Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водоструйка за мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водоструйка за мотор

аз си купих италиански маркуч - 10 метра за 1.30 метъра, купих си воден пистолет(11лв.), и накрайници за свръзка (май бяха по 4.5 парчето)
    бум в чешмата и проблема е решен.
    излезе не - повече от 40 - 50 лв
    налягането на водопровода е толкова силно, че при най - тънката струя на пистолета, прави воден стълб на близо 15 метра.
    почти цяло лято системата стоеше включена под напрежение и не е мръднала - капка не пуска
    EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Чак сега виждам темата, като си взех мотора купих водоструйка на LAVOR, малко по-скъпа от най-евтините - 280лв, но съм адски доволен, защото и при ниско налягане на водата работи като нормална голяма водоструйка, а и може да се регулира дали да е на струя или да разсейва.
      Ама модела не го намирам в нета
      Per aspera ad astra.

Коментар

А не съм привърженик на водоструйки пароструйки и всякакви такива струйки Взимам си маркуча и парцал и си мия мотора. Смятам, че високото налягане е---а висчки лагери втулки и тн. Водата под налягане пронииква навсякъде където искаш и неискаш. Предпочитам малко повече да се помъча с миенето и в зимня ремонтен прозорец да направя само гресиране на лагерите, вместо да съм бърз с миенето и после да сменям зъждясали и запекли лагери и втулки.
        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

И аз си купих водоструйка. Бош с различни накрайници. Вече ще минавам през най-дълбокото на най-калните локви А за лагерите и семерингите - по-добре да се пръска с водоструйка и да се отваря за смазване отвреме-навреме, отколкото да влиза кал и боклуци от недобре измита ос.

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
            Попитай Info BG в motosport-bg.com.Той от няколко години си носи по състезанията една малка,купена от Метро или нещо подобно,доколкото си спомням за под 100лв.Суперудобна работа.Можеш да си я взимаш в колата-толкова е малка.И не иска захранване от ВиК мрежата.Просто топваш маркуча в нещо (правили сме го с 10Л туби от минерална вода)
            Я кажете нещо за този модел?
            Интересно е ,май??

Коментар

И аз съм с водоструйка на LAVOR
              http://www.aviatrans.bg/lavors/columbia-lp.htm

От една година я ползвам професионално
              Мотора си мия почти след всяко каране ,но не като забия струята от близо защото с тия 200бара не лепенките а и лака ще падне! от по далече ,първо свалям калта след което пръскам с безконтактен препарат (внимавайте какви безконтактни препарати използвате защото не всички стават за мотори) изчаквам малко и минавам отново със струйката и е готов
              Според мен и евтините от 200/300лева ще свършат много добра работа , но макар и да свалят калта като изсъхне мотора остава тънак слой кал който не пада ,проблема разбира се не е в машината,че е по слаба ами ,че калта е изсъхнала ,затова трябва и с хубав препарат да се мине за по добър ефект
              Това е моито мнение за правилно миене ,и смятам че препарата е не по малко важен за това миене

Коментар

Колега,откъде го вземаш този препарат за безконтактно миене и какъв е?Става въпрос за миене на кола?От година търся и не мога да намеря!За да не минава за реклама може да ми го пратиш и на лично!

Коментар

Пичове, моята вече ме кара почти втора година и още работи !
                  Вчера я ползвах откакто съм я взел за втори път.
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

Работи , работи и аз вече 3-4 пъти я сефтосах!
                    [SIZE=1][B][SIZE=2][URL="http://sixdayscrazyjob.com/"][IMG]http://ftp.domainbg.com/JORO_HD/Six-days-logo.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/B]
                    [B][SIZE=1]КТМ 450EXC-R '09[/SIZE][/B]
                    [B][SIZE=1]-------------------------[/SIZE][/B]
                    [B][SIZE=1]Ендуро клуб "Луда работа" - Стара Загора[/SIZE][/B]
                    "Колкото по-трудно , толкова по-лесно"
                    [/SIZE]

Коментар

Привет колеги!От скоро в Плевенския Практикер върви едно намаление на водоструйка BUDGET-1,5KW за 99,99лв.Мисля,че лятото беше 180лв.В момента ползвам по-слабия модел 1,4kw.Изпитах я лятото без да искам на MAX.В бързотията след като бях мил един блок на ДВГ.,извадих маркуча от нея,но забравих да я изключа от ел.захранването.В продължение на 2,5-3часа е работила на "сухо".През това време бях в града по работа и жена ми два пъти ми звъня да ми каже,че водоструйката бръмчи.Въобще не се сетих,че е заради липсата на вода.Като се върнах все още работеше и виждайки извадения маркуч,я отписах като предната която имах, тя хвърли топа след 4-5 миенета.Няма да споменавам марка само че беше ЖЪЛТА.Ако сте на кръстопът и трябва да избирате-заложете на СИНЯТА марка.Никой не ангажирам с това мнение,ако ме разбирате правилно,просто споделям от случаен опит!
                      Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнение
                        Колега,откъде го вземаш този препарат за безконтактно миене и какъв е?Става въпрос за миене на кола?От година търся и не мога да намеря!За да не минава за реклама може да ми го пратиш и на лично!
                        Аз си взимам от автомивката за 5-6лв. 1литър и се разрежда във 10л. вода.Като се разреди трябва да е във по-дебелостенна туба иначе я разяжда.
                        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

В kerher е истината,но от малко по скъпичките,а за препарат исползвайте МЕГЛИО,прави мотора лъскав приятен за окото и маха този тънък слой който остава след големия кал .
                          П.С : И не е скъп !

Коментар

Използвал съм го и него,но си мисля че безконтактния е по-ефикасен.
                            [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Здравейте хора, от два месеца се опитвам де намеря сервиз за водоструйка" powerplus" varo. Но безуспешно. Веднъж си измих джипа и финишира. Все пак я купих за 250лв. от практис. Гаранционната карта е загубена и майстора кадето подържа гар.сервиз,отказва да я ремонтира. Аз му казвам гаранцията е изтекла и искам да си купя тази част която се е счупила. МИСЛЯ ЧЕ Е НОРМАЛНО ???

Коментар

Здравейте, вече и на мене ми се налага да купя водоструйка... Та спрял съм се на 2 модела: Karcher K2.14 (140лв) и Bosch Aquatak 10 (150лв).
                                Сега веднага ще кажите ама вземи боша, но аз стигнах до следните изводи...

+
                                на Kärcher-a
                                Повече Л/ч. (340 с/у 300 на боша);
                                Допълнителен турбо Накрайник който дава +50% повече но какво ?!?? (аз мисля че разпръскване на струята, поне на картинката беше нарисувано така)
                                Може да черпи от туба или нещо друго, да не е свързана към водоизточник;
                                Малко по-ниската и цена.

+ на Bosch
                                Метална помпа, което ще рече по-дълъг житов (абе аз ще я ползвам 20-30 пъти в годината но все пак )
                                Ее.. маркова е

И така кое ще препоръчате, аз пак изпадам в дилема, защото удобството да си черпиш от една туба вода е голямо, но пък дали ще може нормално да го захрани (доста е тънък маркуча), както и двете преставки на Kärcher-а, но пък Bosch-а вероятно ще изкара повече... Е кое да избера и евентуално може ли Bosch-а да се преработи да черпи вода от туба примерно Или бидон може би Защото всеки път трябва да упъваш маркуч до нея и ток и ... друго си е само точец набързо
                                Чакам предложения

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X