Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водоструйка за мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водоструйка за мотор

Днеска пристигна и нашата водуструйка.3 - месеца уж я правят защото беше в гаранция.И днес бащами отиде да се разправя и са му дали чисто нова кархер.
    [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Ради_DR 350 Преглед на мнение
      Днеска пристигна и нашата водуструйка.3 - месеца уж я правят защото беше в гаранция.И днес бащами отиде да се разправя и са му дали чисто нова кархер.
      Малко по назад в темата обясних,че любителските модели на Керхер не подлежат на ремонт и ако се наложи да се извършва уреда се подменя с нов явно съм бил запознат с подобни други случай и това ,че са ви сменили водуструйката си е нормална практика.
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

От днес и аз съм с водоструйка. Голямо избиране беше. Да взема Блекендекер 1700 вата за 210лв. или Кархер за 310лв. също 1700 вата. И двете са на промоция в Метро. Накрая фактора тежест на машината надделя в полза на Керхера. Тежеше поне два пъти поваче от Декера, при почти еднакви габарити. Надявамсе тази да има повече железни чаркалаци, все пак 100 кинта отгоре платих за да ми тежи повече. Модела е К3.96. Гледах и в Практикер, за сравнение, там модела 3.80 беше на цена 380 и нещо. Та ако някои ползва такава К3.96, да сподели впечетления. Аз утре смятам да тествам, на моторите и на колата, та ще споделя после как е.
        Поздрави.

Коментар

водоструйките в метро практикер и темподобни магазини са любителски и не стават за сериозно миене аз също бях се насочил към тях но бях предупреден навреме и си взех най малкия професионален модел на керхер но струваше с промоцията 950лв. разликата е в главата с буталата на хоби серията е пластмасова а професионалните са с месингова. Дано съм бил полезен, успех в избора

Коментар

Никакъв Бош колеги!Доста машинки са ми минали през ръцете,и маркови и ментета,ама по-голям боклук от тази водоструйка Бош не бях виждал!Първо,на третия ден от както я бях купил,спря да работи.Просто спря и нито звук,нито стон!Както и да е ,когато намерих време я занесох в сервиза на Киров,и след 28-29 дена ми се обадиха ,че ще ми дадът нова водоструйка,щото "старата"не подлежала на ремонт.Като взех новата, лятото вече беше минало,и направо я прибрах ,защото зимата мразя да се мокря и ходя на автомивка.Напролет изкарах водоструйката и с изненада установих,че като отпусна спусъка,водостуйката не спира веднага а след около половин минута!Прежалих този проблем,защото не ми се оставаше още един месец без водоструйка.Да ама не било само това!Машинката поработи още десеттина пъти и спря!И сега като сметна 230 лв.делени на 12 външни измивания,излиза,че малко скъпичко ми е излязло спестяването от автомивка!На всичкото отгоре,като бях в сервиза на Киров,разбрах че кабела на водоструйката,най-обикновен 3/1,5 със щепсел шуко,струва скромната сума от 30 лева и естествено не се покрива от гаранцията.Сиреч ако случайно го повредиш по време на гаранция,прежалваш или 30 лв. или гаранцията.Затова реших за себе си,че повече няма да купувам машинки от зелената серия на Бош!Ако някой иска да ми продава боклуци ,и после да ми смъкне кожата с цени на резервни части,не е познал!Това е моят скромен опит колеги дано бъде полезен на някого!

Коментар

Първоначално публикуван от graifer Преглед на мнение
              Никакъв Бош колеги!.........

Приятели и познати в бранша споделят същото мнение,как Бош са върнали крачки назад,стоката и продуктите в хоби,профи са доста кепави и търпят много брак,на уредите с ел спусък и спийд контрол на оборотите до механичните части и ел. моторите,всичко това спомагала и помоща на Китайците,но все пак не само Бош се прави там...та и за водоструйките и версията им хоби,забравих им модела,но един колега има и се води "plus" което я ускапяваше с към 60лв от тази без този надпис,та да го кажа направо и аз голям боклук е/поне тази която е виждам./ и може би марката наложила се с Немско качество,в някой от подразделите си не е това което е била....

