Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Сега ми дойде на ум още едно предимство на варианта два ДР250 и това е, че два еднакви мотора се поддържат много по-лесно от два различни
    2010 CRF 250 R

Коментар

Аз търкалям такова ДР-че 250

Не си падам по екстремите и затова никъде не ме оставяло моторчето или пък да не му е стигала силата.
      Моя модел е със стартер, от това по голяма благинка няма
      Тежа 75 кила и не съм як.Мотора не ми е тежък.

Ако намериш читав такъв, взимай без да се замисляш

Оглеждай се и за ДР350 щом си малко по тежичък
      Тъкмо и обслужването ще е съвсем еднакво

Коментар

много пъти сме обсъждали ДР250 и наистина като изключим това че е малко тежичък и наистина не е за човек 70кг така добре, но път е много железен мотор. Катери много добре има ряз (доколкото може да се каже за 250сс 4Т) окачването е добро също. за гората е доста маневрен и повратлив, лесно се управлява и много стабилен в завой поради ниския център на тежестта. Един колега от нашата група кара с такъв и мога да кажа че трудно мога да му избягам на в 80% от случеите а аз съм с ЕХС200, даже като съм го карал и усетя огромната разлика в тягата между КТМ-а и него се чудя как успява да държи темпото, може би защото мощността му е доста плавна и овладяна и енергита която се генерира от двигателя в по-голяма степен отива към задното колело, а КТМ-а е нервен и сприхав постоянно те мята нанякъде, разбира се създава невероятно удоволствие но и илюзия че караш супер агресивно а в същото време някакъв си др плавно и мазно те следва дори водача му без да си дава особени усилия
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Вчера карах един ДР650 голям кеф,все едно е правен за мен,само нещо не ми хареса това,че когато караш бавно например на втора хълца,иска си първа,все едно непрекъснато трябва да го караш на ряз.
          2500 лв,94 година,на 44 000 км,изглежда изправен,със ел.стартер,накладки ,гуми и верига са почти нови.Има за смяна само акомулатор,масло и малко козметични ремонти.Добра цена ли е?
          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Е, ама с този мотор какво ще правиш в гората или по-точно как ще се оправяш в гората?!?
            Иво Георгиев
            Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Husaberg Преглед на мнение
              Е, ама с този мотор какво ще правиш в гората или по-точно как ще се оправяш в гората?!?
              Ами той ще пренася агнетата за барбекюто.

Не мога да разбера защо всички тръгват по грешния, отъпкан път да си вземат първо струг, пък после истинско, съвремено ендуро ?!
              Я си избери за тия пари два DR 250 или XR 250 и си готов, докато преминете към хубаво ендуро - произведено след 2000 г, макар че читав XR на тази цена трудно ще намериш

А за теб WR 426 F направо ще заспи, но е без стартер и за сега доста по-скъп !

И пак ти казвам, колега, не се вързвай на примамливия вариант - много желязо за малко пари, защото скоро ще разбереш колко много си сгрешил. Всъщност синът ти сигурно ще го разбере по-рано !
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

Мерси Жоро,взех да вдявам вече какво ми трябва,но то човек ако не пита няма как да разбере без проба и грешки.
                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Аз имам Хр 250 96г. със стартер- палиш "легнал",имал съм с ритач на места със страничен наклон е много трудно ,дори и да пали перфектно. Тежа 70 кг моторчето ме носи перфектно навсякъде,мисля за сина ти ще е супер и е много здрав.Много е плавен в ниските обороти на трудни места може да подадеш газ,да върнеш и пак като подадеш той пак тръгва направо е супер !!!!
                  Стефан Дянков

Коментар

Айде и аз да си дам мнението по въпроса

Според мен покупката на ДР 650 /особено на RS модела със стартера/ за горско каране е абсолютно недопустима. Тук даже няма да се обосновавам, защото е излишно

Другото, по скоро зависи от финансовите възможности. Ако са неограничени, действително е по- добре да се прескочат "струговете" и да се вземе нещо по-ново. Но ако на първо време не искаш да влагаш сериозни суми, аз лично бих те посъветвал да вземеш два сравнително неугледни но технически изправни четиритактови мотора- примерно някой ДР 250 /за сина ти / и Хонда 350 /за теб/. Със сигурност следващия сезон ще си ги размените, а по-следващия ще продадете ДР-а
                    Ако пък се чувстваш добре физически подготвен, можеш да рискуваш и с някой 600- ДР600, ХТ600, ХЛ600 - все доказани машини, но тежки. Всяка си има своите предимства и недостатъци.Ще се поизмъчиш доста. По-големите им "батковци" - над 600, ИЗОБЩО не стават за каране по черно, изпробвано е !!! така че хич не се заглеждай
                    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
                      По-големите им "батковци" - над 600, ИЗОБЩО не стават за каране по черно, изпробвано е !!! така че хич не се заглеждай
                      Мойте уважения но не си прав
                      MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_7140 Преглед на мнение
                        Мойте уважения но не си прав
                        Много ясно че не е прав.Я да каже колегата, кво точно е изпробвано??
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Колегата има предвид предполагам DR650RS, който си е чист паркетник. Някои са пробвали да се врат по джендемите с такива ... ама след това много бързо се ориентират към нещо по-леко. За за хард офроуд си е жива мъка. То жива мъка си е и "лекия" ДР според мене де... Станиславе - ти си изключение, което потвърждава правилото Малко хора биха се завирали там, където ти се вреш с тоя доминатор
                          Не подвеждайте човека с тия изказвания, че ще вземе нещо такова и ще се види в приключение Жоро го е казал най-точно
                          Кики, твоя КЛХ си е спортната версия, пак не може да се сравнява с останалите 650 цц паркетници.
                          DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
                            По-големите им "батковци" - над 600, ИЗОБЩО не стават за каране по черно, изпробвано е !!! така че хич не се заглеждай
                            Мисля колегата има предвид по-скоро Suzuki DR BIG а не Kawasaki-то на kiki.t... Все пак от DR BIG който си е туч, до мотора на kiki.t си има бая разлика!! А и си спомням в една тема sl.daskalov /извинявам се ако нещо съм объркал ника / - беше "Разходка до с.Пирин - х.Пирин - с.Рожен - гр.Мелник" можеш ясно да видиш за какво става въпрос - с Tenere-то което е 650! Общо взето не съм спец, но си спомням и за случая с Different soul, пича взе спортно ендуро, което нямаше възможност да обслужва... следващ мотор Hondа XR май 250 беше...
                            Последно редактирано от господин никой; 20-09-07, 11:04. Причина: typo... извинете

Коментар

Не искам да засягам никой с 600 кубиковите мотори и нагоре, но ще дам един пример:

Лекото, спортно ендуро е "свободата да отидеш, където си поискаш" - цитирам някой от форума !
                              Аз по черните пътища си ходя и с джипката.
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

Съгласен съм с Жоро НО предложи ми леко спортно ендуро 4Т със стартер хубаво окачване итн което да може да носи моите 110+ кг по Еловица например за 2500лв и го взимам веднага.
                                Със моито животно минавам навсякъде където минават по-леките ми събратя но с повече усилия от моя страна(Което не е проблем защото аз обичам да ми е гадно).
                                Също така избрах този мотор защото поддръжката му е минимална и е доста издръжливо,което не може да се каже за спортните леки ендура.
                                Иначе и аз съм навит на WR450F,или KTM525 FACTORI RACING но стотинките не стигат за покупката и поддръжката му,така че ще се задоволя със "животното".
                                MG RACING

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X