Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Аз мисля, че извода е само един от всичко което виждаме.
    В щатите състезателите не са богове, нито са правени с гени на мотористи нито са роботи.
    Добри са защото за този спорт се отделя много, атрактивен е, има огромни спонсори и съответно публика която се кефи на шоуто и най-вече има огромна конкуренция.
    Затова и много добри състезатели в един момент забягват на там, защото искат да се развиват и вървят нагоре, освен че получават и много повече (май в Европа на пръсти се броят тия които получават нещо).
    В Европа фирмите организатори на първенствата гледат да си вземат таксите от лицензи, да си продадат ТВ правата, да си сложат рекламите на спонсорите от които са лапнали яки пари, а простия зрител гледа зад едни огради някакви хора с каски и дори не им е виждал лицата. Нареждат ги на старта и после ги прибират директно в бокса все едно са били някакви животни в цирка. Докато е така няма да има интерес и пари в този спорт в Европа и всички ще бягат зад океана.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Общия принцип по който съществува нашата планета ,за съжаление не подминава и този спорт ...а именно "в щатите винаги има от всичко по много , а Европа е консервативна и пестелива"(убедил съм се лично в способноста на американците да разточителстват) . Кен Роксен , е талант и ако отиде навреме да живее и тренира в САЩ , ще се получи това което неговите фенове искат(след Майкъл Иванов, него тача най-много ) ... Каироли , наистина не може да се мери в суперкроса с тия "изроди" , той не е тренирал такъв тип каране , докато ония се разцепват всеки ден от скокове , рулетки , виражи и всичките му там изпълнения ... искам да кажа "всяка жаба да си знае гьола" де...
      "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Честита нова година на всички, желая ви много здраве, късмет и приятни емоции
        Не бях влизал от много, много време във форума и що да видя ..... )) не само, че нещата не са се променили ами вече направо може да се прекръсти на списание по паралелна мотофилософия

Поздрави на всички!

ПС
        Видяхте ли Стюарт как кара на Анахейм 1 ....
        [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Какво разбрахме от това състезание? Вилопото и Стюарт са най-бързите.Дънджи и Канард ще са винаги близо до тях.Рийд не е това което се очакваше.И Уиндам отново е на линия и то с много добро темпо.Много се надявам горепосочените в следващите състезания да са по-близо един до друг за да бъде един наистина "феноменален" сезон.За съжаление липсва само Пурсел, но се надявам в най-скоро време да се включи и той.

Коментар

Рийд се е наиграл вече като че ли.Все пак първите 4 са с повече от 5 години по-млади от него.И все пак според мен се представи блестящо.Също тръгна назад след старта, но лека полека стигна до 5та позиция.Е не беше като Стюърт, който ако имаше още 2-3 обиколки може би щеше и да е първи, но все пак и никой не очаква непостижимото от Риид.

Относно КТМ-ите и аз мисля, че трябваше да вземат някой друг да им кара 350-тката.Рийд щеше да бъде чудесен екземпляр като че ли.Ако не се представяше добре хем едните щяха да плюят по мотора че бил боклук, хем другите щяха да плюят пък че Рийд не бил карач и за това бил назад.Всеки според вкуса си. Лично на мен и КТМ си ми харесват и Риид си ми харесва, ама каквото е такова.

Иначе Джеимс си избухна отново.Много му се изкефих.Попринцип не го харесвах особенно защото всички бяха негови фенове, но сега гледам плъзнала е Вилопотомания и Стю ми стана някак си по симпатичен.
            Иван Маринов
            Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Стюарт не е онова безрасъдно момче от миналата година.
              Наблюдава се супер разумно каране, съчетано със същата бързина и уникална техника.
              Но това се наблюдава и при другите карачи.

Явно всички са си взели поука от миналогодишния провал на 3 от звездите
              и са започнали да мислят за шампионата, а не само за настоящия кръг.

Стюарт и Вилопото... за мен те се отличиха като фаворити за титлата от първия кръг.

Но се видя, че за да вземеш състезанието трябва да направиш и добър старт.
              Иначе си обречен та дори и Буба да си.
              Там всички са толкова бързи и безгрешни през целите 20 обиколки, че няма наваксване ако изостанеш на старта.

