Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на гуми за тежко ендуро

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
    Ей .. ще ме накарате да сложа такива ...
    Току що ме информираха, че АНАКЕ 3 НЕ СТАВА за 21 цола капла и са спрели производството на тоя размер. Причината била , че за да уплътни добре на каплата , на тая гума и трябвали 8 атмосфери налягане, каквото на път човек сам не може да си създаде. Т.е. за да се смени нормално предната гума , това може да стане САМО В ГУМАДЖИЙСКА РАБОТИЛНИЦА със съответно компресор с високо налягане въздух. Алтернативата си е АНАКЕ 2. За задна 17 , както и за 19 предна си е перфектна гумата. Пак ми поставиха задачка с какво да се обувам пролетта.

Коментар

Между другото ... Анаке2 .. също много трудно се "разпъва" на 21 инча.
      На мен ми отне една вечер и надуване до 8 Бара ... чак на другия ден си "намери" мястото на каплата.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
        Току що ме информираха, че АНАКЕ 3 НЕ СТАВА за 21 цола капла и са спрели производството на тоя размер. Причината била , че за да уплътни добре на каплата , на тая гума и трябвали 8 атмосфери налягане, каквото на път човек сам не може да си създаде. Т.е. за да се смени нормално предната гума , това може да стане САМО В ГУМАДЖИЙСКА РАБОТИЛНИЦА със съответно компресор с високо налягане въздух. Алтернативата си е АНАКЕ 2. За задна 17 , както и за 19 предна си е перфектна гумата. Пак ми поставиха задачка с какво да се обувам пролетта.
        шосейно ориентирани гуми с добри качества правят всички производители. Ето ти няколко идеи:
        Dunlop Trailmax TR91, Pirelli Scorpion TRAIL, Metzeler Tourance EXP/NEXT...
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
          Аз предната си я смених в гаража и после я надух на бензиностанцията до нас до 3 атмосфери и си залепна както трябва.
          Имах малко играчка с центрирането на гумата по маркерите на джантата, но с една голяма щанга накрая му хванах цаката.
          Според мене доброто сапунисване на борда на гумата и самата джанта са ключови за прилепването и наместването й при надуването.
          90/90/21 все още си я има на сайта на Мишелин за модела Анаки 3, да видим кога и дали ще я махнат, ако информацията е вярна.
          Малко ме съмнява производител като тях да пуснат гума на пазара без да я тестват 128 хиляди пъти на всякакви джанти, несериозно е някак си.
          Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Хората се притесняват за ето това на МИТАС Е07:

Темата им е от преди 3 години.
            Какъв е коментара?
            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение

Какъв е коментара?
              "...UPDATE Very helpful people at Mitas kindly replaced my tyres-
              pm me if you are in the UK for info if you have the same problem..."

м/у другото по адвенчърските форуми съм срещал подобни оплаквания и за други гуми, като със сигурност се сещам за Heidenau, на която и се бяха отлюспили цели парчета....
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Какъв е коментара?
                Точно същото се случи при мене, само че на другия модел на Митас (по-асфалтовия)! Ама рекох си пени се не пени ще го ям, пари съм давал....... и го ям вече 6 години - не се напукаха повече, не щат и да се износят, нямам им вяра въобще за сцепление (реагират откакто съм ги купил противно на всякаква логика, непредвидимо)! Личния ми извод и мнение е - никога повече Митас ако ще и да ми ги подарят! В крайна сметка при мене карането на мотор е удоволствие, което ми е все по-трудно да си позволя, и да го развалям с такива боклуци е леко тъпо!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Наблюдения за пробега на Анаки 3? Някой да е карал преди с 2-ка за сравнение?
                  още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Анаки 2, задни, продава ли се някъде? Може ли мнения, наблюдения?
                    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
                      Наблюдения за пробега на Анаки 3? Някой да е карал преди с 2-ка за сравнение?
                      Колегата с новият GS кара с Анаки 3. Не знам обаче какво мнение може да даде. Аз сложих Кароо 3 и съм доволен.
                      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Анаки 2, задни, продава ли се някъде? Може ли мнения, наблюдения?
                        Намират се в повечето он-лайн магазини. Малко по-евтини (близо 400лв. комплекта). Много сериозен пробег при натоварен мотор, прилично сцепление при всякакви условия. Прилично държание на черен път.

Кароо-то мисля, четох, че са с по-къс пробег. На цена мисля са леееко по-евтинки.

Ако не се съмнявах, че ще са със стар ДОТ и намаленото сцепление в горещо време (според мен), щях да повторя с 2-та.
                        още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                          Колегата с новият GS кара с Анаки 3. Не знам обаче какво мнение може да даде. Аз сложих Кароо 3 доволен.
                          Да изкажа мнение за Анаки 3 - без претенции за кой знае каква компентентност!
                          Надявам се да бъда полезен въпреки факта, че съм абсолютно неопитен, начинаещ, или на който както му харесва ........ новобранец ......
                          Може да се каже, че за 1500 км. съм свалил повърхностния слой ...... сега сериозно - карал съм при средна температура около 9-10 градуса по Целзий (най-ниска 0,5 градуса по Целзий). Нито веднъж не е имало преплъзване ..... или да съм почуствал някаква несигурност - през цялото време мотора е седял като залепен за пътя!
                          В четвъртък от Ямбол за София до Пловдив по магистрала Тракия карах в магла която валеше .... на места карах с над 180 км./ч. и си изписвах завоите с кеф.
                          Да вярно е, че мотора е с много електроника включително контрол на стабилността ...... , но според мен гумите са перфектни!
                          Румен на Африката кара с Анаки 2 предна гума - на мен ми седи по офроуд ориентирана ...... докато Анаки 3 си е по шосейна, така ми се струва.
                          0887 246718

Коментар

Днес си джитках с (не много) тежкото си ендуро със следната комбинация: предна Пирели МТ21 Раликрос, задна Хайденау К60 М+С Силика.
                            Не успях да се пребия, макар че доста се опитвах - яки мокри хлъзгави завои.
                            Пирелито държи повече от Хайденауа, макар и последния да е зимна гума.
                            Имам над 5х км с него, има още 30% асфалтови. Доста е шумна, вибрира и малко по-малко спира, но аз съм свикнал.
                            Исках да си купя и задна, но очаквам да изкара около 2х км(при мен всякакви задни изкарват 3х), а никак не е евтина.

Коментар

Няколко думи за Karoo 3 /задна/. Първи впечатления Доста изчетох по разните сайтове за нея и си мисля, че или моето "Д" е мазолесто или на тези дето са писали впечатленията /предимно западни форуми/ са много изнежени. Вибрации в рамките на очакването. За шума някой беше писал, че кароо 3 по шум се конкурират с пикираща "щука" на луфтавафето Не е точно така. Някъде към 60км/ч се чува един звук /аз го оприличавам на звука на ускоряващ тролейбус /. На черно нямат грешка...то за трактор какво може да се каже
                              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Някъде мога ли да прочета за размери на вътрешните гуми? По-конкретно на какви външни какви вътрешни се слагат. Намирам готови "решения", но как се стига до тях. Какво препоръчвате?
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X