Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
    Уникално трасе!
    Много трудно, но и много зрелищно.
    Рулетки, скоци - двойни, тройни... направо уникално подредено.
    Бегачите имаха възможност да импровизират на момента почти във всяка една секция.
    Виждаше се, че с адска агресия и много газ ритъмсекциите придобиваха съвсем друга конфигурация.
    А Буба ми напълни душата - изродско каране в първите 5 обиколки, направо нечовешко владеене на машината.
    Обаче много агресия има в неговото каране... трябваше му съвсем леко връщане на газта, за да свали предницата преди скока и да го обере с двете колела, ама йок... като завари газта тоя човек просто няма пускане, но пък направи уникално излизане от завоя преди падането... това ще го има в учебниците дълги години напред.
    Жалко за него, с такова каране заслужаваше поне в тройката да бъде.
    Приятната изненада за мен е Шорт, мисля че се сработи с КТМа и зае мястото, което заслужава.
    Стефан нещо упреква Роксен, но според мен той се представя повече от достойно.
    Едва ли някой е очаквал Роксен да влезе в челната 5ца при големите. Първите 10 в момента за него е голям успех.

Иначе за шампион има две възможности - Вилопото или Буба.
    Ако Буба продължи да пада шампиона е Вилопото.
    Ако Буба стабилизира Вилопото може да загуби и второто място в шампионата.
    Извинявам се че пиша тук но съм нов във форума но мислая че Жоро е прав ако Буба си кара как трябва просто ще е шампион но той не знае да връща газта и тов е много лошо за него а в това състезание извади пак голям касмет с това падане.

Коментар

Ако Стюърт кара "както трябва" това няма да е Той , и феновете няма да го възприемат по този начин както сега !! Нека си кара така , нека ви спира дъха когато прелита там където другите стъпват, скубете си косите като прави глупави падания , нека има емоции , никой не го обвинява за това че не води в шампионата(освен може би дъртия Стюърт) , защото ако спре да кара така , не само че пак няма да е пръв , ами и посещаемоста на тези страхотни състезания ще спадне... това е неговата роля в историята на AMA Supercross & motocross ! Така че не разсъждавайте "к'во ша стане ако..." , а се наслаждавайте на това което става , че не виждам кой ще заеме мястото му като се оттегли (в никакъв случай няма да е брат му, той е от "интернет поколението" ) !!
      "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

В момента е средата на шампионата , тепърва ни очакват големите емоции около изхода на всяко едно състезание . Незабравяйте сега ще започне да си проличава умората и напрежението у всеки състезател , заради учестения график . Лично мое мнение е че , тепърва ще си проличи от представянето на всеки един от уникалните състезатели дали е подготвен физически и психически да бъде шампион .

А също така в средата на шампионата за съжаление започват и контузиите които , предопределят борбата за титлата .

Но затова Суперкроса е толкова атрактивен и популярен .
        GAS GAS
        EC 450 =>=> EC 300 2013

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
          Ако Стюърт кара "както трябва" това няма да е Той , и феновете няма да го възприемат по този начин както сега !! Нека си кара така , нека ви спира дъха когато прелита там където другите стъпват, скубете си косите като прави глупави падания , нека има емоции , никой не го обвинява за това че не води в шампионата(освен може би дъртия Стюърт) , защото ако спре да кара така , не само че пак няма да е пръв , ами и посещаемоста на тези страхотни състезания ще спадне... това е неговата роля в историята на AMA Supercross & motocross ! Така че не разсъждавайте "к'во ша стане ако..." , а се наслаждавайте на това което става , че не виждам кой ще заеме мястото му като се оттегли (в никакъв случай няма да е брат му, той е от "интернет поколението" ) !!
          Колега прав си наистина, защото това е стилът му и го отделя от другите. Но все пак титлата си е титла и неговите спонсори начело с Ямаха и Ред Бул искат титла, не искат падания като дете на всеки старт. И като погледнат как Вилапото с Монстер и Кавазаки е първи, а Стюарт втори им става леко неловко. Да вярно може да го изтърпят и още години, но идва време, в което ще му покажат вратата. И примерите са много. Микаел Пишон е баш баш пресен пример за това. И по времето на Кармайкъл Стюарт караше като луд и всичко му се кефеха, само че Кармайкъл караше много по-разумно и знаеш къде какво да направи и така стана легенда и с титли и с каране. Помня последната му купа на нациите как падна на старта и след това даде такава газ, че само не успя Вилапото да стигне. Затова хората като кажат Стефан Евертс и му четата след него 10 титли, а какво ще кажат за Стюарт след 7-8 години само той може да реши. Иначе пак да кажа, че карането му първите 5 обиколки беше уникално, с такова каране извънземните да дойдат пак няма да го стигнат. Жалко наистина, че падна!

