Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Първо искам да се извиня на всички които са врели и кипяли в тази област,прочетох почти всички постове за покупка на мотори и в главата ми е абсолютна каша вече.Значи аз съм на 42,имам син на 19.Карам вече трета джипка и от тях знам какво искам,НО от мотори нищо неразбирам,имал съм на времето три симсона и това е! Сина преди месец взе книжка,и ме ръчка за мотор,а аз неискам да се запали по пистови мотори,защото имам приятел който кара състезателно такъв и се чудя как е още жив.Желанието ми е да взема една или две машини,може и различни по кубатура,защото аз съм 110 кила в момента той е 70.Нямаме никакъв опит в ендурото,но желанието ми е да караме заедно по горите,желателно е да може модела и да се регистрира,защото имам ремарке,но невинаги е удобно да ги карам насам натам,да може и на собствен ход да идем да покараме в Родопите например.Молбата ми е да ме насочите към някакъв среден клас мотор или мотори,за които да прочета повечко и да реша.Та в общи линии мотор който е здрав при добра подръжка,има достатъчно тяга за по сериозни килограми,да е до 3-4000 лева,ако са два да кажем по около 2-2500.Благодаря на всички,които отделят време да ми помогнат предварително.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

До: Моля за съвет за избор на мотор за гората.

Само да си кажа,че от всички четения в главата ми се е заформило като избор нещо от този сорт Suzuki DR250,4 тактов,само незнам дали е със стартер.
    пример: http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...472&f1=details

Коментар

Мотора които си показал е добър избор но за сина ти,за теб ще е слаб.Иначе е лек и удобен.
      MG RACING

Коментар

След дълго четене не мнения и тотално сбозясване на мозъка един въпрос ме мъчи,тези двата мотора Yamaha Wr 426 и XR400 има ли ги във вариатнт с ел.стартер,или пълно щастие няма

Коментар

Stefane за сина ти каквото и да вземеш, ще му свикне и след няколко месеца ще пита за голям. Но за първи мотор му вземи някое ЛЕКО ендуро 125 или 250 2Т. Много е важна екипировката!! В гората (и не само) тя те пази. Има разни италиански CAGIVA или APRILIA, по 1000 лева. Тежът по 100-120 кила и са добри за учебно моторче. Но го вземай с презумцията че скро ще го сменяш. А за теб YAMAHA XT 500 - тоя "трактор" е невероятно здрав. Но е тежичък и не е приятно при падне да те затисне.
          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
            А за теб YAMAHA XT 500 - тоя "трактор" е невероятно здрав. Но е тежичък и не е приятно при падне да те затисне.
            Че откъде ще я изкопае тая антика? Или може би искаш да кажеш ХТ600!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
              Че откъде ще я изкопае тая антика? Или може би искаш да кажеш ХТ600!
              Времената се променят ... моторите също. А аз не карам (активно) вече 4 години. Тогава XT 500 си беше мотор, а ХТ 600 - скъпа мечта.
              Като гледам сега "хлапетата" какви моторчета имат .... ние сме почнали от CZ 125 Cross (и то с връзки от някое ОСО)
              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Многа мъ е срам ,че досаждам,но някой може ли да даде мнение за тоз мотор,който мисля,първоначално да взема един,да видим,дали на мен дали на сина ще пасне и да се понаучим малко,пък после ще му мисля.Мотора е това
                http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...455&f1=details
                и дали си струва цената,горе доло,ако има някой от Пловдив,да ми помогне при огледа,да ми пише моля на лично.

YAMAHA 225 TT - 3100 ЛВ.

Данни:
                Дата на производство - февруари 1998 г.
                Тип двигател - Бензинов
                Мощност (к.с.) - 25 к.с.
                Кубатура (куб.см) - 225 куб.см
                Вид двигател - 4 тактов
                Вид охлаждане - Въздушно
                Скоростна кутия - Ръчна
                Категория - Ендуро
                Пробег - 46000 км

Допълнителна информация:
                Yamaha TT 225 SEROW , Въздъшно - Маслено охлаждане , стартер , нов внос - регистрирана Юли месец 2007 година , напълно законна , обслужена

Коментар

На снимката мотора не е лош но според мен си вземи някое доказало се ендуро като хр250 хр400,др250 и тн,да видиш как ще тръгнат нещата пък после ще мислиш за нещо по сериозно.
                  Питаи не ни досаждаш
                  MG RACING

Коментар

Ами Станислав,тва ХР400 и в мобиле де почти го няма,явно е кът,а и ми се ще да взема нещо средно като цена,ако не ми хареса,и да загубя да е по малко,просто нямаме никакъв опит и реално ще се уяим на а и б с него,това имах в предвид.

