Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Мерси за мнението Краси,аз не се притеснявам от нищо,даже ме сърбят ръцете нещо да се развали да го оправям А за двигателя засега нямам съмнение,наистина си мърка като коте,както казват братушките 'Поживьом увидим'.
    Имам един страничен въпрос,в стойките на предните колове,на амовете какво масло се слага
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Високоинтензитета сам си го определяш.Във форума даже имаше тема, но можеш да започнеш с 5W
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
        Мерси за мнението Краси,аз не се притеснявам от нищо,даже ме сърбят ръцете нещо да се развали да го оправям А за двигателя засега нямам съмнение,наистина си мърка като коте,както казват братушките 'Поживьом увидим'.
        Имам един страничен въпрос,в стойките на предните колове,на амовете какво масло се слага
        Стефчо, разгледай тук:
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...?t=8590&page=2

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          ..примерно една жигулка която се кара извъндрадско с 80км може и 200 хил. км да изкара без ремонт

но почни да я уркаш яко и да учасваш в улични гонки и какво ли още не .... та този период може и в пъти да спадне....
          <offtopic>
          400 000 правят и продължават ! С юркане може и за 10000 км да я скапеш макар, че не се дават лесно
          </offtopic>
          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
          [/FONT]________________________________________
          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

Потегнах го моторчето,имам вече 5 падания много хлъзгава тая трева бе,и вече взех да вдявам пърата част от подписа на Жоро Хаджиев.Доволен съм от мотора,тамън ми е за килограмите,два пъти се катерих по черните пътища,че и без път до х.Братан,никакви проблеми с мощността.
            Сега чакам да дойде техно тест в Пловдив,че неискат в КАТ да ми го регистрират,че не бил от еврозъюза.
            От всичките консумативи,имам един проблем,оказа се,че е с доста смахнат въздушен филтър,който е пред разпадане,и в Пловдив неможаха да ми го намерят.
            Ако някой има идея от къде мога да си намеря въздушен филтър ще му съм благодарен да удари едно рамо.
            Оригиналният е с номер 13780-13Е00 /S13E/.
            На фирмата HIFLO HFF3017
            На фирмата K&N SU-2501 http://www.knfilters.com/search/prod...x?Prod=SU-2501
            Най ми харесва последният на K&N

p.s.Благодаря на MИТКОВ накладките са супер !!!

Ако има други фенове на Susuki Djebel открих един полезен сайт от Камчатка с доста полезна техническа информация http://djebel.pmoto.ru/

Коментар

И още нещо много интересно,всички части за модела по каталога на http://www.alpha-sports.com макар че по фактура го взех уж че е DR 250XC 98г. и в представителнстовот на Сузуки Миркат проверих по заводския номер,излиза че е произведен 2002 г. и точният му модел е DR 250RXT/DR 250Z за Америка/ и затова съм имал проблем с някои части,защото неотговарят на 1998 г.,а започват да влагат например такъв въздушен филтър през 2002 г.до 2006г.
              А номерата на двигателя и рамата не личи да са преправяни,лъскави са и без побитости.Интересно ще ми е тези от технотеста колко разбират от модели и дали ще имам проблем

Коментар

Ето малко данни, преведени от японски
                Service data

Manual statement data (03 year system DR250RXY)
                Play of clutch lever 10~15mm

Looseness of drive chain 20~40mm

Inflation pressure (front) 150kPa

Inflation pressure (rear)
                Driver only 150kPa
                W. passenger 175kPa

Motor oil quantity
                At the time of oil exchange 1.1L
                At the time of oil filter exchange 1.3L
                Total capacity 1.6L

Sparkplug
                NGK CR9E, CR8E and CR10E
                DENSO U27ESR-N, U24ESR-N and U31ESR-N

Plug gap 0.7~0.8

Battery Type FTX5L-BS
                Capacity 12V-4Ah

Headlight H/L 12V 60/55W

Stop/tail lamp 12V 21/5W

Turn-dignal lamp 12V 15W

Fuse 10A

Front fork
                Inner tube diameter 43mm
                Oil level (one) 538cc
                Oil level 135mm
                Oil SS7
                Spring free length 465mm (limit 464mm)

Коментар

Колеги някой да има идея от къде може да се намери червяк,който се монтира в предната гума,пластмасов е и се е изтрил,от него се снема информацията за електронния километраж и се монтира от 2001 г. на Джебела.Дали в БГ може да се намери такова чудо,или да търся по ебей и въобще от чужбина таз джаджа

п.с.в схемата е под номер 5 http://alpha-sports.com/offr/2001%20DRZ250/24.htm

Коментар

Я! Мойто е същото, само дето съм му сложил една тапа, че много мразя да ми се мотаят разни жила отпред
                    Става от всички модели ДР и РМХ май.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Мите изтормозих ги двата магазина на кръст дето ги имаме в Пловдив за мотори,ма нещо удрям на камък,ми ти твоето щом не го ползваш.що не ми извадиш пластмасовия червяк и да си стискаме ръцете

Коментар

Мите изтормозих ги двата магазина на кръст дето ги имаме в Пловдив за мотори,ма нещо удрям на камък,ми ти твоето щом не го ползваш.що не ми извадиш пластмасовия червяк и да си стискаме ръцете
                        Ъъъъъ...
                        Това "нещо" служи за втулка и семеринг на оста и няма как без него
                        Само от някой разкомплектован мотор може да се намери или от америката

п.п.
                        Знаех си аз. Може да се намери от щатите но цената му е около $55 без доставка.
                        В ибея има ама и там бая пари искат.
                        Последно редактирано от Димитър; 11-10-07, 12:41.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Мерси за ангажираността Митко,ще го измисля.Бъди здрав.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18956
                            е тука ти е спасението
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Колеги някой да има идея от къде може да се намери червяк,който се монтира в предната гума,пластмасов е и се е изтрил,от него се снема информацията за електронния километраж и се монтира от 2001 г. на Джебела.Дали в БГ може да се намери такова чудо,или да търся по ебей и въобще от чужбина таз джаджа

п.с.в схемата е под номер 5 http://alpha-sports.com/offr/2001%20DRZ250/24.htm
                              Извади стария червяк и по него всеки щогоде читав фрезист може да ти измайстори нов от полиамид! Наскоро един приятел си прави в Сандански за Доминатора.
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

След едномесечно ходене по мъките регистрирах мотора и от днес съм с номера.За колегите,които ще минават по този път,може да е полезно.Значи в КАТ Пловдив е пълен батак,септември утидох,попълниха ми документите и се почна:минаваш прегледа проверяват за светлини,мигачи и звукова сигнализация,както и мотора да не е със спортен аспух,1-ва засечка :искат удостоверение от официалният предстваител на Сузуки за България Миркат че мотора отговаря на европейските норми за екология 50 лева,една седмица чакане. 2-ра засечка-утиваш за номерата,оказва се че в базата им има регистриран само модел DR 250 ,нямало DR 250 XC.Чакане две седмици да дойде технотест в Пловдив,или мотора на платформа в София,чакаш една седмица след технотеста да напишат едно листче.Задължително утиваш в София да си получиш индивидуалното одобрение срещу 240 лева.Пак в КАТ за номера,оказва се,че за да го вкарат в системата им,подаваш индивидуална молба до КАТ София,да го включат пак една седмица чакаш.И последно регистрация 35 лева и си готов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X