Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Много мръсно постъпи Рийд,спрямо последният завой.Това нямаше нищо общо с така нареченото БЛОК ПАС.Това за мен си беше чисто спиране пред Джеймс,с цел падане.Рийд толкова се отклони от правилната треактория,че дори да не беше паднал Джеймс,той пак нямаше да стане 1-ви,просто враждата даде ефект и не беше спортменско м случая.На няколко пъти видяхме как Стюарт можеше да го Чукне Рийд и да го свали,но не го ноправи,а го догони и си му все мястото.
    Ноо,все пак това е спорт,който изисква характер и психика,а тези неща са субективни,Ето затова това е велик спорт.Нека по-добрият победи

Коментар

Не мисля, че суперкроса е само скорост. Според мен е много повече техника. И Рийд го доказва. Не е най-бързият, но е страшно техничен и опитен. Точно тези качества до момента му помагат за добрите класирания. Стюарт наистина е най-бързият, но и състезателят с най-детинските грешки, което е недопустимо за състезател от неговият ранг. Дано да се откаже да кара за купата на нациите за САЩ, че с една такава грешка може да прецака целият труд на отбора! Не, че не гое правил де!

Коментар

Е чак да режа филмче ме мързи, то ще излезе скоро в Youtube, ама ето снимка:

Рийд си е тръгнал направо към трибуните само и само да пресече пътя на Стюарт.
        Гледах внимателно. Първо Ямаха клещите хич не бяха чисти и безобидни...
        После маневрата на Рийд е доста нахална и даже злобна, но в никакъв случай не и нелегална или безумна. Беше в позиция, от която може да блокира и избра да го направи, Джеймс видя Рийд, не се подаде на блока (аз лично не си спомням да е пускал газта в подобни ситуации) и се натресе в Рийд на пълна газ, който успя почти да завие и даже имаше шанс да продължи без да падне, но Стюарт се стовари на седалката му и ги повали с мотора му.

По-интересно ми е как после Чад успя да изреже Буба на последния завой, както направи с Дънджи преди 2-3 кръга...

Рийд толкова се отклони от правилната треактория,че дори да не беше паднал Джеймс,той пак нямаше да стане 1-ви
        и на мен така ми изглеждаше отначало, но като прегледах забавения каданс видях, че реално Чад си изправя мотора и имаше шанс от цялата ситуация той да продължи без да пада, но чисто нямаше как да е. Даже на завоя след правата, когато първо се опита да блокира Стюарт, си зави съвсем добре, след като Джеймс се измъкна. Аз съм фен на Стюарт, но има чисти борби и мръсни борби. Ако забранят мръсните изцяло, ще изчезнат много от вълненията ни. Толкова много отдавна не сме писали
        Последно редактирано от iassen; 01-03-11, 01:21.

Коментар

Рийд си взимаше завоя отвсякъде, скоростта му беше ниска.Съгласен съм че блока не беше то най-чистите, но и това влиза в играта.Така и не ми стана ясно защо Буба не задържа дефанзивна траектория при условие че имаше толкова малко до финала и правилната тактика беше просто да държи Рийд отзад.
          offroad фен
          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Щом има хора дето твърдят, че това било станало на последния завой... Интересно как тогавна човекът после си го настигна и пак го изпревари. Жалко само, че режисьорът през това време даваше финиширането на победителя.

А относно извиненията, в интервюто след състезанието, Рийд коментира задминаването с обиколка на Крис Блоуз от Харт&Хънтигтон. Според писания във форум, Стюарт също нещо се е разкайвал в Туитър профила си - "Thx for the support everyone. Never saw it comin, Otherwise I wouldve let him get those 3 points and took 2nd. Just trying my best". Вероятно е можел да не се блъсне, ама на пистата предполагам няма мясно за отстъпление.

P.S.
            Стюардаджиите нещо много удобно не коментират сандвича на шикана преди финала на предишната обиколка? Аз нямам фаворит, но искрено се радвам как един частник (privateer, казано по нашенски) шока репите на заводските състезатели.

