Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

..първо ..решихме да му сменим гумите..че дойде с фим ендуро скъпи галошки..а понякога такива са доста необходими пък ги няма в близките книжарници

нов мишелин разбира се -кросов мн3..а черните джанти иначе са супер..до...първото сменяне на гума ..от там нататък започват да се превръщат постепенно в СУПЕР ..издраскани такива

после дойде ред на зъбаците..джуджетата обичали да ръчкат по асвалта..и сложили едни ми ти зъбаци ..като за магистрала

..иии предната..също../за щастие дядо коледа предвидливо бе пратил заедно с мотора и пакет с нужните допълнителни пособия/

..и зруги зъбчатки и х рингова по голяма верига като за тях влизаха в комплекта с подаръците

..алуминиева тавичка за под двигателчето..също бе предвидливо договорена към допълнителното оборудване

..джуджетата бяха забравили да налепят стикерите..но пък предвидливо ги бяха сложили в кашончето с чаркалъците

..голямо лепене падна /тази работа най ме озори от всичко / но като послушно и умно дете се справих сравнително бързо..за само има няма половин ден със всичките стикери

..тези на предният калник ..дадоха най много зор.. че са от 3 части

пластмасови протектори а рамката ..също влизат в комплекта

..хмм..извинявай дядо коледа .ама ..този заглушител на засмуквания въздух..реших да го махна

..и да сложа тази рамчица..предвидливо пъхната от някое по непослушно джудже в кашончето

..лапландците явно са пестеливи и си пестят и маслото за филтри..но аз имам много и го изливам щедро

първото сваляне на седалката

..и резервоарчето

..я..малкият измъкна от някъде и бял по голям прозрачен резервоар от американският братовчед на модела -150хс..за който е ставало въпрос в темата

..джудчетата..нищо не разбират от карбуратори/или по точно много се стараят да спазват евронормите/.. таа за това се наложи да пипна и там

отново някое от непослушните джуджета бе скрило коз..ааа ..игли и жигльори в ръкава си

..и предвидливо ми бе и написало кодирано послание ..какво да ги правя

оригиналния смукач с ръчка и жило също отиде в...небитието

..отвертката вече си е моя въпреки че е и тя оранжева..

малкия помага с резервоара

..красавец

..малкия...измъкна от някъде и новичък фмф ауспух..хмм не престава да ме изненадва това дете

..яяя катализатора да си ходи

това болтче опира в фмф а тъй че го извъртях нагоре

..вече по тъмно..сме готови за първото палене

..и токриваме и първия лек дефект..някое джудже е бързало при сглобката и не е пъхнало добре един от конекторите на датчика за километража..лесен дефект за отстраняване но труден за откриване..с повечко късмет.обаче.бързо го открих и оправих

а на следващите дни ..реших да ходя с него на работа /на 18км от къщи е/ та да се поразработи..дават го първите 10 часа лееекичко особенно първите 3

Коментар

Браво, на това се казва истинска мания. Малкия сигурно много слуша щом получава такива подаръци, да си го кара с късмет и кеф!

Коментар

.... много, ама много дразниш
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Митков, кажи по имейл или по факс да ти пратя молба за осиновяване от мое име? (искам да ме осиновиш демек, и аз много слушам, ще се увериш в това )

Браво, кефиш, а на малкия да му е честито, и много безаварийни км да навърта
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Бива си ги вашите джуджета Я сподели как е като килограми и ръст джуниъра...

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
              .... много, ама много дразниш
              мда определено дразни

Както са казали и други колеги това си е мания!

ДА му е честити на момчето и да си го пази
              Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
              Gas Gas EC 200

Коментар

Уфффф писна ми от тоя вече. Триалката... била за Йоана , сега тая машинка за пуканки за Ванко, пък той си ходи така със стария мотор. Прекаляваш вече Митков
                Иво Георгиев
                Gworkshop

Коментар

Пропуснах да кажа, че наистина малкия явно много слуша и е добър, щом ти дава ти да ходиш на работа с него
                  Hristo Draganov
                  http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Сега какво да очакваме 300 xc-w за жената ли?

Дойде време и аз да се похваля с нещо оранжево.Купих си го по снимка и още щом го видях днес на живо му намерих косури.Има нещо вярно в приказката че първия път е най-сладко Първия мотор като си купих сън не можех да спя, сега само мисля какво имам да правя по тоя.

Моторчето е КТМ 250 ЕХС 2006г.От Англия пристигна днеска.Ето и 2-3 снимки на Русенска територия:

Прибрах си го в ... Ситроен Ксара която напоследък все по-често се използва и като товарен автомобил.