Коментар

Жоро искам да уточня за Роксен. За него и преди съм казвал, че е следващият Кармайкъл. Уникално каране и бързо адаптиране към всичко. Жалко, че кара КТМ, но това е друга тема Но според мен е Роксен въобще не за този клас. Доброто му класиране 8-мо място е заради падане на Стюарт и сблъсака на Канард с ... забрайх с кой. И ако погледнем е 11. Вярно да не са падали, така е наистина, но поглеждам и друг факт най-бърза обиколка, която е 4 секунди по-бавна от на Вилапото и цели 5.8 секунди по бавна от на Стюарт. или 1.20 мин зад първият. И ако имаше още две обиколки първо Стюарт щеше да го мине и второ Вилапото щеше да го затвори, което хич не говори добре. Един състезател затворят ли го все едно не е карал Значи колкото и да е млад и неопитен, колко и чужд да му е мотора просто много иазбързват, че го хвърлят на вълците. И на ролетка не е добре, и на квалификациите Стюарт го прескочи по диагонал. Пак казвам не искам да омаловажавам представянето, наистина какво казваш достойно представяне, но някак си все едно не е той в този клас. Да не говорим, че в малкият клас му е много трудно камо ли тук. Дано да е жив и здрав и до 2-3 години ще се наложи, в това въобще не се съмнявам!

Коментар

Да се направя и аз на разбирател,мисля че повечето тук пишештите не са се състезавали освен Мартин.Та за последния кръг Буба си караше доста добре ,падането което направи(връщаха го два пъти на забавено) нее от агресия а от дупка от коловоза на излитането ,това няма оправяне пък и колкото и да си добър.Почвата за това състезание беше много странна едновремено твърда и мека, и много от участниците имаха проблеми и затова се получи такава промяна в класирането.Браво на Буба че продължи защото като стана беше в комоциум(много е гадно незнаеш къде си) и намери сили да продължи.Неговия проблем според МЕН нее агресивно каране а това че избира най-прекия път от завой до завой ,а трасето се променя с всяка обиколка. Надявам се да няма сериозни падания до края за да може да се вдига нивото със всеки кръг и да не се знае кой щее първи.

Коментар

Коментар

Е чак комоциум , загубил е за момент ориентация. Не , че съм голям разбирач , ама съм карал на първия супер-крос в България , та на това трасе взех един комоциум , и един час изобщо ми се губи , отделно , че си свалях и слагах няколко пъти екипа докато разбера къкво става. Има един Българин , дето кара в САЩ на супер-крос , когато се зараждаха тези състезания , та от него съм запомнил , че не е важно само хубавия мотор и това да караш добре , 30% от всичко са психика. Това му липсва на Буба , за да ги мачка до финала. Сега се вижда , че точно преди да отскочи , мотора му се изправи на задна гума , затова се нацели в ръба на третата бабуна.
                  Последно редактирано от motor_men; 08-03-11, 09:08. Причина: допълване
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

А аз за моя голяма изненада започвам все повече да стискам палци за Рийд.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                      Е чак комоциум , загубил е за момент ориентация. Не , че съм голям разбирач , ама съм карал на първия супер-крос в България , та на това трасе взех един комоциум , и един час изобщо ми се губи , отделно , че си свалях и слагах няколко пъти екипа докато разбера къкво става. Има един Българин , дето кара в САЩ на супер-крос , когато се зараждаха тези състезания , та от него съм запомнил , че не е важно само хубавия мотор и това да караш добре , 30% от всичко са психика. Това му липсва на Буба , за да ги мачка до финала. Сега се вижда , че точно преди да отскочи , мотора му се изправи на задна гума , затова се нацели в ръба на третата бабуна.
                      Кой е този Българин който е карал там?

Коментар

Уникален Стюард, човека който държи трибуните на крака всеки кръг, пък дори и с яки изцепки.
                        Другия който е под наблюдение е Канард, също много агресивен, за жалост не винаги е в обектива на камерите, но все пак му е 1ви сезон при големите.
                        Рийд ми падна в очите с неговите постъпки, но все пак доказа, че не е за отписване все още, макар и да си мислехме, че трябва да си ходи при ветераните.
                        Определено ще е много интересно до края на сезона, и като нищо може да има много обрати.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Димитър Рангелов , към средата на 80-те , дори му бяха предложили договор , ама други времена бяха , оня с фуражката решаваше.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
                            А аз за моя голяма изненада започвам все повече да стискам палци за Рийд.
                            Може би защото не е фирмен пилот , и въпреки това се справя някак си ? Наистина е много трудно да оцелееш в тия условия , видяхте какъв "сандвич" му направиха ямахите миналия кръг
                            "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Явно докато вървеше патакламата покрай падането на Стюърт, Майк Алеси е отнесъл стюард покрай трасето. Според публикации на Алеси в Туитър, човека само е натъртен и охлузен:

Пак според Туитъра на Алеси, той наистина е пропуснал Стюарт, защото е мислел, че го затваря с обиколка и не е разбрал, че сините флагове са да се мръдне заради Вилопото.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                                Димитър Рангелов , към средата на 80-те , дори му бяха предложили договор , ама други времена бяха , оня с фуражката решаваше.
                                Рангелов тогава караше световно МОТОКРОС а не суперкрос и щеше да избяга като имигрант в щатите а не да му предлагат договор ,защото той беше единствения от соц. режима подписал със западна фирма" ХУСКВАРНА ".
                                А къде беше първия суперкрос в БГ.?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X