Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

..понеже има няколко запитвания за ехс то ми..мотора е в отлично състояние с току що сменени верига пиньони на около 100км са лагери на предната капла са на ..нула километра..току що сменени -оригинални от ктм
    буталото е на 70- 80 моточаса есента мисля го сменях ватата на ауспуха фитър въздушен и прочее съм сменял..

документи..има всички-талони застраховки данъци платени плюс зелена карта за чужбина
    купил съм го нов края на май началото на юни 2007 ма
    мотора е на 10 тина хиляди километра ..мисля около 10 500км..ще видя точно
    накладки и вс останало също има още много ресурс
    касетата на съединителя помпата хидравличната и съединителя са прясно сменени също и старите също ще ви ги дам имат и те ресурс още в тях както и 2 бутала които съм сменил ..също могат да се ползват и още..имам и нов комплект сегменти и тях ще ви дам дръжките дори прясно смених почти не са карани
    тава под двигателя и 2 ауспуха /оригинален и фмф/ също влизат в цената..има няколко дребни неща които могат да се сменят за да стане мотора наистина като нов..ще ви ги покажа едното е лагерчетата на лостчето на задната спирачка /и сегашните са си в ред но са поизносени/..струват под 10лв ..мисля..тия дни може да ги сменя и тях ако ми остане време предната капла също иска може би малко центроване но и така не е зле ..може да проследите кое е правено основно по мотора от темата а и има книжка където съм записвал всичко кое кога е правено включит какви жигльори и прочее съм слагал /те също со сменени както и иглата с нови/

цената ..6500лв с оригиналният резервоар и 7000лв с прозрачния и още няколко екстри на мен до тук ми струва над 14-15 000 с всички подобрения /само последните неща- новата касета на съединителя с нови съединител и новия резервоар и задния амортисьор който току що пристигна от пълен сервиз със смяна и на масло и семеринги и скъсяване със спейсър са над 1200-300лв/ а съм навъртял едва 10 000км тъй че който го вземе мисля няма да съжалява
    ..продавам го не защото нещо не ми харесва а защото тъй или иначе имам друг чисто нов ехс /който още не съм изплатил окончателно/ и този така или иначе не го карам ..а пък и...хусаберг щели да пускат 2 тактов инжекцион ...тааа...
    Последно редактирано от mitkov; 03-06-10, 19:03.

Коментар

Здравейте всички!! Бих искал да ви попитам, понеже много ми хареса този мотор и бих искал да си купя такъв.Също така съм и начинаещ, но това не ми е проблема ... Проблема е че не мога да го намеря в България?!?!?Смислъл има го само нов... Та искам да ви питам точно коя година и колко пари трябва да заделя, защото не искам да се кача на нещо и първата права отсечка която да го карам, да е от вратата до гаража, за да го поправам... И моля да ме насочите, защото до сега се двуомях между honda crf 450x но тя като цяло е и по скъпа и не го препоръчаха много много такаче просто искам съвет коя година ( ако трябва ще посъбера и за нов) и като цени да ми кажете нещо. Извинете, че ви занимавам с такива тъпи въпроси но имам нужда от помощ и Благодаря предварително!!!

Коментар

• От: До: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Искам да попитам, защо имам чувството, че мотора не се "чисти" на 1,2 и така както на по-горните.
        Успешно вече държим ниските обороти след като завихме до необходимост болтчето на доста отвързания въздух.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Здравеите и от мен.Искам и аз да попитам нещо.Защо новите членове не четът старите мнения или поне тези написани няколко поста преди тяхния (в случая предишния).Говоря за колегата kosipicha

Цената която Митков е избрал е доста адекватна на това което продава за нея.Имам наблюдение над пазара на тези мотори в Англия и дори там от скоро започнаха да ги продават по евтинко и то в повечето случаи доста по "заводски" моторчета, а на Митков е с доста шукарии.А и все пак Митковия е и в БГ и може да се види и пробва на място, с БГ регистрация си е и всичко си му е ок.Така че неговата цена е адекватна.

