Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Световно по мотокрос MX1/МХ2 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Световно по мотокрос MX1/МХ2 2010

Малко след сблъсъка, дикторът съобщи, че единият е със счупена ключица, а другият с комоцио.

Aбе,4 позиций смених и все тихо се чуваше,смея да твьрдь ништо не се разбираше.А нямаше май вятьр силен тогава.

Коментар

Първоначално публикуван от fanfan Преглед на мнение
      Малко след сблъсъка, дикторът съобщи, че единият е със счупена ключица, а другият с комоцио.

Aбе,4 позиций смених и все тихо се чуваше,смея да твьрдь ништо не се разбираше.А нямаше май вятьр силен тогава.

На централната трибуна се чуваше екстра, в сервизната зона също.
      Per aspera ad astra.

Коментар

Състезанието беше доста напечено въпреки, че нямаше инфарктни гонки, изпреварвания и т.н.

МХ2 беше супер яко. И се видя, че Марвин е големият лидер за Шампионската титла. Освен това през 2011 и 2012 ще кара в САЩ, което му е още по-голям стимул да я спечели. Не мисля, че трябва да отписвате Кен Роксен. Тепърва тази година ще има шанс да се бори за титлата. Слаба психика при него няма, това че падна, той го каза, че не е оцелил правилният коловоз. Напротив Кен Роксен има голяма спортна злоба и това го тласка към много успехи. Който е следил карането му в 85 сс ще го знае. Но според мен Кен и Маскуин имат равни шансове за спечелване на титлата. Все пак остават още много кръгове Да не забравяме и Херлингс, който е най-добрият пилот на пясък от двата класа. За сравнение преди месец в Белгия на Ломел слагаше по 1.9 секунда на обиколка на Роксен! Така, че в Холандия очаквам първите му подиуми, а оттам и психическа стабилност, което дефакто му липсва като поведе.

В МХ1 се видя, че тази година КТМ, ще доминира. Жалко за феновете като мен на Японците, но това е положението. В цялата работа радостната новина е че новият КТМ 350 сс не дава никакво предимство на този, който го кара. Нито старт нито скорост, само лекото. И за това на пясък, кал и скоростни трасета с изкачвания няма да го бъде. Добре, че е невероятният талант на Кайроли, че да изглежда от страни, че мотоциклета е уникален. Според мен това е поредната глупост на КТМ или новият ExBow 100 000 000 Евро за глупост и нито е най-бързият нито ще е и най-продаваният. Австрийски боклук с две думи Нагл няма шанс за титла. Но по важното при него е че започна да се усеща влиянието на Стефан Евертс. Без излишни емоции и циркаджийски номера да бъде пръв постоянно. Разбира се когато Евертс караше нямаше такъв като Кайроли! В МХ1 другите са толкова слаби, че незнам кой ще се опъни на тия двата. Филипаертс е посредствен състезател, Рамон винаги на едно място, Де Дайкър нищо особенно, Десау млад още. Така, че портокалите да бъдат спокойни за пръв път ще имат титла в МХ1

Относно американската инвазия в Световното лично аз очаквах повече от Озборн в МХ2, но там просто се вижда, че идват много качествени европейски състезатели, които до 3-5 години може би ще доминират в САЩ в мотокроса. В МХ1 Алебертсон е далеч далеч от това което се иска от него и е много ясно защо не кара в САЩ.

Относно Печето. Той направи добро представяне, видя се, че не е случаен. Но аз лично ще изчакам първите 5 кръга и тогава ще направя коментар за представянето му.

Искам само да отбележа за глупостите които yurgana писа 500 000 лв. последен модел мотоциклет + доработки. Сумите които колегата споменава са дале далеч завишени в пъти. И ще го помоля да не коментира такива неща защото много народ четат писанията и от уста на уста може да станат и 1 милион евро. И после по вестниците ще търсят сметка къде са отишли тези пари за както са похарчени, кое колко струва и ще стане от манджа грозде. Както едно време един виден наш легендарен сътезател беше казал, че на Пишон предницата струвала 100 000 Евро и от това изказване стана ебати кашата и върви доказвай на всеки срещнат, че това са пълни глупости. Но това е друга тема де

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
          На централната трибуна се чуваше екстра, в сервизната зона също.
          Това означава ли, че простолюдието няма право на това???

Една препоръка ако изобщо достигне до когото трябва! Нека монтират високоговорители, че да се чува поне на мястото с най-много публика!
          Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
            Това означава ли, че простолюдието няма право на това???

Една препоръка ако изобщо достигне до когото трябва! Нека монтират високоговорители, че да се чува поне на мястото с най-много публика!
            Абсолютно си прав. Иво, който коментира (и то доста добре), се чуваше доста слабо дори и на главната трибуна. А идеята е коментара да е за всички, които са на мотокроса. Така, че озвучение трябва да има специално горе на поляните, където хората си плащат билетите! А не долу, където 90% са с фалшиви покани!