Коментар

Но се видя, че за да вземеш състезанието трябва да направиш и добър старт.
                Иначе си обречен та дори и Буба да си.
                Там всички са толкова бързи и безгрешни през целите 20 обиколки, че няма наваксване ако изостанеш на старта.[/QUOTE]

Жорка нали това се опитавах да кажа в по задния ми пост.Тук случайни няма,затова е важен старта,малко невниманиеи се прощаваш с първото место.Много трудно се изпреварват състезатели на едно ниво. В Америка обявяват най-младия състезател(16години) Роксен като откритието на сезона,карал е с контузен крак и рамо.На квалификацията в неговата серия е с първо време,на общата квалификация са го ударили и за състезанието е карал със замразяване и инжекции.

Коментар

Не съм чела цялата тема,затова направо ще попитам има ли някой сайт, на който да гледаме онлайн суперкроса

Коментар

Момчета (а очевидно и момичета) с голямо задоволство искам да обявя, че ще раздаваме по една ME фланелка на познал първия от всеки от оставащите стартове в лудницата. Утре пускаме банер повече инфо и обзор на последния старт... в сайта
                    Последно редактирано от project-x; 17-01-11, 21:38.

Коментар

Аз поне не знам къде може да се гледа на живо, иначе вече ги качват в youtube...
                      Буба изкърти. Както каза Жоро виждаме един по-уравновесен Джеймс, който не се побърква веднага щом някой се доближи до неговата скорост. Много се изкефих, че победи. Виждам, че мисли за титлата, а не само за доказване на скоростта. Караше си спокойно дори , когато Вилопото започна да се приближава и мъдро изчака. Така се получи , че Вилопото се подведе да кара с неговото темпо по неговата линия и в крайна сметка направи същата малка грешка, каквато Стюарт направи в хийта.

Много е интересно с радиовръзката вече Опитват се да стане по-достъпен спорта. Хареса ми и Шорт какъв блок пас направи. Стана ми жал за Рокзен. Много се отупа и двата пъти падна доста гадно... Дано да не го спрат от КТМ. Интересно беше и този датчик на спирачката на Стюарт и най-вече как отби темата след награждаването

Мисля, че ако Буба взима добри стратове и кара умно както до сега, шампионата ще е негов.

Коментар

Роксен направи две падания, които са меко казано страшни и дано от КТМ да го спрат да не направи някоя беля и да не може да кара Световното. От друга страна ако КТМ го спрат ще загубят популярност, защото само Роксен в момента прави нещо. Шорт е кръгла нула и въобще не го виждам на подиума този сезон. Все пак чакаме след поредният кръг "мъдрите" решения на КТМ.

Коментар

Мисля че Роксенс всяко следващо състезание ще е по-бърз и ще прави все по-малко грешки.Дано само да не се контузи.За големите вече се открояват двама фаворити.Вече според мен борбата ще се раздели на две; за първо място и за трето. А съответно Стюарт и Вилопото за първо и Канард, Рийд,Дънджи и надявам се Уиндам за трето.

Коментар

Роксен мисля че се опитва да влезе прекалено бързо и с рогата напред в този шампионат. Не знам дали заради негово решение или на мениджърите му, но явно се очаква да отсрами Европа и КТМ и да покаже, че не само в Щатите се кара добре.
                            Но според мен твърде бързо иска да седне на стола, който все още не е освободен и затова все сяда на ръба.
                            Иначе карането му е наистина добро, дава най-добро време на тренировките, но все пак е нужно и да завършиш, не само да си бърз. Няма да е зле малко да намали темпото, за да може да влезе в час на 100% и след това да дава газ колкото може.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Около Роксен със сигурност има мъдър екип от мениджъри и специалисти в различни области. Едва ли ще го оставят да продължи в този дух.
                              При него проблемите на този етап са най-вече психологически и се наблюдава подобен проблем както при Буба и Рийд миналата година.
                              Дано успеят да го сработят с обстановката преди да се е случило нещо лошо.
                              Но да го спират ми се струва доста несериозно. Силно се надявам да не се случи, освен всичко друго ще бъде и огромна маркетингова загуба за КТМ.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=z_dF7Ct5K0Y&translated=1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X