Като цяло такива са цените ако искаш регистрация да има.Дори от Англия докаран мотора ще излезе с 1000лв по-евтино, но няма да си го видял на живо.Без документи за регистрация имаше и за 4500лв един 250 ехс в Стара Загора продаваха.

Краси мисля че също си продава неговото 200 ехс.

И да правилния избор си избрал пред црф 450 х и ктм 200/250/300 ехс.

До колегата ПЛАМЕН ТЕНЕВ: Ако искаш някой път да се съберем малко 2т ехс-цата да покараме около Варна?Имаме си колега с 200 ехс, макар и малко по-старичко, имаме и със 125-чка.

Пуу мисля че след няколко месеца Митков и Краси ще са едни от най-мразените във форума.Докато ние се ровим из кутиите да си търсим игли и жикльори за карбураторите, те ще си цъкат по компютрите на инжекционите. (Това за най-мразените в кръга на шегата разбира се)
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Пуу мисля че след няколко месеца Митков и Краси ще са едни от най-мразените във форума.Докато ние се ровим из кутиите да си търсим игли и жикльори за карбураторите, те ще си цъкат по компютрите на инжекционите. (Това за най-мразените в кръга на шегата разбира се)
            аа едва ли..краси е голем цънцър и няма да кихне толкоз кинти само зарад един инжекцион ..хихи
            за мен не гарантирам..но не виждам причина чак толкова упорито да ровите купата с жигльорите..като си е нагласен мотора не ще чак толкова пипане..само леко връткане на болтчето за въздуха и пускане иглата с едно на долу зимата..това е което съм правел до сега с всички 2т които съм имал
            инжекциона е по скоро за екология -едва ли ще са по мощтни моторите с него по скоро по икономични и с по чисти изгорели газове ..инжекциона означава и разделно мазане най вероятно ..тоест маслото най вероятно вече няма да се смесва с бензина..ще има помпа -и за масло и за бензин..кабели..сложна работа и със сигурност по ненадеждна от стария изпитан карбуратор

Коментар

Е, образно го казах. То сега на 250цата за лятото й сложих 160 главен жигльор и до есента най-много, ако стане много топло и иглата да сменя, че и без това си купих още една по-бедна да я пробвам и нея.

А екологията и икономията са си сериозен стимул за развитие.Не се бях замислял, че може да бъдат с разделно мазане. Това ще вкара и нуждата от профилактика на дюзите на помпичката, която така недолюбвахме голяма част от хората каращи 2т.
              Последно редактирано от viki terzieva; 11-06-10, 15:48.
              Иван Маринов
              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                аа едва ли..краси е голем цънцър и няма да кихне толкоз кинти само зарад един инжекцион ..хихи
                Е това пък как го прецени че не разбрах
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А момчета,какво ще кажете за 300-то около 2000-година ?

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                    Е това пък как го прецени че не разбрах

Ее, майтап бе, Краси. Хайде сега за опровержение, взимай първия 2 такт Берг у нас. Хем да дадеш по едно завойче, че да мислим кво ще правим.
                    Последно редактирано от viki terzieva; 11-06-10, 15:46.

Коментар

Алоо темата нещо замрЕ. Ама идеите в главата ми само се множат.Даваите да мислим заедно върху някой от тях.

Поразчетох се по чуждите форуми и попаднах на интересни решения за запазване на въздушния филтър чист по-дъгло време.Не мога да смогна на перилни препарати от пране на филтър.След всяко каране, най-много на две карания и не може да се види филтър ли е или неква черна топка боклуци.

Снимките съм ги взел от форума на thumpertalk.com мисля че не е проблем да го спомена:

Идеята ми е въздушния филтър да си го мажа пак с масло, а тези дунапренчета да ги държа сухи и да ги изтупвам примерно и сравнително рядко да ги пера (или подменям с нови).