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
              Състезанието беше доста напечено въпреки, че нямаше инфарктни гонки, изпреварвания и т.н.

МХ2 беше супер яко. И се видя, че Марвин е големият лидер за Шампионската титла. Освен това през 2011 и 2012 ще кара в САЩ, което му е още по-голям стимул да я спечели. Не мисля, че трябва да отписвате Кен Роксен. Тепърва тази година ще има шанс да се бори за титлата. Слаба психика при него няма, това че падна, той го каза, че не е оцелил правилният коловоз. Напротив Кен Роксен има голяма спортна злоба и това го тласка към много успехи. Който е следил карането му в 85 сс ще го знае. Но според мен Кен и Маскуин имат равни шансове за спечелване на титлата. Все пак остават още много кръгове Да не забравяме и Херлингс, който е най-добрият пилот на пясък от двата класа. За сравнение преди месец в Белгия на Ломел слагаше по 1.9 секунда на обиколка на Роксен! Така, че в Холандия очаквам първите му подиуми, а оттам и психическа стабилност, което дефакто му липсва като поведе.

В МХ1 се видя, че тази година КТМ, ще доминира. Жалко за феновете като мен на Японците, но това е положението. В цялата работа радостната новина е че новият КТМ 350 сс не дава никакво предимство на този, който го кара. Нито старт нито скорост, само лекото. И за това на пясък, кал и скоростни трасета с изкачвания няма да го бъде. Добре, че е невероятният талант на Кайроли, че да изглежда от страни, че мотоциклета е уникален. Според мен това е поредната глупост на КТМ или новият ExBow 100 000 000 Евро за глупост и нито е най-бързият нито ще е и най-продаваният. Австрийски боклук с две думи Нагл няма шанс за титла. Но по важното при него е че започна да се усеща влиянието на Стефан Евертс. Без излишни емоции и циркаджийски номера да бъде пръв постоянно. Разбира се когато Евертс караше нямаше такъв като Кайроли! В МХ1 другите са толкова слаби, че незнам кой ще се опъни на тия двата. Филипаертс е посредствен състезател, Рамон винаги на едно място, Де Дайкър нищо особенно, Десау млад още. Така, че портокалите да бъдат спокойни за пръв път ще имат титла в МХ1

Относно американската инвазия в Световното лично аз очаквах повече от Озборн в МХ2, но там просто се вижда, че идват много качествени европейски състезатели, които до 3-5 години може би ще доминират в САЩ в мотокроса. В МХ1 Алебертсон е далеч далеч от това което се иска от него и е много ясно защо не кара в САЩ.

Относно Печето. Той направи добро представяне, видя се, че не е случаен. Но аз лично ще изчакам първите 5 кръга и тогава ще направя коментар за представянето му.

Искам само да отбележа за глупостите които yurgana писа 500 000 лв. последен модел мотоциклет + доработки. Сумите които колегата споменава са дале далеч завишени в пъти. И ще го помоля да не коментира такива неща защото много народ четат писанията и от уста на уста може да станат и 1 милион евро. И после по вестниците ще търсят сметка къде са отишли тези пари за както са похарчени, кое колко струва и ще стане от манджа грозде. Както едно време един виден наш легендарен сътезател беше казал, че на Пишон предницата струвала 100 000 Евро и от това изказване стана ебати кашата и върви доказвай на всеки срещнат, че това са пълни глупости. Но това е друга тема де
              Немога да се съглася,че Филипаертс и Рамон са посредствени,все пак световен шампион не се става случайно.Много е рано да кажем,че Макс няма шанс за титлата/все пак кара най силния мотор/и има много добър старт,което е предпоставка за бъдещи победи.За Петър Петров бих казал,че ако успее да влезне в точките ще бъде голям успех/лично мое мнение/
              поздрави.

Коментар

Нашата писта никога не е била критерий за правилна оценка на ситуацията. На едни много им харесва на други хич.
                Ако се върнем в годините назад, действащите лица са същите както и сега.
                Кайроли, Нагл, Пурсел, Филипаерст, Копинс, Рамон, Бараган, ДеДайкър
                като всеки от тях е бил на стълбичката.
                Трасето е много бързо, и не се ли изстреляш на старта като хората, после върви стигай първите докато навалицата те пресира. Именно това сме виждали да се случва на Кайроли доста често. Не тръгне ли добре на старта после няма как да застигне лидера.
                Нагл мисля че и миналата година и 2та манша взе холшота, но понеже имаше травма на китката отстъпи на задни позиции, но пък тази година се реваншира. Втория манш незнам какво стана, че Кайроли така рязко го застигна, дали пък не го решиха това от бокса, да дадат по едно 1во място на двамата от КТМ
                Лично аз давам много добра оценка на Пурсел, който имаше травма на гръбнака и миналата година я пропусна цялата. Сега в първия кръг показа че не е случаен човек и може отново да бъде сред лидерите. Малка грешка в първия манш го лиши от добро класиране, но втория завърши само на 12 сек след лидера, а при още 2-3 обиколки щеше да е измести Рамон от 3тото място.

