Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на гуми за тежко ендуро

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    Чудя се между Mitas E-09
    [ATTACH=CONFIG]544455[/ATTACH]
    и Maxxis M6006
    [ATTACH=CONFIG]544456[/ATTACH]
    за задна.
    Двете са на една цена. Ще ги ползвам по предназначение - по много и асфалт и от всякакъв вид офроуд. Досега бях с Хайденау К60, но свърши за 3х км
    Въпросите към тези, които са карали с някоя от двете: поведение на мокър асфалт и в завои(сухо и мокро), сцепление при различни офроуд условия - сухо, кал, сняг, пясък. Твърдост на гумата(за митаса знам, че е камък), устойчивост на каране с ниско налягане(на Хайденау му се късат грайферите, докато Митас и ТКС80 искат да ги караш меки) и пробег.
    За предни не питам, там съм направил избора си - ТКС80 за сухите месеци и Pirelli MT21 за калните. Бих заложил на същите задни, но доста ми е изтънял портфейла напоследък.
    Реших да пробвам максиса. Голям та*ак се оказа. На сухо що-годе държи. На мокро хич, чак е опасна. Извън пътя пак никаква я няма, чак се чудя как може с такива кубове въобще да не захапва.
    Преди да дойде, бях поръчал Митас Е09 Дакар. Докато чаках доставката от Германия, пробвах едно тенере с задна такава, едвам изкачих не много стръмен баир с прясна тревичка. Ужасих се от гумата и съжалих, че съм я поръчал. В еконта какво да видя - пратили ми Е07. С кеф отказах поръчката.
    Оказа се, че нито една от двете не върши работа.
    Чудя се каква ще ми е следващата, защото тази освен че не държи, се износва страшно бързо - за няма и 1000км, вече 1/3 е износена.

Коментар

Няколко думи за МИтас Е07.Не знам какъв е критерия ,,не върши работа'' .Пътуване Македония,Албания с пробег от 3000 +км - два дена в проливен дъжд и скорости над 140- перфектно поведение.Сух асфалт - с натоварен мотор стигах до ръбовете - перфектно поведение. Макадам или по точно насипан камънак всякакви фракции - перфектно поведение....Това ми стига ...Още нещо - никога не карам гуми втора употреба!!!
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Ами та тя митаската и като си е прав мотора пак "стига до ръбовете" щото и е такъв профила (не е "корабно дъно")!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

churov - напълно подкрепям. За гума 3 пъти по-евтина от тия дето ги водят 'адвенчър апруувд' си е супер.
          Yamaha XT​M600E '98
          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

За ,,корабното дъно'' не го разбрах,( вероятно има време да го науча,а и при мен гумите ми никога не стават ,,плоски'' ) - все пак не навъртам повече от 20 000 км на сезон. Вторият мотор с мен в Албания беше с Е10 (на 50%) и никъде нямаше проблеми.На големия мотор сменям между 2 и 3 комплекта гуми на сезон освен това и на ,,двата скакалеца'' купувам по още поне три комплекта годишно (за сега синът ми не си купува гумите сам) така,че цената не мога да я пренебрегвам-въпреки отстъпките ,които ми правят повечето фирми....Най-доброто което съм карал си е Континентал,но категорично не са три пъти по-добри ,а са три пъти по-скъпи....Явно хич ме няма ,защото до сега не съм се разочаровал от гума и никога не съм казал ,,за нищо не става'' -кво ли ми разбира главата карам си ,карам си,карам си...
            0899187766

Коментар

Което потвърждава, че за ваеки влак аи си има пътници... Аз до скоро се чудех кой пък е толкоз луд да си купи Митас за тежкото ендуро. Хахахаа
              Не съм бил прав явно.
              Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

) и аз като ги видях М 07 се опитах да ги върна (много грозни , но "Чуров" ги препоръчва , а това е важно), но не стана...а сега не съжалявам - много държат навсякъде и по всяко време...карам по панталон и риза в града и знам че като караш умерено ,няма да се изненадаш, а стават и за село ! Иначе са малко шумни и вибрират...пак умерено и то при висока скорост!