Също така мисля и за един по-отворен капак на въздушния филтър от sxs примерно (или ако си намеря на добри пари от ехс да си го надупча него).За по незапознатите става въпрос за такъв капак:

Като пак дунапренчето ще си бъде сменяемо.

Единственото което ме притеснява е че след тези щуротии ще се наложи и малко реджетинг на карбуратора.В най-добрия случаи поне ще трябва да му затворя малко въздуха от болта.Иначе за да е пълен ефекта ще трябва и по-голям главен жикльор или друга игла.После ще почна все повече да мечтая и за глава от SX.

Ето още малко интересна (поне за мен) информация.Далеч съм от мисълта за покупка, но ми е интересно.Разглеждах сайта на JDjetting и видях че продават и по-големи карбуратори (KEIHIN 38mm PWM и KEIHIN 38mm PWK Airstriker ) заедно с комплекти жикльори.Някой чувал ли е мнения за това как се променя работата на двигателя.Предполагам че вървенето ще се подобри, но и разхода най-вероятно ще се качи.

Може би най-добре ще бъде комплекта за конверсия към 300 SX заедно с по-голям карб, ама тогава пък ще трябва да спрът да произвеждат 4т.

Поне специално за конверсия на глава от 250 sx четох шеговити мнения че щяло да бъде най-добре от завода да си излизат с тази глава exc-тата.(или поне аз така ги разбрах мненията )

Спирам вече че си загубих и аз мисълта ама от как почнах да чета из ktmtalk.com съм не ме лови и ми се искаше да споделя с вас прочетеното (най-вероятно повечето от вас са го чели вече де).

Благодаря за вниманието!
                      Иван Маринов
                      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Каква е причината, ктм 300 от 2002-ра да се усеща доста по-силен и рязък от 300 ехц-2007 ?
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                          Каква е причината, ктм 300 от 2002-ра да се усеща доста по-силен и рязък от 300 ехц-2007 ?
                          Разликата е в Евронормите,които измислят и намаляват мощноста на моторите.Между двата модела е повече от 10 конски сили ,как няма да се усеща.Точно това си говорихме с един приятел онзи ден на състезанието,той ми говори че Гас Гас 2010 година е много по слаб от 2003 до 2005.
                          Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                          0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

За ендуро не ти трябва мощен мотор, а такъв с хубави ниски и средни. Нали това все пак е разликата между крос и ендуро двигателя. Не е проблем да се направи да върви като крос, но тогава се наври в една пътека и ще ти дойде в повече тази сила.

По отношение на филтърната кутия чак за по големи жигльори надали ще се наложи, с тия дунапредни по-скоро ще намалиш притока на въздух отколкото да го увеличиш. А и има значение какъв е дунапрена, някой типове не са от най пропускливите макар че изглеждат порести. По голям карбуратор не ти трябва. ЕХС нарочно са с по-малък за да имат по-добра работа на ниски и средни, иначе не е проблем да сложат още от завода 39-ка
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Да Краси прав си, но от ендуро до ендуро има разлика.Някой карат повече траялджииско ендуро, други карат повече ралиджииско.Лично аз не мога да си намеря моето каране и един ден карам едно, друг ден карам друго и това го намирам от една страна като проблем за мен понеже така не мога да си направя мотора нито за едното нито за другото.Сега ми е кажи речи добре, макар че като изляза на равното с 4т-тата и леко издиша цваиката.Не че се оплаквам че ми е слаб де, все още ако не съм в кондиция ми мори ръцете доволно (главно пръстите).

Ето и една интересна статия от dirtrider.com за едно 250 хс направено да върви леко като sx, но все пак Шампионски мотор е.

Има не малко подобрения по двигателя.
                              Иван Маринов
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Да, така е, стила и терена на каране са много важни, но най-добре е някакъв баланс. А и нали силата е нищо без контрол. Те и световното ендуро карат почти кросови мотори с фар, ама ние сме далеч от тяхните умения.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X