова пътека еди къде си и по нея се стига много бързо до еди що си ,защото на следващото излизане на средата на пътеката да неби да има джип с логото на национален парк.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X