Коментар

Сероу-а е хубаво моторче, но е съвсем мъничко. Подходящо е по-скоро за някое дете или жена.
                      Аз съм на мнението на Станислав - ХР 250, 400 или 600
                      Най - малко за Хонда резервни части могат да се поръчват сравнително лесно и бързо, ХР-а е достатъчно "спортно" и дуракоустойчиво ендуро като за начало. А след време ще решиш дали си струва да се разделиш с малко по-голяма част от бюджета за нещо по-ново Огледай се и за КЛХ 250.
                      Идеята за 2Т също не е лоша, но читави такива мотори се намират доста трудно, също така са "екзотични" за европейския пазар. Сузуки РМХ 250, Хонда ЦРМ 250 или нещо от сорта. КДХ 220 Р- предполагам си срещнал вече Темата, която го превърна в "мода" сред ендуристите форумисти
                      DCRT®

Коментар

ако искаш 125 2т аз продавам http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16876
                        KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                          Времената се променят ... моторите също. А аз не карам (активно) вече 4 години. Тогава XT 500 си беше мотор, а ХТ 600 - скъпа мечта.
                          Като гледам сега "хлапетата" какви моторчета имат .... ние сме почнали от CZ 125 Cross (и то с връзки от някое ОСО)
                          То ХТ500 и сега си е мотор и то доста по подходящ за гората от по-новите ХТ600, ама са му много годинките вече и едва ли ще се намери читав екземпляр! Един приятел си донесе от Германия ХТ550 83г. с лош външен вид (боядисван със шпрей върху оригиналната боя и лепенки), но с абсолютно здрави пласмаси и перфектен двигател! Имаше проблем с електрониката, но след като я смени, вече няма проблеми! Та от тоя мотор съм с много добри впечатления за старите ХТ-та! Направо удрят в земята всички съвременни тежки ендура, като представяне в гората с изключение на Хр-а, ама него пък го бият откъм поддръжка и икономичност!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                            Само да си кажа,че от всички четения в главата ми се е заформило като избор нещо от този сорт Suzuki DR250,4 тактов,само незнам дали е със стартер.
                            пример: http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...472&f1=details
                            Внимателно прочетох цялата тема и се чудих дали въобще да пиша защото рискувам да стане още по-голямо объркване.
                            Идеята за ДР250 - 2бр. според мен е МНОГО добра.
                            Сега един куп хора ще скочат да ми обясняват че тва е слаб мотор, но смятам че за човек който е карал само "Симсон" и няма амбиции да участва в ендурошампионата веднага това е подходяща машина.
                            Повечето участници във форума имат сравнително богат опит с крос и ендуро мотори, но има и такива с по-скромен опит които също обичат да дават акъл Та да си дойда на думата за ДР250-то .. пробвал съм няколко пъти такива мотори и ми харесват. Малко са тежички но само за хора под 70кг. Освен това окачването на Сузуки по моето скромно мнение е най-доброто от всички други мотори.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Съгласен съм с Димитър, още повече, че аз нямам почти никакъв опит с истински ендуро или кросови мотори, а и не смятам да давам акъл на никой (то за мене няма, камо ли да давам и на други ).
                              Единственото ми притеснение в случая е, че човека е 110 кг, и този ДР250 в някои моменти може да му се окаже слаб (при по-големи баири например), но за сина е перфектен (лично мое мнение).
                              На баща ми 250 кубиковото 4-тактово Кавазаки в някои моменти (при по-големи наклони) ми идва слабо (аз съм САМО 105 кг ), но той е и доста поиздухан - тъкмо стигам до средата на баира и изведнъж се налага да започвам да карам на зиг-заг, поради недостатъчна мощност.
                              За съжаление нямам възможност да се кача на някой читав 250 (ХР, ТТР например), за да видя как ще ме вози
                              Най-добрия вариант може би е да купиш един 250 кубиков 4-тактов, да го пробваш по баирите да видиш как ще ти е откъм мощност и тогава да решиш дали да купиш още един 250 кубиков подобен, или да вземеш 400 кубиков, макар че аз съм на мнение:
                              - вземи 2 бр. 4-тактови мотора - един 250 кубиков за сина, и един 400 кубиков за тебе и работата ще заспи отвсякъде , пък после ако трябва ще си ги менкате
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X