Коментар

Е хайде сега, изкарахте Рийд светец. Ако пък в тази ситуация Стюард има някаква вина ......
              Може и това да е част от състезанието и емоция която държи този спорт на върха, но това изобщо не онеправдава Рийд с тази си абсолютно неспортсменска постъпка, да не казвам друга по грозна дума. Все пак в спорта трябва да има уважение и феърплей. Ако играта беше на прецакване Стюард многократно можеше да метне Рийд извън борда, но не го направи, и точно заради това целия машн беше супер интересен и напрегнат, а не заради смотаната постъпка на Рийд.
              Ако Стюард беше натресъл Рийд при първа възможност щяхме да си гледаме едно скучно състезание, но той не го направи, изигра си честно играта до край и за награда беше прецакан. Наистина още няма хитрината на старите кучета и е доста наивен и глуповат на моменти, но все си мисля, че това няма да продължава много дълго.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Рийд също се спря да не му влезе грубо през една от първите обиколки.

Коментар

Коментар

Интервю с Джеймс Стюърт. Комнетарите са, че изглежда като Тайгър Уудс, и че е подкован да се държи прилично и да казва правилните неща:

А това са интервюта от стадиона веднага след състезанието:

http://v.vitalmx.com/2464/chatter-bo...--standard.mp4

Коментар

Никаква вина няма , взима завоя вътрешно , и си го изпреварва , целият мотор му е преди този на Стюарт. Стюарт можеше да върне ръчката докато беше в завоя , и след това да пробва да го изпревари , щеше да има по-добро ускорение.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

От клипчето на Чинела почти се вижда последния завой.. На предпоследния завой Буба взима дефанзивна вътрешна, обаче Чад е стара лисица и минава отвънка, за да пресече вътрешната на последния завой. Мисля, че тогава пак са се блъснали, така разбирам от интервютата, а и Чад скача двойката, пък Стюарт не... Дори и така да е... за тази маневра: Евала- чиста класика.

Иначе Буба взима пример от Кармайкъл и извън трасет се държи като джентълмен, но всички знаем каква маймуна е (с най-добри чувства) и как полудява и какви глупости, а също и чудеса сътворява. Да не забравя да спомена, че наистина много се радвам, че можем да го гледаме този сезон, голямо удоволствие е - внася цвят в този спорт

Раздвоен съм относно дали ще е добре като помъдрее: за статистиките и успехите му ще е добре, но пък по-малко ще ставаме на крака и ще се хващаме за главите. Иначе мисля, че такава шампионска еволюция е неизбежна и според мен вече си личат признаците и.
                        Последно редактирано от iassen; 01-03-11, 15:52.

Коментар

Единственото смислено мнение, което прочетох е на Краси. . . . иначе страшни филосифии чета тука направо нямам думи някои хора май карат само на теория ... вътрешна външна дефанзивна офанзивна на Рийд задминаването му било напълно чисто Мотор ман ...
                          Това, което ме обнадежди е че щом Джеймс е започнал да говори здържано и джентълменски значи и за мене има надежда да за започна да подминавам глупостта с усмивка...
                          [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
                            Единственото смислено мнение, което прочетох е на Краси. . . . иначе страшни филосифии чета тука направо нямам думи някои хора май карат само на теория ... вътрешна външна дефанзивна офанзивна на Рийд задминаването му било напълно чисто Мотор ман ...
                            Това, което ме обнадежди е че щом Джеймс е започнал да говори здържано и джентълменски значи и за мене има надежда да за започна да подминавам глупостта с усмивка...
                            Защо те дразнят чуждите мнения? А съм фен на Дънджи но, опавдавам Рийд.И на мен ми се е случвало да съм и в двете позиций.Е само че в България И като си на трасето и караш първото място е най-важно.Даже по едно време И Стюарт направи блок на Рийд но, той се измъкна. Всеки има право на мнение и не виждам защо феновете на Стюарт толкова се впрягат.

Коментар

Ами как няма да се впрягам кажи ми как да не се впрягам ти изгледа ли какво се случи изобщо аз ли виждам нещата по различен начин не мога да разбера та тва "блокиране" минава всички граници ако почнат да се блъскат всички така какво ще стане със състезанието предполагам ще го прекръстят на монстъркил крос
                              [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Ебаси нервите!!! С риск модераторите да ме изтъркат, искам да споделя че в крайна сметка ме БОЛИ *** кой е спечелил АМА Суперкроса, стига да става шоу.Спирам да пиша относно този кръг и мисля да покарам тия дни, че от началото на годината съм навил едва 600 км.Повече карайте и по-малко пишете!
                                offroad фен
                                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X