Искам да благодаря публично на колегата Lancerpor който ми прави компания по пътя и ми помогна при товаро-разтоварителните деиности и не на последно място ми беше и навигатор по пътя от Варна до Русе и обратно понеже табели не гледам много много.

Тези дни ще има още снимки.
                    Последно редактирано от VaHk0_; 30-04-10, 00:36.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Да ти е честит Митак,в крайна сметка направи добър избор.Много да му се радваш ,а на малкия му вземи друг че тоя май ти ша го караш повече.Ти си от истинските ендуристи които разбират,поздрави от мен и да се кефиш много.
                      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Нагоре в темата видях,че mitkov е тунинговал скоростното лостче.В КТМ предлагат само сгъващата се част в комплект с нит.Цената му беше около 24 лв.Дано съм бил полезен.

Коментар

Много ме радва факта че все повече хора се нахендрят на хубави спорни 2Т-та още малко и ще си спретнем 2Т шампионат
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А така както е казал Краси разрастваме се
                            Честит да му е на колегата Vahko_ и да даде едно алаиче
                            да видим как е 250цц
                            Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
                            Gas Gas EC 200

Коментар

Ванко, честито! Чак сега видях с какво си се сдобил. Изглежда супер моторетката...Наистина нещо се навъдихме бая 2каджии . Чакаме снимки и подробности. Поздрави!
                              09 YZ290F Athena BB

Коментар

Снимки кой знае какви нямам все още много, но впечатления вече си направих.Лек, много по-лек.Сузукито ми по каталог беше 113,5кг, а ктм-а 102,5 и разликата се усеща МНОГО.И на място като си го вдигам да го местя примерно и в движение и във въздуха като скачам.Вече му посвикнах, но при първото каране (вчера) много ме мореше мотора.Изобщо не можех да издържам да му давам толкова газ колкото на сузукито.И то умората най-вече в ръцете влизаше.Тези дни мисля да сменя кормилото със старата ми Зета от РМХа понеже извивката й ми е по-удобна и подозирам че и това допринася за по-голямото натоварване в ръцете.

Нещо с настроиката на карбуратора трябва да си поиграя като че ли.В момента е с 35 малък и 162 главен жикльор, мисля да си взема един 160 за по-топло като стане.А иначе на ниски ми се струва че леко заглъхва, предполагам че трябва леко болта за възруха да пипна, хем и малко оборотите на празен ход да вдигна че гасне като поседи няколко секунди на място без да му давам газ.

А да питам по-колко масло им слагате на 250-тките че голяма дилема имам?В момента му сипвам Моторекс Cross power по около 25мл/л което спрямо препоръките на Моторекс от 10мл/л и препоръките на ктм 16-25мл/к е или над или на горната граница.

Доста ме учуди и каква свещ му дават по каталог.Най-обикновенно нгк от 7лв.Аз естествено веднага се усъмних и погледнах и в каталога на нгк и гледам че там дават освен тази бр7ес и една иридиева.Може по някое време да взема и една от иридиевите.

Приятно впечатление ми направи и разхода.Сравнително малко ми се струва спрямо РМХа, а вървежа е доста повече.

Нека започна и с отрицателните забележки.
                                Задната спирачка имам чувството че не спира достатъчно.От предната съм повече от доволен.Доста се чудих на Австрийците какви смешни болтчета са наслагали с малки главички на много места.Пестили са от всичко.Пластмасите на филтърната кутия не се затварях напълно, но може и при моя екземпляр да е просто така.За твърдата седалка и че при возене по асфалта ме заболява гъза няма смисъл да говоря, не ми е чак толкова проблем.

Скоро като се позамогна малко ще го дам да му изправят резонатора и да изгорят нагара вътре, ще си му сменя ватата в ауспуха.Тея дни мисля да му обезвъздуша и съединителя че ми се струва че не работи коректно.Обезателно трябва да се сдобия и с още едно лостче за съединителя или по-късо или по-обикновенно и евтино което да срежа понеже не обичам дълги лосточета да ми се удрят по пръстите.

Най-належащите за момента неща по мотора са да залепя утре задната гума че я спуках днеска и да го измия веднага след това че задния калник целия е омазан в ла*на, истински при това който миришат доста.

Бая дълъг пост стана ама ... първи впечатление, макар че пак не съм сигурен че казах всичко което исках.

Мотора скоро се надявам да се сдобие с плоча за под двигателя и предпазители на радиаторите.

Казваите за маслото и настроиките на карба как ги усещате най-добре.За сега се водя по менюала понеже.

Благодаря предварително!
                                Иван Маринов
                                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X