По отношение на отношението към публиката ..... какво да кажа, както каза Иван, надали ще стигне до правилните уши. С 2 думи абсолютно никакво внимание.
                Идваш от някъде си, минал си 200-300 или повече километра. Даваш пари за билет и какво получаваш. Никакъв коментар, никаква информация. Един лист хартия със стартовите списъци и номера струва 1ст., нима неможе да се даде на всеки който си плати входа като бонус. Не всички следят мотокроса от близо и знаят кой кой е и с какво кара през 2010-та.
                Получаваш едни огради които те отделят на 10 метра от трасето, на всичко отгоре на най интересните места има и поставени реклами които допълнително скриват всичко (за рекмалите е ясно че трябва да са там заради ТВ излъчванията, но ако има по-близък достъп до трасето няма да пречат)
                Тази година на хората им писна и масово се прескачаха огради и свалят реклами, за да се насладят от близо и да усетят тръпката на състезанието както трябва.
                Награждаването ..... отново е за "богоизбраните" тия от простолюдието горе на поляната нямат шанса да се насладят и на това, ако изобщо са разбрали кои са първите 3ма след 2та манша.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Май на всички са ни изгорели снимките като гледам...
                  Иначе събитието не е нещо изненадващо. БГ реалност:
                  няма тонколони, защото ще откраднат кабелите по време на състезанието или ако са вкопани стойките за колоните ще ги нарежат.
                  няма програми и такива неща, защото примерно отговорния се е покрил с парите или за 5 лв. това е. Аз предпочитам да е 10, ама да е нормално.
                  Има пречещи реклами по оградите, вместо да са долу (за ролетката говоря).
                  Няма достъп до трасето, където си е тръпката. Не ме е срам ,че прескочихме
                  Но пък има яка простотия и боклуци. Сума ти време ми отне да намеря плик за боклук (беше на някакви хора)
                  В питстопа , защо си мисля че по-миналата година си се влизаше свободно, а тази се наложи да проникнеме...

Иначе още ми държи каква газ даваха на завоя след първото спускане. Лудница е този спорт.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                    Иначе още ми държи каква газ даваха на завоя след първото спускане. Лудница е този спорт.
                    да и аз бях на завоя както си личи от снимките, точно там чувството е неописуемо, всичко трещеше и се тресеше, летяха парчета кал отвсякъде, наистина пълна лудница. Ако неможе човек да се добере близо до пистата, по-добре да си го гледа в къщи пред ТВ.
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

хаха ние май цялата банда сме били на завоя

Коментар

нали се сещате, че не навсякъде е безопасно да се седи до трасето
                        тези огради са там за да ни пазят, представете си как седите на някое спускане и някой вземе че ви падне отгоре с някаква немислима скорост...
                        вече рекламите, че пречат на места, така е
                        пък и на 10 метра от трасето пак е по-добре от колкото пред телевизора

наслушах се (на трасето) начетох също и на много негативни мнения към Печето, ще ме извиняват господата ''майстори на спорта'', но той се представи доста добре с нетърпение очаквам да видя как ще се представи на следващия кръг!
                        SUZUKI RMZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от Static Преглед на мнение
                          нали се сещате, че не навсякъде е безопасно да се седи до трасето
                          тези огради са там за да ни пазят, представете си как седите на някое спускане и някой вземе че ви падне отгоре с някаква немислима скорост.
                          Прав си за това, ама пък сме в другата крайност. Просто тия железните решетки според мен трябва да са на 2 м. от трасето и да не са толкова високи. Сега има го и това, че всеки си отива близо на собствена отговорност. От вътрешната страна на звоите е по-безопастно по принцип.
                          за справка зрителите на ралитата:

А за Печето. Само това че кара с най-добрите в света ни е достатъчно , а ако изпъкне дори малко ще се гордеем още повече. Успех и късмет !!!

Коментар

Ами да опасно си е защото всичко се случва. Особено като ги снимах на тая двойка на спускане преди въпросния завой на който явно всички сме били направо се приземяваха върху мене обаче пък беше много яко. И особено отдолу на завоя е тая позиция направо ни изпълни отвсякъде там се усещаше каква газ дават и особено на излизане от завоя. Обаче пък тва с тия реклами дето са ги изтипосали горе на оградата понеже им е по лесно е бая гадно за публиката незнам някъде в чужбина такава излгация да има и така да се пренебрегват зрителите, които са си направили труда и са си бръкнали в джоба да дойдат на място..
                            Направих страхотни снимки, но не мога да ги публикувам понеже Джистер не ми ги праща все още....
                            [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Аз лично забелязвам един постоянен, лек регрес в организирането на най-значимото мотокрос състезание на територията на нашата родина - БЪЛГАРИЯ !!!

Коментар

Малко снимки и от мен-за първи път ми беше и съм супер доволен от състезанието(преживяването)
                                Прикачени файлове
                                [B]VFR 800FI[/B] :wink: [B] AB(-)[/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X