До: Водоструйка за мотор
аз си купих италиански маркуч - 10 метра за 1.30 метъра, купих си воден пистолет(11лв.), и накрайници за свръзка (май бяха по 4.5 парчето)
бум в чешмата и проблема е решен.
излезе не - повече от 40 - 50 лв
налягането на водопровода е толкова силно, че при най - тънката струя на пистолета, прави воден стълб на близо 15 метра.
почти цяло лято системата стоеше включена под напрежение и не е мръднала - капка не пуска
аз си купих италиански маркуч - 10 метра за 1.30 метъра, купих си воден пистолет(11лв.), и накрайници за свръзка (май бяха по 4.5 парчето)
бум в чешмата и проблема е решен.
излезе не - повече от 40 - 50 лв
налягането на водопровода е толкова силно, че при най - тънката струя на пистолета, прави воден стълб на близо 15 метра.
почти цяло лято системата стоеше включена под напрежение и не е мръднала - капка не пуска
, като си взех мотора купих водоструйка на LAVOR, малко по-скъпа от най-евтините - 280лв, но съм адски доволен, защото и при ниско налягане на водата работи като нормална голяма водоструйка, а и може да се регулира дали да е на струя или да разсейва.
Взимам си маркуча и парцал и си мия мотора. Смятам, че високото налягане е---а висчки лагери втулки и тн. Водата под налягане пронииква навсякъде където искаш и неискаш. Предпочитам малко повече да се помъча с миенето и в зимня ремонтен прозорец да направя само гресиране на лагерите, вместо да съм бърз с миенето и после да сменям зъждясали и запекли лагери и втулки.

.
Коментар