Коментар

Абе, толкова много доволни... да не са им сменили пластмасовата смес с нещо по-добро, най-накрая, тази година...
                  ...или си признайте колко ви платиха
                  Не хейтвам, просто наистина съм изненадан. Говорим за гуми, които са от "100 години на пазара" и всикчки сме имали неудоволствието да гризнем дръвцето с тях, поне веднъж. Силно ме изненадвате. Моля ако има още някой доволен да се обади. Пишете и DOT-овете да знаем от кога ако наистина има някаква промяна.
                  Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Ох ,някой да ми плащаше ,ама... все аз си плащам за гумите ,които ,както обясних при мен са промишлено количество Не препоръчвам!!! Който може да си позволи (примерно) Континентал ,нека си купува Аз отказвам да правя излишни разходи и при това неоправдани- сметката ми е проста - спестени 200 лв.-допълнителни 2 мото дена . Трябва да призная ,че са шумнички ,но при мен от 95 км/ч ДО 100 км/ч. и се успокояват....Много страх брах ,когато започна да вали,но бързо се започнах да се кефя...
                    0899187766

Коментар

Аз пък точно от Континенал Escape съм силно недоволен.
                      Сложих Мишлен Сирак и наистина ми харесват на асфалт и макадам. На кал и трева ги няма никакви.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Откъде ги намираш тия Мишелин Сирак и на каква цена (може и на лични за да не е реклама)? И на мене са ми любими!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Чудих се какви гуми да сложа на Африката и накрая я обух с Michelin Anakee III.
                          Другите ми варианти бяха Anakee II и Metzeler Tourance.
                          Попрочетох и изгледах малко ревюта за Anakee тройката и реших да я пробвам.
                          Това си е доста асфалтова гума, като няма проблем да се вкара и в някой сух черен път, може би и макадам.
                          На мен карането ми е точно такова и мисля, че ще ми свърши работа.
                          Ето тук има добро ревю

Старите гуми бяха Heidenau K60 Scout. Сякаш ми идваха малко шумни и по-офроуд насочени, отколкото имам нужда.
                          Имаше още хляб в тях, поне 2-3 хил. км., но реших да ги сменя преди лятното пътуване.
                          В края на месеца ще споделя впечатления от Анакито, живот и здраве ще навъртя няколко хиляди и ще каже кое-как.
                          Ето как изглеждат К60-те на 17 000 км., навъртяни от мен и още малко от стария собственик, но надали са много,
                          защото гумите изглеждаха почти чисто нови, когато купувах мотора с тях.

Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

След 3500 км. да кажа две думи за гумите:

- на сухо са супер, държат много яко и не са шумни, поне така ми се стори.

- на утъпкан чакъл са добре, но бях с ниска скорост и за кратко, та дефакто нямам офроуд наблюдения.

- на мокро на магистрала в адски порой, когато колите отбиват, защото чистачките им не смогват - супер.
                            - на мокро на първокласен път в як дъжд и без остри завои - супер.
                            - на мокро в проходите на 2000 метра височина, с много обратни и всякакви завои - супер

Обаче,

- на мокро в остър ляв завой, на надолнище(стръмничко), с нормална скорост, след дъжд и най-вероятно мъгла - хлъзгане на двете гуми едновременно без грам предупреждение и пързаляне с мотора Не мога да твърдя със сигурност, че други гуми в тази ситуация нямаше да се хлъзнат. Мисля, че климатичните условия бяха неподходящи и просто беше станало пързалка на този завой, тъй като нямаше дори и десета от секундата поднасяне или нестабилност, когато си мислиш - "оппа", а двете гуми се плъзнаха синхронно, без никакъв шанс за реакция или време да ти мине мисълта, че май ще падаш.

Та така за мокрото, все още ми се ще да вярвам, че държат, защото имам да ги карам още доста и не ми се хвърлят чисто нови гуми ха-ха-ха
                            Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Адаш, за чист оффроуд, имам наблюдение на тройката, Варадерото с МНОГО БАГАЖ И ВТОРИ ЧОВЕК без никакъв проблем се изкачи до където можеше да се изкачи изобщо МПС на т.нар. Смолянски водопади(демек към 2 км ЯК чакъл) и си слезе без проблем. Нагоре , сухо, надолу...ама наистина як дъжд. Верно , че задкормилното устройство беше с много опит в оффроуда и даже надолу на втория човек му се наложи да върви пеша. Ако аз го карах тоя кютюк в тоя дъжд там, на 100% щях да го изтърва. Африката обаче се качи и си слезе без проблем натоварена бая, , а и моите 100+кг допълнително . Така , че съм решил следващата ми гума да е точно МИШЛЕН АНАКЕ 3 . От Метцелер Туаранс СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН(карах и двете шарки), но......заминава като топъл хляб-около 14000 и край. Сигурен съм , че Анакето ще мине 20. Иначе за асфалт е точно както си го описал. Карах асфалт оня ден ...на завой си държи прекрасно.

Коментар

Ей .. ще ме накарате да сложа такива ...
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X