Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Честито! Със здраве да си го караш!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
      ох голям мерак на дърти години срааам. Благодаря Жоро за пожеланията.Гуми си поръчах на Митков, Мишелин.Накладки,гуми,маслен и въздушен филтър,верига и венец,свещ,масло и шпрей за веригата,каска и горивен филтър си взех днес.С нетърпение чакам уикенда да си ида на село,да му се израдвам в гората.
      А за багажника,ми се иска да намеря,защото да мога да сложа поне шпрея за спукана гума,резервната верига,свеш и кво ли още не се сещам.Впрочем вие къде си държите тез консумативи
      Остави тия багажници и глупости , тва да не е шосеен мотор дет ще ходиш до морето с него.Една раничка на гърба , тамън като се тръшнеш някъде по гръб ще паднеш на меко
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
        Остави тия багажници и глупости , тва да не е шосеен мотор дет ще ходиш до морето с него.Една раничка на гърба , тамън като се тръшнеш някъде по гръб ще паднеш на меко
        Като чета какво смята да носи в тази раничка.... едва ли ще е на меко
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [/FONT]________________________________________
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Туйков Преглед на мнение
          Като чета какво смята да носи в тази раничка.... едва ли ще е на меко
          Ей големи сте зевзеци,ми може да съм малко повреден,че то в багажника на джипа само мене няма,то не са хай джакове,лебедки,инструмент за поне основен ремонт,та по инерция си викам,я да се презастраховам с раничката Ма ша се науча,аз съм упоритс времето ще и минимизирам съдържанието.
          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Те познай как са се научили

Коментар

Интересно ми е на колко хиляди км. се прави основен ремонт на мотор като моят DR 250XC DJEBEL, по звука и вървенето,нямам никакви забелжки,но електронния километраж показва 54 000 км.Мерси на отзовалите се !

Коментар

Караи няма да се плашиш моят също показваше толкова като го взех а е супер от страна на двигател,така че караш яко и това е
                MG RACING

Коментар

Аз това и смятам да правя,взех му ново масло,маслен и въздушен филтър,накладки,верига и заден венец,жило за километража,нови гуми,протектори,шпрей за веригата и кво ли не,в събота ги сменям и го почвам.
                  Имам само един въпрос,че не се вижда добре от снимката на мануала,обтегача на веригата зад корпуса на картера ли е,и доколкото разбрах,след като седна,трябва хода на веригата да е 1 до 1.5 см

Коментар

браво да ти е честит и много безаварийни километри да навъртиш.

Коментар

Аз това и смятам да правя,взех му ново масло,маслен и въздушен филтър,накладки,верига и заден венец,жило за километража,нови гуми,протектори,шпрей за веригата и кво ли не,в събота ги сменям и го почвам.
                      Имам само един въпрос,че не се вижда добре от снимката на мануала,обтегача на веригата зад корпуса на картера ли е,и доколкото разбрах,след като седна,трябва хода на веригата да е 1 до 1.5 см

Веригата се обтяга като изтегляш задното колело назад посредством двата обтегача намиращи се на края на задната вилка (всъщност обтегачите, каквито и да са, издърпват назад оста на задното колело)! Хода ,който си видял (1 до 1,5см.) обикновенно се препоръчва когато мотора е натоварен с максимално допустимата от производителя тежест! Другия (според мене по-точен ) метод е да нагласиш хода при ненатоварен мотор (изправен мотор стъпил на двете си колела на равно и не подпрян на стъпенка). Хода трябва да е 4 - 4,5см. Все пак провери в мануала трябва да са посочени и двата хода (при натоварен и при ненатоварен мотор)! Имай в предвид че веригата е по-добре да е малко по-хлабава отколкото малко по-стегната от препоръчаните стойности! В противен случай се разтяга много бързо!

Коментар

Интересно ми е на колко хиляди км. се прави основен ремонт на мотор като моят DR 250XC DJEBEL, по звука и вървенето,нямам никакви забелжки,но електронния километраж показва 54 000 км.Мерси на отзовалите се !
                        Мисля. че за този модел го даваха около 55 000 км ...

Споко бе, може и да греша, да е към 60 000
                        ....................

Майтапа настрана, не искам да те тревожа, но си мисля, че тази моторетка вече ще пипа маслото, особено по-рядкото, а и мощността и няма да е както на нова.
                        Ама за тези пари, толкова. Нищо, ще я смениш след време.
                        Ти търсеше мотор за такива пари, при тази формула изборът определено е правилен !!!
                        Ендурото и сексът не са шега работа !
                        -------------
                        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                        http://crazy-job.com

Коментар

Хич да не им верваш на километражите! Познавам един търговец на мотори, който като го попиташ - "Тия километри реални ли са на тоя мотор?", отговаря - " Виж ся, ако мотора ти харесва а километража те притеснява, иди там в бараката, има много километражи, харесай си някой с по малко километри и ти го монтирам веднага!"

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                            Мисля. че за този модел го даваха около 55 000 км ...

Споко бе, може и да греша, да е към 60 000
                            ....................

Майтапа настрана, не искам да те тревожа, но си мисля, че тази моторетка вече ще пипа маслото, особено по-рядкото, а и мощността и няма да е както на нова.
                            Ама за тези пари, толкова. Нищо, ще я смениш след време.
                            Ти търсеше мотор за такива пари, при тази формула изборът определено е правилен !!!
                            Мерси Жоро,аз не се притеснявам,даже обичам да се човъркам,просто ми беше интересно да го знам,а и от колите съм се убедил,че всяка си е бам башкаможе пък да са му сменяли маслото редовно,знам ли.

Коментар

...може пък да са му сменяли маслото редовно,знам ли.
                              Дано, Стефане !
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

ремонт не се прави на километри а в зависимост от времето натоварването и експлоатациата на мотора.

примерно една жигулка която се кара извъндрадско с 80км може и 200 хил. км да изкара без ремонт

но почни да я уркаш яко и да учасваш в улични гонки и какво ли още не .... та този период може и в пъти да спадне

същото е и с моторите.
                                доколкото разбрах този др си го купил от Петър от Севлиево,
                                много мотори знам който са купени оттам, включително и 4-5 които са ми градски. Всичките мотори от Япония идват в перфектно състояние, незнам как са карани и къде но определено не са карани на оффроуд, най вероятно са ходили на работа с тят или нещо такова. Това че са на по няколко десетки хиляди километра изобщо да не те плаши. Досега нито един от ДР-те не се е обадил откъм двигател и работят като шевни манини, отделно от това държат на доста яко каране без и да има някякви отклонения в работата на двигателя и това го наблюдавам от 2-3 години. Просто железни машини са !
                                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X