Коментар

Те и в авточастите нещо май нямат добра репутация вече ....
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Реших и аз да изкажа мнението си, въпреки че имам някакъв спомен, че съм писал някъде, ама незнам... нещо ми става напоследък и не помня... както и да е.
                  Преди да си купя водоструйка разпитвах доста относно какво да си взема. На крачка бях да купя Кархер... но реших да не бързам, защото бих могъл да намеря по-добри оферти. И така... питах аз наляво надясно... Бош ми казаха изобщо да не поглеждам и най-вече да купувам подобна техника само от фирмените магазани за съответната марка, а не от Метро или Практитек (сами се досетете защо). Един приятел обаче ми препоръча да се огледам в Блек&Декер, така и направих. Отидох директно в магазина им (той е и сервиз) и си харесах Black & Decker PW 1800 XR - 1800 W мощност, максимално налягане 140 bar. и максимален дебит на час 390л., две дюзи (Турбо-дюза, дюза с регулируема струя ) и най-хубавото автоматично спиране на мотора при пускане на спусъка. И за помпата "...висококачествената 3-осна бутална помпа, командванаот ексцентрикова плоча, се грижат за максимална производителност на дюзите..."

Засега съм доста доволен от водоструйката, даже предоболен. Нарочно си купих по-мощна за да мога да си мия и колата с нея.

Чувал съм, че не е много хубаво да се мие мотора с водоструйка от твърде близо... затова и внимавам къде я завирам и от какво разстояние. Но като цяло с нея е 1000 пъти по-лесно и бързо отколкото да държиш маркуч в лявата и пенясана гъба в дясната ръка.

П.С. Даже цвета й отива на мотора ми
                  Прикачени файлове
                  KTM Fen

Коментар

Аз си закупих водоструйка Керхер и съм много доволен,с два накрайника,единият от които вдига налягането с около 50% и нямам проблеми.Закупих тази марка защтото си е специална фирма за почистваща техника.
                    Последно редактирано от krik4e; 18-05-10, 16:17.
                    Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

• До: Водоструйка за мотор

по едно стечение на обстоятелствата аз имам керхер водоструйка за 150лв и керхер пароструйка за 7000лв, и с двете си измивам мотора и работата е свършена, като горедолу крайният ефект е еднакъв, само дето с едното става за 20мин с другото за 2мин

Коментар

• От: Водоструйка за мотор

Понеже нямам вода в гаража,и живея в блок.Купих си компресор за въздух,който ползувам мултифункционално.Пистолет за Шагре свързан към бутилка с вода върши същата работа като водоструйка.10л. вода разход за едно миене на много кален мотор.От това по ефтино и да върши работа здраве му кажи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ники Димов73 Преглед на мнение
                          Понеже нямам вода в гаража,и живея в блок.Купих си компресор за въздух,който ползувам мултифункционално.Пистолет за Шагре свързан към бутилка с вода върши същата работа като водоструйка.10л. вода разход за едно миене на много кален мотор.От това по ефтино и да върши работа здраве му кажи.
                          Само с 10л вода да измиеш кален мотор малко ме съмнява но щом казваш.
                          Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

И на мен като ми казаха не вярвах.Но като го направих се уверих.Въздуха върши голямата работа.Толкова кален беше.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от Ники Димов73; 24-06-10, 19:21.

Коментар

Първоначално публикуван от Ники Димов73 Преглед на мнение
                              Колега, не ми стана много ясно. С този пистолет се пръска по-грубото(боди) по принцип нали? С маркуч ли е свързан към бутилката от 10л или на него се закача шише и като се изпразни го подменяш. Качи някоя снимка, ако имаш възможност, защото и аз съм в гараж, в който имам само ток.
                              Най ми става жално, най ми става болно, като ме почерпят само с безалкохолно.

Коментар

С маркуч от пистолета към бутилката. Отвърташ буркана на пистолета за едра боя и там надяваш маркуча. Като пуснеш въздуха през пистолета и той завлича водата. Отпред коригираш колко вода да излиза. Пистолет за Шагре използувам аз. Като ходя до гаража ще снимам.
                                Последно редактирано от viki terzieva; 03-08-10, 19:16.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X